Одеса і область - відпочинок

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Latane, 26 Травень 2014.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    воно не є поганим. Навпаки- якщо ви шукаєте тихого відпочинку,то тут спокійніше, ніж в Затоці. Бо Курортне невелике селище. Але тут або зупинятися в приватних готелях із харчуванням і хоч якимось сервісом для діток ( принаймні дитячий майданчик і т.п.), або їхати машиною, щоб мати можливість закуповувати продукти і самому готувати та мати можливість хоч кудись виїхати в активну зону.Бо якщо там непогода і немає можливості бути на морі, то в Курортному просто немає чим зайнятися. Ну і ще такий нюанс: до моря там треба трішки пройти і спуститися по крутій гірці чи сходах. Пляж там під глинисто-піщаними курганами. Не широкий, але досить довгий- людей небагато.
    в Курортному ще пару днів назад Т води була +18. При тому, що на вулиці спека.Зараз вже тепло, але водорості багацько.
     
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    А що скажете за саму Одесу і передмістя? Щось можете порекомендувати? Знайомі хочуть нас поселити десь в районі парку Шевченка.. Ну але то таки в самому місті, тому щось не знаю, упереджена я.. Колись відпочивала підлітком в Одесі то було норм, не памятаю деталей) з дитиною інакше на все дивишся)))

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Курортне як селище -недалеко відійшло:). Там навіть дорога від Сергіївки така, як у нас в Славську
    --- дописи об"єднано, 28 Липень 2015 ---
    скажу виключно за себе: я Одесу дуже люблю. Але відпочивати в Одесі і передмісті ( власне як на морі)- сенсу не бачу. Чистота моря зовсім інша. Мій однокласник і товариш, який вже 15 років із сім єю живе в Одесі, для купання-відпочивання на вихідні сам їздить у сторону або Затоки ( не у саму Затоку- подалі від лиману) або Коблево. Одеса класна сама по собі- от як у Львів приїхати на кілька днів. Але не відпочивати тут власне на морі з оздоровчою метою
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  4. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    А знаєте якісь хороші місцини в сторону Коблево?) а про Херсонщину що думаєте?

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в сторону Коблево я зупинялася хіба у Коблево :).В інших місцинах у тій стороні не відпочивала
    чесно кажучи, то все на любителя. В Херсонській області з морем може бути все те саме, що і В Одеській чи Миколаїівській. Щодо місцин- то там в Хорлах більш-менш чисто ( хоча то теж село -на півострові і робити тут особливо нічого). Лазурне і Залізний порт- для мене "бее".Для дітей зручно у Скадовську- мілко, пляжі великі. Але то все на любителя.

    Загалом, стосовно вибору відпочинку, то все дуже індивідуально- що очікується ( глуш і тишина чи цивілізація і двіж); які покази по здоров ю; які умови підходять ( де багато дітей, де мало дітей. Коли на базі багато маленьких дітей- це завжди більший ризик різних бяк- як кишкових, так і сопливих :). Якщо на базі небагато маленьких дітей- ризики менші, але дитині може треба компанію, щоб скучно не було і т.д.); на який бюджет розраховується; готовність оплачувати відповідні кошти за пропоновані умови і т.п.Бо знову-таки, повертаючись до вищезгадуванго: хочеться тихого відпочинку на цивілізованій базі- в тому ж Курортному та ж Анна-Марія. Якщо готові викладати 1000-1500 грн щодня за відпочинок у Курортному. Якщо хочеться цивілізації- то та ж база Орбіта в Коблево. Але теж, якщо готові за пропоновані умови у Коблево викладати більше 1000 грн щодня. Якщо хочеться тишини, глушини і не пансіонатного відпочинку- їхати в ту ж Санжейку і знімати у приватному секторі

    п.с. а по великому рахунку, я краще у Закарпаття би їхала, ніж на наше зараз море ( маю на увазі конкретно цей рік. Як наступного- час покаже).

    .
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Ми от щойно з Одеси) Їздили не на море - відпочивати, а більше подивитись-погуляти. Були 4 дні. Зупинялись в знайомих. До моря нам було далеко, але все одно їздили. Море холодне, багато водорості, теплої води ще не було, то зі слів самих одеситів. Ми їздили на пляж Отрада, людей було не багато, пляж прибирають, з тим все ок. Якщо ви плануєте селитись біля парку Шевченка, то там найближчий пляж Ланжерон. За рахунок того, що там знаходиться дельфінарій, людей там дуже багато, шум, гам, мене це втомлює! А в сам дельфінарій дуже раджу сходити, нам надзвичайно сподобалось, океанаріум теж вартує уваги.
    Ось програмка, по ній дуже добре орієнтуватись в Одесі, там і транспорт і всі пляжі, все-все.
    І ще в Одесі дуже класні люди, і там ніхто нікуди не поспішає)
     
    Останнє редагування: 29 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  7. Latane

    Latane Well-Known Member

    Ми в Затоці перший день! Море теплюще, хвилі сьогодні високі, комарів немає, людей трохи є, але не на голові один в одного!
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Tasiona

    Tasiona New Member

    Добрий день)
    Чула, що море в Одеській області в серпні брудне: багато водоростей і медуз. Можливо хтось знає чи це правда, планую їхати, але після таких коментарів задумалася. Буду вдячна за інформацію!)
     
