Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. agalinka

    agalinka Active Member

    Дівчата, підкажіть будь ласка така ситуація. Прийшла смс грант ауто, що на ваш номер випав приз і т.п Чоловік подзвонив у міліцію і сказав про цю фірму там сказали що про цих шахраів знають просили прийти написати заяву, чоловік забігався на роботі, вдома мала дитина, а тут задзвонили з прокуратури щоб прийти пояснити чому не написали заяву. Підкажіть чи це безпечно бо не довіряю ні міліціі ні прокуратурі, що потрібно зробити щоб себе убезпечити. Дякую
     
  2. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    @agalinka Згідно ст. 214 Кримінального процесуального кодексу досудове розслідування розпочинається на підставі заяви, повідомлення про правопорушення. Тобто,Ваш чоловік повідомив по телефону про правопорушення і цього достатньо. Написання заяви не потрібно. Тепер слідчий може викликати вас лише на допит, для дачі показань (ось тоді неявка карається). А що зараз хочуть - поняття не маю.
     
    • Корисно Корисно x 2
  3. agalinka

    agalinka Active Member

    Дякую, а це по тел чи мають надіслати якийсь лист?
     
  4. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Виклик здійснюється шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Шукаю хорошого адвоката в сімейних справах.. Консультація потрібна терміново .. Цікавить кращий .. Перевага надається жінці .. Але за контакти досвідченого чоловіка адвоката теж буду дуже вдячна


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  6. Mylnyk

    Mylnyk Member

    http://www.i-law.kiev.ua/допомога-при-народженні-важливі-уточ/
    можете розтулмачити при народженні дитини літом 2013 року
    вже є 2 роки , що треба щоб оформити допомогу по догляду до 3-років ? і скільки вона буде складати ? 130 грн чи буде рахуватися від сукупного сімейного доходу ? як і ранніше наприклад 530 чи більше грн.
    при тому що допомога по догляду за дитиною до 3- років виплачувалася не весь час , а була припинена.
    тепер після виповнення 2- років ( допомога при народженні вже виплачена)
     
  7. Avanturistka

    Avanturistka Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть, будь ласка.
    Сестра мого чоловіка вагітна(2 міс). Працює вчителькою на декретному місці. Тій другій жінці виходити з декрету аж в кінці січня (і вона не хоче ще виходити на роботу).
    Але директор школи, як дізнався, що сестра чоловіка вагітна, сказав 28 серпня звільнитись.
    Підкажіть, будь ласка, чи правомірно поступає директор.
    Він деспотичний чоловік, слухати нікого він не вміє і не хоче. Каже "пиши заяву" , та й все. А тій іншій жінці пригрозив втратою роботи, якщо не вийде.
    Як правильно вийти з такої ситуації? Чи мають право звільняти вагітну, яка на декретному місці?
     
  8. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    Підскажіть в такій ситуації, купили запчастину до машини 6 серпня, сьогодні на сервісі сказали що вона не підходить, в магазині відмовляються поміняти бо пройшло 14 днів, кажуть що останній день заміни був 20 серпня,
    чи реально по закону поміняти чи то вже наш ульот?
     
  9. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Підкажіть будь ласка,якщо я подаю заяву на розвід(позовна),чи можу я на суді просити суддю,щоб він написав мені в ухвалі про розвід,що дитина може виїжджати зі мною за кордон без дозволу батька(так як дитина залишається проживати зі мню)Щоб вони мені дали таку згоду,яку я потім нотаріально завірю і на кордоні буду показувати.Так як я маю можливість дитину возити,а чоловік не хоче давати згоди.Таке реально зробити чи ні?
     
  10. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Знайома робила через позбавлення батьківських прав, але там тато реально мав глибоко десь доню.
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    позов про розірвання шлюбу і позов про надання дозволу на виїзд дитини за кордон- це два окремих позови і два окремих провадження. Вони незалежні один від одного. ТОбто, ви можете подати 2 позови.А стосовно місцепроживання дитини- це вказується у позові про розірвання шлюбу ( прохання визначити місцепроживання дитини з матір ю)
     
