Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. zhyttja prekrasne

    zhyttja prekrasne New Member

    у поліклініки нема вакцин
    --- дописи об"єднано, 21 Липень 2015 ---
    де ж тоді щепити як не упологовому та не на дільниці?
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    чекати на дільниці, питати по дитячим лікарням у їх поліклінічних відділеннях або шукати по приватних клініках. Але в пологовий виділяється своя доза вакцин, яка списується під новонароджених. БЦЖ відкривається ампула на кілька доз, там особливий порядок утилізації і т.п. Так, з вакцинами БЦЖ є проблеми. І ті дози, які виділяються державою, в першу чергу розприділяються по пологовим. І того не вистачає
     
  3. zhyttja prekrasne

    zhyttja prekrasne New Member

    дякую, тоді ще одне питання якщо можна)
    необхідність, дієвість вакцини, який результат вона забезпечує?
     
  4. Alena DraKoshka

    Alena DraKoshka New Member

    на даному етапі.дали на поліклініки ,кожному терапевту по 2 дози!Польську БЦЖ,що можете сказати про її якість та наслідки?
     
  5. zhyttja prekrasne

    zhyttja prekrasne New Member

    знаю що російська була добре а бельгійська дуже зле
    от пробують польську - подивимося...
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    навряд чи про польську вам зараз хтось скаже, бо в нас її раніше не застосовували. Оскільки причинно-наслідковий зв язок після введення вакцини БЦЖ можна прослідковувати до півроку-рік, то у нас ще нікого не щепили на польською на протязі цього часу. ТО лише за певний період можна буде щось говорити
    то все в матчасті почитайте :). Інформації достаньо . Необхідність- вирішується індивідуально. Дієвість- теж залежить від багатьох чинників . Результат- в ідеалі надійний захист від туберкульозу ( в ідеалі- при дотриманні умов якості, транспортування, зберігання, правил введення, правил ревакцинації і т.п.). В той же час, навіть в ідеалі 100% захисту не дасть жодна вакцина. Бактерії туберкульозу зараз настільки мутували, що створили резистентні форми до більшості препаратів навіть.
     
  7. zhyttja prekrasne

    zhyttja prekrasne New Member

    дякую усім, хто відписав, зараз докінчимо малечі інфанрикс, а там далі будемо вирішувати з БЦЖ.
    Кажуть, що зараз бактерії туберкульозу мутували напару зі снідом,а це нічого доброго, кажуть, що у харкотинні бомжів біля смітників паличка Коха зберігається 72 години - тому не варто проїжджати там візочками - і оберігати своїх мацьопок від усіляких кашляючих старичків
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    серед цілком порядних і неасоціальних людей зараз туберкульоз не менше поширений. 50% випадків- це цілком соціальні люди. Так що з таким же успіхом можна боятися їздити в маршрутках, заходити в магазини, відвідувати дитячі заклади і взагалі людні місця і т.п.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. loginka

    loginka Member

    А є обмеження в часі,до якого віку бажано зробити перше щеплення бцж?друге аж в 6років.а перше -до якого віку,якщо в пологовому не було вакцини і зарпз отаке... Підкаже хтось?
     
  10. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    а чому друге в 6 років? хіба ревакцинація не через місяць проводиться?
     
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    а що я маю робити із щепленями? взагалі-то я "за", але не можу щепити дітей, бо довше 2-3 тижнів вони не бувають здоровими.

    Найменшій вже рік, бцж не було в пологовому. Інфанрікс не колола, бо знову таки весь час кашлі-соплі.
    Старші вже коклюшем і вітрянкою перехворіли. Андрій ще менінгіт мав. І що мені вже їх не щепити? Чи от зараз після моря вколоти який інфанрікс? Але толку від нього, якщо вж був кашлюк і то якусь іншу вакцину будуть колоти...
    І навіть як раз вколю -- то потім знову ревакцинацію фіг щомісяця зможу робити.

