Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вирышувати лише вам .Рік перерви тут не відіграє ролі. у вас ще в межах дотримані строки для ревакцинації 4 АКДП ( якщо 3 АКДП у вас була в 6 міс, то для ефективності 4 робиться з інтервалом до 1 .9 . після першої. Можна і пізніше- зараз це дозволено, просто може знижуватися ефективність). Ну а КПК робиться у будь-який час і після року . Єдине, що якщо ви алергік на курячий білок, то КПК робиться після консультації з алергологом ( ця вакцина культивується на курячому білку).А робити чи ні- то лише ваше рішення. І ще- якщо вам пропонуватимуть в один день робити щеплення і АКДП і КПК ( зараз це теж дозволено-колять в два стегна-ніжки), то думайте. Між введенням живої вакцини ( якою є КПК) та іншою бажано дотримуватися бодай місячного інтервалу. А в ідеалі після КПК антитіла виробляються до 75 днів. У цей час імунна система дитинки працює в особливому режимі.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Сніжна, а скажіть будь-ласка, чи вартує все ж таки робити щеплення( дурне питання) в нашому випадку? Як поступили би ви, бо я щось в розгубленості. Я розумію, що приймаємо рішення тільки ми, але всеж таки...
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вирішуєте лише ви :). В питаннях щеплень я не можу радити чи не радити. Я рішення приймаю лише стосовно своєї власної дитини :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Skifia

    Skifia миється в бані

    @сніжна а ви своїй дитині робили (і чи робите) необхідні щеплення?
     
  5. kristina

    kristina Well-Known Member

    Я теж в розгубленості. Кожен день по іншому думаю. Моя тітка з Кривого рогу там працює дитячим лікарем переконує робити і не боятись. То хіба її думка мене наштовхує робити. Ми і бцж не робили бо не було в роддомі.
    Читаю дописи вище і далі в розгубленості. Тож ми незнаємо як транспортується і бельгійська вакцина, не тільки польська. Чомусь інтуєтивно думала що польська має бути не гірше російської. Ех..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Ми зробили всі щеплення, які передбачені для віку дитини. І сказати, що я була категорично впевнена в тому, що потрібно робити вакцинацію -ні. Просто пішло якось ланцюжком. Зробили першу, то треба робити і другу, і третю, бо просто сенс тих щеплень зникає. Всі щеплення робили в Чорнобильській лікарні. Дитина після кожного 2-3 дні температурила.
     
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Всі щеплені, ну майже всі. При чому по всіх правилах і в кількох поколіннях. Бо хто тоді питав згоди батьків? В пологовому щепили, потім в школі, прийшла медсестра всі чемно закотили рукавчики і всім зробили манту. І всі планові щеплення теж в школі робили. Але тим не менше.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    манту це не щеплення. Це тільки перевіряють реакцію на бактерії туберкульозу і наявністість їх в організмі, якось так
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. bazana

    bazana Well-Known Member

    я своїм дітям робила всі щеплення, лише в меншої немає гепатиту - чогось я не змогла зробити те щепленняо_О
     
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    а перед першим щепленням БЦЖ роблять пробу Манту, якщо дитині вже 8 місяців? Якщо так, то скільки часу має пройти від дня проби до дня щеплення?
     
  11. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    якщо не помиляюсь, то Бцж роблять без проби Манту лише в пологовому, а потім тільки після проби Манту.
     
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Нам в пологовому сказали, що без манту можуть зробити до 2 місяців дитини, а далі лише після манту
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так
    можна відразу після оцінки віражу. Тобто робиться проба, за 72 години - її оцінка. Якщо все гаразд- дозвляється щеплення
    моє покоління від паротиту узагалі не щепили. При цьому , навіть коли у садку чи школі фіксувалися випадки паротиту- хворіли далеко не всі. Хоча у всіх контакт був тісний. Я, нещеплена від паротиту, взагалі жила в одній кімнаті із молодшим братом, коли той хворів паротитом ( він щеплений уже був, до речі. А приніс паротит зі школи- де була епідемія і при цьому- також його покоління дітей уже щепилося від паротиту).
    коли народився мій малий, поняття "не щепити" ще не існувало. В пологовому їх усіх щепили в дитячому відділенні, починаючи з першого дня ( від гепатиту) і ставлячи уже батьків постфактум. Так само було з БЦЖ-на 3 день усім вводили БЦЖ. Поняття відмови в пологовому тоді не було. В поліклінці- тоді тимчасовий відвід або індивідуальний графік давали лише тим дітям, які мали вже показ до такого. Добровільну відмову за власним бажанням було написати практично нереально. ТОму ті, хто не робив щеплень, в основному обирали легший шлях- просто "купували" записи. Хоча були і вийнятки- це педіатри, які з розумінням ставилися до щеплень. Вони не наполягали, залишали вибір за батьками. Ну але відмов і липових довідок теж на себе не брали. Це вже пізніше проблема з щепленнями-відмовами і т.п. стала вирішуватися легше.Відразу ще скажу, що наших дітей тоді щепили іншими вакцинами- гепатит, БЦЖ, АКДП- вводилися російські. Вже КПК проводили теперішнім "Пріоріксом" ( у мене власне з цією вакциною свій неприємний досвід).
    Щепити чи ні- це виключно справа конкретних батьків і конкретної дитини. Навіть у нас в родині усі дітки щеплені по різному- є взагалі нещеплені, є вибірково щеплені, є щеплені за графіком.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А я малій робила щеплення "Інфанрікс гекса", то ніяких нарікань не було. Ще в пологовому робили БЦЖ, то теж нічого, правда, там і гнійничка не було, ані рубчика не залишилось (кажуть так буває, типу індивідуальна реакція або вакцина така), теж нічого поганого не було. Ще робили раз реакцію Манту - показало відємну, теж нічого негативного. Але оскільки мала той рік алергічні бронхрспазми і бронхіти, то багато чого з щеплень відкладали. От зараз після моря і перед школою плануєм дещо доробити. Я вище писала тут, що треба їй краплі поліо, КПК вроді і ще щось третє з тих планових. Я настроєне не робити тих речей всіх в 1 день. Тому навіть як мала не буде пчихати-кашляти, зроблю щось одне. Порадьте, що перше краще зробити? Краплі поліо і потім за якийсь час почекати і наступну прививку зробити? Чи як? Бо лікарка каже "що ви видумуєте всьо можна і нааіть модна в 1 день":girl_smile: Добре що наша алерголог так не вважає:girl_yes2:
     
