Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Я теж здавала той аналіз, бо в мене 1, а в чоловіка 2.. В одній книжці читала, що якщо буде конфлікт, то це може спричинити навіть загрозу викидня.. З іншоі сторони, вроді Комаровський, ну і моя лікарка казали, що то ще один комерційний хід, щоб здавати той аналіз ( в приватних лабораторіях він не найдешевший), але деталей не знаю, чи дійсно бувають причини перейматися...

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. invisible

    invisible Well-Known Member

    Нам взагалі нічого не перевіряли і не кололи, тільки малу трохи під лампу поклали і все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    В когось пульсував живіт? В мене тепер так часто то буває... від чого воно таке? від того що малюк якусь вену перетискає? чи це гикавка його?
     
  4. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Гикавка - малюк легені тренує
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Ну ніяк не розумію, як це можливо. 4 група це коли є і А, і В - тобто у вашій крові ці два антигени не є чужими і на них просто не може бути реакції. А 2, це коли є лише антиген А - в малої себто. То на що тоді реакція? В в неї взагалі в неї не може бути. Чи то вже зовсім заплуталась, чи то лижі не їдуть....

    В лекції Березовської я чула, що жовтяниць є взагалі ціла купа видів, і лише дуже рідко трапляється справжня гемолітична, тобто пов"язана з конфліктами по крові - часто це фізіологічна жовтяниця, коли печінка ще незріла. А ще там є якісь інші види вроді.
    --- дописи об"єднано, 27 Липень 2015 ---
    Має, але не для Вас. У Вас по групі кофлікт навряд чи можливий, бо у вас є свої "рідні" антигени А і В.
    --- дописи об"єднано, 27 Липень 2015 ---
    Це не зовсім так. Коли в мами, скажімо 2-га, а в тата 3-тя (або навпаки), то може бути теж конфлікт. Бо в цих групах крові є різні антигени. І також може бути конфлікт, коли в мами 2 або 3, а в тата 4-та. Просто найчастіше конфлікт при 1 групі крові мами.

    Антитіл таких не вколюють, то лише при резус-конфлікті. При груповому не існує сироватки :sad:.
     
    Останнє редагування: 27 Липень 2015
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Нашо ви в то заглиблюєтесь. Менше читайте. Все добре буде. Ці страшилки і пишуть, щоб читали. Насолоджуйтесь вагітністю!

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. Oresia

    Oresia Well-Known Member

    В мене теж пульсує,але це точно не гикавка...її я добре відчуваю. Це щось зовсім інше..мені теж цікаво що це таке може бути...
     
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    типу А є в мене і в малої - то гуд, а В - тільки в мене, тому мала після пологів могла так зреагувати, мож то перл
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Чудова стаття, яка розказує про "чудодійний" вплив заліза, що міститься в безобідних вітамінках для вагітних, причину інфекцій, гестозу, а що найголовніше - раннє переривання та перед-термінові пологи. Ну і відразу ж показує, хто така вагітна жінка для працівників ЖК та і загалом для світу акушерства. Хоч вона і про ситуацію в Росії, але стосується й нас, бо тягнеться то всьо ще з совка. Учітеся, читайте... :) Щиро надіюсь, що багатьом стане в пригоді й відверне біду. Стаття велииииика, але того варта.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    сходила вчора до ендокринолога, вона помацала шию-висновок "дифузний зоб 1 ст". і одразу Йодомарин пити. хто приймає преперати йоду зараз?
    я чогось взагалі гублюся, коли отак одразу ліки прописують.. а як же комплексне обстеження- УЗД\аналізи і т.д.?
     
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я не приймала йодомарин. мені поставили ІІ ступінь. в рік Вірусі здавала аналізи і робила УЗД щитовидки - все добре. УЗДист сказала, що при вагітності трапляється такий "тимчасовий діагноз".
    не можу радити не приймати йод, але я відчувала, що мені його не треба додатково
     
    • Корисно Корисно x 1
  12. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Я тільки як встала на облік, мені одразу 2 лікаря сказали приймати Йодомарин, але із щитовиткою у мене все добре. Навіть сказали, що краще приймати ще як буду годувати грудьми.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Я приймала йодофол з початку вагітності - то таке, як фоліо, де є фолька і йод. Мені сказали, що при двійні треба то приймати всю вагітність...але я собі зробила перерву в околі тижня 13 і от думаю, може далі трошки попити . Хоча мені більше про фолієву йдеться. Наскільки знаю, то йодомарин всім призначають (без аналізів) - думаю, що там така доза, яка не пошкодить. Ще кажуть, що в нас район такий йододефіцитний. З іншого боку, писали тут дівчата, що з йодом треба обережно.
     
  14. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Ендемічний зоб (щитовидка чуть збільшена, але без порушення її функції) дуже поширений в нас у західних областях, тому що тут дефіцит йоду і 1 ст тут можна поставити майже всім. Під час першої вагітності приймала в останньому триместрі йодомарин і то, коли не забувала, тепер нічого такого не п'ю, але купляю тільки йодовану сіль і переглянула харчування.
     
  15. Tanya_SUN

    Tanya_SUN Well-Known Member

    мені моя Г назначила Йодіс, набагато дешевший ніж йодомарин (60 грн). і також казала бажано його приймати в період годування груддю
     
  16. Мамин зайчик

    Мамин зайчик Well-Known Member

    Моя Г в ЖК сказала перестати приймати фолієву кислоту і попити Йодомарин.
     
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    є ще досить поширений аутоімунний тиреоїдит, і такі його стадії, коли йоду, тобто трийодтироніну і тироксину виробляється достатньо або забагато, а сам йод не засвоюється, а веде до активізації аутоімунного процесу і тому він протипоказаний, або й такі стадії, коли гормонів замало, але з зовнішнього йоду їх не виробиться, приходиться приймати штучно гормони. Там все ще зовсім недовивчено, а під час вагітності тим більше, і навіть наші фахівці високого рівня визнають це. А от у фахівців з поліклінік, відповідь є. Воно може й добре, для здорових. А як є якісь з щитовидкою проблеми, проконсультуйтесь таки в добрих фахівців, щоб розглянули вашу ситуацію індивідуально.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Та я і не сперечаюся, але той діагноз можуть поставити тільки після аналізів і УЗД, а не "помацати" шию і вуаля. А от через дифіцит йоду в нашому регіоні, діагноз "дифузний зоб 1ст" (той, що нетоксичний) не рідкість, а скоріше норма (якщо можна так сказати)
     
    Останнє редагування: 29 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та і я не сперечаюсь, просто веду до того, що перш, ніж щось приймати, треба впевнитися в діагнозі, і якщо він є - пошукати толкового фахівця для призначення препаратів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    мені його приписали одразу , ще до проходження аналізів, тай після здачі їх , моя з Жк казала пити, хоча проблем у мене нема.... мол "то всім бракує..." скажу чесно спершу трохи пила, а потім перестала взалі будьщо пити що приписують, аналізи то в нормі...Природні вітаміни краще!
    це точно, бо нашим лікарям тільки б виписувати....