Бартолініт

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем zoranaplusvova, 19 Червень 2015.

  1. zoranaplusvova

    zoranaplusvova New Member

    Хто стикався з цією проблемою, як ви даєте собі раду. Хто робив операцію по видаленню бартолінової залози.Давайте поговоримо!!!
     
  2. zoranaplusvova

    zoranaplusvova New Member

    [​IMG]
    --- дописи об"єднано, 19 Червень 2015 ---
    @zoranaplusvova [​IMG]
     
  3. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Десь літом 2012 року в мене перший раз був бартолініт. тоді мені робили надріз, ставили трубку, щоб все після надрізу вийшло. Але лікар казав, зо після надрізу бартолініт може зявитися ще раз. Так і було, бо десь в листопаді знову набрало там, де й першого разу. Тоді вже мені вирізали кисту бартолінової залози. І запевнили, що вже тепер точно не зявитися. Але от десь в вересні 2014 бартолініт знов проявився. Довго лікувала і різними маязями (Вишневського, Іхтіоловою, ще якимось), і антибіотики приймала, і різні примочки. То все лікування призначали, але нічого не помагало. Тому знову наважидася йти до хірургів. І в грудні 2014 р. знову кисту бартолінової залози видалили (але вже цього разу в іншого лікаря, і в іншій лікарні). Зараз покишо все нормально. Але всеодно напевно нема 100% гарантії, що не зявиться знову.
     
  4. zoranaplusvova

    zoranaplusvova New Member

    Thebestnata, а вам залозу вирізали, чи кисту, бо якщо кисту, то при зниженні імунітету бартолініт проявляється знову. А якщо залозу, то є ще одна залоза з іншого боку, яка може проявитися. Дилема. Вирізати залозу не хочеться, бо буде мало смазки і важко жити статевим життям і дитину родити. Скажіть, а який лікар вас оперував?
    --- дописи об"єднано, 7 Липень 2015 ---
    Thebestnata, а вам залозу вирізали, чи кисту, бо якщо кисту, то при зниженні імунітету бартолініт проявляється знову. А якщо залозу, то є ще одна залоза з іншого боку, яка може проявитися. Дилема. Вирізати залозу не хочеться, бо буде мало смазки і важко жити статевим життям і дитину родити. Скажіть, а який лікар вас оперував?
     
  5. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ну мені казали, що видаляли кисту. А операцію робив першого разу Чалак Володимир Іванович ( то на Русових), він завідуючий. Я в нього декілька разів оперувалася, бо і ту кисту, і ще після завмерлої вагітності чистку він робив.Але враження про нього залишилися негативні. Може як хірург він і хороший, але як людина ,то ні співчуття, ні доброго слова від нього не почуєш.
    А другий раз кисту вирізали в медінституті, там була лікарка Моцьо Тетяна (хоч я так точно не памятаю чи правильно запамятала, якщо треба можу виписку глянути як її точно звати). Але вона дуже всім "радила" давати гроші, там всім хто на тебе навіть гляне. Я такого ще не бачила, чесно, щоб так прямо казали :"йди і дай там 100 грн, йди дай там 50 і так далі". Такшо якшо вже вибирати то краще Чалак, він теж багато за операцію брав, але на Русових трішки умови кращі ніж в медінституті.
     
  6. vavrena

    vavrena Member

    Мала ту проблему 13 років, після того, як на холодному посиділа, простудилася. Перший раз, коли виліз бартолінит, то вскривали в лікарні, в стаціонарі. Потім так-сяк ходила, періодично він появлявся, сама прикладала мазь Вишневського. Він проходив, потім знову появлявся,тобто перейшов в хронічну форму. З тим і заміж вийшла, і двох дітей народила, до лікарів не зверталася (яка я дурна була!). Одного разу моя гінекологічна проблема перейшла в урологічну, бо гній почав виходити через уретру, зробився туди канал. Направили мене в Медінститут у Львові, поклали в урологію. Там такого випадку в них не було, позбігалися всі лікарі, показували студентам (що натерпілася - можете собі уявити). Обстежували зо два тижня, радилися. Потім накінець-то прооперували, урологи разом з гінекологами. Гінекологи вирізали бартоліневу железу, а урологи якось перекрили канал, зашили. Прокапали море крапельниць, антибіотиків. До речі, моїм лікуючим лікарем була Моцьо Тетяна Іванівна, я їй дуже вдячна. Грошей лікування мені коштувало багато, бо треба було заплатити і урологам і анастезіологам, медсестрам операційним і ще кому не пам"ятаю. До речі, в тієї ж лікарки і ерозію вилікувала, і до сьогодні хожу на огляди.
    З цього всього хочу сказати: не тягніть з цією проблемою, не переводіть в хроніку, бо можуть бути різні наслідки. Після операції пройшло 7 років, я вже і забулася, з якої сторони ця залоза була, зліва, здається. З чоловіком спиться нормально, всього вистачає. Не переживайте і все буде добре!!!
     
