Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

  1. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

    Я ще "гірша". Дитину в садок віддала в 2.5 МІСЯЦІ. Жах! Ні прощо не жалію. Малий був на ГВ до 18 міс. до 6-ти виключно на ГВ.

    А з цим не погоджусь:
    Можна встигати все. Після 3х або 6ти років, я не знаю як би починала все з початку. Та й не всі можуть знайти мотивацію починати щось побити в 40 років.

    Завдяки тому що працювала в складний 2008, тепер працюю в дома (хоча теж повнй робочий день). Друга дитина пішла в садок в 2.5роки на 3 дні, але це не з потреби, а для спілкування з однолітками і французької.

    В нас і далі гонитва за карєрами - правда зараз в чоловіка.
    Вже звикли до такого темпу :)
     
  2. knatka

    knatka Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

    Я теж віддала дитину у 2 роки 5 місяці в садок, не гналася за карєрою, просто випав шанс вийти на роботу, я не жалію просто коли зранку малявка проситься залишитися з ним дома, не давати його в садік таким жалісним голосочком із супроводом сльози - серце країться.....
     
    Останнє редагування: 25 Грудень 2014
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Artemida

    Artemida Well-Known Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

     
  4. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

     
  5. enigma

    enigma Well-Known Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

     
  6. Artemida

    Artemida Well-Known Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

     
  7. knatka

    knatka Member

    Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

    так саме це мала на увазі
     
  8. padesnig

    padesnig Well-Known Member


    2.5 МІСЯЦІ - це місяці. Малому було рівно 11 тижнів.
     
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А справді не жалієте? Просто цікаво, розумію, що обставини, які змушують віддати дитину в садок в такому віці можуть знайтися поважні, але невже для мами в емоційному плані це не катастрофа?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. ginseng

    ginseng Well-Known Member

    Знаю, що випадки різні бувають, комусь і не катастрофа. Для кого таке в голові не вкладаэться - той знайде інший вихід.
    Часто буваэ, що усвідомлення потім приходить. Моя кума щоб мати змогу закінчити навчання залишила дитину, а потім і другу в іншому місті з мамою і чоловіком. Оскільки відтягувати народження дітей не могла - чоловік досить старший, то мамою реально стала, коли старша збиралась в перший клас. В емоційному плані було дуже важко їм. Тепер каже, що мозгів не було, що студентам не можна народжувати.
    Я спланувала діток, коли все устаканилось, пішла в декрет майже в 30. Тепер треба буде починати все спочатку. Шкодую, що час так швидко біжить, знаю точно, що напрацюватись ще встигну. А того кайфу, коли такі дрібці ще, мало і тривай так недовго.
    Хіба наважусь на третэ в сорок і знов буду молодою мамою:girl_crazy:.
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  11. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Зараз точно не жалію. Як вибирали садок і пізніше няню то справді була емоційна кастрофа і я ревіла як мала дитина. Але все склалось досить добре. Садок був біля роботи. В обід я ходила кормити, і чоловік малого забирав в 14:00. В групі було до 6-ти дітей з 2-ма нянями. Ближче до року малий почав хворіти, тоді почали залишати з нянею. З 1.5 року і до 3.5 протягнули з бабцями-дідами і частково нянею.

    Я про те що назавжди має бути чорне чи біле. Сім"ю і роботу можна успішно поєднувати.
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  12. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А де є такий садок що таких малесеньких беруть?
     
  13. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    USA. Там таке передбачено, бо офіційна декретна (неоплачувана) відпустка 12 тижнів.
     
  14. ginseng

    ginseng Well-Known Member

    Добре, що навколо багато жінок з такою ж ситуаціэю - ніхто не давить на мозок. В нас при офіційному "оплачуваному" трирічному декреті э присутній трохи культ дітей, ГВ... То не погано ні одне, ні друге. Просто по-різному.
     
