Підготовка до школи

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Lavazza, 30 Листопад 2007.

  1. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    В нас є підготовка, кожного дня по 3 год. , то так в усіх школах районів, якщо не помиляюсь.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. irina

    irina Active Member

    А можна детальніше про 81 школу, також до нею придивляюся для наступного року.
     
  3. ljalechka

    ljalechka Well-Known Member

    Тести у 81школі були не з легких. Психолог, яка приймала іх, взагалі друга історія, не приємна, м'яко кажучи особистість, не знаю, як таких людей можна допускати працювати з дітьми. Набрали ми туди прохідний бал, але забрали документи, так як і вступили до 53 школи, обрали другу. А от в 53школі досить класна психолог була, дитина була розслаблена, і відкрита до спілкування, що не скажеш за 81, стрес на тестах отримала не тільки моя дитина, але і я. З моіх знайомих поступало туди ще 4-ри дитини, то тільки 2 -є не вступило, але одноголосно, відгуки негативні про саме тестування було у всіх.
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мені теж так вихователька наша казала, та й я сама з цим згідна. Ну але це таке. Якщо школа ставить певні вимоги перед вступниками, треба їх дотримуватись. Звідси питання: А як виглядає співбесіда чи тести в 85 школу (гімназію Симоненка)? Треба вміти читати, писати, рахувати?
     
  5. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Якщо я правильно зрозуміла, то в 85 школу як такої співбесіди немає. діти певний час туди ходять на підготовку і в процесі тих занять вчителі і психолог за ними спостерігають хто на скільки готовий до навчання.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Буквар у першому класі тепер дуже своєрідний і мало чим нагадує наш. До прикладу починається не з вивчення букв, а одразу з текстів. І тут уже підхід вчителя основне - одні кажуть щоб батьки діткам читали, а дітки біля них по 1-2 речення підчитували, а інші, щоб читали ледь не весь текст.
    В мене дитина йшла знаючи букви та читаючи по складах, то добрих півроку доганяли програму - кількість того, що потрібно було прочитати на домашнє завдання нам було подолати важко.
    З математики, то я взагалі мовчу... Системи немає ніякої ... Кожного уроку новий метод запису задач і так по кол ...як на мене, в математиці основна проблема, що немає закріплення пройденого матеріалу і як результат - в голові каша. Я вже не говорю про те, що в першому класі діти тепер вивчають ща таке відрізок, промінь, пряма, трикутник, сторони трикутника, кути трикутника, многокутники і тому подібне.
    Що мені сподобалось з програми першого класу - це природа, дуже гарний підручник, інформація на рівні сприйняття дитини 6-річного віку.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  7. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Планую давали малу в школу, їй в кінці серпня буде 6 років. А сьогодні заходила до дитячого психолога (запитати коли з дитиною можна прийти на передшкільний медогляд), і мені вона розказала, що вони переважно не радять в шість давати в школу, що справді програма складна, і часто батьки що віддал дитину зашвидко, потім приходять до них і трохи жаліють, бо дитині тяжко:girl_in_dreams:. Але все індивідуално по дитині треба дивитись. От підемо-подивлюсь що скаже нам:girl_smile: Мала хоче в школу, наче серйозна дитина, але тепер щось і я вже сумніваюсь чи варто давати? Є тут такі, що віддали в шість і тепер жалкують? І ще питання, може хтось має більше інформації про реформу шкільної освіти з наступного року. Якщо дам дитину через рік, то вчитись буде дитина вже 12 років (як на мене, то не дуже добре, тратисть ще рік на школу), але чула там і програму будуть змінювати, цікаво чи в бік полегшення для початкової школи, чи зроблять ще складнішою?
     
  8. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я частіше зустрічала відгуки про те, що жалкують, що віддали в 6, ніж про те, що задоволені.
    Мій син з липня, пішов був в 6, я не те, щоб жалкувала, я вибирала вчителя, але він був ще такою дитиною. Порівняно з ним, діти, що пішли в 7 і 7,5 були більш впевненіші і явно вигравали в колективі і в навчанні. Принаймі в початковій школі. Зараз всі зрівнялись. Отаке.
    Дівчинку би в 6 не давала. Але, це лише моя думка. Лише...
     
