Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Joll

    Joll Well-Known Member

    Із розмов із новими сусідами: вже від другої людини дізнаюсь, що їхня дитина не могла потрапити у 44-ту школу, яка неподалік від нас - мовляв, школа переповнена, немає місць (ні у перші класи, ні у інші, щоб перевести), уся вулиця Шевченка від Татарбунарської і до Ярослава Мудрого ходить до них. Хоча, начитавшись відгуків на форумах та вивчивши статистику складення ЗНО за останні кілька років, наша 44-та там не числиться як сильний навчальний заклад. Дві сусідські сім"ї віддали своїх дітей у "Арніку", одна сім"я - у СШ 34, що на Замкненій. У 33-тю щось ніхто не захотів, а решта знаходяться або далеко, або на правах гімназії набирають дітей з 5-го класу.
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    вона весь час була переповнена, я закінчила її в 1996 році, то 3, 5 і 6 класи вчилися в другу зміну, та й зараз, напевно, друга зміна є
    наразі я за Арніку)
     
  3. Joll

    Joll Well-Known Member

    Погоджуюсь, я сама вчилась у цій школі з 1990-го по 2000-й роки, потік першачків тоді налічував аж 6 класів! (А, Б, В, Г, Д і Є). У середині 1990-х ми дійсно вчились у другу зміну. Потрапила у 1 клас до дуже хорошої вчительки (Вороб"євська Ванда Володимирівна), згодом з 5 по 9-й класним керівником у нас була теж дуже хороша, вимоглива вчителька-професіонал Войтина Богдана Петрівна (яку потім після нашого 9-го класу дуже жорстоко турнули на пенсію, ми тоді були в шоці, нам нічого не сказали, не пояснили, розформували і приєднали до не зовсім сильного класу), ну і якістю викладання вчителів тієї епохи моя сім"я була цілком задоволена (математика, фізика від Романи Тадеївни Дідух, біологія від Василя Івановича, хімія від Бунь Наталії Миколаївни, укр.мова були на висоті, нова англічанка Жанна Олексіївна Павлосюк теж нас ганяла по своєму предмету, згодом в універі себе "асом" почувала, а вступний екзамен із української до вузу я блискуче здала без підготовки репетитора). (Боже, половину імен та прізвищ позабувала, от пам"ять). Директриса, правда, була ще тією хапугою. Однак, за моїми прогнозами, половина вчителів тієї епохи давно пішли на пенсію (математичка точно, вчителька зарубіжної хворіє і теж певно вже на пенсії), тож хто там зараз "править балом" та є основою вчительського колективу я не знаю.

    Нам до школи ще кілька років залишилось, наразі думала над гімназією, проте боюся тих непомірних поборів, які зазвичай бувають у гімназіях. Серед початкових шкіл насамперед розглядала 44-ту як близьку по локації та знайому із власного досвіду; якщо не вийде, тоді справді як оптимальний варіант буду розглядати "Арніку".

    Ще хочу запитати. Моя колишня сусідка водить обох доньок до польської школи №10, каже, що і їй, і дітям там дуже подобається. Чула, що це школа, де навчаються діти із польським корінням (хоча сусідка від поляків далека) та для поступлення до неї треба мати якісь документи, які підтверджують, що ти поляк. Хтось щось чув про цей заклад? Просто цікаво.
     
    Останнє редагування: 10 Липень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у моєї знайомої там донька закінчила якраз 2 клас. Вони школою задоволені. Про правила прийому нічого не підкажу, скільки у них сім я має польське коріння.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Matrechka

    Matrechka New Member

    Доброго дня всім! Порадьте найкращу вчительку молодших класів у СШ № 28. Дуже велеке всім дякую, хто відгукнеться!!!
     
  6. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    І ми в 5й, перейшли в 3й клас. Задоволені. Знову в 1й пілемо наступного року. Сама вчилася в 76й, думала діти підуть туди, дехто з сусідів віддали діток туди, відгуки більш негативні ніж позитивні. 5та школа на 68 му місці в ркйтингу найкращих шкіл України
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Marmulyadka

    Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

    а де можна глянути той рейтинг?
     
  8. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    www.testportal.gov.ua.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Дівчата, хто знає хороших вчителів англійської мови в 21-й школі в центрі? Теперішні перші класи наскільки знаю будуть брати 2 вчителя - один мужчина колишній вчитесь малювання, інша жіночка темненька, вроді кучерява, в окулярах. Хто з них кращий?
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    З наступного навчального року, який почнеться у 2016-му, Україна перейде на 12-річну середню освіту.

    Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав міністр освіти та науки Сергій Квіт, передаєУНН.

