Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    то вони певно вже подорослішали в нас так, що вже ми вже дочекались якогось розуміння:). Ех, ще б з нічками лад навести, бо так не хочеться щоб те гв в обузу було..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    А звідки він знає, що тільки на сон? Ви йому кажете, що циця тільки коли лягаємо спатки?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    в нас саме так:). Звичайно, було ще багато розмов про те, що синочок вже великий хлопчик, що такі вееееликі дітки як він вже не гамають так часто цицю, а лише коли лягають спатки. Синочок не одразу погодився на таке, але я якось так по трохи все менше і менше старалась давати (бо в нас це просто доходило до фанатизму - проходу не давав бувало), а ще допомогла літня пора, коли ми більшість часу проводимо на вулиці, а там за цицю він в мить забуває:).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Так, постійно про то говорила, що циця набирає молочко, щоб Сашко мав що їсти як лягатиме спати:) Ну чи просто казала, що циця буде, коли лягатимемо спатки.
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    йо-майо
    таке буває???
    може-то психанути і зняти памперс на ніч? (риторичне)
    зубів 16
    останні (ікла) вилізли щойно (тижні 2 тому)
    прикладання вночі - жесть, буває більше 10 разів
    --- дописи об"єднано, 28 Липень 2015 ---
    як про нас
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
  7. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    ми от зараз пробуємо)). Памперс зараз зняли, але раніше вже спав він в мене без памперсу, просто недавно знову почала вдягати, бо почав багато пісятись, а я не встигала вночі то все ловити в горшок.. Сьогодні вночі в нас прогрес у вигляді 3 годин мого спокійного сну в іншій кімнаті, потім таки вернулась до хлопців, бо дуже горланив за мною. Зранку встала з ліжка скоріше, ніж малий прокинувся, то як встав за цицю навіть не пам"ятав, побіг до чоловіка на кухню їсти вівсянку:).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    От вчора трошки і сьогодні ввечері... дитина їсть, потім з силою випльовує, знову шукає, посмокче пару раз і знову випльовує ( з нервами такими я б сказала) і так доки не запропоную іншу цицю, при тому що в першій груді молоко ще є (натискаю- виходить). Як це розуміти?
    Кажуть мені тут сцідити молоко і перевірити на жирність, чи не запрозоре, може дитина не наїдається(((
     
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    :facepalm::facepalm::facepalm: о люди, не слухайте того!!!
    В нас тооо саме було, то такиц період, животик бурчить може, ШКТ ще не налагоджений, а дитина не розуміє, що то таке , якийсь дискомфорт. Я вже не перший раз таке пишу, але я бувало і танцюючи годувала, бо тоді вдавалось якось спокійно смоктати, а інакше було отаке як пишете. Ну але навіть в думках не було, що то щось з молоком не так, з ним не може бути не так, воно ідеальне саме для вашої дитини. А оті порадники хай кхм свої місця на жирність провіряють, сорі, ну просто замість маму підтримати, такі перли видавати...
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я вам більше скажу - 90% що ви зцідите, "дорога родина" подивиться і скаже "йой, та воно як вода та ще й синє - ясно що не наїдається, треба догодовувати":girl_crazy:
    Плюйте на тих всіх "порадників" і посилайте їх десь далеко - як не мають чого робити хай сходять десь з користю погуляють - внучатку памперсів куплять чи вам сирників напечуть.:girl_wink:
    Просто пам"ятайте собі одне - молоко КОЖНОЇ мами НАЙКРАЩЕ і саме таке як треба для її дитини. Крапка. :girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    Це поширена поведінка для дитинки вашого віку. В нас таке саме було. Але я тоді навіть не думала хвилюватися за своє молоко. Я просто була на 100% впевнена, що мамине молоко є саме таким, яке потрібне її дитині, що молока не може бути мало, якщо правильно налагоджувати лактацію.
    Раджу почитати книгу "Вчимося годувати грудьми" З.Городенчук, О.Шлемкевич. Розуміючи природу ГВ, механізми утворення і виведення грудного молока, ви здобудете впевненість в своєму успішному ГВ. І ніякі дурні поради не будуть вам страшні.
    Бо, вибачте, але оце - справжній перл.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. bazana

    bazana Well-Known Member

    мені так мама казала з першою дитиною))) хоч він набирав дуже добре вагу і ріст
     
  13. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Дівчатка,як часто дитина в 2-3 місяці має їсти?в мене буває як спить,то і 4 години може не їсти,а неспить то може 2 рази за годину,але капризувати при цьму,як рідше їсть,тоді гарно не вередує..
     
