Пузата хата

Чекаємо на двійню

Posted by truskaffka on 1 Липень 2015 відповідей - 345
  1. катенок

    катенок Well-Known Member

    Мені здається така вагі тність була у Einegutefrau
     
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Зі мною в роддомі лежала жінка із другою вагітністю (мала вже хлопчика). Просилася на КР, бо двійня у животі. Лікар сказала, що діти у тебе різних міхурах і в правильному положенні, тому не гніви Бога і народжуй. Народила ця худенька жіночка із невеликим животиком природнім шляхом двох хлопців із вагою 3300 і 3200. Ото ми всі дивувалися, де вони там у неї вмістилися)))
     
    • Подобається Подобається x 9
  3. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Лікар не може вам сказати, що не здавайте аналізи. Їх робота така.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @truskaffka я в тому не шарю, але читала, що скринінги при двох дітках абсолютно не показові і завжди будуть викривлені результати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    Мені ще лікар казала, що буде більше норми для одного, але менше, як для двох.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Rukola

    Rukola Member

    Привіт, дівчата!

    Файно. що я вас тут знайшла.
    В мене біхоріальна біамніотична двійня 8 тижнів. То поки мій досвід такий. що почуваю себе як завжди. Навіть деколи сумніви беруть, що я взагалі вагітна. Згадую коли раптово хочеться їсти (а то часто тепер буває) чи спати в непідходящий для того час.

    Аж 31 липня маю УЗД. Може тоді щось більше буду знати.
    А ще назначили тест PRISCA-1. Може хтось вже здавав і підкажете що він покаже?
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    То вроді і є перший з тих скринінгів, про які я питалась і які потім "до одного місця" :sad:
     
  8. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Я на більших термінах спати хотіла просто неймовірно. Вдень могла заснути будь-де. А за тест,так дві сторінки про нього говорили.
     
  9. Rukola

    Rukola Member

    Дякую дівчата.
    Точно, я аж тепер розібралась , що PRISKA1 то ще скринінг називається. Буду знати і дуже на результат не дуже зважати.
     
  10. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Я приймала утрожестан через загрозу з 5 чи 6 (вже призабула) тижня. не дуже великі дози по 100 вранці і ввечері. При тому, що аналізи були непогані (ну але тоді знали лише про одне маля).
    "Дуючи на холодне", казали до 12-го приймати, але потім після виявлення двійні вирішили перестрахуватись до 14-го. В результаті на 15 аж я здала аналіз (перед тим ввечері не ставила): результат 92.3 при нормах для 2 триместру 25.6-89.4. Моя лікарка сказала повільно сповзати з утрожестану (бо рівень дуже добрий). Плюс до 16 повністю цю функцію бере на себе плацента.

    Натомість дільнича чітко наголосила, що при двійні його приймаються і до 30-ти. Я довіряю своїй лікарці, тому доведеться тамтій просто промовчати. Але питання таке - в когось була прогестеронова підтримка і якої тривалості. Що це за така думка про "при двійні прогестерон майже до пологів"? Напевно, перл? Як гадаєте? :) І це при тому, що дільнича погодилась, що аналіз був добрий
     
    Останнє редагування: 8 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  11. AirLady

    AirLady Active Member

    Я приймала Ендометрин, починала ще під час стимуляції для нарощення ендометрію і продовжувала до 12 тижня, потім поступово зменшувала, так мені казав і мій лікар і лікарка з ЖК.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Rukola

    Rukola Member

    Цитата від truskaffka:
    в когось була прогестеронова підтримка і якої тривалості.

    Приймаю Лютеїну по 200 на добу, перших 4 тижні по 400. Казала моя лікарка до 12 тижня поки, а далі подивиться. Тож чекаємо.
     
  13. Nadyuwa

    Nadyuwa Member

    Пила також Лютеїну 5 днів по 2 таблетки якраз в той період як в мене була попередня завмерла вагітність.
     
