Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Anagramka

    Anagramka Member

    Ми теж там. Стосовно страху лікарів - приходила педіатр в суботу (ми захворіли на вітрянку) - малий не боявся: і рота відкрив, і послухатись дався) І так: нові зубки одразу всім показує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    нещодавно читала тут про зубні пасти для малят. Згадували про айхербівську на основі білої глини. Цікаво, а скільки вона коштує?
    та скільки б не коштувала, я знаю дешевший і ще натуральніший варіант. Придбати білу глину кускову, в порошку чи гранулах, а ще краще - на вагу. Розвести трошечки водою (порошок давати в руки лялям небезпечно), і тою такою "сметанкою" чистити зуби. Всі діти їдять зубну пасту. А цю можна їсти ледь не замість сніданку, настільки нешкідливо і дешево.
    Чоловік колись користувався зубним порошком. Там склад: крейда, смакові добавки. Без пропаганди крейдоїдства, але нащо смакові добавки та ще і дітям? :)
    Крім того, крейда - крупніший і жорсткіший абразив, для дитячої емалі трохи задуже. А глина - легесенький порошочок. Якщо дитинка почистила зубки і не дуже виполоскала, то в тріщинках і дефектних місцях емалі залишається "аплікація" з речовини, яка складається з кремнію, кальцію, фосфора і заліза... і я не стала б стверджувати її лікувальний ефект, але шкоди не приносить точно.
    недолік - плями від розчину крейди чи глини і на одязі і на умивальнику. На одязі відпираються тільки вручну.

    Маю 2 дітей з гіпоплазією емалі. в Сергійка 4 різці виросли без емалі на прорізувальному вістрі. Я готувала себе до гіршого. Але вони тримаються в такому вигляді, в якому і виросли. І на корінних зубчиках все чисто і гарно.
    Вірусині різці виросли повністю жовті. Частинки відкришились. Якщо на цьому процес кришіння зупиниться - то хай ходить з такими зубками, ми фторуємо їх (з тяжкою бідою, її так важко втримати) щопівроку. Якщо ж почнуть псуватись і інші зуби (на одній четвірці є темна плямка, але ще не дірка), то... я наразі не дуже хочу думати в цю сторону.
    поки що чистимось білою глиною. Часто відвідуємо зубного лікаря, щоб бачити динаміку (наразі не ясно, бо всього 8 міс як ті зуби існують). І... віримо в краще.
    Цікаво, що підчас вагітності Вірусею мені не було потреби ставити жодної пломби. І підчас тандемного ГВ лише раз я переїлась грильяжів і відколола собі пломбу, то доставили трохи. А ще розповідають, що в першу чергу все йде дітям через молоко, а що лишиться - то вже мамі...
    якийсь егоїстичний у мене організм, чи що...
    антибіотиками підчас вагітності не лікувалась.
    Повязую її зуби хіба що з генетикою. Говорила на цю тему зі своїм стоматологом, він якраз в своїх практиці підтвердив те, що генетика - це фактор намбер ван, гігієна - намбер ту, а все решта - для самозаспокоєння. Такий самий тип ураження емалі був на молочних зубах моєї молодшої сестри, чоловікової молодшої сестри, моєї мами і, якщо не помиляюсь, чоловікової мами. Всі ці родичі - діти №2 в своїх сім'ях Мені виглядає на закономірність.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    молодший брат має набагато кращі зуби ніж я
    доглядає гірше, але солодке їсть набагато менше)) (в дорослому віці, в дитячому як всі діти)
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    у всіх та спадковість виглядає по-різному. Інколи легко відстежити закономірність, інколи - важко, інколи - не потрібно :)
    після поганих молочних зубчиків у сестри виросли рівні, гарні і здорові постійні. Коли з нею трапилась біда і паралізувало півобличчя, то вона кілька років не могла відвідати зубного лікаря (не могла відкрити рота взагалі). І коли нарешті їй стало трошки легше, то вона підзбирала гроші і пішла, готова до постановки купи пломб. А їй всього лише зробили гігієну і все. Всі зуби здорові.
    Сподіваюсь, це передається в комплекті з ідентичним ураженням молочних зубів...
    Солодкого, до речі, в дитинстві ми не їли. Практично зовсім.