  9. Fast

    Fast Well-Known Member

    ??? Така ж реакція на хлопчика би в 6 не давала :) Серед своїх знайомих не чула, що шкодують, що в 6 віддали до школи, але ті хто в 7 віддав, теж не шкодує :) Кожному своє.
     
  10. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А чому саме дівчинку б не давали? Відомо ж, що дівчатка швидше за хлопців дорослішають, і я чула думки, що хлопчиків не завжди варто швидко віддавати в школу. От кума дала малого в 6 ( і то в ньього 6 виповнилось на початку червня), то каже що важко дуже було в першому класі, але вона ж сама каже, що то хлопець, непосидючий, а дівчинку з спокійнішим характером можна в школу вести. Та їм і психолог не радила малого вести в школу, але вони віддали (там рідня дуже наполягала ще). Зараз закінчив 2 клас, і вже якось "вирівнявся", став добре вчитись, але на початках кажуть було дуже важко і їй, і дитині. Подивлюсь що мені психолог скаже, бо ж усі діти різні. Та ще той факт, що якщо йти наступного року то дівчинці вчитись цілих 12 років мені зовсім не альо:girl_smile: І ще кажуть що перший клас то ще "квіточки", а от в 2-му якраз починаютья "чудеса" нової програми:girl_crazy:.
     
  11. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Як вам сказати...мені дівчинку більш шкода, ніж хлопця) Хоча і хлопці різні бувають.
    Кажу лише зі свого досвіду, бо двоє хлопців вже це давно пройшли. Ті діти, яким було 7 і більше, набагато легше втягнулися в робочий процес, ніж 6 річки.
    Ще раз повторююсь, мій менший з кінця липня, я до жовтня навчального року ще сумнівалась чи забирати його зі школи чи залишати, але вчителька була особлива і завіряла мене, що він справиться. Він і справився, але важко.
    Мені би повернути час назад, то я схиляюсь до думки, що віддала би його в 7.
    Маю багато знайомих, які віддали дівчат в 7 і всі лише задоволені і тих, що віддали в 6 і жалкували, що вкрали в дітей дитинство. І тут вже, справді, не має значення хлопчик чи дівчинка, 12 років вчитися чи 10, програма важка, інформації багато, куди спішити?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Як так думати то взагалі тоді дітей в школу не віддавати:girl_crazy:
    Як віддавати в 6 то "крадемо дитинство", а як в 7 і буде вчитись цілих 12 років, то вийде, що "крадемо юність", бо провести всі 12 років за партою, як навіть оті 10 років то не мало. З іншого боку, маю знайому що давала малу в 5 років, і не жалкує, але так я б не ризикувала)) На разі думаю як краще, бо же і підручники купила, і форму, портфель, а в садку недавно теж питали "чи ви точно від нас йдете, подумайте добре, бо програма важка", от тепер вагаюсь як краще :girl_impossible:
     
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    та чого себе так настроювати? хто сказав що буде 12 років? вони ж постійно щось міняють, і я тим не заморочуюсь, як має бути так буде. Тим більше я вже відтепер(хоч мої діти ще й в школу не пішли:girl_crazy:) настроєна щоб діти вступали після 9 класу в коледжі, а потім на 3 курс університетів.
    Моїй теж в серпні 6, але до школи ще не даю, записала на хорошу підготовку, плюс англійська. В суботу можливо ще ходитиме на підготовку до церкви. Дитина рік вдома сидіти не буде:girl_yes2:- матиме чим зайнятись, і все ж це ще не школа.. Бо так, я справді вважаю - що зі школою безтурботне дитинство закінчується:girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Я віддала малу в школу в 6 років і 7 місяців, але тепер от так подумала, що якби ми зараз йшли в 1-й клас, однозначно віддала б у 7 років.
    а з якого року то вводиться така система?
    бо інтернет щось не каже ніц конкретного...
    забиваю в пошук "12 років вчитися у школі", а видає "12 років рабства"... :girl_haha::girl_haha::girl_haha:
     
  15. Fast

    Fast Well-Known Member

    У 7 років і 7 місяців???
    Ви ще врахуйте, яка різниця між дітьми б була.
    Підем до школи - розкажу ще свою думку чи то вже аж так погано дитині в тій школі ;) ідемо в неповних 6.
     