    Останнє редагування: 3 Вересень 2015
  7. his joker

    his joker Well-Known Member

    Ну, от... І мені сьогодні сказали, що є кіста бартолінієвої залози, і треба її видаляти. Гінеколог порадила йти на операцію до Ірини Романівни Вардзаль (на Русових). Дівчата, може хтось з вас був в цього лікаря? Скільки взагалі часу займає така операція? Здається, що вона нескладна і триває недовго...
     
  8. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Сама операція здається триває недовго ( вже не згадаю точно скіки часу). Але перший раз, як видаляли кисту я лежала в лікарні дні 3-4, а наступного разу тиждень! Тому післяопераційний період теж займає час, але можливо у всіх по- різному. В мене просто киста з'являлася 2 рази, то от той другий раз дуже багато там вичищали ту кисту ( сама операція відповідно тривала довше). Я вище в темі писала коментар про лікарів.
     
  9. Malva

    Malva Member

    Коли я звернулася з такою проблемою до завідуючого відділення на Русових, він теж казав, що мені потрібна операція. Але заікнувся (напевно побачивши мої перелякані очі) про мазь Вишневського. Так як мене не дуже сильно турбувала та киста, ми поїхали на море:girl_smile:. Але чим більше я була у морі, тим більша і болючіша вона ставала... Єдиним доступним спасінням для мене тоді була ця мазь. Мазала нею пару разів, кіста лопнула, все вийшло і я стала набагато краще себе почувати.
    З того часу пройшло більше 12ти років. Більше такого не повторялося.
    Нікого ні на що не агітую. Розумію, що все могло закінчитися зовсім по-іншому, але поділитися повинна була.
     
  10. Mremarka

    Mremarka New Member

    Я замітила гульку з правої сторони Вт, одразу ж і почались місячні. До того я поняття не мала чи вона була і звідки з'явилась. Уже в Пт. почались виділення, так я зрозуміла що вона трісла. До гінеколога не звернулась одразу, бо місячні, подумала перечикаю а тут уже вихідні. В Пн. поїду на обстеження. Прочитала що необхідно зробити і зажила певних заходів в домашніх умовах. Сильного болю не було, температури теж. Тільки дискомфорт. Точно знаю що бартолініт. Я біолог. Що чекає мене - без поняття! Напишу після обстеження.
     
  11. Mremarka

    Mremarka New Member

    Була на обстеженні. Як виявилось ванночки з морською сіллю та відваром ромашки допомогли. Видимих ознак запалення бартолійних залоз практично не виявлено, окрім посилиного дотримання гігієни та Лактоцид феміни нічого не назначили. Очікую цитологію.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. kggditx

    kggditx New Member

    В мене також ця проблема. Вискочила гуля з куряче яйце, дуже боліла. Гінеколог направила на Русових до Челака. Він сказав що є новий метод лікування - це встановлення Ворд катетера. Замовила його в інтернеті( ціна 1500грн). Ставив він його без знеболення, думала вмру від болю,кричала на всю лікарню, ніколи на таке не погоджуйтесь, бо є і місцеве знеболення і внутрім'язеве, але він чомусь не дав. Був просто больовий шок такий що пару разів непритомніла. Надув він той катетер і я пішла додому. Як виявилось ставити він його не вміє, надув не тим шприцем який був в комплекті, а звичайним з аптеки і проткнув клапан, який перекриває розчин ,щоб той не витік з катетру. Як результат на наступний день він в мене здувся і випав. З самим катетром ходити не реально , уявіть собі ,що вам під шкіру врізали пластикову кульку для пінг понгу і то інородне тіло страшно болить і розпирає живу тканину. Тому, коли він в мене випав настало полегшення, все загоілось , але через місяць знов росте куля на тому ж місці, що робити не знаю, але до Челака точно не піду. Може є хтось, кому вдало поставили ворд катетер ,поділіться досвідом .
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  13. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @kggditx, в мене хоч не через катетер, але теж негативне відношення до Челака. Він далі там завідувач?
     
  14. Mremarka

    Mremarka New Member

    Вперше чую за катетер...
    В мене вже 3-й місяць, під час місячних вискакує гулька. Перший раз зійшла (боліла дуже), другий раз була невеличка і швидко зійшла, десь на 2-й день. І тепер знов, разом з місячними. Дуже болить, уже 5-й день і велика. Якщо не зійде до завтра, то їду до свого гінеколога в Сколе (Львівська обл) Андрушків Наталя, хороша і молода, а головне доточна, будь що не порадить. То вже завтра напишу, що буде відомо...
     
  15. kggditx

    kggditx New Member

    Дівчата,дайте будь ласка телефон лікарки Мацьо Тетяни,спробую ще до неї звернутися.
     
  16. kggditx

    kggditx New Member

    Пішла в медінститут до доцента Жемели Олени , вона прописала пити 7 днів Юнідокс солютаб. Пропила і все пройшло. Пишу ,може комусь допоможе. Сказала, що різати це вже в крайньому випадку, на початку хвороби все лікується антибіотиком.