Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. hryka

    hryka Member

    На вихідні їздили до родини в Рівне. І привезла нових страшилок, що дитину вже треба відлучати (1 рік і 3 міс.) Страшилка перша від тітки, яка є невропатологом: що зараз з молоком вимивається весь кальцій і все корисні елементи, і мені це грозить остеопорозом вже в молодому віці.Бо в неї була така пацієнтка, яка годувала до 3 років. Сперечатися і доводити протилежне не стала, хоча й читала дослідження, які свідчать зовсім навпаки. Страшилка друга була від її коліжанки: мене чекає ревматоїдний артрит
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Коліжанці в Києві в крутій стомат клініці дитячій лікар заявила, що причиною карієсу її рік+ малого стало нічне ГВ. Тре вже згортати його і буде їй щастя. На додачу та лікар сама мама 3-ох дітей і знає що каже :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я навіть здогадуюсь що за клініка , ми там теж лікували зуби у мами 3 дітей і отримали таку ж пораду :) Я отакі "висновки" просто пропускаю мимо вух. І на Владовому прикладі вже бачу що погані зуби і ГВ ніяк не пов"язані, то не від нічних годувань залежить, а від того які зуби в дитини заклалися під час вагітності.
    Ми коли заповнювали в тій клініці анкету і дівчинка на рецепції, спитала "до якого часу було ГВ?" дуууже здивувалася коли я відповіла "ще годую". Вона промовчала але так задумливо подивилася на Влада який в той час совав туди-сюди по коридору велику ковану лавку :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Бачите, Ви пропускаєте, а багато хто не пропустить і дитятко недоотримає свого :sad: Ну і в причинах одною з основних дійсно є закладення під час вагітності (хоч це не єдиний фактор). А оскільки в нас масово мами споживають вітаміни протягом всієї або хоча б куска вагітності, то вплив заліза з тих вітамінів робить згубну шкоду на дитячі зубчики. Чомусь пані доктор про то не згадує. Дуже шкода, що по її словах один з найкращих дарів природи - це бе і фе, а синтетичне поголовне пічкання - це супер.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А можна детальніше про вплив заліза на зуби? Де почитати про це?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. agalinka

    agalinka Active Member

    Пішла до педіатра, а вона каже у вас дуже не жирне молоко, дитина не наїдається і відповідно погано набирає (по 600гр) пішла до гстроентеролоа, а вона мені каже у вас дууууже жирне молоко бо дитина не какає по 5-7 днів, от і пойми по їхніх мірках)))
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 3
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ви собі жирність по середньоарифметичному вирахуйте
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
  9. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Якщо дитина себе добре почуває, то не переймайтеся бо набір ваги це дуже індувідуально, а для свого заспокоєння введіть в свій раціон калорійніші продукти, звичайно в міру. І ще, дитина на грудному вогодовуванні може не какати і до 10 днів, знаю, що це муляє, бо всі кажуть, немовля має какати кожен день, але це міф. Просто спостерігайте, дивіться по дитині, ви самі все відчуєте. Удачі і здоровя!
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Хворіють мої діти, то їздили сьогодні на огляд до педіатра. Власне як лікар на наш кашлюк і бронхіт вона мені нормальна, нічого дурного не говорила і не призначала. Але.. Разом з нами зайшли на прийом мама і бабуся з дівчинкою 18 днів.
    Бабуся: Її дуже болить животик.
    Мама: І вона неспокійна.
    Дитина при тому за 20 хвилин мирно смоктала соску, яку їй не дозволялося виплюнути. Навіть не хникнула.
    Лікар: Ви її грудьми годуєте?
    Мама: Та я даю трохи, але вона не дуже хоче.
    Лікар оглянула: То в неї алергія на ваше молоко, ви мусите сісти на строгу дієту.
    Мама невдоволено крутить носом. Я сиділа зовсім поруч, то в малої справді щось схоже на токсичну еритему, моя молодша мала таке перший місяць, бо я перед пологами хурму кілограмами їла. Але мені неонатолог в пологовому взагалі казала тим не перейматися. Ну і плюс там акне в дитини цвіте.
    Мама: Знаєте, я думаю, що то в мене молоко погане. Я їй цідила, то колір в нього такий дивний, ні то синій, ні то зелений. То просто воно погане.
    Лікарка таки сказала, що молоко, то найкраще для дитини, але (цитую): В неї коліки, її болить, вона поп'є теплого молочка, їй стає краще, але потім молоко починає в животі бродити і їй болить, то вона знов хоче груди, щоб стало краще.
    Мама ще переконувала про погане молоко, лікар дала направлення на аналіз крові, нейросоно, аналіз на дисбактеріоз. Притому не уточнила, чим ще годують дитину.
    Мені якось так сумно з того, бо ж нормальна здорова дитина, а знайдуть якусь болячку і будуть лікувати, і груди заберуть. От чому педіатри дають поради там, де вони некомпетентні ні разу? І нема ні лактолога, ні консультанта з ГВ при лікарнях. Всім по барабану, а мамам тільки б щось лікувати. Стільки тих манюнь там, і всі з пляшками-сосками, і половина з такими от псевдопроблемами.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А мені щось в даній ситуації мама виглядає не менше винною, а може й більше за того педіатра. Ну, ми звикли "що хтось нам повинен" - тобто розтлумачити про користь гв мав би педіатр, чи гінеколог, чи акушерка в пб - і так, я згідна, що вони мали би бути "за одне" з мамою, вони мали би бути компетентними у правильному гв, але ж таки це мамине завдання годувати дитину, тому і "спрос"з неї, в першу чергу. Якшо вона тричі сказала, що її молоко погане, то її і відправили шукати дисбактеріоз - те, що більшість лікарів скажуть на будь-яке запитання чи скаргу пацієнта хай некомпетентну, але відповідь, лиш би не сказати "не знаю" - це прикрий факт, але знати як годувати грудьми (і вже тоді не говорити таких дурниць) - це таки мамине завдання в першу чергу, і ніхто не відповідає за то, крім батьків дитини. Мене реально дивують сучасні жінки, які "нічо не чули і не бачили" - та в кожній жк висять ті плакати, в пб теж, проводяться школи материнства, від того можна відштовхуватись далі в пошуку інформації, якої є достатньо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Та я не кажу, що хтось там в чомусь винен. Мама така класична жіночка з села, яка слухає свою маму. Я не знаю, чи в селі є гарні плакати і чи розказують щось про ГВ в їхніх ЖК. Але сам факт того, що нема в лікарнях такої людини, як лактолог нормальний, є зле. І педіатрів мали б хоч основам навчити. Тобто паралельно з призначенням аналізів можна і проконсультувати стосовно годування. Бо так виходить, що фрази "мамине молоко найкраще для дитини" навчили, а що з тим робити не навчили.

