Чи можуть батьки дати дітям віру?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Квітень 2013.

  1. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Колись в Кані читала інтерв"ю зі священником Димид (імені не пригадаю ) . Мені запам"яталася його фраза, що коли дитина бачить, як в сім"ї шанують Бога і що батьки моляться разом, ходять на Літургію, то навіть коли в дорослому віці хтось скаже тій дитині, що БОГА НЕМАЄ , то серце скаже їй, що БОГ Є !!! Мої батьки передали мені віру без повчань. Не можу навіть пригадати, як вони мене навчили молитися, для мене молитва існувала в серці завжди. Батьки не мали часу контролювати ходжу я до церкви чи ні, молюся чи ні , але я мала їхній щоденний приклад, а також безліч труднощів їхнього життя, яких вони долали з Божою допомогою !!!
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2015 ---
    Ми своїм дітям включаємо мультики
    http://clarastudio.tv/

    крім них вони дивляться ще інші мультики і потім граються, але коли граються в Біблійні історії, то чітко копіюють, що зцілює Ісус . Синочок , коли пошкодив барабанну перетинку, то складав Лего і наспівував " Господи, зціли мене, зціли мене, зціли мене !!! "

    Тепер має ентеровіруску, то також сам молився " Ісусику зціли мене ! ", коли перестав блювати, то перепитував мене , чи Ісусик вже його зцілив . При тому, що ми майже нічого не пояснюємо їм про Бога, тільки відповідаємо, коли вони питають. В неділю і свята ходимо на Літургію і щодня перед виходом з хати стараємося благословляти дітей ставлячи руки на голову, бо недавно прочитала, що батьківське благословення має велику силу захисту для дітей ( не знаю чи правильно сформулювала )_ - "Нехай Тебе Бог благословить ( ім"я дитини ) , оберігає тебе від усякого зла і перебуває з тобою по всі дні життя на землі " . Ще дуже хочу мати хоча б коротку спільну молитву всім разом, бо дотепер якось не дуже вдавалося.....
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1