Схуднути за будь-яку ціну

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Alles, 24 Грудень 2009.

  1. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Мати рідна,то що ж тоді їсти??Чи то зразу вдягати білі тапки і лягати:girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Баян Баян x 1
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Я дуже хотіла схуднути, просто марила тим. Проте два місяці тому Світлана Броннікова, та котра в ЖЖ Світлячок, проводила вебінар про інтуїтивне харчування. Я на нього записалась, а потім записалась на курс в її школу. Я дуже боялась того інтуїтивного харчування. Я думала мене рознесе, бо ж можна що хочеш, коли хочеш, і скільки хочеш. Пройшло кілька тижнів і я побачила, що я перестала поправлятись, і просто вчусь розрізняти що таке справжній голод і що таке коли вже наїлась. Це для мене як щось з області фантастики.
    Вчора була просто шокована і надзвичайно вдячна, що я не мушу більше думати і рахувати в голові, чи йогурт то протеїн а чи молочне, і яку кількість мені дозволено на день. Скажу правду, що дієтичне мислення ще присутнє, але свобода яку я відчуваю, бо у мене нема заборон на їжу просто неймовірне. Це не та свобода, що ура! я тепер можу їсти всі цукерки на світі!, а просто відчуття що якісь пути з мене спали. Ну і якщо я справді захочу всі цукерки світу, то я їх з*їм.:girl_blush2::girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  3. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    А можна і нам розказати,як ви це розрізняєте?Бо в мене інколи так буває,що ніби поїла,але ситості як такої немає і хочеться ще і ще істи..))
     
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Я тільки вчусь. Є шкала голоду, і дуже часто онте не наїлась психологічне радше ніж фізичне. В такому випадку треба або зробити дихальні вправи, або наїстись поки не відчуєте онту ситість. Навіть якщо того разу буде забагато, ви принаймі будете знати для себе.
     
  5. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    і в мене таке часто.
    І я навіть знаю чому так: шлунок посилає сигнал мозку що він вже повний трохи з запізненням, тому і переїдаємо. Радять просто силою волі припиняти прийом їжі. Відчуття ситості прийде пізніше.
     
  6. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Я теж таке чула,що після прийому їжі,якщо тягне знов щось поїсти потрібно просто зачекати 15-20 хв і все,той неправдивий голод пройде))
    --- дописи об"єднано, 7 Серпень 2015 ---
    А хіба так добре взяти отак наїстись під зав'язку??
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Цього не треба боятись. Взагалі коли вивчається своє тіло і звички, треба вивчати і фіксувати всі стани - неоїдання і переїдання.
    Якщо ви не певні щодо того коли ви наїдаєтесь, то зробити експеримент треба. Нічого не станеться якщо ви собі дозволите щось один або два рази. Тим і цінне інтуітивне харчування, що заборон не існує, а тільки прислухатись до сигналів свого тіла.

    Я он якось дуже захотіла гамбургер. Ну просто ДУЖЕ. І я його з*їла в Макдональді, і запила двома ковтками кока коли. На щодень я такого не їм, але саме в цей день мені того захотілось і та кола була як десерт. Дуже часто зауважую, що після великої кількості солодкого зразу хочеться чогось соленого, а після соленого солодкого. Саме для балансу. Це не означає, що їм відрами, але якщо бажання з*являється, тоді їм.

    Нікого не хочу образити, але це нас вчать з розуміння дієтичного мишлення. Буває так, що я не наїлась, то я собі з*їм ще маленьке печенько яке впаде саме там де тре; а буває, що моє "не наїлась" психологічне, бо фізичного голоду вже не відчуваю. В таких випадках слухаю свій організм і роблю те, що він просить. Не те, що голова каже, бо вона наговорить ого що... а те, що каже організм. Одного разу він мені сказав - іди прийми теплий душ. І той теплий душ дав мені те наповнення яке не дала їжа. Чудове відчуття!
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 4
  8. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    от би ще навчитись розрізняти коли хто говорить))
    в мене більше психологічна залежність, певно. Часто буває те відчуття, яке називають "Їли би очі, а писок не хоче". От тільки дуже часто очі перемагають... А страждає дупа((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  9. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    я якось відрізняю час від часу. Особливо коли в мене стрес і хочеться його заїсти шоколадом, то я чітко розумію що до чого. У мене залишилась шкідлива звичка поїсти наперед, бо потім не буде як - от такі речі притупляють відчуття справжнього голоду.
    Бо ми ж все таки живемо в суспільстві, ходимо на роботу і не завжди можеш поїсти саме тоді, коли хочеться.
    Ну і часто фальшивий голод перевіряють склянкою води, якщо попив і їсти вже не хочеться, то був ще не голод)
     
  10. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ох,щось дуже складно виглядає це інтуїтивне харчування.Над цим потрібно напевно дуже багато працювати.)
     
