Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

  1. advocat

    advocat Well-Known Member

    Дівчата, а мене цікавить таке. Ми вперше вирішили їхати у подорож. Донечці 1, 9 міс.
    Як правильно організувати аптечку, що вартує брати? Хто може порадити щось з практики.
    Може хтось поділиться досвідом щодо речей "маст хев", тобто тих, які були необхідними і реально виручали під час поїздки З маленькою дитиною/дітьми.
    На разі точно знаю, що необхідний мені ерго, книжечки, засоби гігієни, засіб від сонця комарів...
    Подорожуватимемо і поїздом і машиною.
    Якщо це в іншу тему, то не сваріть мене сильно, а перенесіть буд ласка.
     
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ми великої аптечки не беремо - парацетамол (чи нурофен), фізрозчин (аквамаріс чи щось таке) - промивати носа (в поїзді коли жарко і пилюка нам 100% мастхев), якийсь сорбент дитячий і перекис-пластир (бо має талант до обдирання рук і колін).
    А з іншого - стараюсь завжди в поїзд брати якусь стару і обов"язково НОВУ книжку чи іграшку (їх вистачає на довше), олівці-листочки для малювання, багато перекусів різних (бо Влад стає страшенно перебірливий в дорозі, а циця нонстоп мене в поїзді теж не радує то мушу мати і сирочок дитячий, і банан, і печиво, і булочку, і....), багаааато вологих серветок, пеленка звичайна (стелю на постіль), бідончик з трубочкою для водички (бо з кружки в поїзді не ризикую давати пити), ну і 2-3 повних комплекти одягу десь зверху в сумці бо ще жодного разу не доїхали без переодягання . Ну і якщо Ви не противник мультиків то можете закачати пару серій на телефон чи ноутбук - теж тиша хвилин на 30 (коли все інше набридне).
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    залежить выд того, куди їдете ( чи буде вільний дступ до аптеки у населеному пункті чи вільний доступ до безрецептурного відпуску ліків. Адже у багатьох країнах в аптеці без писульки лікаря вам хіба пластир продадуть). Також залежить від того, до яких нюансів схильна саме ваша дитина та її віку.В будь-якому випадку, у дитячій аптечці має бути антисептик для обобки ран та пластир, фізрозчин або гіпертонічний розчин для промивання носа,жарознижувальне та знеболювальне, антигістамінне,сорбенти,нош-па, спрей, льодяники чи порошочок для полоскання горла. Решта препаратів берете індивідуально- якщо є схилність до отитів- вушні краплі, до горлових кашлів- протикашльові і т.п.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо літак, то обов'язково судинозвужуючі в ніс мати відповідно до віку.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А чого? То всім діткам? Моя племінниця завтра літаком буде летіти
     
    • мімімі мімімі x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо дитина здорова, то 99% що нічого не треба. Але якщо в неі трошки носик закладений, то вушка можуть (не обов'язково) боліти. То я би капнула перед самим взльотом і посадкою.
    Як летіла з 1,5-річною дитиною з температурою - було все прекрасно, по дитині не було видно, що іі щось турбує. А летіла з 3-річною з недолікованим отитом, то дитя майже весь політ проплакало. Я, роззява, капнула носа вже після взльоту і воно не подіяло.
    Я би навіть дорослим рекомендувала мати з собою каплі в ніс на всяк випадок.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну власне в Юстинки зараз сопельки, бо зуб лізе, то треба сказати сестрі. я й не знала
     
  8. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Повернулись ми з горів, їздили з палатками :) Аааааааа, як то круто було, як їхали, то я страшенно переживала, але все було значно простіше і краще ніж я собі уявляла. Доня чемно спала як в день, так і в ночі, хоча ночі були дууууже холодні, а в день жаріще. Ми голопопили, дупцю мили-купали, старші дітиска з річки не вилазили, доня мамі давала і по загорати, і відпочити, вона собі то спала, то чемно бавилась у візочку. Одним словом - хочу ще:)
     
    • Подобається Подобається x 16
  9. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Відпочинонок- це супер, неможливо передбачити, все наперед, берете аптечку з необхідним(якщо за кордон, то все покриває страхівка) гарний настрій і не оглянетеся, як будете вдома!
     