  14. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    наскільки я знаю, при двійні просто більший ризик ІЦН шийки матки, передчасних пологів. Ну а прогестерон вагінально ніби має профілактично з тим боротись, тому назначають до терміну, коли діти вже більш-менш доношені. Дехто взагалі приймає ледь не до кніця вагітності. Але йдеться саме про вагінальне введення (не пам"ятаю чи утрожестан вагінальний)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Prenatal'ka

    Prenatal'ka Well-Known Member

    Щось в тому є. Бо в мене на 26 тижні почалась ІЦН шийки, хоча я приймала утрожестан - все одно тиск ваги був для мене завеликий... Але в парі утрожестан з песарієм дозволили доносити моїх малючків. Відмінили прогестерон після 34го тижня.
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Так, де ж ви всі були раніше))) Треба було мені додуматись створити таку тему)
    @truskaffka, щиро вітаю вас із таким щастям) десь проскакувало, що у вас двоє діток. але я думала, що щось не таке прочитала. А все ж таки це правда. Я вже як мама мацьопиків можу вам сказати, що то не подвійне щастя, а набагато більше) наскільки файно розглядати їх, шукати схожі риси характеру, риси обличчя) я вже не уявляю свого життя без них)і навіть не знаю, як би була без одного з них)))
    так, так) я мамочка монохоріальних, біамніотичних діток) хоча перегородку мені побачили вже на 28 тижні, коли попала в лікарню (і то його побачив тільки крутяцький уздист). до того все було під питанням. тому, коли сказали мені десь в районі 20 тижня, що у діток є різниця в розмірах (там було всього кілька десятків грам; щось 1000 і 900 з кусочком; до того дітки були майже однакові) то я теж поначитувалась тих жахів про фето-фетальний синдром. Але заспокоювала себе, що у Європі (зокрема у Відні) успішно роблять ту лазерну корекцію. Не знаю, як з цією справою в Україні зараз. Але на іншому форумі читала, що у однієї жінки у 2008 (здається) все закінчилось печально, вона на 1 день спізнилась за кордон в лікарню.
    УЗД мені робили кожні 4 тижні до 28. Потім в лікарні в основному кожні 2 тижні. Зате КТГ наробилась стільки, що моя папка була дуууже здоровенна))) робили по 2 рази на день. Коли були більші скорочення, то і по три. Вже десь на 33, той уздист, др. Гертнер сказав, що достатньо і 1 разу (як я йому за це вдячна була))
    Скринінги не робила. Я ще в перші тижні вагітності (коли не знала, що маємо аж два щастя) начиталася тут про їх нечітку інформативність, особливо мені сподобалось те, що вони показують ймовірність ймовірності виникнення вад)))тому вирішила не робити)) тим більше тут його роблять лише певні лікарі із достатньою кваліфікацією (найближчий мені був той же ж Гертнер за 100 км). Мені до нього їхати було в першому триместрі каторгою, я мала токсикоз) то всі поїздки мені були дуже важкими. І тут він коштує 164 єврика, ціна трохи кусається))) особливо, якщо перевести у гривні))) а викинути таку суму для скринінгу двійні нам напряжно) якби ж то ще інформативність якась була)))
    Я мала кесаревий розтин. Причин було кілька:
    1. тут, ви певно знаєте, з лікарем ніхто не домовляється. Народжуєш у чергового лікаря. І не кожен лікар приймав двійню природнім шляхом. я боялася. тим більше рівень мови ще не достатній, перші пологи. ні в які школи я не ходила. що робити і як при пологах знаю дууже загально.
    2. 2 місяці в лікарні постільного режиму не пройшли безслідно. ще десь до 6 тижня після пологів не могла стати на коліна чи нормально присісти. до кінця терміну я стала дуже знесилена, м'язи та суглоби розслабились та трохи атрофувались. внаслідок цього я дуже боялась, що не справлюся на пологах, що мені не вистачить сили народити другу дитинку. і тоді доведеться робити екстрений кесаревий розтин.
    3. анестезія місцева ( з нормальними препаратами (без страху, що це підробка) та нормальними спеціалістами), після якої я одразу буду з дітками)))плюс вона не впливає на діток)
    4. я дуже боялась, що внаслідок моєї недосконалої німецької та незнання що робити в пологах, дітки можуть отримати травми чи якісь пошкодження.
    тому мала плановий КР. за це я дуже переживала. Мені було дуже шкода моїх маляток, що вони там собі сидять, а я їх буду виганяти з животика. Я через це навіть плакала)) Але мої чемнульки вирішили народитись швидше на тиждень. Правда, рахувались недоношеними (брр, не люблю це слово).
    Перші рухи відчула досить пізно десь під кінець 21 тижня. Такого поняття як відставання в розвитку в нас, на щастя, не було. Може воно, як і тонус матки, тут відсутнє).
    щодо розмірів діток, то для такого скелета, як я, вони народились величенькі 2200 і 2600 гр по 48 і 49 см.це при моїх довагітних 45 кг і 168 см. останній тиждень вагітності я могла на живіт поставити чашку (це було зручно)))

