Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

  1. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Почнемо з того, що мені нову ціну і не називали. Я чула її лише при потенційних квартирантах, причому і там сума коливалася від 2800 до 3100 грн. Ми ж орендували цю квартиру за 2000 грн, і ремонт робили за власний кошт.
    Я б дуже тішилася, якби все було так, як Ви описали. 29 червня мене справді попередили, що я можу жити до кінця оплаченого місяця. А 3 липня сказали, що маю 5 днів на виселення, бо власниця вже підписала договір з новими квартирантами.
    Тобто, на Вашу думку, перефарбування обдертих стін по всій квартирі, ремонт потрощеного паркету, заміна розеток, встановлення нової сантехніки та люстр - це непоправна шкода? І раз це Ваша квартира, то Ви можете приходити і приводити сторонніх без попередження у будь-який час?
    Все-таки розкажу, чим закінчилася ця історія. Поки тривають пошуки нової квартири, я попросила знайомих тимчасово пожити у них, а меблі і побутову техніку помістити у них на дачі, оскільки є така можливість. У вівторок практично все було вивезено з квартири, однак коли ввечері я повернулася туди за рештою речей, які не хотілося "дарувати", в дверях уже був змінений замок. На телефонні дзвінки власниця не реагувала, я змогла поговорити з нею лише вчора. Пані пояснила мені, що "кто не успел, тот опоздал", і треба було забирати все одразу. А гроші повертати вона не збирається, бо виявляється, що є великий борг за КП. От тільки невідомо, звідки він взявся, якщо власниця завжди сама все оплачувала, а потім приходила до нас із банківськими квитанціями, і ми повертали їй кошти..
     
    Останнє редагування: 10 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    Доречі, нажаль, зараз часто чую від знайомих про непорядність зі сторони власників помешкань, то порушують договір та піднімають ціну на 1000грн, то ставлять перед фактом, що квартиру продають і дають час на виселення тиждень..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    О, бачу це аферистка ще та!
    І що Ви не забрали своїх речей?
     
  4. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Там небагато залишилося, але так, довелося "подарувати" власниці квартири.
     
  5. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    1.Та ну - Ви що жартуєте?? З Вами так по-свинськи повелися і Ви ще щось подарували так легко їй щось? Якщо можна, то озвучте що саме привласнила ця особа собі із Ваших особистих речей?
    2. Скільки часу Ви там прожили? На який термін був укладений договір оренди?
    3. В якому р-ні шукаєте нове помешкання та які вимоги до нього?
     
  6. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Я б так просто їй нічого не подарувала. Мало того, що вижила вас з квартири швидко, "забула" про гроші, які ви їй платили, то ще й не хоче, щоб ви свої ж речі забрали. Написала б на неї заяву в міліцію, податкову, хай її трохи потаскають, бо виглядає вона дійсно на аферистку.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Там лишилося дещо з посуду, світильники, у ванній - тазики для білизни, в коридорі - тумбочка для взуття. Договір був укладений на рік часу, прожили ми там 11 місяців.
    Я думала про це, але ж по суті, той договір не має жодної юридичної сили... :sad:
     
  8. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Ви не думайте, а спробуйте. Бо так само думає і та ваша власниця. Вона може побоятися, якщо ви напишете на неї заяву в міліцію, і раптом таки дозволить хоча б речі свої забрати.
    До речі, а як ви укладали договір, то маклер був присутній?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    я б таке ніколи не подарувала ( якщо зважати на хамську поведінку власниці) - це ж не дрібнички якісь на 100-200грн у вигляді ложок-виделок-придверних ковриків...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Договір має бути засвідчений лише тоді, коли він укладається на 3 роки і більше. А так - не потрібно. Йдіть в міліцію, пишіть заяву, повертайте речі і гроші. Не даруйте такого.
    З боргом тим більше розібратись треба
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Вперше починаю займатися пошуком кімнати, і навіть не знаю на що впершу чергу звертати увагу? Єдине, що поки що спало на думку, це те що краще: пічне, автономне чи централізоване опалення? І ще тут писали про плату за останній місяць, це як? потім не оплачуєш,чи то як завдаток за можливу шкоду, і потім повертається чи ні? Так-так, я в цьому ділі зовсім темна:pardon: згадала ще одну річ, є ціна +комунальні, а є ціна в яку вже входять комунальні, в чом подвох?:girl_flag_of_truce:
     