    Ну і ще: я не вважаю, що коли мама хоче від чогось полікувати дитину, то лікар для збереження "обличчя" має лікувати будь-що. Зрештою, є досить нових досліджень на тему дисбактеріозу, алергій і лікар мав би в тому напрямку розвиватися, бо коли на акне говорять "то алергія", мене пересмикує. То вже не є в компетенції пересічної мами - знати про акне.
     
    Останнє редагування: 13 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Та я розумію, що ситуація загалом запущена, але не вірю, що навіть хай би той педіатр дав слушні зауваження, мамі, яка то в основі не розуміє, навряд би то спасло гв, я про те, що педіатр - то вторинне, він би мав просто радити так, щоб це було в контексті гв, але не він відповідальний за організацію правильного вигодовування.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Можливо і правильно лікарка сказала,в діток в перший місяць часто бувають коліки.)Не уточнила чим ще годують дитину,бо чим ще ж годувати дитину 18 днів. Нейросоно призначають майже всім діткам,може ліікар і бачила якусь причину,та не озвучила,прийдуть рез.,тоді видніше буде,ЗАК - так і має бути. Чи лікарка мала з годину читати лекцію про ГВ...?)) Звідки ви знаєте,чи нормальнаи здорова дитина? Я про свого думала нормальна-здорова, в місяць повезла на огляд,таки не все нормально було. Може і є причини для тих досліджень, і просто так не призначають для фіззарядки) В чому проблема тут лікаря мені не ясно...Мама "погане молоко",тут і її необізнаність.
     
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Коліки не від того, що молоко скисає і бродить.

    Оптимістка ви. Сумішшю, водичкою допоюють, навіть є кадри, які коров'ячим годують.

    Та просто так переважно призначають, для профілактики.
    Я зрозуміла основну тезу: мама хоче лікувати - будемо лікувати. Я перший раз за 4 роки стикнулася з потребою прийти консультацію в лікаря з дитиною, може тому надто гостро реагую, а для багатьох такі речі звичні.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Ну,погляди в нас різні на це,я не бачу нічого поганого,в призначенні таких досліджень.)) Та і коліки точно не від молока, я писала в загальному) Так-так,мама хоче - лікуємо)мамі спокійніше так))) то хай зробить ті аналізи і заспокоїться,якщо все добре)
     
  17. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Мені потрібен ренген для зуба, хіба то може негативно повпливати на молоко?
     
  18. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ні
    якщо дитина отримує ще щось крім ГМ, то так, може і є потреба в якихось аналізах, малолі
    але якщо виключне ГВ то деякі аналізи можуть бути перлові
    проблема є і в некомпетентності лікарів, вона часто застосовують одинакові схеми не там де треба,
    ну і в тому що вони сиплять перлами, але бажання і обізнаність мами завжди визначальні, при мені лікарка агітувала за ГВ і його користь, але мама 9 міс дівчинки сипала перлами "погано їсть, мене то так бісить", "вона дуже худенька, в інших діток пухкі щічки"
    лікарі часами не мають часу і бажання кидати горохом об стіну, особливо якщо робиш це багато років,
    багато хто надає перевагу вчити тих, хто того прагне
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Megan

    Megan Well-Known Member

    Сьогодні читала картку з поліклініки свого молодшого. Отже, у 6 міс ми вже їли овочеві пюре, у 7міс яйце, молоко і печінку, гв зазначено тільки у 6 міс. Додам, що ми були на педприкормі, і почали після 7 міс.
    І взагалі, ми в поліклініці появлялися досить рідко, от звідки вони беруть ту фігню (іншого слова не підберу)?
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    то певно з нашої картки переписали:)ми теж все те їмо:). а ще я на курс лекцій ходила щодо ГВ і розвитку дітей до року, правда про це мені відомо лише з картки:)


    підозрюю,що сама мама хоче щоб лікар щось таке знайшла і сказала що не можна годувати. тоді мамаша буде калатать кашку вночі і буде мать-героїнею "я боролась за гв,але лікар не дав нам шансу,з такими аналізами нам лише можна суміш\м"яско\сочок".

    а ще мені цікаво,що дійсно молоко може бути синє\зелене?
     
    • Подобається Подобається x 2