Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    в мене новина - знайома народила)
    в ретроспективі вона була ошарашена, що я годувала (на той час) 6 місяців, бо її всі подруги не годували більше 3, пропадало молоко ясне діло
    дивувалася що в нас дитяче ліжечко простоювало і хіхікала на новину, що малий спить з нами (ну типу яке там особисте життя)

    і тут в неї дитина першу добу спала добре, а наступну плакала всю ніч, бо молозива невистачає, догодували
    сумно то все, і якась мені така велика прірва між мамами що годують і ні (в плані небажання годувати чи сприйняти нову інформацію), та й взагалі на все подальше материнство
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Raven

    Raven Мама малятка

    Маю знайому, яка після кесарського не годувала дитину, бо їй не пішло і то бє. А от кашку дав- і спокій.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    з тим теж гнала в пб, але в мене було десь на 7-10день. такий грипозний стан. тільки потім десь, вже як "виздоровіла", виключивши всі можливі інфекції, віруси і тд, відкараскавшись від "профілактичного" аугментину, я прочитала, що жінка після пологів мусить добре випотіти, в межах отих 40 днів, щоб вийшли всі токсини. мене ковбасило довго, десь зо 3 тижні, але нічим окрім температури і відчуття себе як вонючки не викликало. груди давали зовсім іншу температуру і біль. тормошила свого гомеопата, то він сказав, що так має бути.
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    оооо, точно. я просто була в шоці від свого запаху. але і дезодорантом не хотілось користуватися, щоб запахами не сприяти відмові від грудей.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    то хіба було обмиватися дезодорантом. я потіла вся, навіть литки, ступні, кінчики пальців.
     
  6. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    То тільки 2 останні уколи були...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Я не витримала, брала якийсь без запаху. І часто в душ з дитячим милом. Мене той запах добивав. Вдень темпервтури не було, а от вночі капці.
     
  8. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    І в мене таке було, я потіла вся... навіть голова потіла. Після годування малого - мусіла переодягатися.
    Тільки я така втомлена була, що й не заморочувалась тим, з часом само пройшло. Я часто ходила в душ, просто обмитися без мила.
     
  9. Isa

    Isa Well-Known Member

    Годування дитини після року,а особливо хлопчиків,то збочення якесь...

    Дівчата,після тої фрази мене реально тошнить почало....як...як таке можна не те,що казати,а думати?в моїй голові,то взагалі ніяк не вляжеться...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    "Ти думаєш в тебе ще буде молоко як дитині буде рочок???!!!))))" і то з такою чуть не насмішкою почула я в свій адрес від свекрухи. Кажу не нервуйте тільки і все у нас буде. І от після тих слів її переживаю тепер, чи накручую себе, бо бачу груди не такі повні як пару днів назад, і дитина сьогодні груди випльовує чогось... Нащо таке говорити!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. bazana

    bazana Well-Known Member

    моя свекруха теж рвалась в 4 місяці яблучко давати))) але я сказала через мій труп))
    маю багато знайомих, які почали пригодовувати і потім перейшли повністю на суміш після 3 місяців - і моя мама так зробила
    мамі не дивуюсь, а зараз, в час інтернету і консультантів, то треба просто геть чисто не мати бажання годувати грудьми і мати шикарну відмазку "пропало молоко"
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Все буде добре при умові, якщо ви того захочете, давайте груди на вимогу і буде у вас молочко, а зрешту побачите по ситуації. Головне бажання.
     
  13. bazana

    bazana Well-Known Member

    не накручуйте себе, ви ж бачите, скільки жінок годують по 2-3 роки, і ви запросто.
    У мене після року точно не було відчуття повних грудей, а годувала до 2,3
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Ой, не беріть в голову. Он малій 2,1 - а в мене молока ще б на 1 дитину точно вистачило...

    Можливо, у Вас перший лактаційний криз. Груди - якомога частіше, пити тепле. Не голодуйте. І не нервуйте.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Складаючи сумки в ПБ, я вічно згадаю що щось забула. Якось гуляла із своєю мамою, і я побачила дещо в магазині дитячому, і кажу що треба ще то докупити. І тут моя мама видала перл: "А ти купила вже соску і пляшечку?" Питаюсь: "Для чого? Буде молоко" І тут відповідь мене просто :suicide: :"А як ти будеш давати водичку, якщо дитинка захоче пити?" ...
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Так, наші батьки живуть ще тамтими часами, і більшість говорять "Вас вигодували, і вам нічого не є, то ви і своїх дітей так годуйте" маю на увазі навіть це допоювання, дурачки і особливо прикорм.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  17. Kepka