  12. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    На мою думку, однозначно - автономне, бо самі собі виставляєте комфортну температуру в будь-який момент, коли захотіли, можна постійно підтримувати сталу температуру.
    Пічне трохи краще за централізоване, бо також хочете - більше палите, хочете - менше. Правда, мінус в тому, що якщо взимку їдете кудись на кілька днів чи тиждень, то повертаєтесь в холоднезну квартиру, і поки її нагрієш... Ну і при пічному опаленні температура в квартирі суттєво коливається впродовж дня (якщо палити піч раз в день).
    А мінуси централізованого опалення - дорого (принаймні, так було до подорожчання газу), треба чекати офіційного старту опалювального сезону (а в жовтні часто хочеться включити опалення раніше), часто температура занизька або зависока, і на це ніяк не повпливаєш.
    --- дописи об"єднано, 13 Липень 2015 ---
    Іноді власники квартири самі платять за комунальні послуги, за всі або лише деякі. Можливо, про це йдеться.
    Саме так, як ви написали.
     
    Останнє редагування: 13 Липень 2015
    Reason for edit: Дописала думку.
    • Корисно Корисно x 1
  13. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Ні, ну це нормальна така ситуація?! Може я звичайно занадто емоційно все сприймаю? Домовився чоловік з власницею квартири зустрітися сьогодні після роботи( не в квартирі). І тут вже збирався іти на зустріч, дзвінок в двері: ''Я тут вирішила зайти''. Я в труселях і майці з бубкою на голові, щелепа на підлозі. Ні, я все розумію, що це її квартира і т.д. Але до нас навіть близькі люди без попередження не приходять. Та ж має бути якась культурність. І для чого? І що вона хотіла дізнатися? Ще ходила і нагло покутках заглядала. Нє, ну в мене все було поприбирано, але всеодно якось так незручно і неприємно було, коли вона всюди носа пхала.... Хіба в шафу не дивилася. Таке враження, що я там безплатно живу. Та ж мають і в мене якісь права бути за ті гроші, що ми платимо?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 4
  14. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    думаю варто сказати про це ,щоб без попередження не заходила,бо то приватне ваше життя...обговоріть цю умову зразу ж,щоб ситуація не повторилась. Культурно , як прохання ... думаю вас зрозуміють..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я вже писала, що в нас колись було гірше - госпІдар не заморочувався дзвінками, відразу відчиняв двері своїм ключем.:girl_haha:
    На жаль, якщо людина собі дозволяє таку безпардонність, бо це "її власність", навряд чи культурні методи подіють.
    Я тепер думаю, може варто типу мимоволі поставити власницю в незручну ситуацію, вивести з зони комфорту, щоб їй "закарбувалося" неприємне відчуття при відвідинах без попередження.
    Щоб спрацьовував рефлекс, і виникало бажання заздалегідь попередити про бажання перевірити стан квартири.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Відкрити їй двері голяка? Чи попросити щоб чоловік в трусах перед нею по хаті походив? Ой, нє, а раптом їй сподобається :girl_crazy:
    Ну можна не так екстремально - почати при ній голову феном сушити чи пилососити (типу вибачте, в мене так мало часу - терміново маю це зробити і буду бігти на зустріч).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Ой дівки, та я їй натякнула культурно і віддалено, що така ситуація мені неприємна, а вона сьогодні дзвонить до чоловіка і каже: ''Що там вашій жінці щось не подобається? То можете з'їжджати, я собі других знайду!'' . Чоловік мене висварив і казав тримати себе в руках, бо будемо жити на вулиці:mda:.
    Те саме за субсидію. Я просила дізнатися чи може вона субсидію на комунальні зробити, бо дуже дорого виходить. А вона не хоче і не буде нікуди іти. А нащо? Тож не її гроші... Вкотре дивуюся з людської байдужості. А на вигляд та бабуська - ''ніжний ангелочок''.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Не втрималась. 2 тис за кімнату??? :dash1:Жесть.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. best

    best New Member

    Я не власник
     
  20. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Ви в третій кімнаті живете? А навіщо ви живете в комуналці, якщо за ці гроші можна зняти квартиру однокімнатну, якщо пошукати? Мені дійсно цікаво, бо не розумію...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1