Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Бо фізрозчин у такій пляшці з резиновою пробкою, як ото пляшечки з уколами, які треба розводити. То я пробивала шприцом ту пробку, набирала розчин, наливала в пляшечку манюсіньку, а вже звідти піпеткою брала. І вважала, що фізрозчин залишався доволі стерильним у своій великій пляшці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    нам два тижні, прийшли до нас газики, дитина будиться під час сну бо тужиться сильно, ніжками до себе, пукає, кожен раз як пукає то й какуляє потрошки, через то попа червона і вже бачу прищики на попі появились дрібненькі, а один більший такий, боюсь що її буде попа пекти... мию після кожного покакування, ну якщо дуже трошки- то легенько витираю, мажу бепантеном, але там пише не частіше 6 разів на день, чим зарадити тій дупці???
     
  4. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @JaNazarkova, спробуйте менше в підгузку тримати. Малий після народження мав бааагато дрібненьких прищиків, то просто пеленки, старі простиньки(прані-перепрані, бо вони дуже ніжні) і підгузок лише на ніч. Це не легко, але дитяті так краще.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
  5. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    голопопити побільше:) тим більше, в таку спеку як зараз. можна ще в травах купати- ромашці наприклад.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Ми голопопили, попа всерівно подразнювалась, бо часто пукали, какуляли, і тут нам напоміч прийшов крем під підгузок від Мустела, подразнення, прищики як рукою зняло) Бепантен і Судокрем в порівнянні з Мустелою ховаються. Ну принаймні так у нас.
    Таке питання, коли пройдуть газики??? Вона не може спати через них, нервується,будиться... Я вже і хліба не їм, одні каші, мясо, і супи легенькі...
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Коли прийде час ;) то дуже по різному і не раджу чекати того чарівного дня. Всерівно то буде тоді, коли прийже в норму ШКТ.
     
    • Корисно Корисно x 1
  8. agalinka

    agalinka Active Member

    Нам при подразненні допомогла присипка наша сама дешева в аптеці, а то судокрем не справлявся. Взагалі попрілості зявляються коли на какашки попадаэ сеча, тоді відбуваэться якась реакція яка подразнюэ шкіру, тому або голопопити, або часто змінювати підгузник. А газики як кажуть лікарі починаючи з 3 тижнів і закінчуються приблизно в 3 місяці, коли вже більш менш сформована кишкова флора, але це як у кого:) наберіться терпіння і просто носіть лялю на ручках шкіра до шкіри.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ви подивіться які кашки істе на пшеничку і вівсянку дитинка теж може реагувати. Просто спостерігайте. Після місяця стане трохи легше після трьох значно легше, а після шести все повністю нормалізуються. То тільки здається що то довго, а час моментально летить. Я і сама ре вірила, але то так. Хоч в дівчаток з тим набагато легше. Кажуть, що у багатьох після місяця вже все добре.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  10. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Аби трохи полегшити, робіть "велосипедик", викладайте на животик, гладьте по колу, проти годинникової стрілки
     
    • Корисно Корисно x 1
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та ну, я не вірю в це, ми дівчатка, а газики довго мучили.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Животик треба гладити тільки за годинниковою стрілкою
    Ще додам, що після годування поносіть трошки вертикально, щоб якщо дитина заковтнула повітря, воно вийшло. Можна на теплу пеленку животиком викладати або собі на живіт.
     
    Останнє редагування: 24 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Малось на увазі, що проти годинникової гладити спинку коли малеча на животику. Якось я так написала
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    О, тепла пеленочка це класно, тільки то треба щоб хтось помагав. Бо мале кричить хоче істи, а ще пеленочку попрасувати треба. Але треба старатися. Дитя почало істи, ви йому пеленочку на животик. Мале рлзслабляється біля циці плюс тепла пеленочка. Тоді гарно пукає пригрівається і спить. Ми тими газиками добряче відмучилися, то пеленочка добре помагала, не завжди, звичайно, але помагала. Навіть якщо перед іжею не встигли покласти, то можна потім, коли вже кричить.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Дівчата, поможіть порадами і досвідом. Наша дупка далі червона і чуть не в пухирцях, на дотик вже шаршава, боюсь буде пекти її сильно. На день голопопимо, на ніч памперс, це не подразнення від підгузків, просто малеча має газики, часто дуже пукає і з тим по чуть прокакує, кожен раз підмиваю під краном. Кажуть бабусі шо може то від води з під крана, пропонують підмивати перекипяченою з марганцовкою. Мустела помогла на два дні, далі знову те саме. Пробували присипку, також на два дні більш менш, взяла оливкову олію довела до кипіння- не краще нам. Судокрем ще в пологовому нічого такого не дав.
     
  16. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    @JaNazarkova У малого на перших порах дупка була дуже червона, а як були проблеми з животиком, газики і каки нефайні - то вискакували такі серйозні прищики на попці. Але нам від цих прищиків нічого не помагало, окрім Судокрему - якраз від нього все сходило.
     
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    Я мастила бепантен, а зверху судокрем. В такому разі нам помагало.
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    попробуйте настоєм ромашки, чи календули, череди, хоча всі вони сушать, але й знімають запалення, або вівсяною водою підмивати - це не сушить, навіть ванночки такі зробити. Але якщо причина в "ядерних" каках, то не знаю, чи зарадите тому зовнішньо. Антибіотиків не приймали?
     
  19. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Приймали а/б ще в охмадиті, після них 7-8 днів лактомун, яку краще взяти траву? І напишіть детальніше про вівсянку.
     
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    нам найкраще від ранок на попі допомагало щоденне купання в корі дуба, то було з тяжкої артилерії
     
    • Корисно Корисно x 1
  21. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    вівсянку можна змолоти в кавомолці до стану муки і просто насипати в теплу ванну до молочно-білого кольору, або зав'язати в марлю пластівці, і опустити в теплу воду, відтиснути той мішечок. Трави - всі добрі, череда використовується при екземах мокнучих, нагідки - заживляючі, ромашка - антисептик, можете намішати різних. Але зволожуйте після них шкіру. Може подумайте про ще якісь пробіотики?
     
    • Корисно Корисно x 1