"Дорослі" діти або перші поцілунки з наслідками і без

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем tinkaKris, 8 Січень 2015.

  1. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Чоловік мене вже попереджав щоб я ні в якому разі не рилась в особистих речах малого чи його сторінках (він ще їх немає) але так сказать на майбутнє )))
    Бо 100% я знайду те, що мені не сподобається. А за словами чоловіка через це проходять всі підлітки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    до 18 років дитина. По Конституції))))
    чого? Ну нє, то ясно, що воно твоє маленьке, невинне і все таке... Короч, зараз бесіду проведу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Ну бо моє ще зовсім маленьке, і мені важко уявити його підлітком "в принципі" :pardon: Мож, до того часу стану менш сентиментальною.
     
  4. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    во-во. Але ж
    є, є така стаття.
    так навпаки, радять проглядати, щоб батькам бути в курсі так зв. віртуальних друзів, хто його знає, з ким дитина спілкується.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Погоджуся лише частково. Тому, що ритися в речах це одне, а бути уважною до речей - то зовсім інше. Поява чужих речей, зникнення своїх це завжди не посто так і не завжди невинний обмін. Мовчу вже про свякі жахи, які можна упустити через оте "ні в якому разі не рилась", а-ля цигарки, підозрілі пакетики чи, Боже збав, шприци. Те саме стосовно сторінок. Читати особисту переписку і переглядати сторінку, яка доступна загалові - дві великі різниці, як кажуть в Одесі. Моєї коліжанки син, який був у мене в друзях, постив на свой сторінці шось на зразок порнушки, а я чисто випадково на то натрапила, сказала мамі, більше не постить. В кінці кінців, сторінка - це відображення нашого я і вона говорить про нас більше, ніж ми собі думаємо. Тому через сторінку в нас, батьків, є можливісь довідатися про наших дітей те, про що вони мовчать.
     
  6. marianast

    marianast Well-Known Member

    Стерпла і жду що там у вас:girl_impossible:
    Я, будучи підлітком, вивела би таку ситуацію в мегаграндіозний скандал. Бо найкращий захист - це напад, стосунки з мамою були не дуже близькі, мама би відчитувала, а я б страшно благородно образилась, типу "яке ти мала право лізти на мою сторінку":girl_cray:

    @shparynka, про порнографію - в певному віці підліткам здається,що це смішно, по приколу. Пам"ятаю як ми, доінтернетні підсвинки, дарували один одному пошляцькі книжки на ДН, десь у віці вашого сина. Навіщо ми це робили не пам"ятаю, але точно про розпусту не йшла мова, так чисто поржать
     
    • Смішно Смішно x 1
  7. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Ну, може і радять. Але чула зовсім протилежну думку. Якщо батьки хочуть контролювати соціальні мережі, то ні в якому разі не робити це таємно. Це треба обговорити з дитиною. Вибір контролю може бути різний. Дитина скаже батька пароль, поставити програму "батьківського контролю", можна добавити батьків в друзі. Встановити наперед правила спілкування і за їх порушення покарання (наприклад відключення від мережі на певний час).
    А про все решта... цигарки, презервативи шприци і всяке різне. Ну це справді страшно, але навряд чи обшук допоможе вберегти дитину від цього. Діти винахідливі. Чоловік каже, що цигарки і презервативи ховав у системному блоці, а деколи й на вулиці. Тут залишається одне - бути уважними до дітей, говорити-говорити-говорити, пояснювати-пояснювати-пояснювати. І не вбивати довіру в такий важкий підлітковий вік. І вже з років 13-14 років вчити, що тепер вони самі себе мають контролювати і нести відповідальність за свої дії теж мають вони. Хоча ці якості можна прищеплювати ще з малечку, просто вони будуть мати інші прояви.
    І якщо вже кортить щось подивитися, то робити це так щоб дитина не здогадувалась, що за її спиною батьки нишпорять.

    Можливо наша думка з часом зміниться. Побачимо...
     
  8. marianast

    marianast Well-Known Member

    В 14 років такі методи точно не подіють. Він собі з будь якого кафе сторінку-дубль зробить. Безкарно)
    Та й я не знаю жодного 14річного, який би на такий контроль погодився. Це вже дорослі хлопці, воно їм треба?
     