    Kepka Member

    В пологовому лежала в 4-містній палаті.Двоє з першою дитинкою,я і ще одна жінка з другою.І почали ми тему про годування - я сказала,що малого годувала до 2 років і вже вагітною 2 місяці годувал і що до 6 місяців нічого недавала крім груді.А друга жінка і пляшечку мала і соску і дивувалась як це дитині літом пити не дати в жару і що старшого теж догодовувала.А потім вагу попросила в палату і важила дитину до і після годування,щоб побачити скільки зїдає і дійшла висновку що треба таки догодовувати!Так з тих двох,що народили вперше,одна почала догодовувати,бо дитина плакала і постійно на циці висіла.Соски потріскались.А мудрі медсестри тобі посеред ночі і пляшечку знайдуть і сумішку,замість того щоб вчити правильно прикладати.І сказала,що більше дітей не хоче-однієї дость.І шкода мені так стало!!!Бо я хочу ще третю дитинку, а далі побачимо:)Хоча у мене теж не так все було гладко.Синочок не хотів грудь брати, налагоджувала то діло три місяці і мабуть якби лікарі і чоловік не підтримував мене,то здалась би.Та й тепер з донею -понагризала мен добрячеі,але я все чемно залікувала і вже три місяці їмо мамине молочко:)))
     
    • Подобається Подобається x 9
  18. Isa

    Isa Well-Known Member

    На написання цього допису мене надихнуло моє, тепер розумію помилкове, завітання в тему про збори в ПБ....
    Перше враження - мамадарагая, шо то таке??? я от зараз ніби і пишу, тобто маю час, щоб підібрати слова, а їх бракує(хіба є такі, що не можна писати тут)))))
    Народ, новенькі дівчата, що ви пишете за брєдятіну, коли я прочитала про кропну водичку, про те як на весілля попасти і т.д. то взагалі захотіла, щоб мені стерло пам*ять...Такво, по-перше, то все що там понаписували, про пляшечку, про соску, про кропну водичку, то повна фігня, забудьте, або вже прощайтесь з ГВ...по-друге, в мене таке складається враження, що такі мами з самого початку не хочуть годувати грудьми, не важають це чимось важливим і при першій нагоді ж знайдуть важливий аргумент, щоб перейти на суміш(а такий аргумент буде, то типу "мені мама сказала, що я не молочна, бо вона теж була немолочна")...то-третє, чого годувати з шприца, це дико,а от давати гуму замість грудей, то може бути?
    Коли пишуть ще вагітні дівчата, як то вони будуть йти на весілля, чи ще десь, а дитину лишати, то, чесно, от це для мене дико...Ви хоч розумієте, що мама найбільше потрібна дитині, вона потрібна цілодобово, що все може зачекати, а як не може, то сміло ці події можна пережити з дитям на руках...всі такі кльові мами, мають модні візки, соски ортопедичні чи як воно там, так піклуються про своїх дітей...але все то ср*нь, тому що все це неважливе дитині, і ще я б сказала дещо, але певно то буде дуже вже образливо

    якось накипіло, шукала тему для годуючих мам, щось не знайшла...
     
    Останнє редагування: 25 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 13
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 7
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а ви не розповідайте, і уникайте відповідати на питання як і що ви робите,. тоді спілкування стане прекрасним.. можна ж ще обговорити іграшки, одяг, болячки якісь) та просто жіночі штучки)
    то так само як йти на побачення і не думати про весілля з цією людиною))) складно, але можливо)
    я вже насперечалася, вже сказала людям все що думаю))
    і от недавно мені теж сказали, що годувати хлопчика після 2 непристойно, при чому не чужа людина, ну шодєлать, прірва між нами
    добре що хоч двох дочекалися, що не сказали в 6 місяців)))
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    той період багато хто проходить, але то все мине, я вже писала, згодом складаються обставини так, що люди навертаються)) напр. мами штучників бачать, що від загальної загрози їх діти перехворіли ,а грудничок по-мінімуму або взагалі нє (я знаю, що ГВ не панацея і не захист від всього на світі, що хвороби то бяка від якої не застрахуєшся, але чомусь є такі приклади позитивні)
    чи ще якісь фактори.. наприклад мама відлучила щоб спати вночі, а всерівно треба давати пити... притомні мами з часом розуміють все і вже другу дитину хочуть годувати довго, ну а є такі, яких нічого не виправить, життя не вчить чи мають свої міркування
    тобто ще прийде ваш зоряний час і з вами будуть радитись як з оракулом щодо ГВ)))

    дуже добре що є ще на форумі хтось, хто може так беззастережно писати:girl_tender:і не сприймати компромісів там, де їх не має бути
     
    • Подобається Подобається x 11
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3