  11. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    В мене роками вироблена звичка постійно мати коло себе рідину.На роботу швидше візьму 1 л. джерельної води замість тормозка.Снідаю завжди ситно.Якщо по якихось причинах нема апетиту зранку(дуже рідко,хіба прихворіла,болючі КД,тощо)то недоїджене ранкове кидаю в лоток і з"їдаю на роботі,коли відчуваю,що готова поїсти.Обід на роботі по графіку в 13 год.Дома на протязі дня ходжу з кружкою чаю (спочатку гарячого,потім він в 1,5л чайничку вистигає) і попиваю постійно.Майже весь час в чай додаю молоко домашнє,мені дуже смакує розмариновий (свій розмарин на підвіконні))з молоком. До речі,є чайно-молочна дієта.На протязі дня пити чай з молоком,але обов"язково організм наповнювати додатково водою,бо цей напій виганяє дико воду з організму.Тому відчуття голоду немає ніколи.Вечеряю виключно салатом і(або) білковою їжею.М"яса не споживаю(не обмежую по якихось причинах (віросповідання,зародок,жива істота і т.д.-просто без нього дуже легкість в організмі),хіба інколи біле-домашній кролик чи домашня курка,про ковбаси мовчу.Рибу тоннами би їла-незалежно чи це жирні сорти, типу скумбрія,лосось,морська форель,люблю всю.Салат з овочами доповнюю тунцем з банки і яйцями,тобто він виходить досить ситним.Але!Всі ми люди!Інколи в хорошому закладі при хорошій компанії можу з"їсти стейк,шашлик,кебаб-хватає на пару місяців,щоб не дивитись вже в ту сторону)Солодке...Хм...Просто обожнюю його,можна судити по темі про смаколики(знимки))))Але відпрацьовую фізично по повній програмі,що вже з роками є кайфом для мене.В загальному тре жити в гармонії з душею і тілом, правильно написали,прислухатись до себе,що ти хочеш,мається на увазі,що організм твій бажає в дану мить.Якось так.Може комусь стане в нагоді.
    Ага, і зараз сезон почався на найкалорійніші фрукти.Крім кавуна.Персики,виноград,диня містять багато фруктози і глюкози,це теж треба брати до уваги.Якщо полуницею можна було об"їдатись до прищиків (умовно),то тут тре бути обережним,але ні в якому разі не відмовлятись зовсім.
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Luxury lv це лиш здається, воно дуже природнє
     
  13. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Можливо воно просто так страшно виглядаює зі сторони,а коли ти ввійдеш в ту колію,то вже буде як звичка)
     
  14. zetta

    zetta Well-Known Member

    Я отак спостерігаю за тими всіма худненнями у різних людей і то інтуїція бере верх то смакові звички . І друге вважаю згубним . Для мене найкраще було розібрати іжу на хімію з наслідками , таким чином фаст фуду , пива, чіпси , води в асортименті не ім ніколи . Я навіть не знаю які деякі продукти на смак . Мені так легше , останні спостереження щодо молочних продуктів показали що то для мене теж вага , не потрібно мені в таких кількостях домашнього сиру як я їла .
    Я відчуваю щасливою від того що не мушу обмежувати себе і гинути за пивом ради худнення , бо я просто того всього не люблю .
    При спокійно печу піцу і мені зовсім не треба пекти псевдо піцу паралельно собі бо буду ходити облизуватись . Не облизуюсь.
    Єдине що можу з'їсти кавальчик тортику , але такі тортики як я люблю взагалі рідко бувають просто так .
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Skifia

    Skifia миється в бані

    А я замітила що поправляюсь від яблук, білого сиру (творога) і смаженого (особливо деруни чи відбивні смажені ввечері).
     
  16. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    А в мене від яблук вздуття чомусь...
     
  17. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Luxury lv навіть якщо з'їсти саме яблуко в першій половині дня?
     
  18. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ой ви знаєте я навіть не задумувалась над цим,вчора була з'їла десь після обіду,то думала,що взлечу))
     
  19. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Luxury lv не по темі вдаватись в подробиці аюрведи, лиш так виглядає, що Вам не можна їсти легкої, сирої їжі після обіду/ввечері. То при умові, що з травленням все гаразд
     
  20. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Мені доречі колись гастроентеролог казав не їсти сирих яблук,а тільки печені.Але я їх дуже люблю,особливо такі трерді сорти і соковиті)