  9. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Я вже маю досвід спілкування з підлітком. Говоріння діє лише до певної межі. Далі в підлітка закриваються вуха. І він просто робить вигляд,що слухає, це в кращому випадку. В гіршому каже " все, хватить".

    Ага, скажіть так підлітку. Потім не раз почуєте, що я сам себе контролюю. А контролем і не пахне. Більше того, мами-квочки бігом побіжать виручати своє курчатко з проблем, не дай Боже шось станеться. І попускають батьки багато того, що треба не попускати. Так що про відповідальність мова не йде.
    --- дописи об"єднано, 2 Липень 2015 ---
    Достатньо бачити сторінку дитини, як будь який інший користувач. Нашо вам ті паролі, почитати переписку? Ото вже точно не треба себе розстроювати))))
    Моя донька минулого року познайомилась з хлопчиком, розповіла про нього. Я шасть в тирнет - мені волося дибки встало(((((((((( Всі пости з еротично-порнографічним ухилом, а ті, що без такого ухилу - вульгарно-матюкливі. І не тре казати, що всі підліти такі. То не правда. Я регулярно переглядаю сторінки друзів своєї доньки, такі зацікавлені в тому питанні одиниці. Доньці про це сказала і пояснила, що секс це важливо в житті кожної людини, але є секс, як частина стосунків, а є отакий бруд, і що всі-всі сексом цікавляться, але це інтимна частина життя, а не публічна. За кілька днів хлопець свою сторінку почистив.
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Caramel ka

    Caramel ka Well-Known Member

    Підлітки то просто капець якийсь, мені здається що ми такими не були! мої дві доці 17 і 14 років то якийсь жах, ну може то просто вдома вони такі а поза домом інші, тільки но щось попросиш їх допомогти по дому або на городі так зразу крик- нащо то треба, або потім,!я ніколи в їхньому віці не відкрила рота до бабусі чи мами, а то шось таке росте і нічого на них не діє, хіба татова присутність, а слова відскакують від вух як від асфальту. Про вирощування овочів то окрема тема для них то краще на шуварі купити ніж своє мати.І як з ними говорити, таке враження як з інопланетянином спілкуєшся.
    І про соцмережі- моя 17 річна доня розійшлась з хлопцем зі своєї ініціативи і в інеті подружилась з іншим і то з Росії, так ніби у Львові хлопців нема, я того не розумію, для мене він ворог .
     
  11. Linar

    Linar невиправна оптимістка

    Я до років 30 так і думала про город і про овочі. Зараз мені в землі "покулупатися" - то хіба квіти посадити або маленьку грядочку так щоб до столу. А оці насаджування гектарів поля - не розумію і по сьогоднішній день. А ви хочете щоб в 17 років))))
    вони мусять пізнавати світ і до всього дійти вставши на свої особисті граблі. І зараз мати друзів з різних країн це Ок. Мене он більше всякі турки-араби "муляють", які дуже шукають зустрічей і хоч завтра в загс.
    Я одного разу почитала переписку 11-літніх. ОМГ, одні матюки, при тому половину навіть не розуміє, що воно означає. Поговорили з донькою, пояснила чому так не гарно. При зустрічі з батьками тих дітей розповіла. І що ви думаєте??? Ні, ні , мій син не такий, він матів не знає, то ви вигадуєте, то все ваша донька:girl_devil:.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    А ви на їхні прохання теж відповідайте потім і нащо то треба, і на крики або не реагуйте, або присікайте без лишнього бла-бла-бла, все одно ж не чують. Розмови з підлітком мають бути предметними і короткими, окрім душевних розмов само собою. Н-д, маєш зробити то і то, роби коли хочеш, як хочеш, але воно має бути зроблене до такої-то години. Не зробиш, буде тобі от така кара. Все. Але тре бути готовим, що пеший раз не зроблять, провірятимуть реакцію. Головне, кара має бути. Я так зі своєю воювала за пилососення по суботах. Казала, що в 21.00 кладу мєлку спати, до того має бути зроблене. Нє, не зробила. Ок, грошей на спортзал не дістала, мусила свої платити, а своїх ох як шкода. Так кілька разів, тепер спокій, прибрали і всі вільні.
    Теж стосовно шувару. Хто платити буде? Платимо за огірки? Нема питань, нової кофтинки ніхто не купляє - нема за що купити, гроші вже потратили.
    Взагалі з підлітками більше діє, коли їх дрібні пакості щодо батьків просто ігноруються, великі пакості наказуються, а акцент робиться на позитиві. Спробуйте поводити себе з дітьми так само ввічливо і добродушно, як з добрими друзями.
    http://www.koob.ru/latta/ - тут дуже хороша література.
    --- дописи об"єднано, 3 Липень 2015 ---
    та годі вам)))) не чешіть всіх одним гребінцем - це раз, і два - для доньки це досвід, дозвольте їй його отримати. Якщо грамотно до того питання підійти, то донька вам все розкаже, а ви вже акуратно спробуєте направити.
    Моя з азербайжанцем так списалася. І навіть по скайпу тринділа. Нічо, попустило. Кілька його вибриків і моїх підказок і нема вже його духу :girl_blum:
    Але з моєю так - чим більше нахрапистіше лізти, тим більше закривається. Я то ше в 13 просікла, тепер моя фея зі мною всім ділиться.
     