  15. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Позитивом офіційно короткої дик. відпустки є те що жінок на дискримінують при працевлаштуванні. А так, то твій вибір скільки з дітьми сидіти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Головне -- це не працює мама чи ні, а скільки і наскільки якісно при тому проводить час із дитиною. От є у мене знайома, яка з другою дитиною до останнього дня працювала, родила і через 3 тижні пішла на роботу на повний робочий день -- з 9 до 6. В обідню перерву бігала додому годувати і зціджуватись. Її багато хто осуджував, я ж не настільки близько її знаю і не знаю її ситуації. Хоча чо не знаю? -- знаю те, що бачу: вона має хорошу роботу, добре заробляє, машини шуби купує, а чоловік довго без роботи сидів, тепер вроді працює... То чого хорошу роботу кидати?

    Але случілось страшноє))) Я побачила, що вона вернулась із курорту без дітей. Діти у той час тут були з бабою чи няньою, меншій дитині ше 2 роки немає, старша у школі вчиться. Нє, ну канєшна, їй же ж треба відпочити, вона ж навіть в декреті не була... От цього я не розумію, хоч стреляйте -- відпочивати без дітей, відпочивати від дітей та ще й в такій ситуації, що ти з народження із тим дитям менше часу проводиш
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  17. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Попалась цікава стаття, правда англійською мовою, але можна гуглом перекласти: http://www.entrepreneur.com/slideshow/239018

    Це 10 історій одиноких мам, які дуже успішно сполучають бізнес і материнство (у деяких по 3 дітей, в одної навіть 6 діток!) і їхні поради працюючим мамам.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    У Штатах не існує терміну "декретна відпустка", то все є "лікарняний", якщо не помиляюся. І по ідеї то оплачується, але на все є лише 3 місяці (в кого менше), того багато жінок роблять плановий КР, бо тоді можна все запланувати від і до.
    Капіталізм :)
    --- дописи об"єднано, 9 Липень 2015 ---
    У Канаді рік оплачуваної відпустки (існують два офіційні терміни: материнська відпустка - під час якої не можна працювати, інакше не виплачують декретних; та батьківська - там уже можна поєднувати, але то все треба звітувати) і ще потім можна взяти рік за свій рахунок (зі збереженням) місця. І ніхто не дискримінує. Най би спробували! Працедавець без поняття про сімейний стан людини, яку він наймає, а ставити такі питання є порушенням закону.
    Коротше, я волію соціалізм. )) І жінка жінкою визнана, і нема прирівнювання жінки до чоловіка у тому, що відсутній навіть термін декретної відпустки, хоча попри всю ніби-рівність жінки на тих самих посадах при тих самих кваліфікаціях і досвіді все одно мають меншу зарплату ніж чоловіки. Отака от дискримінація.
     
    Останнє редагування: 9 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Не зовсім, з 36 тижня вагітності, або й раніше, якщо є потреба - це лікарняний. Після народження дитини і до трьох місяців - це paid family leave. Він оплачується при певних умовах (працівник працює на компанію більше року, компанія має більше 150 працівників і т. п.) Це щось типу нашого декрету. Якщо лікарняні гроші не оподатковуються, то з декретних грошей податки платяться. Цю декретну відпустку може взяти і чоловік, і жінка протягом першого року життя дитини. Термін - 3 місяці. Можна розбивати як вам зручно. Тобто, на двох є пів-року оплачуваної відпустки. + деякі фірми своїм працівникам можуть теж оплачувати цю відпустку, але нам так не пощастило.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Я про термін "maternity leave". Офіційно його нема. І власне для мами є лише три місяці. Дякую за уточнення, але суть лишається та сама. Хоча мені стало цікаво, що саме стосується виключно вашого штату, а що є загальним для всієї території.
    У Канаді теж колись було схожим чином. І 3 місяці, і потім змінили до 6, врешті жінки отримали рік. Але важливо саме те, що термін існує, материнство визнане на державному рівні. Державні представники взагалі чудово забезпечені на час декрету, оскільки отримують 98% зарплати. Держава платить 55%, а вже далі працедавець може щось додати або нічого.
    А в Штатах майже як за Біблією: нема ні жінки, ні чоловіка... І працедавцям таке ідеально підходить. :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1