Як нарешті стати мамою? (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Vittoriya, 8 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Продовження теми Як нарешті стати мамою? (4)

     
    Останнє редагування модератором: 11 Травень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    ну не хочу зайву надію вселяти, але мене так два дні живіт болів, що я от-от чекала КД. Вірте в краще і не засмучуйтесь, як нічого не вийшло.
     
  3. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    та я не засмучуюсь. Хоча вже пів року планувань безрезультатних. Але я не втрачаю надії, як не цей цикл то якийсь з наступних точно буде вдалий :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Звичайно, для того й треба прислухатись до себе, досліджувати, а не тільки вимірювати БТ. Коли вимірюєш якийсь час і бачиш як себе поводять графіки , паралельно з власними відчуттями
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Мені 2 бліду смужку тест показав на 24 д.ц., при середній тривалості циклу 27 днів. Але десь всередині, я здогадувалась, що це мабуть воно. Ну і організм подавав сигнали: груди почали боліти і пекти, живіт "нив", але якось по-особливому, і БТ була інформативна. Тому погоджуюсь із Vittoriya щодо того, щоб навчитись максимально розуміти своє тіло.
    @vikulyamamulya, як Ви?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Дівчатка плануючі ,не полінуйтесь почитайте ту статтю http://mama-tato.com.ua/article/a-983.html ,дуже корисно, справді треба задуматись!
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. koza

    koza Active Member

    Уууух! Таке враження, що кожен мій гінеколог - некомпетентний та викачував побільше коштів.
     
  8. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ну, справді всі діють за однаковими схемами, але лікарі, які постійно розвиваються, їздять на різні семінари ,особливо зза кордон, так себе точно не поводять! Лікарі нового покоління є.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Згідна з тим, але в статті не дуже добре подано, бо лікуватись таки часом треба. Просто не отак з першої візити вже лікувати, а дослідити.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    На щастя, з жодним пунктом з поданих у статті не стикалася. І надіюся, не зіткнусь. Сьогодні здала аналізи на рівень гормонів щитовидки, бо маю недосліджений досі вузол. Дивно, але гормони всі в межах норми десь посередині інтервалу. Ще в четвер планую йти до лікаря, щоб подивився, чи є насправді та ерозія, яку вписали у виписку з Медінституту. Загалом п'ю аспірин- кардіо і фолієву. Овуляція відбувається, цикл стабільний, що не може не тішити. Сподіваюся, що скоро можна буде активно планувати наше малятко.

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Стаття справді цікава і я би сказала пізнавальна.
    Але як і @OxyFoxy
    Хоча - ні, з один таки зіткнулася.
     
  12. koza

    koza Active Member

    Ви дійсно щасливі! Я стикнулась з пятьма пунктами поданих в статті з можливих 8-ми - за майже 6 років планування.
     
  13. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Вже більше року не можу завагітніти. Перед тим у 2013 була завмерла вагітність, і тоді завагітніла легко. Пів року після завмерлої не можна було планувати вагітність, і коли нарешті дозволили, думали, що знов все буде просто. Але виявилося зовсім не так. І не відомо в чому причина. Здавала багато аналізів в різних лікарів, я всякі мазки, кров на інфекції, гормони, все в нормі. Робили фоліколометрію, щоб подивитися чи відбувається овуляція, фолікул росте нормально. Чоловік здавав спермограму, теж все в межах норми. Наважилися навіть на інсемінацію, яка виявилася невдалою. Робила прохідність труб, труби прохідні, хоч повільно по них контрасна речовина проходила. Навіть в генетика провірялися.А результату всі ті маніпуляції не дали. Одна лікарка сказала, що якщо вже рік не можу завагітніти, знач безпліддя. Але яка причина не сказала. Знати щоб лікувати, чи до кого йти. Просто чи новий лікар скаже шось нове? Я вже сама читаю, вичитую, щоб знайти якусь причину, бо звичайна причина "не прийшов ще час", мене не задовольняє. Мені вже майже 29, і молодшою я не стаю:). Значить мусить бути шось не так.
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А які гормони ви здавали?
    --- дописи об"єднано, 28 Липень 2015 ---
    Теж багато читаю всякого різного. А ви відкидали полікистоз, ендометріоз? Читала, що ці хвороби можуть бути безсимптомними (ну тобто жінка сама може не зауважити симптомів), а вони перешкоджають настанню вагітності.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Здавала гормони на щитовидну, наднирникові, тестосторон провіряла. Потім ще ФСГ, ЛГ, Пролактин, Естрадіол, бо їх треба було перед інсемінацією здавати.
    А як тоді ендиметріоз визначити, чи полікистоз? Робила узд внутрішніх органів, там матки і все інше, чи воно би не показало ендиметріоз?
     
  16. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Читала, що ендометріоз можна не побачити на УЗД. Його діагностують за симптомами і лапароскопічно. Але я тільки дотично це читала, бо сама не стикалась.
     
    Останнє редагування: 28 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. enigma

    enigma Well-Known Member

    Ше можна прогестерон в 2-ій фазі на 7-ий день після овуляції.
    Ви впевнені, що овуляція відбувається? (те, що фолікул росте -то не показник, може переростати в кісту або "здутися"). Чи є плідний слиз в достатній кількості?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Я десь 2 рази робила цикл фоліколометрій. Ну там десь з 8 дня циклу по 14, через день. То спочатку фолікул ріс, а потім вже його не було і була вільна рідина, і лікар, який робив фоліколометрію, запевнив, що овуляція відбулася. Я робила в різних клініках фолікулометрію, і на Короленка в репродуктивному центрі і в Інтерсоно.
     
  19. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Один лікар мені розповідав, що є такий аналіз на антиспермальні антитіла (власне коли є проблеми із завагітніти).
     
  20. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    о, я таке здавала) то брали кров на визначення тих антиспермальних антитіл, то їх чи немає, чи вони в нормі, точно не памятаю, але проблеми в тому не знайшли.
     
  21. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    :dntknw: Щось в мене більше ідей немає...

    Спробуйте піти ще до когось. Ви вже стільки аналізів поздавали і стільки всього перевірили, що думаю варіантів не так вже і багато залишилося. То може новий лікар по іншому гляне на вашу ситуацію.

    А взагалі я ще читала, що коли якоїсь явної фізичної проблеми немає, то може бути психологія. Але то складно. Я щось того не можу зрозуміти.
     
Статус теми:
Закрита.