Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А яку трубочку можна взяти, щоб прикласти її до соска і дитина пила б так з пляшечки?
     
  2. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Це можна зробити самому, тільки потрібний зонд для годування недоношених немовлят СН 06, є в аптеках при пологових і в звичайних аптеках теж бувають.
    Як її робити є ось тут
    Коли дитина взяла грудь, легенько всовуєте трубочку в кутик.

    Ще ось тут є про способи докорма біля грудей : тут
    --- дописи об"єднано, 9 Липень 2015 ---
    Це вже добре. З кожним днем ставатиме краще, якщо будете правильно все робити. Подивіться мій попередній допис.
    --- дописи об"єднано, 9 Липень 2015 ---
    Порахуйте попіси, якщо є більше 10 раз, докорм можна поступово забирати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Читаю тут статті і згадала про вас @
    @preciosa.

    Про то, що нічне годування особливо є важливе для дітей, котрі мають недобір ваги. Ну і про те, що пролактин вночі особливо високий, а одже і молоко поживне добре і нічні годування часті стимулюють кращетдо вироблення молока вдень. Тобто треба звернути увагу на нічне кормління. У вас спільний сон? Треба пропонувати груди при кожній найменшій можливості вночі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    @preciosa, перечитала вашу історію. У мене такого досвіду не було (ну я просто не важила дітей часто, тому поняття не маю, як вони набирали по тижнях), але маю великий досвід ціження. Оскільки мусила працювати, то меншу віддавала няні на пару годин на день з 5-ти місяців і залишала зціжене молоко. Так от, дитя потребувало десь 120-150 мл молока за день. Молока в грудях було достатньо, але воно звідти ніяк не виходило, і коли я прочитала, що вам рекомендували 2 л теплого пиття на день - то мені було смішно. Щоб зцідити свої 120 мл я одну грудь не давала дитині протягом десь 5 годин, потім заварювала собі 2 л чаю і неперервно його пила, зціжуючись електричним відсмоктувачем Медела. Це зціжування займало годину часу в середньому (тобто я випивала 2 л теплого чаю за цю годину). Іноді вдавалось за 40 хв, іноді 1,5 год сиділа - залежало від того, скільки "приходів" молока було. Ще гарно допомагало, якщо чоловік сидів поруч))
    Якщо ви думаєте, що у вас погано виводиться молоко, то вам треба не чашку теплого пиття за годування, а неперервно пити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Щоб зцідити молоко, добре допомагає, якщо одну грудь дитина смокче, соски подразнюються, йде окситоциновий рефлекс і настає прилив, а до іншої в той момент прикласти молоковідсмоктувач електричний Медела. Потім чекати наступного приливу. Саме так я зціджувала з однієї груді 120-200гр молока і могла залишити малу на чоловіка, але то було після 3міс. Цей метод я спробувала тоді коли у мене був лактокриз, я намагалась трохи зцідити молока. Але під час лактокризу (мало молока) в мене навіть під час приливів не зціджувалось більше 10-20гр.
    --- дописи об"єднано, 10 Липень 2015 ---
    Як у вас справи?
     
  6. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Чую, що молока більшає. Чую припливи чітко. В душі з одної протоки вискочило 2 дрібненькі закупорки, які я помітила і молоко з неї било з таким тиском, що я навіть не стискала грудь, а стояла з відкритим ротом від здивування)) Може хвилину таке було. Потім почала цідити і знову почало з тої протоки виходити молоко. Зараз будемо їсти. Вдень зцідила 4-5 неповних дитячих ложечки з обидвох грудей почергово і дала малому.
    Суміш давала через зонд, але був тільки №8, №6 не було. Я забула, що баночку треба нижче ставити і малий випив зашвидко суміш. Наступного разу опущу. Є позитивна динаміка і у вазі. Від вівторка (3430г) набрав 75г, сьогодні ще ввечері зважу. Вчора був 3505г. У понеділок важив у лікарні 3450, тому рахую від вівторка, від меншої і на своїй вазі.
    Дякую вам за консультанції і всім-всім! То величезна підтримка, бо мені всі кажуть, що не витримали б і давали б лише суміш, але я вперта і не здаюсь))
     
    • Подобається Подобається x 6
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    я пробувала разів 5 так і збилася з того - мені не вистачало рук: дитину тримати, щоб не втікала, тримати їй руки, щоб ті всі трубочки не витягувала. і треба було зловити момент, щоб старша спала вже, а молодша ще ні. бо старша ще теж може додавати незручностей.
    на щастя, період зціжування завершився кілька місяців тому: доня вже не хотіла пити ще молоко після звичайного обіду в няні.
     
  8. agalinka

    agalinka Active Member

    Дівчата підкажіть. Нам 3 міс повністю на на але вчора зауважила що одна грудь набирає і візуально стає більшою а друга ні якась постійно маленька на дотик ніби пуста і візуально менша, хоча постійно груди міняю. Може декілька разів з неї годувати бо я не хочу щоб одна була велика а друга мала.
     
