Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. nalia

    nalia Member

    Ми зараз в Обзорі, море штормить вже пару днів. А як зараз на інших курортах?

    Отправлено с моего SM-A300H через Tapatalk
     
  2. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    А воно в Обзорі буває хоть колись спокійне? Минулого року була кінець серпня-початок вересня, за 10 днів море жодного разу не було хоть напів спокійним. Після того закрила для себе Болгарію((
     
  3. VERO

    VERO Well-Known Member

    Я б радила шукати бухту. Там завжди спокійне море.
     
  4. oliv

    oliv Active Member

    Де саме шукали апартаменти? Може на свої дасте ссилку?
     
  5. Hochynamore

    Hochynamore Важлива кожна мить...

    На початку липня цього року один день було таке спокійне море, що я одразу подумала про Шацьк. Жодної хвилі, ніякого вітру.
     
  6. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    Яке зараз море в Болгарії? Щось в новинах прочитала про "мертве хвилювання", про те, що потонули люди.....
     
  7. Відпочиваємо зараз в Поморї вже другий тиждень то море перший тиждень було просто супер а от цей тиждень штормить і не перестає. Минулого року були також в Поморї кінець серпня початок вересня то теж були постійні вітри і море весь час штормило. Теж починаємо задумуватись чи тут колись буває безвітряна погода і спокійне море і чи вартує знову сюди їхати:)
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в будь-якій місцевості є такі місцини ( пляжі), де краще не купатися- через наявність підводних течій біля берега, які створюють раптові водовороти. Про такі ділянки пляжів занать місцеві жителі, часто там стоять таблички про заборону купань. Але наших людей то не спиняє. Такі ділянки є навіть в нашій Затоці- пляжі в р-ні мосту, де лиман з морем зустрічаються. Там ніби невелика частина загального пляжу така небезпечна ( всього 50 метрів), але лише цього літа тут 40 потопельників.
     
  9. oliv

    oliv Active Member

    хто не так давно їздив в болгарію власним авто? підкажіть, де зупинялися на ночівлю по дорозі... і ще - як та об"їздна біля Бухаресту? дуже загружена? бо 2 роки тому ми там так попали, що ледь сунулися машини... ну і міст в Русе цікавить - вже завершився там ремонт, нормальний проїзд?
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2015
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    ми на ночівлю не зупинялися, спинились лише раз посеред ночі біля заправки в Румунії, кимарнули годинку і далі в дорогу.. По об"їздній Бухаресту краще їхати вночі, тоді там мало машин, ми їхали коли світало, то вже дорога була трохи загружена. Міст в Русе нам вдалось проїхати до пів год. часу навіть під час ремонту:).
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    В п"ятницю вирушаємо в Сонячний Берег. Сподіваюсь, що нам пощастить з погодою, хоча прогнози- так собі. Хто там зараз? Підкажіть, що з погодою, морем, курсом-євро(долар)-лев?
     
  12. VERO

    VERO Well-Known Member

    Ми всі рази їхали через Бухарест. Навіть о 18год. Заїзджали в місто, бо мали дещо купити. Корків старшних не було. Але рух шалений. Особлива каста- таксисти. Їздять, як хочуть.
     
  13. Gala

    Gala Well-Known Member

    Ми цього року їхали в Грецію через об"їздну в Бухаресті, то дуже були великі пробки, думаю краще містом їхати... хоч місто подивитися можна..
     
  14. VERO

    VERO Well-Known Member

    Немає особливо на що дивитися. Зупинилися біля обгородженого дерева (стояв знак про підвищену напругу). Біля нього стільки обгорток, папірчиків. Поряд (за 5м) стояв смітник. Рух такий інтенсивний, що чоловік лише за знаками, світлофорами і таксистами дивився, а я- за навігатором. Але ми в час-пік Бухарест минали. В 6 ранку місто вже також не спить.
     
  15. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Дуже треба знати курс болгарських левів до гривні цього літа - напишіть приблизно який був. Дякую!
     
  16. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    Приєднуюсь до попереднього запитання. Сфотографуйте хтось курси валют в Кроуні в Болгарії, якщо є можливість. Або напишіть курс лев/гривня, лев/долар, лев/євро. Дякую наперед.
     
    Останнє редагування: 17 Серпень 2015
  17. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    євро 1,91 долар 1,63 гривня 0,05
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  18. yusha

    yusha New Member

    в банку "Альянс" євро був 1,93 ,а от долар коливався від 1,71 до 1,75
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Побувала цього року в Болгарії вперше. В цілому враження позитивні, адже побачила іншу країну і звісно море!
    Ми відпочивали в Поморіє, 7 днів (в середині серпня). Орендували апартаменти, які зарезервували через інтернет (за порадами в цій темі), без передоплат. Раді, що вгадали з житлом. Гарна кімнатка з недавнім ремонтом, кухня, окремий санвузол, балкон. До моря хвилин 5. Єдиним мінусом була відсутність кондиціонеру, але був вентилятор, який ми активно використовували, бо було досить спекотно. Власники (власниця) досить приємна жіночка. Готували самі. Один раз пішли в кафе. Тож загалом вийшло дуже бюджетно.
    Море... Море суперове, особливо вранці, коли мало людей. Водичка тепленька. Були пляжі де трохи більше водоростей наносило після обіду. На пляжі українців дуже багато.
    DSC_1729.JPG
    Пляж після обіду:
    DSC_2093.JPG
    Ще одним позитивним враженням була поїздка в Несесбр. Їздили самі, рейсовим автобусом. Гарне містечко, старовинне. Щоправда в зворотному напрямі мали неприємність - проїхали свою зупинку (в старе місто цей автобус не заїжджав, то ми не зорієнтувалися вийти в новій частині). Тож довелося пересідати на іншій зупинці (там була дуже суттєва відстань між цими зупинками), а потім ще йшли пішки. Зате тут були свої плюси, бо побачили нетуристичні місця, які геть не такі привабливі. Багато закинутих садиб, старих, зруйнованих будівель, сміття... Словом досить сумно. З чого очевидно, що всюди свої проблеми, та багато є і спільних. І працювати є над чим.
    Серед безумовних плюсів відзначу ці міжміські рейсові автобуси: кондиціонери там працювали краще, ніж в автобусі, яким ми приїхали з України.
    Загалом скажу, що відпустка вдалася. Ще би дорога не була такою виснажливою :girl_smile: (більше доби їхали що в одну, що в іншу сторону). Той момент якраз багатьох стримує (правда як ще кому пощастить з кордонами і перевізником).
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Megan

    Megan Well-Known Member

    Щодо доїзду - їздили в Болгарію автобусом, 30год. в одну сторону, мої ноги були як колоди... після того сказала, що або своїм транспортом, або літаком. Цього літа ми обрали море літаком - зранку пили каву вдома, а обідали вже на березі моря. Після того зрозуміла - втома в транспорті перекреслює половину відпочинку. Тепер лише так.
    П.с. ще б наші водії автобусів дозволяли в туалет ходити в автобусі, а то тільки назва... в усій Європі можна, а наші автобуси особливі(
     
    • Подобається Подобається x 1