  14. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Малюк погано їсть. Остання півтора тижні, починає їсти , поїсть хвилин пять і починається, плаче, груди викидує, нервується якщо стараюся знову дати, в животику бурчить. Трохи ношу його, відригне повітрячко,заспокоїться трохи. Але коли знову намагаюся дати груди, знов починає кричати і нервуватися. Потім засинає. Рідко коли крізь сон ще можу підіпхнути йому груди, переважно на на ніч. Мені здається що він не наїдається за такий короткий час смоктання. За мин.тиждень набрав 210 грам. Незнаю чи це добре чи мало? Боюся що не буде набирати ваги.Лікарка порадила давати Коліпрев або Мамалак, каже що то може лактозна недостатність. Переживаю дуже. Порадьте хоч щось.
    [
     
    Останнє редагування: 31 Липень 2015
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Отако без бадань лікарка собі сказала? Та якби була лактозна недостатність, то дитина би від початку не набирала ваги, каки пінисті, зригування сильні і плач не тільки тиждень. Не придумуйте собі проблем і не давайте жодних препаратів, бо то єрунда отак з неба ставити діагнози малюку. Тут вже десь то саме писали і вкотре на то пишуть-то нормальна поведінка дитини такого віку. Дискомфортно малюку, повітря попадає в шлунок, булькає, бурчить, от дитина і плаче, то для неї нове, тривожне .я вже писала як годувала стоячи і танцюючи. Так вдавалося присмоктати дитину , бо інакше було то саме. Пережили.
     
    • Корисно Корисно x 1
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Так, як їй захочеться :) а діти різні. В нас наприклад такої довгої перерви і досі не буває :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    @Vittoriya, так лікарка з моїх слів, зробила такий висновок.)
    А щодо каків, та часом коли памперс міняю і ножки підняті, то буває такою пінкою жовтою пукає.
    Зригував частіше в перший місяць, зараз вже дуже рідко. Але я думаю, може, що менше їсть тай менше зригує? Бо в перший місяць їв більше.
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    То газики :) і повірте, в нас було тоо саме. Якби були какі погані, то ви би то одразу побачили. А отаа з піднятими ніжками і трохи такі бульками піною жовтою, то в нас було ідентично. То повітря
    Та й якби й зригував, то не лактазна недостатність, там купа чинників мть бути плюс аналізи.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Britney, то ви вже щось собі попридумували (а лікар і поготів) - через жовті трошки з бульками каки ставити діагноз лактазної недостатності??? Мабуть популярна хвороба. То такий вік, що міняється трохи поведінка дитини, вона вже більше бачить зовнішнього світу, може і перезбуджуватись, відволікатись, ну а в першу чергу, думаю таки дискомфорт в шкт таке спричиняє, так що танцюйте, годуйте сплячу, це мине. А прибавка 200 гр в тиждень - прекрасна, це ж 800 гр в місяць.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Oresia

    Oresia Well-Known Member

    Ми ще зовсім маленькі(11 днів) і постійно їмо..спимо під час того як їмо..і спати потім самі не дуже хочемо.я не прихильниця режимного вигодування,але складається враження що я усі дня проведу на ліжку годуючи. Скажіть, будь ласка, це якось внормується чи так буде завжди?І як ви собі давали з тим раду?
     
  21. mipa

    mipa Well-Known Member

    В мене була аналогічна ситуація. Я годувала малого,потім він в мене на руказ спав. Спочатку я пробувала перекладати, але він відразу починав плакати. Я змирилась і малий спав на руках. Так в нас було десь до 3-ох місяців. Я купила слінг, щоб хоч могти щось істи зварити.
     
    • Подобається Подобається x 2