    Знайти якогось хорошого імунолога -- знаю, що він скаже: соплі-шмоплі то єрунда -- іди щепи. І шо? Вколоти найменшій БЦЖ і збитись із тим АКДП?
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо коклющ був, то колять ту ж вакцину, лише без коклюшного компоненту ( або Інфанрікс без коклюшного компоненту - але його треба приватно шукати, або АДП - та сама вакцина, яка вводиться уж всім діткам з 6-7 років. Бо з 6-7 років коклюшний компонент не вводиться). Від вітрянки у нас не щеплять ( хіба за бажанням і то лише приватно)
    ну БЦЖ дає сильніший удар по імунці, ніж АКДП. Тобто і формування антитіл триває не 1-1.5, а 3-6 місяців. І взагалі з живою вакциною організм справляється важче.Якщо боїшся колоти АКДП, то боятися більше треба БЦЖ :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    то що -- не робити БЦЖ?
     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А хто мама ваших дітей?)) Маєте голову на плечах - думайте. Ніхто на тарілочці не принесе)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то мусиш сама вирішувати. Суть у тому, що російська вакцина була нормальна. Але її уже не закуповують і не будуть. Данська- печально відома. Польська- у нас ще не практикувалася, бо тендери її на закупівлю провели вперше лише зараз. Тому добра вона чи ні- то буде видно з часом
     
  16. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Ну а крім України її більше ніде не використовували? Може хтось за кордоном з нею стикався?
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Вже писала тут форумлянка, яка у Польщі проживає, що польською вакциною у них щеплять. Але наскільки до нас потраплятиме вакцина за всіма правилами придатності- ось у чому питання ( минулоріч був скандал з імпортованими вакцинами, які влітку у спеку стояли в коробках розвантаженими в аеропорту без дотримання будь-яких правил зберігання). Та і чи не закуповуватимуть по звичних схемах ті вакцини, строк придатності яких уже спливає.

    п.с. в Росії, наприклад, польську вакцину теж застосовують. Але у них відгуки про неї неоднозначні. Вона краще данської, але за їх даними дає більше випадків реакцій, ніж російська . Російська направду була найменш реактогенною. Раніше дітей лише нею щепили. Ще мій малий в пологовому 11 років тому отримував російську вакцину
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    от і мене це цікавить... Нам буде 8 місяців і в нас ще жодного щеплення немає. малий народився дуже слабеньким(2400кг вагою) і ми вирішили, що поки не набере добре ваги, щеплювати не будемо. От зараз тільки роздумую над тим всім. Планую робити АКДП найближчим часом. А от щодо БЦЖ. Хотілося би знати чи можна робити перше щеплення ним після року? І скільки часу діє імунітет після щеплення? Все життя? А якже ті люди, що хворі на відкриті форми туб.? Виходить, що вони всі не щеплені чи як?
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    1. в пологовому дітям при досягненні ваги у 2500 дозволяють колоти БЦЖ, ТОму що дозу для усіх немовлят дають з розрахунку мінімальної ваги.
    2.БЦЖ можна щепитися у будь-який час. Але оскільки це жива вакцина, то треба дотримуватися інтервалів між іншими щепленнями. Ну і пробу Манту попередньо обов язково заставлять робити- без цього не дадуть дозволу на щеплення
    3. Імцнцтет не триматься пожиттєво. Звісно, що потрібна ревакцинація. Колять в пологовому, ревакцинують в 7 років. Раніше за календарем була обов язкова ревакцинація ще у 14-15 років. Зараз її відмінили. Застосовують дворазове введення вакцини- при народжені і через 7 років.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Хочу почути слушну пораду (для себе) до року дитині зробили всі щеплення, а от після, то небуло вакцини, то соплі, а от зараз дитин і 2.2 р. пропонують зробити (кір. краснуха. паротит) і пізніше від дефтерії. Не знаю чи вартує робити: пройшло більше року, дитина схильна до алергії і я щось вагаюсь, чоловік проти. Як прийняти правильне рішення? Хочу почути ваші думки і пропозиції.
     
Статус теми:
Закрита.