  9. Raven

    Raven Мама малятка

    нормально, просто по-іншому пристосувалась до лактації, може частіше наніч прикладайте до меншої
     
  10. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    В нас така сама ситуацiя. Права бiльша, лiва менша i враження таке, що в правiй бiльше молока.
    @Raven я теж думала вночi давати лiву, але боюся що не наiсться з неi.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Raven

    Raven Мама малятка

    Наїстся. Давайте ту грудь на сон. По часу прокидання будете бачити на скільки вистарчає. Нам графік не збився.
     
    • Корисно Корисно x 1
  12. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, прошу допомоги.
    Манюні 4 міс. Вже минув 6 день, як мало молока. Груди м'які, молоко не прибуває. Є лише прилив, коли вона смокче цицю. Вона його випиває і потім смокче пусту, якщо спати хоче або кидає. Прикладається практично щопівгодини годину., переважно по 2 циці відразу, ну бо молока окрім приливів нема. Масую під час годування і в душі, п'ю узвари , компоти теплі, чаі звичайні з кропом, смокчу таблетки апілак для лактаціі, вже шостий день і без змін. Мала стала швидше і частіше вночі прокидатися, поість цицю і засинає. Вдень стала погано спати. Кількість снів збережена-4 рази, але часто по 15 хв, максимум 1 год і не виспана прокидається, погано бавиться. Увесь час проводим разом, нема на кого лишити, без дурника, повне ГВ. Чи то нормально, що груди м'які, нема такого, що молоко цвіркотить у іі ротику, чи то може вона наідається тим, бо к-ть попісів, покаків не змінилася, чи вона просто хоче перебудуватися на 3 разовий сон? Не знаю як мав би виглядати той перехід.
    --- дописи об"єднано, 9 Вересень 2015 ---
    Забула написати. Зараз переживаю через хворобу близькоі людини. Знаю, що не можу нічим зарадити, безпорадна, хвороба не виліковна, але з голови не йде, плачу щодня, ім мало. Але п'ю понад 3 л, одного узвару тільки 2 л.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    це зріла лактація, груди мякі і приливи як вже дитина насмокче молока, тобто спочатку смокче просто, а вже за хвилину дві починає йти молоко,
    звичайно, що у вас то ще може бути повязано зі стресом, мусите якось взяти себе в руки, більше туліть манюню до себе, гормони зроблять своє. Пити хоч 6 літрів узваоів то дурне діло, то можна і просто воду пити. Тут головне мамин спокій.
    Може ще наклався скачок росту, відповідно дитина менше спить, більше на циці , бо має собі насмоктати більше молочка. Все буде добре, більше віри у своє ГВ і максимально як можете спокою. Життя складне, так...
     
    Останнє редагування: 9 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    На мою думку, груди м'які, бо вже внормувалась лактація, молоко вже не буде фонтанами бити і груди вже тверді не будуть як раніше, в мене приблизно в 4 місяці це відбувалось також. А манюня може відчувати ваше хвилювання, тому і неспокійна, хоча, я думаю, це мине. Зараз просто такий період
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Мабуть це стрибок росту в дитини ,хоче трішки більше їсти, але за пару днів насмокче собі потрібну кількість, ви головне прикладайте по більше. Ну і звичайно харчуйтеся нормально, це дуже важливо. Ну і щодо мене, то я давно не чую припливів молока ,груди мякі, ходжу у звичайних бюстгальтерах. але з лактацією все нормально. Тому мякість грудей, відчуття пустоти, це не означає, що молока мало.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Для 4 міс то цілком стандартна картина) і поведінка дитини доросліша "вредніша" і часті прикладання, мій в 4 місяці так товкся, груди єлозив, копався, то хоче груди, то вже не хоче))

    я до речі якась така вже була переконана що в мене інволюція, груди зменшились, молока і в помині нема, ні приливів, ні десь там щоб капля, як малий перервав смоктання, враження вже давно, що пусті груди смокче
    Але на узі казала лікар що активно лактуючі груди)))

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Внормувалась лактація.
    Є прилив - є молочко. Все нормально. В дитини можливо і стрибок росту і розвитку, тому поведінка трохи інша. На рахунок денного спання можливо їй вже забагато 4 рази спати, вкладайте тоді коли вона хоче спати. Побільше циці, відпочивайте, не хвилюватись - все буде добре. Насилу рідини не пийте - це нічого не дасть, головне спокій, побільше прикладати дитинку і все стане на свої місця.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Я читала що природня інволюція почнається приблизно з 2х років, тоді груди вже не такі наповненні, приливів нема (ну у мене ще бувають під час смоктання малого - чую як починає активно дуже смоктати, а по відчуттях нема). Ну а годувати можна ще довго, просто молоко йде тоді, коли дитина смокче.
    лише з розміром грудей годувальним попрощалась. Вернувся довагітний, і то моя маленька пєчалька
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Raven

    Raven Мама малятка

     
    Останнє редагування: 10 Вересень 2015
  20. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1