    Ми плануємо так: ті діти, які підуть в перший клас в наступному році, вони закінчать 12-річну школу,
    — зазначив міністр.

    Він пояснив, що в усьому світі термін навчання становить 12 років. "Тільки 12, тут не може бути ніяких дискусій", — додав Квіт.

    Зазначимо, законопроект про реформу середньої освіти депутати повинні розглянути у вересні цього року.
    --- дописи об"єднано, 10 Серпень 2015 ---
    --------------------
    Міністерство освіти і науки збільшило години на вивчення іноземної мови.

    Про це повідомляє прес-служба відомства.

    Відтепер у 6 – 9 класах (школи з українською мовою навчання) кількість годин для вивчення іноземної збільшена з 2-х до 3-х на тиждень.

    У 10 – 11 класах загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (універсальний профіль) — з 3-х до 3,5 годин.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Marmulyadka

    Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

    капець... вийде, що моя дитина закінчить школу у 18,5 років... :girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. катенок

    катенок Well-Known Member

    А моя в 19....:girl_in_dreams:
     
  13. Calypso

    Calypso Well-Known Member

    Підкажіть, будь ласка, на другий клас потрібен медогляд чи якісь довідки з поліклініки?
     
  14. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    лише довідка від сімейного лікаря "про групу допуску" для уроків фізкультури
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    Виходить, що буде такий рік, що не буде випускників. Як це розрулять?
     
  16. ksenia

    ksenia Member

    Щось заплуталась, де точно написано, що ті діти, які підуть в школу в 2016? Усі ЗМІ кажуть, що цьогорічні першачки.
     
  17. Princess

    Princess Well-Known Member

    ще ніде офіційно й про 2016 рік не написано. це планується в законі про освіту, який ще не прийнятий, і навіть не написаний :)
    цьогорічні першачки до того не мають стосунку. хоча, в процесі все може бути...

    якби по розумному, то розподілять до того часу цей "удар" з коледжами-пту (чи як вони на той момент будуть називатись), випускниках попередніх років і т.д. а наразі "я подумаю об этом завтра"
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у вересні, після канікул ВР, наші депутати мають затвердити нове законодавство про освіту ( проекти нормативних актів вже розроблені і готові), яким і передбачено 12-річну систему навчання, починаючи з 2016\2017 навчального року
    довідка форми 86-1 о. По суті, за правилами її має видати сімейний лікар після огляду окуліста, хірурга, аналізу крові і проби Руф є. На основі цього сімейний лікар виписує оцю довідку, де дає допуск до занять у колективі і проставляє групу фізкультури ( загальну чи спец). Довідки приймаються шкільними медсестрами, починаючи з 25 серпня.При відсутності довідки адміністрація навчального закладу має право не допустити дитину до навчання
     
    Останнє редагування: 10 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Мені подобається ідея 12-річної освіти, але в нас це нормально не зроблять... Ну не вірю я в це. А хотілось би.

    Як я бачу це в ідеалі? Так, що просто старша школа (9-10-11-12 клас) буде, як ПТУ. Тобто дитина, закінчивши школу вже може мати професію і не одну. Але як це облаштувати? Мусе бути якийсь вибір дитини: хочу бути швачкою, поваром, перукарем, слюсарем, сантехніком... Тоді усі діти будуть мати якусь "робочу" професію. І я вірю, що навіть найвисокоінтелектуальнішій дитині, якій дано у майбутньому стати професором -- не заватить якась робоча спеціальність.

    Але тоді потрібно повністю реорганізувати ПТУ. Ну впринципі їх віддати в розпорядження шкіл.
    То, певно, важко для наших дєятєлєй від освіти.

    І ще мусить чисто психологічно змінитись ставлення до школи. Бо зараз як? От навіть я так вважаю. Школярка -- то ще дитина. От не личтьь в школі пити-курити-кохатись і малюватись і тим паче гроші заробляти і десь підпрацьовувати. А якщо ти в ПТУ (при тому, будучи однолітком тієї ж школярки) -- то і працювати можеш, і з хлопцями водитись, і навіть заміж (якщо беруть) якось психологічно легше сприймається, коли 17-річна птушниця виходить, ніж 17-річна одинадцятикласниця (то дико вже звучить)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  20. ksenia

    ksenia Member

    Я спочатку так і собі це уявляла, але сьогодні на декількох каналах ТV акцентувалось власне на "цьогорічні першачки", а в неті конретних років немає. Квіт в інтерв"ю сказав, що законопроект буде прийнято і він запрацює уже з цієї осені, тому питаю чи траплялись вам публікації, де чітко вказано роки.