Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Lassy

    Lassy Member

    Спасибо большое за ответы, вы меня хоть немножкол успокоили:girl_smile: У самой нет языкового барьера ни в чтении, ни при разговорах на украинском языке, все-таки с белорусским языком очень похоже... будущий муж разговаривает полностью на украинском:girl_yes2: За себя совсем не боюсь, а вот за ребенка, который никогда не слышал другой мовы, немного страшновато..и на первых порах хотелось бы, чтобы в садике могли объяснить то или иное слово на русском.
    еще раз спасибо девчатам, что не оставили без внимания мой вопрос:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не переживайте, ці мови схожі. У Вас немає бар'єра і, думаю, що і в дитини не буде. В нас в групі є кілька російськомовних діток, то жодного дискомфорту ніхто не відчуває. Говорять, кому як зручно і всі всіх розуміють:girl_wink:
    Я з україно-російської сім'ї. Спочатку говорила російською, бо виховувала мене російськомовна баба. Після садка в мене був суржик, який я з часом виправила і зараз вільно розмовляю як російською, так і українською.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Varvarra

    Varvarra Member

    Згідно правилам, якщо ви продовжуєте декретну відпустку по догляду за дитиною після 3 років, то в садок ця дитина ходити не має права, адже декрет продовжують тому, що дитина чимось хворіє і не може відвідувати дошкільну установу
     
  4. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я продовжувати декрет не збираюсь. Просто питала ради цікавості.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  5. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я продовжувати декрет не збираюсь. Просто питала заради цікавості.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  6. Varvarra

    Varvarra Member

    А навіщо, щоб до вашої дитини говорили на російській мові? Навпаки, краще нехай говорять на українській, повірте, діти дуже швидко все схоплюють. А в ідеалі, щоб хтось з батьків розмовляв з дитиною на російській, а інший - на українській, тоді обидві мови стануть для неї рідними. Те саме зі школою. Буде ваша дитина в роскласі вчити математику чи хімію на російській, а вступить до Вишу - там все на українській, а терміни перекласти і зрозуміти значно важче ніж звичайну побутову мову.
    --- дописи об"єднано, 20 Липень 2015 ---
    ніж говорити на ломаній російській мові і калічити її, то вже краще нехай чує чисту українську)
     
  7. Varvarra

    Varvarra Member

    Підказую - додому іграшок ніхто не забирає) якщо ви переходите в групу до нової виховательки, яка постійно на цій групі, то іграшки залишаються від попередніх дітей, якщо ж вихователь, яка випустила дітей до школи, йде з цього приміщення в ясельки, то й іграшки забирає з собою. Хоча зазвичай там немає дуже що забирати - при такій кількості дітей майже все нищиться
    --- дописи об"єднано, 20 Липень 2015 ---
    Звісно, забирайте, адже ваші діти ще цілком можуть з ними в молодшій групі займатися
    --- дописи об"єднано, 20 Липень 2015 ---
    Повірте, ви дуже правильно робите, якраз за цей рік малюк потрошки звикне до садочку і ви з легким серцем підете на роботу. А тим розумникам, що скаржаться, нібито ви забираєте чиєсь місце, відповім - чиєсь місце забирає не та мама, яка адаптовує дитину і йде на роботу, а та, яка в 2 рочки віддає дитину, навіть не збираючись працювати, просто щоб дитина їй не заважала. А таких в садках. повірте, відсотків 60, якщо не більше
     
  8. Varvarra

    Varvarra Member

    Слічна - це головна по освіті у Львові, а Демчук - інспектор садків у Сих районі. А електронні черги, я думаю. тому так сунуться назад, що коли ви реєструєтесь, там є пункт - чи маєте ви пільги, от пільговиків автоматом вперід і кидає, а звичайних смертних суне назад.
    --- дописи об"єднано, 20 Липень 2015 ---
    Мабуть це тому, що дитина в садок має ходити повністю здорова. А раз батьки вважають, чи роблять вигляд, що дитина здорова, то й вихователь робить те саме)
     
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Дівчата, зорієнтуйте будь ласка які особливості/наслідки/страшилки/поради etc у випадку, коли дитина починає ходити в садочок майже перед школою - тобто десь в 5 років?
    Яка зараз процедура влаштування в школу, який взаємозвязок з садочком і які вимоги до дитини, що поступає в перший клас? Іншими словами, які функції має виповняти садочок (і чи взагалі має?..), щоб дитина поступила в школу?
    Дякую.
     
  10. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Садок ніякого взаемозвязку не мае з школою, можете взагалі не давати в садок, лиш віддати в школу. У школу приймають без будь-якиx іспитів-співбесід лише на основі свідоцтва про народження, заяви від батьків та карточки з медоглядом. В принципі знати букви-читати-раxувати-писати також непотрібно, тобто приймають без цього. Ви можете самі підготуватись до школи, можете не готуватись, але маючи дитину яка перейшла вже у 4 клас, дам таку пораду - краще піти в садок, там дитина пройде соціалізацію, знайде першиx друзів, отримае багато навиків. Звичайно, що будуть і навіть багато проблем - xвороби, сварки з дітьми, ваші непорозуміння з іншими батьками (на предмет купити це в садок чи ні, здати на це гроші чи ні). Але я думаю, що користі від садка набагато більше. Xіба б у вас не було можливості віддати в садок... А на раxунок підготовки до школи, то садок щось там мінімально готуе,вчать букви, вчать раxувати-писати, читати не вчать. Якщо е можливість, то рекомендую ще віддати на якусь підготовку, дитина привчаеться до поняття уроку (що треба посидіти за партою), та й іx там навчать більше, ніж у садку, потім в першому класі набагато легше проxодить адаптація.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Неодноразово чула, що діти роблять якісь вправи-тести, або пробний урок проводять і вже на основі цього приймають рішення щодо зарахування в школу(звичайну школу)
     