    я от що ще думаю... в дит. поліклініці можна здати такий аналіз сечі - на вимивання кальцію. То типу здають при підозрі на авітаміноз Д. Може, хтось здавав сечу діток з поганими зубчиками, щоб подивитись, чи нема проблем в мінеральному обміні? Чи це інформативно чи ні, як думаєте?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    До речі нам теж казала педіатр про той аналіз, але якось воно звучало швидше чи вистачає кальцію в організмі) правда то не повязано з зубками нам призначали, а на мій коментар, як то ви лікарю радите відлучати, як дитина не ість половини раціону через алергію) до речі, ще беруть аналіз з вени на кальцій, фосфор і ще якийсь елемент, ну але то напевно дорогий аналіз по-перше, а по-друге здавати його варто хіба якщо ще на щось беруть з вени, а просто так жалко вену трогати
    Ну і не знаю чи достовірні результати одного чи іншого

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    До речі, порекомендуйте якогось толкового лікаря для консультаціі і огляду, бо до популярних треба записуватись за 2 тижні (а влітку за місяць, бо у відпустках)

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  8. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    "Дитячий" карієс відрізняється від "дорослого" вектором ураження. У дорослого може бути маленька плямка, де з часом утворюється (може утворитися) дірка. Тобто ураження йде вглиб. У дітей плямка спочатку "розпливається" по поверхні зуба, а потім вже йде серйозніший процес руйнування емалі по ураженій площі.
    Так наша стоматолог пояснювала. Не знаю, наскільки то правда, бо нас це, слава Богу, минуло, але мені добре запам'яталося.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Цьомочко, а де ту глину купуєте?

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    написала в карму
    --- дописи об"єднано, 11 Липень 2015 ---
    не знаю, в Дмитрика пару дірочок були крихітними за площею, але вже досить глибокими.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Так, генетика тут дуже важлива, і ще раз переконуюсь у тому що ГВ ніяк особливо не змінює таких речей:girl_in_dreams: Ще мені не один хороший стоматолог казав, що багато кальцію йде на формування дитини, її зубів, і під час ГВ кальцій теж йде з огранізму матері, тому у дуже багатьох жінок починаються проблеми з зубами То не у всіх так, і користь ГВ теж ніхто не відміняв:girl_smile:, але що є то є, а якщо в дитини проблеми з емаллю то зовсім не добре, але найімовірніше це генетично обумовлено, а постійні зуби у ваших родичів вже виростали норальні? Якщо так, то немо чого переживати, але знаю що лікувати молочні зуби теж необхідно, щоб постійні не псувались.
     
    Останнє редагування: 11 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  12. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    ГВ до молочних зубів не має ніякого відношення, як на мене, раннє не застрахує від псування, а пізнє не шкодить зубам аж ніяк. Можливо якісь періоди вагітності були ускладнення, або банальний брак вітамінів в мами в період формування зубів, не конче антибіотики, але тут ніколи не доведеш зв'язок з зубами. Так само як і те, що в другоі дитини гірші зуби, ніж в першоі. Дві моі подружки вже перекреслюють цю теорію, бо саме в перших діток жахливі молочні зубки, а в других ідеальні. Є і навпаки, не бачу за'язку. А щодо того, що в мами псуються зуби під час вагітності і ГВ я теж можу посперичатися- під час ГВ кальцій засвоюється вдвічі швидше. І якщо нормально харчуватися і чистити зуби безпечними пастами, а не промисловими гіперфторовими, що саме провокують карієс, то проблем не повинно бути. Це з власного досвіду, останній раз лікувала зуби ще перед вагітністю, і от вже за три роки ГВ жодноі дирки. І весь цей період чищу безпечними пастами. Своій дитині ніколи не дозволю чистити зуби промисловими пастами, краще вже глиною, як писала Цьомцьомка, якщо буде фінансово важко купити нормальну пасту.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Цікавить ваша думка і досвід щодо незначноі кількості фтору в пастах... Я так розумію, що якщо дитина не спльовує, то про ніякі пасти з фтором не може бути мови, а потім? Мене не один стоматолог таки переконує, що є потреба в ньому... Я раніше не велася, але останнім часом все піддаю сумніву...

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  14. Skifia

    Skifia миється в бані

    Цьомцьомка, чистити зуби дитині глиною, то як важко має бути, щоб не могти дітям якісної пасти купити, тим більше якщо зуби не в порядку:girl_in_dreams: Чи ви принципово не хочете купованих паст?
     
    Останнє редагування: 11 Липень 2015
    • Тупо! Тупо! x 1
  15. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Маються на увазі малі двти, які ще не вміють спльовувати. Так, я вважаю, що краще глиняною, ніж пастою з супермаркету.
    А я все таки схиляюся до того, що паста має бути без фтору.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Часто якісні безпечні пасти це і є глина + якісь олійки, може трохи соди. Зміст переплачувати в рази за те саме?
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  17. Lanna

    Lanna Member

    Дівчата, підкажіть, будь ласка, коли ви малечі починали чистити зубки і як? Нам 1,2, скільки не пробую, але ротик не хоче відкривати, в нас майже 10 зубів, дякую!


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  18. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А які пасти вважати хорошими, назвіть марки? Малому чищу елмексом, то є нормальна?
    Ми чистили десь з вашого віку, але він то любить. Зубів мали менше навіть.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. invisible

    invisible Well-Known Member

    Елмекс, Веледа.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Але вони принципово різні. Елмекс З фтором, а веледа натуральна і БЕЗ фтору.