    Останнє редагування: 3 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Корисно Корисно x 1
  13. marianast

    marianast Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 12
    • Подобається Подобається x 1
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    "ми такими не були", ггг
    не знаю. Я памятаю, що колись ми з однокласницею сиділи і думали, що такого мають робити наступне покоління підлітків, щоб ми сиділи і шоковано казали: "ми такими не були",
    а тепер..
    на все життя запамятаю, як колись приходжу на дитячий майданчик. А на каруселі крутиться дівчинка років 13-14, худенька, фарбоване волосся, чорний макіяж, одяг якийсь "унісекс" з панкуватим відтінком... Я її не просила пустити Дми крутитись, а вона і пустила, і сама крутить каруселю. Я їй: "Дякую". А "вона" баритоном: "на здоров'я". Хлопець... а на вигляд навіть і не відрізниш. От цього в нас точно не було. І "рожевих" чи "бі" школярів не було. А зараз...
    старіємо. :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    дівчата,хелп:)донька часто починає питати"як братик виліз із животика?",варіант "лікар дістав" чи про кесарив розтин не підходить,бо мене не кесарили,тож шраму нема(відповідно відповідь,що розрізали живіт і дістали - не підходить). а про лікаря- та відповідь вже не задовільняє, питає "як саме дістав?" і я так розумію її цікавить сам процес діставання. про клітину котра стає дитинкою і що клітина береться з любові мами і тата,ми вже знаєм давно. як тепер правильно і згідно віку перейти на наступний рівень?
    десь на ФБ було відео про народження малюка,ком"ютерна графіка, там мами лише силует,видно скелет(показано як кістки тазу розходяться) і малюк(як розвертається,як проходить родові шляхи).тобто є процес народження,ми то відео дивились,але її всеодно цікавить питання "звідки?".
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    @Hexe, ну, моя ще маленька, її легше заговорити, але теж постійно запитує, як лікар братика діставатиме? То я кажу, що розв'яже пупчик, витягне братика і знову зав'яже)) то лише так лікар вміє.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    То ви якесь заскладне відео для п'ятирісноі дівинки вибрали. Від любові між мамою і татком в животику з'явилась дитинка. А потім вона народилась. І кажете звідки. Дітям того достатньо. Які ще питання можуть в 5 років виникати.
     
  18. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    як це має звучати? спеціальний отвір для народження?чи всьо називати своїми іменами?

    з тим ок,тут їй всьо ясно з клітини росте дитина,клітина в маминому животику від любові. але її зацікавив сам процес народження -як саме дитина вилазить з животика.і я от тіряюсь як тут краще пояснити,щоб не заглиблюватись ще у всякі процеси,щоб правдиво і водночас інформаційно вичерпуюче. бо ще півтора року тому її задовільняла відповідь,що спеціальний лікар вміє спеціально діток діставати.
     
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я своїй теж сказала, що є спеціальний отвір, з якого виходить дитина і де він розташований, що це той самий отвір звідки раз на місяць йде кров і це нормально. Не бачу потреби щось приховувати чи придумувати, просто говорити простими і зрозумілими словами, не заглиблюючись в нюанси.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. marianast

    marianast Well-Known Member

    Мій сам додумався: "Шо через пупець Яна вилізла?"))) Я мовчки посміхалась, питання наразі вичерпане.
     
    • Подобається Подобається x 1