    Останнє редагування: 24 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    не треба в даному випадку робити через позбавлення батьківських прав, бо це дуже проблематично. Бо для позбавлення батьківських прав мають бути вагомі причини,передбачені ст. 164 ЦК УКраїни, які потрібно довести.Якщо ж батько не ухиляється від виконання своїх батьківських обов язків ( банально: сплата аліментів- це вже не ухиляння ), не становить загрозу для жття та здоров я дитини, не є хронічним алкоголіком чи наркоманом і не має судимості за умисні злочини- позбавити батьківських прав практично нереально. Хоча дійсно, побавлення батьківських прав гарантує те, що дитина зможе постійно без дозволів батька вільно пересуватися за межі України ( підставою буде рішення суду).Якщо ж іти звичним шляхом-подається звичайний позов про надання дозволу на виїзд дитини без згоди батька, де вказується, що мама діє в інтересах дитини ( дитині потрібно оздоровлення, планується поздка за кордон до родичів і т.д- підстави можуть вказуватися індивідуально). Такий позов може подаватися і до батька дитини, навіть коли батьки у шлюбі перебувають ( наприклад,мама хоче з дитиною поїхати відпочивати, а тато не може поїхати і з принципу не дає дозволу :) Але: в позові має бути вказано обгрунтування вимог і вказаний період, на який дитина має виїжджати та країни виїзду. Також ( якщо дитина не має ще закордонного паспорта дитини)- прохання про надання дозволу на виготовлення проїзних документів до досягнення повноліття без згоди батька ( тоді при оформленні усіх паспортів аж до повноліття можна обходитися без його згоди). Суд приймає рішення, яким надає дозвіл на виїзд дитини за кордон в обумовлений перелік країн і у відповідні терміни дії ( наприклад, зазначається, що " надати дозвіл матері......на тимчасовий виїзд за кордон громадянки України, неповнолітнього (-її).......без згоди і супроводу батька....... строком до ......в наступні країни світу ........."
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  13. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    А я думала,можна приурочити одне до іншого)А в якому випадку можуть дати такий дозвіл на виїзд дитини,без згоди батька?І чи це реально таке зробити?
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ні. звільнення вагітних жінок за ініціативою працедавця не допускається, крім повної ліквідації підприємтства , установи чи організації ( і то з обов язковим працевлаштуванням)- ст. 184 КЗпПУ. Але для цього жінка повинна подати на робоче місце довідку про те, що вона вагітна . В іншому випадку роботодавець може посилатися на загальну підставу звільнення з його ініціативи з тої точки зору , що йому було невідомо про факт вагітності. Інше питання, що звільнити вагітну жінку працедавець не може, але створити їй такий психологічний клімат, що вона сама не витримає і подасть заяву на звільнення за власним бажанням або за згодою сторін- цілком.
     
    Останнє редагування: 24 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    реально.У тому випадку, коли батько не дає нотаріального дозволу і ви з ним не можете дійти спільної згоди у цьому питанню. Тоді подаєте позов до суду за отриманням дозволу на виїзд дитини ( рішення суду замінюватиме нотаріальний дозвіл). В позові маєте вказати причини-що відповідач безпідставно чинить перешкоди для виїзду дитини і перешкоджає вам здійснювати заходи, спрямовані на покращення здоров я дитини, розвитку її світогляду і т.п. Що вважаєте, що така позиція батька є зловживанням батьківськими правами і порушує права дитини, перешкоджаючи її гармонійному розвитку, шкодить інтересам та здоров ю.Можна навіть вказувати прохання про надання дозволу на виїзд закордон без згоди батька аж до 16 роківдитини ( але тоді бажано ще посилатися на обставини, що батько не приймає участі у вихованні дитини. не цікавиться нею, не бере участь в утриманні і т.п.). Але на практиці, до 16-річчя суди нечасто дають дозвіл ( хіба батько невідомо де перебуває або він вже неодноразово ухилявся від дачі дозволу на виїзд). А от отримати дозвіл із зазначенням країн виїзду і певного терміну дії- просто
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    А якщо потрібно дозвіл для міграції в іншу країну?То буде складно?Тобто я маю чоловіка ,який живе за кордоном і хочу забрати дитину туди,а батько не дає дозволу.
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    За Законом "Про захист прав споживачів" обмін і повернення автозапчастин можливий протягом 14 днів. Але для цього має бути А) чек магазину Б)довідка зі СТО, що запчастина не підходить до авто або має дефекти ; В) ваша заповнена заявка на повернення із долученням довідки СТО та чеку. І на таке звернення дається 14 днів з дня покупки. Якщо запчастина була куплена "під замовлення"- її мають право не приймати. Як і не приймати електрообладнання до авто.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тоді у закордонному паспорті дитини ( і вашому теж)міграційна служба проставляє запис про вибуття на постійне місцепроживання за межі України. Для цього- вам попередньо треба отримати дозвіл від ДМС.Але тут такий запис теж зроблять при наявності згоди на виїзд іншого з батьків. Знову-таки- або домовлятися полюбовно нотаріально .Або добиватися судового рішення про дозвіл на виїзд дитини за кордон без згоди батька до досягнення 16 років. Але з ПМП це трохи складно. Тобто тоді треба доводити у суді, що виїзд дитини за кордон на постійно- це в її інтересах і для її блага ( тобто- відповідає інтересам дитини насамперед, а не інтересам мами). Сюди ж залучаються органи опіки і піклування, які дають теж такий висновок. ТОбто отримати судовий дозвіл на короткотермінову поїздку з дитиною ( на відпочинок чи в гості)- просто. А от з дозволом на виїзд на ПМП- складно

    Як варіант- позов про позбавлення батьківських прав . Тоді не буде потрібно дозволу батька на виїзд. Але знову-таки: тоді доводити підстави, чому його потрібно позбавляти батьківських прав ( а якщо батько нормальний, і не ухиляється від виконання батьківських обов язків- це важко довести)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Тому я і писала вище приклад своєї знайомої, бо з дописів @Luxury lv було видно, що то не про вакації йдеться. Думаю, суд не піде на таке рішення. але це моя особиста думка.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ну от тут я не знаю,може вдасться.Наразі,ще не потрібно,але коли прийдеться виїжджати,тоді вже буду думати,як краще зробити.Може до того часу і в мого екс-чоловіка вже буда інша сім'я і йому буде не до того))Надіюсь)
     
    Останнє редагування: 24 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1