  16. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    так

    а що такого?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Певно залежить, що розуміти під "крадіжкою юності". Якщо з розрахунку, що дитина в 17 років заміж піде, то воно суттєво, а в решті чим погана юність в школі? Там теж друзі, лябов, тусовки і т.п. В універі теж не квіточки, якщо туди подаватися з серйозними намірами, і там та юність теж буде складатися з тяжкого і виснажливого навчання. Якщо дитина йде в неповні 6 років до школи, при 11-річному навчання закінчить її в 16 років. В мене в групі були 16-річні і 19-річні, молодшим на початках було дуже складно, тому я для своїх дітей проти ранньої освіти.
    В мене дитина з 1 вересня, то я собі думаю, що як зроблять 12 років навчання з 5 полегшеними в початковій школі (як воно планується), то ще подумаю над школою в 6 років, а так як є зараз - 7 і тільки, хоча вона в мене доволі легко сприймає нове. Звичайно, поки що то все тільки теорія.
     
  18. Fast

    Fast Well-Known Member

    Це вже не той вік, щоб у вузі різниця в навчанні була. В проживанні в гуртожитку ще повірю. І різниця могла бути в навчанні, якщо дитина після коледжу, технікуму і проходила вже цей матеріал, а не тому що їй просто 19 стукнуло.
    Так прикольно, мабудь, майже восьмирічний дитині попасти в клас де більшості тільки шість виповнилось - стільки всього спільного і іде восьмирічна дитина одна така на голову від всіх вища, одна.
    З таким підходом я б думала про домашню освіту. Хоча я і зі своїм про це думала, але я її не зможу вчити.
    Я не хочу нікого образити, але не має толерантності і діти жорстокі, в переважній більшості, і коли вони бачать відмінність - пальцем обов'язково в це тикнуть і не коректно. Якщо класи були б змішаного віку це б було трохи інше.
    І чому взагалі виникла думка, що дитину віддати до школи потрібно було в 7,7 років?
     
