Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    переорати або перекопати, а потім сипати землю.
    У нас хороша земля, але перед засіванням трави кликали хлопців аби перекопали і заодно "пропололи", якщо можна то назвати прополкою, враховуючи кількість хопти, потім все акуратно заграбувалося, трамбувалося катком і сіялася трава.
    Навіть якщо ви все ідельно очистили, бур"яни на ваш газон будуть прилітати з вулиці, від сусідів і просто вітром)))) Можно кропити спец. засобами, аби росла тільки декоративна трава, але то все хімія яка потім йде у ґрунтові води і я б таке не радила. Можна бігати з лопаткою і викопувати бур"яни, як я робила перший рік- два, але кінця-краю тій радості не було і тепер найпростіший варіант частіше скошувати газон;)
    звичайно зміни будуть, і земля просяде, і вітер наш друг буде щоденно непомітно красти верхній шар))) Навіть хорошу землю у квітниках та теплицях бажано поновлювати. Навіть якщо вкриєте прогалини у квітнику корою і втрати ґрунту та поживних речовин будуть мізерні, то ваші квітучі кущики будуть виснажувати землю))) проте... враховуючи трудоємкість процесу...:smoke:
     
    Останнє редагування: 19 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Дівчата, маю цибульки тюльпанів, можна іх вже висадити чи мус чекати вересня?
    --- дописи об"єднано, 20 Липень 2015 ---
    Здайте точку пліз, нам якраз теж дуже актуально. Але в нас інша проблєма, грунту перед будинком нема взагалі як такого, один бій глибиною пів метра. Буду вдячна за контакти в Пп.
     
  3. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Мої кольорові гортензії
    [​IMG][​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 10
    • Подобається Подобається x 5
  4. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    скоріш за все ті самі втомлені смугляві хлопці продавали трояндочки і в Бродах, а ще лаванду) Я купила кущик лаванди, трояндочку, посадила і ... нічого, сиділо в землі місяць, ні паросточка... троянда скинула листя, одні гілочки стирчали))) А тепер і лаванда зарухалася, гарненька вже така, і трояндочка нові паростки пустила. Побачим ще як цвістиме.
     
  5. Kurakao

    Kurakao New Member

    fiesta Можна питання по гортензії? У мене поки вона в горщику росте, її можна восени висадити в грунт або до весни заховати в гараж? І краще на сонечку висаджувати або можна в тінь на північну сторону?
     
  6. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А можна і мені координати де по 100 грн ?
     
  7. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Лідочка, і я б не відмовилась від інфи.
     
  8. La esposa

    La esposa Moderator

    А чи продають зараз щось квітуче? розсаду, кущики невеличкі?
     
  9. basia

    basia Well-Known Member

    цього літа все таке цікаве : хризантеми ранні пізнять на 3 тижні ,зате лілія Анастасія вже цвіте(фото прикладається-мій зріст 1,68). І жоржини вже квітнуть повним ходом,хоч до 1 вересня ще да-а-леко
    IMG_5455.JPG IMG_5456.JPG
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Дівчаточка, та в неті купа пропозицій http://ibud.ua/region-lvovskaya-oblast/ua/city-prices/lvov-47/15-125-chernozem-637

    Треба все продзвонювати, питати. То ще ж за машину платиться і т.д. Трохи треба викласти гривників. Але як така вже погана земля на ділянці, то я особисто не бачу сенсу купувати рослини і щось починати. Перше ділянку до ладу довести. Як земля буде добра, то і рослинки швиденько рости будуть. А на поганій - хіба чахлики стирчатимуть. То просто шкода роботи, сподівань і нервів, в результаті.
    --- дописи об"єднано, 26 Липень 2015 ---
    Чим ви їх підливаєте, щоб були блакитні? Вони чарівні!!!!!
     
  11. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Сусідка моя мідні дротики пхає навколо куща. То ті квіти мають такий гарний голубий колір!
     
  12. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Зовсім нічого з тими кущами не роблю. Вони самі якось колір міняють.
    На 1 гортензії квіти рожеві, сині і фіолетові...
     
  13. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    І я покажу красуні- ліліі, два види білих, перша має на одномустеблі близько20 квіток і висоту більше 2 м., друга просто чарівна
    20150726_153123_HDR.jpg 20150726_153107_HDR.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  14. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Читала, що то від кислотності гнунту залежить. Треба грунт підкислити із одного боку і тоді квіти кольорові
     
  15. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Вийшла я вчора в дворі полити свої гвоздички, зачепила рукою кущик, а звідтам рій білокрилок розлетівся. І то все з моєї домашньої пеларгонії, в якій ще взимку в хаті заведись ті мошки. Я її винесла в під'їзд на вікно, то вони звідтам на мої балконні квіти переселились і аж на перший поверх, в подвір'я пішли. Я в шоці. Чи можна якось їх позбутись чи це тепер вони назавжди тут живуть? В подвір'ї багато зелені, кущів. Оприскувати то все хімкою треба? Чим?


    Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
     
    Останнє редагування: 29 Липень 2015
  16. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    В мене цьогоріч вперше за роки напасть з білокрилкою і не тільки- майже на всіх вазонах кімнатних. На вуличних чого тільки нема: хробачки/гусинички/моськи всілякі різні. Я вже замучилася то все гуманними методами знищувати, тому сьогодні буду все на вулиці кропити хмією. Маю якусь, що кропили дерева -на них були такі "дикобрази", що я ще не бачила з"їдали все до тла, ледь врятували.
     
  17. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Я білокрилку трьома хімками бризкала періодично - Антижуком, Матчем і ще чимось. Живе і процвітає, і далі літає собі. Сусіди якийсь спец дорогий засіб купували, то два тижні білокрилки не було, а тепер знову з'явилась.В нас ніколи її не було, а цього року як напасть, "хмарами" літає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Купила якусь хімку, здається антижук. Але я так розумію, що шанси позбутися невеликі.... Лякає мене те, що пеларгонії додому буду забирати. Треба буде якийсь карантин їм зробити, помити , обробити перед тим як додому забирати


    Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
     
    Останнє редагування: 29 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я вчора скропила і до ночі стояло все на вулиці. Не мила, бо хочу, щоб ефект таки був, бо від шкідників більше шкоди рослинам. Поки не бачу нікого))
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Маю багато кущів жоржин одного кольору (рожеві (такі як на фото внизу)). Хочу восени обміняти на інший (оранжевий, жовтий такої ж форми квіточок). Фото з інтернету. Може хтось має на обмін, зголошуйтеся. Фото своїх квітів додам пізніше як гарно зацвітуть.
     

    Вкладення: