Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Треба мати документи, що підтверджують, що це Ваша бабця (св-ва про народження, шлюб). І можна йти у любий РАЦС. Але от свідоцтво про народження моєї бабці в базі не виявили, і послали мене у архіви України та Польщі. Але моя бабця ще жива, тому маю іі паспорт з датою народження.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Підкажіть, будь ласка, коли краще подавати документи на таку візу (для переселенців) (дідусь був переселений). Бо цього року точно знаю, що не збираюся їхати в Польщу, а оскільки вона має певний термін дії не хочеться просто втратити час. То краще пізніше, перед якоюсь запланованою поїздкою? Які з документів збираються найдовше? Трохи почитала тему і бачу, що треба свідоцтва про одруження (мами і тата є, моє є). Отже треба бабці і діда? - Це мабуть трохи довго, якщо брати витяг. І довідка про переселення дідусева теж довго? Чи можна останні взяти найближчим часом, а подавати скажімо за пів року? Чи краще всі документи збирати безпосередньо перед подачею їх у візовий центр?
     
  3. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Я читала на сайті консуляту, що термін дії довідок - місяць.
    "* Зверніть, будь ласка, увагу, що запрошення/довідки повинні бути виданими на офіційному бланку, містити підпис уповноваженої особи та печатку. Термін дії запрошення – 3 місяці від дати його видачі, термін дії довідки – 1 місяць від дати її видачі."

    Я не думаю, що ті довідки з архіву та РАГСу дуже довго. В архіві можна попросити швидше чи форумлянка вище пропонувала допомогти. Просто поки туди, поки сюди, вже й місяць пройде...
    Саме основне - записатись на подачу документів у візовий центр. А для цього попередньо оплатити це. Зараз певно на жовтень іде запис.
    Записатись важко - по компу висне...а по телефону - можна дзвонити тиждень і не дозвонитися, тим часом все дальше і дальше просувається дата запису

    А в мене таке питання, поки я ще дозвонюсь в консулят:
    Скільки мінімально грошей загалом і щомісяця має бути у Довідці з банку про наявність фінансових коштів + виписка про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці?
     
    Останнє редагування: 28 Липень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Liubava

    Liubava New Member

    Перечитала, майже, або не зовсім уважно, всі повідомлення по даній темі, але не можу знайти конкретну відповідь на своє питання, щось схоже було, але не зрозуміла, куди бігти і як доводити правоту. Впевнена, що дане питання стосується багатьох бажаючих отримати візу "для нащадків переселенців". Мої бабця і дідусь (обоє) переселені у 1945 році, в обох, як навмисно, допущені неточності у даті народження, зібрала інформацію по бабусі, не могли вдома знайти її свідоцтво про народження, брат з Польщі привіз akt urodzenia, де вказана дата народження бабусі 23.08.1933р. (на дідуся не зміг взяти, бо там по ньому щось дуже не сходилось), отримала довідку з архіву, де вказаний 1933 роком народження без дати, а в наших українських документах дата народження у паспорті і свідоцтві про шлюб з дідусем стояла 02.10.1934р. Дідусь помер ще раніше, а минулого року померла і бабуся, немає кого спитати чому так получилось, і ще невідомо, чи вони б уточнили чому так, хоча чую від сусідів по вулиці (а переселених на вулиці нас чимало), що майже в усіх дописаний рік. Чекаємо довідки з архіву по дідусю, але знаємо наперед, що наплутано. За тиждень потрібно подавати документи до Візового центру, а сталась повна "ХАЛЕПА". Додзвонилась спочатку до консульства, там сказали, що все (прізвище і дата повинні співпадати), поїхала за консультацією у самий Візовий центр, там аналогічна відповідь, сходила в ряд туристичних фірм з даним питанням - та ж відповідь. ПИТАННЯ - ЩО РОБИТИ? НЕВЖЕ ШАНСІВ "0"? Хто успішно виходив з даної ситуації, БУДЬ-ЛАСКА, ПОДІЛІТЬСЯ?!
     
  5. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Я думаю - треба звернутись у суд, щоб він видав постанову, що людина у свідоцтві про народження та людина у довідці про переселення - одна і та ж.
    а ви щось знаєте про це:
    Скільки мінімально грошей загалом і щомісяця має бути у Довідці з банку про наявність фінансових коштів + виписка про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці?
     
  6. vjv

    vjv Well-Known Member

    Ми плануєм з чиловіком подавати документи , чи потрібно ще додатково на дитину візу чи достатньо, що вписана в нас в паспортах при перетині кордону.
     
