Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

  1. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    З 18 по 22 здається роблять
     
  2. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Маєте, я робила на 21-22 тижні наступне
     
  3. miafox

    miafox Member

    Також чи є зміст здавати аналіз крові в ЖК на перевірку групи,якщо протягом пів року вже 2 раза здавала?Звичайно в ЖК наполягають щоб здавати все що вони прописують...
    Взагалі,від яких аналізів можна відмовитись (крім скринінгу,бо тут я знаю що то моя воля здавати чи ні):
    -торчі
    -віл
    -аналіз сечі на бак посів
    Ітд...
    --- дописи об"єднано, 3 Серпень 2015 ---
    Саме цікаве те,що в Альтернативі наполягли зробити на 16 тижні(бо то так має бути казали)і що наступне робити аж в 3 триместрі..І то клштує то узд там недешево...
     
  4. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Раз така тема, то скажіть чи необхідне узд на 30 тижні, чи то по показах лікаря?
    І якщо в мене не буде здано тест на толерантність до глюкози чи закриють мені обмінку? В мене в жк сказали, що зараз немає кому робити, ну і на щастя на платний аналіз не відправляють.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Як мені говорила лікарка, що можна від усього відмовитися...Але я відмовилась лише від 1 скринінгу, решта все здаю, адже не знаю що мене чекає, одразу перевіряюсь чи усе добре)
    --- дописи об"єднано, 3 Серпень 2015 ---
    знаю, що після 30 тижнів узд дивляться з доплером, пуповину...
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    по протоколу, планове в 11-14, потім в 18-21 - тоді вже можна роздивитись внутрішні органи, зокрема серце, тому так.
    рутинного планового нема, за показами - якщо раніше була низька плацентація, якщо на попередніх узд було не все гаразд, ну, короче, індивідуально.
    торчі - то ще попроситися треба, віл, бак посів, група-резус - це все "по протоколу", роблять разом, з одного забору крові разом з гепатитом, сифілосом, коагулограмою - безкоштовно. Відмовитись можна, але не знаю який тоді порядок прийому в пб, мабуть є свої нюанси.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Якраз близько 20 тижня добре можна роздивитись серце, всі детальки, судинки...- того ще може бути не видно раніше. Друге планове начебто з 18 по 20, але он я мушу йти ще раз, бо на 19-му погано було видно серце ще. Відмовитись можна мабуть від усього, але це дійсно інформативне УЗД.
    --- дописи об"єднано, 3 Серпень 2015 ---
    Щось мені то попахує грошовитисканням. Всім відомо, що перше планове УЗД це в околі 12-го, а друге між 18 і 20, а аж третє десь вже поруч із декретом.
     
  8. Rona

    Rona Мама-йожик

    була на УЗД на 18-19 тижні, сама бачила як б'ється серденько, 4 камери, хребет, кожен хрящик, реберця, кісточки фалангів пальчиків :) Чудо просто :) ну і мені 35, дивились спадкові патології, в цей термін добре все видно
     
    • мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 2
  9. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Від усього можна відмовитися, але я б таки здала на ВІЛ, бо якщо не здасьте, або від результату останнього аналізу пройде більше 90 днів, то в пологовому будуть брати аналіз в дитини, для чого піддавати дитину лишньому стресу.
    Відмовитися, можете, але лікарю в пологовому цікаво буде знати стан плаценти, кровоплин в пуповині, приблизна вага плоду і т.д
    --- дописи об"єднано, 3 Серпень 2015 ---
    Закриють, мене навіть не направляли на нього. Здавала тільки кров з пальця на цукор.
     
    Останнє редагування: 3 Серпень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  10. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    я то хочу піти, просто цікаво чи то вважається плановим узд.
     
  11. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    щось мій лікар забув за ту "глюкозу", якої всі так не люблять... чи то нагадати йому... чи що...
    цукор в мене в нормі. та й в першу вагітність того аналізу також не казали робити.
     