    Ото розписалася тут)))тре закінчувати)) мене там на ліжку чекають мої 2,5 чоловічка (я інколи балую себе, і ми спимо всі разом)))я дуже люблю так спати) дітки на моїй половинці, я на маленькій смужечці посередині і чоловік майже на всій своїй половині. хоч і звучить не дуже зручно, але я люблю такі ночі)) головне, щоб чоловік ліг спати раніше за нас) бо він трохи проти)))каже, що звикнуть)))а я не можу себе пересилити і перекласти ці щастячка у їхні ліжка.
     
    • Подобається Подобається x 15
    • Зе бест! Зе бест! x 10
    • мімімі мімімі x 3
  17. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Я не читала всіх дописів раніше, тому скажіть за якими показами Вас поклали у лікарню?

    Мені на 15 - мала певні переживання, то треба було переконатись, що все ок. І за ту хвильку лікар (теж крутяцький УЗДист :) - Слобода) побачив :) - ще й мені показав!

    Це нам ще рано, але дуже цікаво, як то вимірюють для кожного плоду окремо? То ставлять два датчики7 Чи процедуру треба двічі проходити?

    Налякалась :sad:...Я так розумію, що тут головне вчасно помітити - цікаво, чи у нас це вміють.
     
    Останнє редагування: 10 Липень 2015
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А яка у вас анестезія місцева була, що не впливає на діток?

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  19. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    В лікарню я прийшла на ктг за направленням мого лікаря. Йшла як абсолютно здорова вагітна. Прийшла туди, зробили мені вагінальне узд і сказали, що шийка 15мм. Зробили ктг, а там скорочення матки. От мене і залишили. Побула я там три дні на токолітиках, вкололи нам бетаметазон для легень. Зробили ще раз узд, а шийка 19. То мене відправили якби в обласну лікарню, де є інтенсивна неонатологія. Привезли мене туди, там якраз той Гертнер був на зміні. Зробив узд, а шийка 30мм. Просто вона не пряма, а вигнута була, тому її зле наміряли. Але на ктг були скорочення (я їх мала стабільно десь до кінця 34 тижня, а далі затишшя). Так через ті скорочення мене і залишили, хоча я їх навчилась відчувати десь тільки через 2 тижні. Підключили мені гініпралц, з яким я цілодобово відходила до 34 тижня. Потім відмінили і стали чекати пологів. А скорочення припинилися і все затихло;) хотіли відпустити мене додому чекати початку пологів, але лікарня за 100км від нашого містечка (є ближча, але я хотіла народжувати саме в тій, бо за 2 місяці я вже знала всіх лікарів, і вони мене знали. Тому я не боялася, що попаду до невідомого лікаря; до слова операцію робив лікар, який мені не дуже подобався; але зробив все дуже добре, шов такий, що всі інші лікарі питали, хто робив)
    Так от я випросилася залишитися в лікарні і на 37 тижнів ми назначили плановий КР. І почалося моє очікування дня Х. Я собі просто лежала, робили раз в день КТГ, мені дозволили ходити гуляти, я майже цілими днями була на вулиці;) а потім за день до пологів обхід робив зав.відділенням і назначив мені ще одне узд у Гертнера (до нього не дуже просто попасти,черги). Я пішла на те узд, а він мені каже, що я народжу швидше. Я питаю, чи дотягну до четверга (бо там починалися близнюки за грроскопом; я собі таке надумала)))) а він каже, що сьогодні, максимум завтра! Подзвонив до чергово лікаря і вже через 45хв я була в операційній, а ще через пів народились мої Зайчата;) робили так швидко, бо були вже дуже низько головами і відкриття в 3 см без жодних скорочень;)ще б трішки і вже б пішла на природні;)))я ще сміялася, що моя матка вичерпала ліміт скорочень;)))

    P.S. До мене ліпше на ти;)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    я, наприклад, нічого не приймала.