  12. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Можу сказати лиш про школи свого околу ("Світанок", 40) що приймаються діти без будь-якиx вправ-тестів, пробного уроку. Тим більше згідно законодавства (правда посилання не дам) не мають права не прийняти в перший клас (тут правда маеться на увазі лише перший клас звичайноі школи, без всякиx там наxилів).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Varvarra

    Varvarra Member

    Взаємозвязку , як такого, немає, якщо в звичайну школу, то приймають бкз проблем, а от в усілякі гімназії та спецшколи з англійським нахилом влаштовують тести і вже на основі них вирішують, варто чи ні брати вашу дитину до їх супер школи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    Поділіться інфо про польськомовну групу "Дзвонечки" в 181 садочку на Сихові. Там вроді дітки різного віку? Цікаво, чи не виховують вони наших маленьких українців поляками?:girl_smile:
     
  15. L i s s a

    L i s s a New Member

    Дитина ходить у приватний садок, роздали списки що купити батькам до вересня (фарби, фломастери, книжки, розвиваючi iгри, альбоми i т.д.) я порахувала вийшло на сумму бiльше 800 грн!!!... Питання, чи у вас також так? Чи це нормально?
     
  16. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    а хіба в щомісячну оплату за садочок це не входить?
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    Не можу додзвонитися до виховательки нашої - виключений телефон вже к-ка днів((((
    наш садочок ( 30-тий) був на місяць закритий, з 03.08 вже відкривається, але мене тільки тепер "осінило", що коли ми йшли на канікули, то ніхто нічого не казав про довідки, мазки і т.д.
    хто водить діток в цей ДНЗ поділіться інформацією що саме потрібно? Дякую.
     
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Потрібно довідку від лікаря із аналізами і мазками.
    Ми місяць ходили в сусідній садок, тобто у нас перерви не було, то нам не треба, а всі інші мами беруть довідки. Хтось мазки купує, а ті, хто не купують -- ще сьогодні пішли на третій, бо лабораторія працює
    --- дописи об"єднано, 1 Серпень 2015 ---
    До речі, нам про довідки теж ніхто нічо не казав. Пригадую, як минулого року діти прийшли в садок після місяця неходіння, а їм кажуть: довідки. Ну хто із батьків шустріший, пробивніший і хамовитіший -- то залишили дітей в садку і сказали, що донесуть довідки, а хто моральнопослабший -- забрав дітей і привів аж із довідкою через кілька днів.

    А на запитання: чого ви не сказали, нам відповіли: Ви ж не перший рік у садочку. Незалежно від обставин, якщо дитини немає 5 днів -- довідка, немає 21 день -- довідка із мазками і аналізами
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    для прийому у звичайну школу ( не спеціалізовану) за місцем проживання дитини ( тобто звичайну територіальну школу) не потрібно здавати ніяких тестів. Максимум, що їм дозволено- це проводити співбесіду із психологом для визначення готовності дитини до школи.Тут хіба психолог може дати висновок, що дитина ще не готова і порадити ( але лише порадити) батькам почекати ще рік чи ні. Таке рішення шкільного психолога не є керівництвом до дій. Тим більше, якщо є дозвіл у медкарті поліклінічного і дитина на 1 вересня має не менше 5 р. 10 місяців . При прийомі до спеціалізованих шкіл та гімназій дозволено проводити вступні "іспити". І тут мають право відмовити у прийомі за результатами. Так само мають право відмовити у прийомі до звичайної школи, якщо ви не належите до неї територіально і в школі вже є набраний список учнів. Оскільки при прийомі до звичайної школи перевага надається дітям за принципом територіальності.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. CaddyV

    CaddyV Well-Known Member

    Ми ходимо в польськомовну групу, але іншого садочку. В таких групах дітки різного віку. З власного прикладу можу сказати, що вікового дискомфорту доця не відчуває.
    Гм, дивне запитання. Взагалі то це польськомовна група, куди приймають діток чиї батьки польського походження. Це якби польський осередок. У нас в групі є дітки чиї батьки є власне по національності поляки, розмовляють польською на щодень, працюють в польськомовному оточенні. Є дні коли приходить монахиня і має з дітками заняття. Всі свята вони святкують за римо - католицьким обрядом, відповідно вихідні дні мають згідно польських релігійних свят. Вихователі розмовляють з дітками польською. Принаймі коли є батьки то точно. Всі свята у них проходять на польській мові. Але в жодному разі не можу сказати, що вихователі хочуть відкинути все українське, абсолютно ні.
    Зрештою це ж добровільний вибір батьків.
    А те, наскільки маленький українець стане поляком, залежить також і від батьківського підходу до виховання.

    Зрештою, інтернаціональних сімей зараз немало. І це чудово, якщо їхні дітки мають змогу зростати в такому середовищі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2