  12. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    А вам казали саме на 30? Бо в нас відправляють переважно в термін 32-36 тижнів
     
  13. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    ні, ще нічого не казали, я точно не знала коли роблять наступне узд і чи є воно обов'язковим, чогось цифра 30 в голові крутилась:)
     
  14. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    На цьому терміні УЗД вважається третім плановим
     
  15. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я коли оформляла декрет в 30 тижнів, то мені сказав лікар перед тим сходити на узд. Воно і стало останнім. Потім більше не робила. Лікар з пб не бачив потреби.
     
  16. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Дівчата, вам везе :) Першого разу на ранніх термінах я не могла випити той розчин, тому здавала в Синево тест на глікований гемоглобін (ці два аналізи не замінюють один одного повністю). А тепер вже не відверчусь. Глюкоза мене чекає завтра. Налаштовуюсь вже тиждень певно.
     
  17. Byala

    Byala New Member

    Після глюкозотолерантного тесту виявили порушення толерантності до глюкози (показник натще був 4,2 ммоль/л, а от після навантаження – 8,5). Скерували до ендокринолога, яка сказала не перездавати саме цього тесту, а здати глікований гемоглобін, який був в нормі (5,42% ) та добову кількість глюкози в сечі (теж все ок). Лікар все ж рекомендувала дієту і моніторинг цукру в крові натще та через 2 год після їжі (раз на тиждень). Сьогоднішні результати: натще – 5,0 ммоль/л, через 2 год цукор підскочив до 7,7. Але ж ніби вписалася в норми. Натомість в сечі виліз ацетон – 1,5. Купила одразу ацетонтест, щоб перевірити. Показує ++ - таки є він, зараза. Погуглила і тепер думаю, може, причина в обмеженні вуглеводів (при вагітності, наприклад, мені більше хотілося солодкого, ніж зазвичай і я собі не відмовляла, а це вже тиждень, як виключила з раціону. Хоча загалом дієта помірна). Раніше ацетону не виявляли. Токсикозу чи отруєння немає. Може, хто стикався з подібним... У лікарів питатиму вже завтра, що робити з тим.
     
  18. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    я так розумію, при вагітності, навіть якщо один раз буде підвищений показник цукру, а всі подальші будуть в нормі, вас будуть мордувати тими аналізами до кінця вагітності.
    в мене показник був підвищений незначно після навантаження, перездала за пару днів, все ок. Так ні, не заспокоїлись -відправили на глікозильований гемоглобін здавати - теж все ок. Відправили в ендокринологічний диспансер, поставили на облік. там всі аналізи теж в нормі..
    короче побігала я минулого року в жару 32 * по тим закладам зі своїм животищем на той час , ого-го!
    дивуюсь, як мені від того бігання та переживання той цукор не підвищився.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    То багато
    Я мала коломийки з цукром. Я вже про то не раз на форумі писала, толерантність на глюкозу показало вище норми , трошки, але всьо закрутилось. Мене направили до дієтолога, я здавала той hba1c, він постійно був у нормі, але то тільки їм було для перевірки, бо на дієту мене посадили до кінця вагітності. Я вела журнал показниква, міряла глюкометром цукор натще і потім годину після трьох основних прийомів їжі. Дієте була строга, ну як діабетикам, тільки отих продуктів для діабетиків не можна, бо вонм шкідливі вагітним.
    То насправді не є страшно, якщо контролювати, при вагітності то буває, нагрузка на організм , от і не справляється. Є вагітні, котрим інсуліг виписують, то якщо дієта не допомагає. Мені допомогла, тому не кололи ніц. Вже за тиждень до пологів я по свому цукру зауважила, що щось змінилось, вже так не реагував наприклад на бульбуу печену, як раніше. Народила і все гуд
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ну ви дівчєта даєте. Жодне не є обов'язковим. Як і аналізи. Просто при відмові від деяких аналізів теоретично можуть бути проблеми в ПБ. А УЗД в ПБ ніхто навіть не просить показати (ні першого ні другого разу навіть той файлик в руки не взяли). Воно їм рівно нідочого.