  15. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Наскільки пам"ятаю, після крапельок дитина до 45 днів є заразною для інших, тобто організм бореться з поліомієлітом, то ж після них бахано якраз ті 45 днів витримати до наступного щеплення. Тобто якщо вже робити, то спочатку все інше, а поліо лишити наостанок.
     
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    але ж все інше так само потребує часу на "обробку" імунною системою.
     
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Значить будемо робити по 1 щепленню, і то з відповідними інтервалами. Думаю так оптимально буде. І призастудах-алергіях ніяких щеплень, що б там дільнича не казала:girl_yes2:
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    АКДП і поліо суміщаються- їх завжд давали в один день ( чи ін єкційну інактивовану, чи крапельну живу). Окремо від інших варто робити КПК- теж жива вакцина , яка до того ж має тривалий період вироблення антитіл після введення.І власне може бути алергічною ( особливо для дітей, схильних до бронхо і ларингоспазмів).
    дитинка не є заразною для інших. випадки перехресного зараження відбуваються при особливих умовах, тому вони бувають дуже і дуже рідко. Поліо погано суміщається з іншими живими вакцинами. А з інактивованими ( якими і є АКДП)- сумісна. Єдина вимога до щеплення перед поліо: дитинка не повинна мати ніяких кишкових розладів ( антитіла виробляються в кишківнику)
    у невеликого відсотка людей рубчик після БЦЖ не утворюється .Хоча вакцина "подіяла". В решти- відсутність рубчика вказує на неякісну вакцину або неправильне введення. Тоді антитіла не виробляються. У чоловікової племінниці також немає рубчика . Щепили її не у пологовому, а в вже у поліклінці 6 років тому. Оскільки мама дитини сама працює у дитячій поліклініці, то причиною відсутності рубчика схильна вважати якість тодішньої вакцини. В той період у багатьох діток не виникало папули після щеплення.
    у дитини, яка щеплена вакциною , яка подіяла, в перші 5 років невеликий віраж ( до 5 мм)буде . І він оцінюється з урахуванням вакцинації ( тому на це не звертають увагу батьків, коли віраж " в межах") .Лише до 6-7 річного віку проба стає повністю від ємною, що свідчить про те, що антитіла поступово згасають.Тому в 7 річному віці проводиться ревакцинація. Якщо до 6 річного віку проба Манту узагалі проходить "безслідно"( тобто немає віражу у дозволених межах), це свідчить про те, що антитіл в організмі після вакцинації не виробилося.ТОбто проба Манту- це лакмусовий папірець протитуберкульозної роботи імунітету ( є навіть поняття поствакцинального віражу)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    От в малої якраз десь 5 мм була реакція Манту. Записали як відємна. Але перед БЦЖ, який роблять у 6-7 роківобовязкого ще раз робити Мнту, бо якщо воно позитивне, то просто немає потреби щепити БЦЖ. От мені його нікол і не робили (окрім як в пологовому), по потім завжди =була позитивна реакція Манту. Навіть памятаю в санаторій колись "по блату" їздили, то мені записували "Віраж туберкулінових проб". Зараз практично все доросле населення позитивне, бо всюди контактується з паличкою Коха. Якщо з віком людина не інфікується, то доводиться робити щеплення БЦЖ:girl_smile:. І головне, розуміти, що оці "всі інфіковані !" не є аж ніяк хворими чи носіями:girl_yes2: (бо дехто незнаючий так може подумати:girl_crazy:). Це своєрідний показик що у людини є антитіла до палички, і все. Заразні ж є люди з відкритими формами туберкульозу:girl_mad:. І, що найгірше, багато дорослих, курців та інших (не обов'язково з неблагополучних сімей), не знають що хворі, і кашляють в громадському транспорті, магазинах, де люди, діти, о так і можна заразитись:girl_devil:. Тому в нас не так давно практично епідемія туберкульозу в країні була. Зараз вроді показики кращі. Плюс передають ту заразу люди, що відсиділи в тюрмах (там то взагалі майже у всіх). Написала багато, бо в мене родичі працювали лікарями в тубдиспансері, то я в дитинстві і на конференції часом їздила, і вдома про наукові статті все щось цікаве чула)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Нас щепили півтори роки тому і рубчика теж нема. От задумалась про якість вакцини.
     
Статус теми:
Закрита.