  19. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Так і є ж такі класи переважно - одним ще тільки буде 6, бо батьки вирішили дати до школи в неповних 6, і власне шестирічки, і семирічки, в нашому класі є дівчинка, якій 1 вересня було ще 7, а 11 вересня виповнилося 8. Вона одна з найнижчих у класі (бо якщо дитина старша - не означає автоматично, що вона буде вища і зростом, і по розвитку, діти різні, є і в 6 років високі, як у 9, і в 10 років низенькі, як у 7 - то все індивідуальні особливості, так само і з розвитком - деякі дівчатка в 11 років уже про старшокласників думають, губи і нігті фарбують, навіть взуття на каблуках починають носити, ну якщо і не так, то просто поводять себе вже як старші, дітей, молодших на два-три роки, вважають малявками і такими, з ким нема про що поговорити, а моя ще така дитяча зовсім, нормально знаходить спільну мову не тільки з однолітками, а й з 6-річним двоюрідним братиком, 7-річними сусідськими дівчатками, навіть з 2-річними манюньками на майданчику, їй наразі ще велосипед, м"яч, дитячі майданчики в голові, хоча вже 12-тий рік). Тому саме зараз і саме в моєму випадку мені в голову не раз приходить думка, що якби я дала її до школи в 7 років, нічого страшного би не сталося. Тим більше в першому класі моїй дитині справді було важкувато, більш-менш "вирівнялася" аж у третьому і остаточно "вирівнялася" аж у п"ятому класі, а з деяких предметів випереджає однокласників (ні, в нас нема ніякого відставання в розвитку, нема гіперактивності, просто ми не дуже навчання любимо, а більше спорт)))
    ніколи не думала - це просто не наше)
    Які саме відмінності ви маєте на увазі?
    Напишу вам, як було в нас. З 1-го по 4-й клас ми вчилися в початковій школі - були в нас руденька дівчинка (аж оранжева), хлопчик з дуже великими вухами, старша на рік за всіх висока повненька і дуже "сиромудра" дівчинка (наша незмінна староста і особистий помічник вчительки), а також дівчинка, яка в 9 років виглядала на всі 13, дівчинка, яка плакала цілу чверть, дівчинка повненька і шепелява, хлопчик з дисграфією, дівчинка-росіянка і "апогей" - низесенька дівчинка у великих окулярах, з великими вухами, тихесеньким голосочком і шепелявістю))) ніяких принижень з приводу "не такої" зовнішності, національності чи чогось іншого за всі чотири роки не було, чесно-чесно) ну, пару разів дівчинку-росіянку назвали москалихою, пару разів назвали одного хлопчика професором (бо справді дуже розумний), пару разів назвали одного хлопчика жирним і позбиткувалися з одного хлопчика-ботаніка, але то сталося вже у 5-му класі гімназії, і хто то зробив, ми знаємо - є такий у нас один хлопчик у класі, в якого є певні нюанси з нервовою системою, а також три хлопчики-хулігани, в яких уже перехідний вік і відповідні негативні зміни в характері проявляються, та й "жирний" і "ботанік" - діти, які прийшли до нас з іншої школи (у нас з 27 однокласників-гімназистів 19 з одного класу початкової школи), ще в "тісний хлопчачий колектив" не влилися, сприймаються до певної міри "чужаками" і тому ось так вийшло. Але щоб ось таке планомірне нетолерантне цькування напротязі тривалого часу через те, що старший/молодший, вищий/нижчий і т.п. - принаймні, в нас такого не було. Яна деколи аж дивується, що то я в неї таке випитую за ставлення дітей до їхніх відмінностей)) У нас було і є наразі так, не знаю, може, в яких класах і школах ще якось є - попитайте.
    До речі, дівчинка-"апогей" - це та, про яку сказала наша класний керівник: їй нічого не треба робити для того, щоб її знала вся гімназія - вона просто йде по коридору)) така муся-лапуся, аж хочеться по голові погладити)) і в моєї Яни в телефоні вона записана не Ніна, а Ніночка (ім"я я змінила, але суть зрозуміла))
     
    Останнє редагування: 8 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    я взагалі не пригадую, щоб у нас в молодшій школі діти обзивались чи когось за зовнішністю принижували. Нам навіть розуму не вистачало, щоб із прізвищ насміхатись.

    Ше навіть п"ятий клас більш-менш без пріколів пройшов. А от оті всі обзивання десь у 6 класі почались: насміхання і перекручування прізвищ, потім хлопці нарешті довідались, що таке секс і що таке повія і повигадували найгарнішим і найактивнішим дівчатам прізвиська

    Але за зовнішньою ознакою точно ніхто не насміхався.

    А ще я думаю, що оцих всіх перекручувань прізвищ і матюків можна було б уникнути, якби батьки в школу прийшли і вуха накрутили. Але я не знаю, чи то такі часи були, чи то в мене в класі так підібралось, але наші батьки в школу не ходили. Ні на батьківські збори, ні на лінійки, а наякісь там розбірки тим більше.

    Я планую активніше займатись дітьми, ніж батьки мною займались і в школу навідуватись частіше, тому думаю, що зможу вплинути, щоб сини не матюкали дівчат, а дочки не були обматюканими (хоча це так круто було: в класі 15 баб, а б"ють і обзивають тільки трьох)))

    Ну і свого малого я даю в школу в 6 років 10 місяців. Про торік навіть не йшлось, хоча він з 4 років вміє читати-писати-рахувати до мільйона і з сусідом-ірладцем веде справжні діалоги на англійській (ну вопшем сильновумний), але ні дупу собі не підітре, ні з дому я його самого не випускаю, ні в магазин, ні на майданчик (ну зараз вже краще, а торік про це навіть не йшлось)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1