  10. srv

    srv Member

    Привіт:). Цікавить чи має хтось досвід подорожі з немовлям 2-3 місяці на море за кордон?

    Надіслано від мого GT-I9500, використовуючи Tapatalk
     
  11. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Їздили машиною в 4 міс в Болгарію. Єдине- дитинці все ж тяжко було стільки часу в машині в кріслі. Все решта було дуже класно. Кухня при собі :). Багато одноразових пеленок для голопопення. На сонці не жарилися- більше в тіні. Візочок- тростинку вибрали з максимально можливим опуском спинки. Хоча ще підстеляла рушничок в кілька разів складений- здавалося, що так рівніше буде і краще для спинки малої. Ліки не знадобилися ( хоч старша мала ротавірус, меншу не зачепило).
     
  12. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Навіщо??? Перший раз таке чую, тим більше судинозвужуючі взагалі раджу давати в крайньому випадку

    Наші діти з народження налітали вже кілька сотень тисяч миль (старший найбільше, вперше був на літаку в 3 тижні). Найпростіший і найлегший спосіб подорожувати з дітьми. В грудні минулого року був найдовший наш переліт з 3ма дітьми - більш як 13 000 км, до Гаваї. 2+10+13 годин. Прилетіли, відпочили, повернулися. На літаку була пара з немовлятком, якому на вигляд було тижні 2. Дитяче харчування можна замовляти наперед, харчування для немовлят також.
     
    Останнє редагування: 26 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ну я потім розписала навіщо. Теж не прихильник судинозвужуючих. Але мала нагоду летіти з закладеним носом - думала не виживу. І ще летіла з дитиною з отитом. Краще мати з собою завжди, вони не такі дорогі, ніж потім шукати десь.
     
  14. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Краще дати цицю-льодяники-жувальну гумку
     
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Це коли НЕ закладений ніс. Мені особисто нічого не допомагало з цього і я потім ще тиждень ходила із закладеними вухами. В аптеці порекомендували судинозвужуючі мати з собою.
     
  16. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Такс, ми вже не дуже немовлята, 1,3 роки, але все ж... Що з аптечки бажано взяти на море в Україні? Їдемо вперше.
    Беру Нурофен, для горла таблетки і пшикалку, для носика фізрозчин, смекта, протиалергічне. Ще думаю взяти при ранах Спасатель чи що? Що то від ран берете?
    Щось забула чи достатньо?
    А, і при опіках діткам що використовуєте?
     
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    перекис, зеленку, бинт, пластир)можна ще якусь настоянку календули. Ну а потім можна бепантен чи спасатель чи пантенол - теж іде і від опіків в спреї.
    Ще би порадила взяти електроліт для відпоювання (напр., хумана електроліт, регідрон) і глюкозу в ампулах, тест на ацетон. Я ще спирт всюди вожу, часом щось треба обробити. Ще аспіратор може, якщо маєте.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Перекис, спирт, зеленку беру. Маю ще судокрем, його теж можна при опіках і ранках?
    І що то таке електроліт для відпоювання? А глюкозу нащо?
     
  19. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    краще мати пантенол в аптечці, ну і крем для засмаги дитячий обовязково.
     
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    розчин солей - при отруєннях, поносах, високій температурі - для того, щоб не допустити зневоднення (це заміняється і саморобним розчином - сіль кухонна, цукор, але аптечний має ще інші солі)
    глюкоза - при хворобі, у дітей може з'являтись ацетон - бо швидко вичерпуються запаси глюкози, і для вивільнення енергії - розщеплюються жири, при цьому утворюється ацетон. В принципі, можна просто давати солодке пиття, але для критичної ситуації, коли ви вже почули запах ацетону - випити ампулу глюкози.
    Як для опіків, думаю засоби на основі пантенолу дієвіші, воно є власне заживляюче, судокрем більше має антисептичну, в'яжучу дію.
     
    • Подобається Подобається x 1