Як можна виявити вагітність у перші 3-5 днів?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Deer125, 7 Серпень 2007.

  1. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    Консультуюся в помічниці Палиги І., але маю ще одну лікарку з якою планую зв'язатися найближчим часом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    От і консультуйтесь :). Але ці кілька додаткових днів прийому дуфастона вам погоди не зроблять, а можуть зробити її для малятка. :)

     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це норми ХГЛ для першого тижня вагітності ( не акушерського, а від імплантації). Чому лікар радить перестати приймати дюфасон? Можливо тому, що при гормональному лікуванні ( в т.ч. прийомі штучного прогестерону), а також при прийомі ще ряду медикаментів інколи може незначно підвищуватися рівень ХГЛ і без вагітності. Але у вашому випадку краще продовжити приймати і за кілька днів перездати аналіз на ХГЛ.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    Порадилася ще з другим лікарем. Вона теж каже, що ХГЧ міг підвищитися за рахунок дуфастону. І також каже припинити його пити наразі, бо може початися кровотеча. А наступного тижня десь в середу перездати ХГЧ знову. Тепер не знаю, що точно робити, трішки страшно і заплуталася....
     
  5. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Я знаю що його навпаки назначають коли мажеться...
     
  6. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    знову поговорила з лікарем..таки буду його пити ще тиждень і знову здаватиму аналізи.
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Слухайте, де ви тих лікарів берете??? Яке відношення має одне до другого??
    --- дописи об"єднано, 31 Липень 2015 ---
    Сумніваюсь, що до 33 аж може підвищити ну повірю, що до 5 ти десь міг би
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Цікаво, я теж такого не чула. То ж зовсім різні гормони. Гм. Добре, що все-таки порадили не переривати - але може таки зробіть аналіз не за тиждень, а за два дні ;)?
     
  9. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    Надіюся, а то я вж встигла розстроїтися, що може нічого немає...((
    --- дописи об"єднано, 31 Липень 2015 ---
    Думаю виберу, щось середнє. Надіюся моя надія не даремна)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Просто то так здають, бо кажуть, що саме за дві доби має бути подвоєння. Але, зрештою, в інтернеті є купа калькуляторів, щоб оцінити будь-який приріст :).
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    може. Від 25 "стартує" вагітний стан :). Просто якщо прослідкувати динаміку форумлянки: овуляція на 7 день циклу+ 2 тижні після неї якраз пройшло, то показник у 33 відповідає терміну 1 тижня вагітності ( 3 акушерським). ТОму, хай це все-таки буде вагітність. Лікарі перестраховуються, бо показники різницею в кілька одиниць можуть бути і хибними. Щоб не налаштовувати пацієнтку зараньше, бо терміни дуже ще хиткі
    довго то пояснювати. Прогестерон, жовте тіло і ХГЧ мають зв язок ( недарма при певних видах новоутворень яєчників ХГЛ також зростає).ТОму прийом певних медикаментів, у т.ч. гормональних може підвищувати рівень ХГЛ на кілька одиниць навіть у невагітному стані.Тому навіть аналіз крові на ХГЛ рекомендуюь здавати не раніше 1 дня затримки. Бо можливий хибний результат.
    до досягнення медіани у 1200 од.( а це приблизно 2-3 тижні від імплантації) ХГЛ кожні 72 години зростає від 60 до 100%. Тому з понеділка можете сміливо перездавати ще раз і подивитися динаміку.Ну а дюфастон поки залишити, щоб не робити різких гормональних коливань. Після повторного аналізу на ХГЛ все стане ясно
     
    Останнє редагування: 1 Серпень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тоді дозування може підбиратися інше, ніж у 2 половині циклу. тобто то все за результатами аналізів. але якщо вагітність таки є, то різко відміняти прийом дюфастону зараз не можна.
     
    Останнє редагування: 1 Серпень 2015
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ага і казати припиняти пити прогестерон.... Лікарям просто до одного місця то все.... Я не можу зрозуміти, як так можна говорити жінці, котра хоче завагітніти, тут в неї показник ХГЧ вагітний і отаке їй говорити...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    Хотіла б ще запитатися одну річ. Мене останні дні моментами дуже болить внизу животи як під час місячних, особливо сильні болі були сьогодні зранку. Місячні мали б початися через 3 дні. Чи є в тому якась небезпека?
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    при вагітності періоди, кли мали би бути місячні, потребують особливої обережності. Оскільки матка в ці дні перебуває у збудженому стані. На самих початках вагітності ( перед першим циклом, який би мав настати) живіт часто ниє, як на місячні. І знову-таки- перший цикл- найбільш "хиткий" ( частина вагітностей "не закріплюється" добре і виходить з місячними. Тому жінка може навіть не здогадуватися ще, що вагітність була. І саме ще тому лікарі не радять робити тести до 1-2 тижнів затримки. Оскільки крім гормональної підтримки все-рівно на цьому періоді нічого не призначають . До 5-6 тижнів акушерських тижнів- це дуже такий особливий період, коли займають в основному вичікувальну тактику.Ви ХГЛ ще не перездавали?
     
  16. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Мене на перших тижнях тягнуло так, як на місячні. Але то ж все суб'єктивні відчуття.
     
  17. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    В мене завжди був нерегулярний цикл. З дюфастоном він більш менш вирівнявся до 28-29 днів. А через 3 дні якраз буде 29 день.
    --- дописи об"єднано, 3 Серпень 2015 ---

    Ні, ще не перездавала, в середу зранку йду.
     
  18. MariAnnaGG

    MariAnnaGG New Member

    Єдине, що цього циклу я вперше почала пити дюфастон раніше ніж завжди (з 14 ДЦ)
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тому що овуляція була ранньою, тому і призначення було раніше. Дюфастон має підтримувати другу фазу циклу на рівні не менше 10 днів. ТОбто коли фаза жовтого тіла є більше 10 днів- це нормально для циклу. ТОму в нормі дюфастон вам призначили з 14 дня , мабуть,на 10 днів і , по суті, на 25 день циклу ви би мали його припинити пити, після чого почались би місячні ( бо при овуляції на 7 день циклу і сам цикл би не тривав 28-29 днів цього разу). Оскільки зараз питання наявності чи ні вагітності, то поки не перездасте ХГЛ, відповіді чіткої не отримаєте.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Anabelobin

    Anabelobin New Member

    Підкажіть,будь ласка, зараз знаходжусь за кордоном на заробітках з чоловіком, роботи маю не багато і тяжкого не піднімаю, нещодавно дізналась, що вагітна, затримка місячних і тест показав, додому їхати плануємо десь через 5-6 місяців, чи можна самостійно контролювати вагітність без лікарів, а приїхавши додому стати на облік чи потрібно швидшеїхати додому?