  9. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Я знаю, що самі ж одесити не купаються на морі в місті, вони їдуть подальше від нього. Тому тим більше з дитиною не радила б відпочивати у самій Одесі.
    Рік на рік не подібний. Якщо є водорослі, то немає медуз. Якщо є медузи, то море чисте, ніжки видно. А може бути і без того, і без іншого. Це вже як вам повезе ;) Все залежить від приливів і відливів :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ви не спрогнозуєте кількість водоростей та медуз наперід. Бо їх кількість залежить від різних природніх чинників у конкретному році, в т.ч. погодніх умов. Коли йде активний період цвітіння водоростей- їх буде багато. Спочатку цвітуть зелені- потім цвітут і розмножуються бурі. Ми заставали такі "брудні" періоди і в першій половині липня і наприкінці серпня. Залежно від Т моря і навколишнього середовища. Так само з медузами- медузи розмножуються у теплій воді. На мілині є тепліше. Коли Т вод на глибинах недостатня, а біля берега добре прогрівається- медузи масово йдуть до берега. Багато медуз біля берегів буває перед штормами, а коли море хвилється- медузи навпаки йдуть на глибину. Багато медуз буває біля берега, коли чистота моря в певний період гірша і воно не встигає самоочищатися- тоді на мілину прибиває багато мертвих вже медуз і т.п.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. mashka

    mashka Well-Known Member

    Ми в Одесі, район дачі Ковалевського, пляж золотий берег, тут море чисте, прозоре, медуз нема. Водоростей сьогодні зранку трохи штормом набило.
     
  12. Tasiona

    Tasiona New Member

    Дякую за інформацію!)))
     
  13. Latane

    Latane Well-Known Member

    Ми зараз в Затоці. Сьогодні море - 27 градусів. Медуз за 4 дня взагалів не було і немає. Водорослів немає. Ну і спека))
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ще стосовно водоростей і чому вони в певні періоди покривають море ковром. Якщо це зелені водорослі, то вони розмножуються особливо активно тоді, коли забрудненість моря висока. Живляться токсинами- це для них сприятливе середовище для розмноження. Для живих організмів ці водорослі не дуже корисні- часто під час їх цвітіння та розмноження може спостерігатися підвищена загибель тої ж риби: гниючі у воді водорослі використовують кисень, якого стає недостатньо для живих мікроорганізмів. У людей-алергіків можуть викликати загострення ( особливо цвітіння різновиду синьо-зелених водорослей- ці особливо токсичні).
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. Olenya

    Olenya Active Member

    Сніжна, а ви відпочивали в Курортному в Анні-Марії? Хочемо туди з дітками на другу половину серпня. Цікаво почути відгук)

    І ще питання до тих, хто їхав машиною зі Львова до Одеси. Кудою краща дорога?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Емочка

    Емочка Member

    с.Курортне. Відпочивали у період з 07.07по 19.07. Знімали кімнату у приватному секторі 60грн./доба з дорослого (за дитину ми не платили, дитині 4 роки). Жили у двомісній кімнаті. З меблів було: ліжко, розкладний диван, крісло і шафа. Кухня спільна, простора, так як ми були компанією то нам виділили окремий холодильник з морозилкою, також виділили на кухні шафку для всяких дрібниць, можна було користуватися посудом,було 2 газові 4-рикамфорні плитки. Душ і туалет на вулиці. Ми домовилися про те що дитину митимемо у їхній ванній кімнаті так як лише там була гаряча вода. Будиночок одноповерховий навколо сад, виноградник, жари не відчувалося зовсім так як цілий день дерева давали тінь. На вулиці було кілька дерев'яних столів, 2 мангали, гамак. Подвір'я велике, плюс є можливість поставити машину. До моря десь 10-15 хв ходи.
    Море у цей період цвіло, пляж гарний (пісок і ракушки), біля берега мілко. В останні 2 дні вода така була холодна, що я заходила лише по кісточки і появилося трохи медуз.
    Нам сподобалося, бо сподобалося дитині. Хто хоче клубів дискотек, аквапарків і видовищ в Курортне їхати не варта, бо там на рахунок розваг скупувато.
    Магазини, базар, кафе все є. Асортимент теж не поганий.
    --- дописи об"єднано, 6 Серпень 2015 ---
    І ще питання до тих, хто їхав машиною зі Львова до Одеси. Кудою краща дорога?
    Ми їхали через Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Умань. Дорога нормальна заїхали до об'їздної з 2-ма зупинками за неповні 9 год.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    ми теж лише так їдемо, лише Гайсин, Немирів їдемо через міста, а решта - по об"їздних
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    А зремонтували коло Тернополя? Бо нам нині їхати, думаєм чи туди чи через київську трасу .
     
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Через Винники: До Золочева дорога погана - колії, горби.
    Об"їздну Золочева перестелили з нуля - супер.
    Від Золочева до Тернополя дорога краща, а перед самим Тернополем знов не дуже. Об"їздна Тернополя може бути.
    По київській трасі - врахуйте, що в Гамаліївці ремонт моста, рух тільки по одній смузі, працює реверсивний світлофор. Минулої п"ятниці ввечері простояли в заторі майже 2 години, позаминулої суботи вдень - годину.
    Якщо виїжджатимете сьогодні вдень, може буде швидше.
    І якщо Вам все одно потрібно буде в Тернопіль, хоч і по Київській трасі, їдьте через Олесько-Підгірці. Інші дороги просто відсутні.
    Ну і в Підгірцях нічим не краща дорога (її приблизно 30 км), ніж якщо їхати на Золочів через Винники.

    Якби мене хто питав, то я б радила таки не робити гак через Київську трасу. Глобально ви нічого не виграєте, ще й можете витратити купу часу на стояння в заторі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1