  7. Nikolia

    Nikolia Active Member

    Це все нормально. Не переживайте. Колись так писали. У мене така ж ситуація, то допускається похибка в 1-2 роки. Я також взнавала в людей, які займаються таким типом віз, то мені сказали що то в межах норми. Чоловік здавав минулого вівторка, правда у віконечку питали чому різниця в документах. Документи прийняли.
     
  8. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    Віза для нащадків переселенців поширюється лише на внуків. А що робити з правнуками? Тобто, ми з чоловіком вже місяць не можемо дійти згоди. відкривати цю візу чи інакшу. Бо мене не влаштовує, що нам можуть на 5років відкрити, а моя дитина з нами ніде не зможе поїхати. Яку візу відкриваєте дітям? Чи тут тільки один варіант - туристична? І ще питання. Я знала що довідка, яку видає архів не має строку дії, а вище в дописах прочитала що діє місяць. Де правда?

    Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
     
  9. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    На дитину відкривається супровід(мамою чи татом).
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2015 ---
    Хтось один із батьків не робить цю візу, а робить інакшу. Здебільшого шоппінг.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ось і мене цікавить термін дії довідки з архіву. Адже по ідеї вона безтермінова. Нічого ж там не міняється. Але шукати логіку в вимогах до документів для подачі на візу теж не можна)))). Минулого року вимагали на дітей лист від нотаріуса про те, що ми, обидва батьків, не маємо нічого проти виїзду дітей з нами ж за кордон))). Хоч і подавались ми разом, і їхали теж рзом.
     
  11. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Я писала раніше
    І чоловік так подавав, в нього, взагалі, архівна довідка мала вже 5 місяців.
    Я теж прочитала, що довідка має мати не більше місяця, але це стосується довідок з роботи і так далі. Якщо у вас всіх такі сумніви, то просто подзвоніть або сходіть на консультацію. І логіка в тому є, що роботу ви можете змінити за місяць і дохід змінитися, а родичі як були переселені так і є.
     
  12. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я писала відносно довідки з архіву.
     
  13. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Я теж пишу про довідку з архіву
     
  14. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Я довідку в архіві взяла ще в січні 2015 року, а подавала документи в липні.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. Zander

    Zander New Member

    Підкажіть будь ласка ! В наявності на руках довідка видана львівським архівом в 2002 році, на запит моєї тітки, яка ще жива. В довідці вказаний склад сімЇ і т.д. Чи можна подавати таку довідку, чи потрібно брати нову, більш свіжу і на себе ?
     
  16. ASTERISK

    ASTERISK New Member

    Допоможіть!
    При заповненні анкети для отримання візи для нащадків переселенців, яку мену подорожі ви прописували у 21 графі????
     
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Підійдіть з цією довідкою у архів і на іі основі Вам видадуть довідку на Ваше прізвище та ім'я. Так робили чоловікові батьки, підходили з довідкою,виданою на ім'я чоловіка.
     
  18. Pavlo Osokin

    Pavlo Osokin New Member

    Стосовно вашого питання, в мене схожа ситуція була. В жінчиного діда в польському свідоцтві про народження був вказаний 1924 рік, а в евакуаційному листі - 1926, обидва документи оригінали, на евакуаційному листі взагалі остання цифра дати народження затерта, на згині. Працівниця візового центра дуже довго марудила з тою датою народження, радилася з колегою, але в кінці кінців прийняла документи.

    Взагалі, сама процедура дуже морочна зараз з будь-якою візою, якщо цікаво, можу описати детально процес, як отримув. В мене ситуація цікава, бо я змінив роботу, і більше 4 місяців не мав доходу на зарплатний рахунок, а на новій роботі переоформлювався як ФОП, короче паперів мав цілу папку. Але зрешту, маю зараз візу на 5 років, вже і їздив по ній, і жодних проблем на кордоні не мав.
     
  19. masikys

    masikys New Member

    Доброї ночі. Прочитавши всю темку на своє питання конкретної відповіді не знайшла, можливо хто знає. Я офіційних доходів не маю, відповідно довідки з роботи теж. Що робити?
     
  20. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Банківський рахунок обов*язково треба мати з рухом коштів за 3 місяці.
    Вони хочуть прив*язку до України, тому треба документи на право власності(квартира, машина, земля...), якщо нема, то вони просять будинкову книгу, приписані ви ж десь маєте бути. Або спонсорування, але то вже тяжче(подробиць не знаю)