Ми і наші мами

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Хомуся, 31 Жовтень 2008.

  1. Mylen

    Mylen Мандаринка

    Все ви правильно зробили! Щось не уявляю як би то всі помістилися, навіть якби ви були згідні. І не знаю як ви, а вести двох дітей 100 км 3 год. по бездоріжжю у переповненій машині без автокрісел, то як мінімум безвідповідально! Спробуйте, спокійно мамі все пояснити, і може залиште когось вдома.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Siania

    Siania Love Life

     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    та все Ви правильно сказали. Є 4 пасажирських місця: 1 спереду, 3 ззаду на які Ваша мама хоче посадити бабу, тьотю, себе, Вас і ще двох дітей маленьких, то вже 6 чоловік, а ще водій. По перше, так їхати вкрай небезпечно. По друге дорога важка, як поїдете по грунтовці чи сільській дорозі - капец підвісці. По третє, як дитя закачає з тим сидіням на руках, то обхляпані будуть всі :). По четверте, як зупинить ГАЇ, то не розрахуєтесь. В машину максимум може сісти 5 чоловік, включаючи дітей.
    Як варіант - зробити 2 ходки, але то накладно по грошах вийде.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Може нехай чоловік завезе маму, тьотю і бабу, а ви з дітьми вдома лишайтесь. Раз мама рідко щось просить, то варто послухати, але комфорт і безпека дітей на першому місці. Тому я б з дітьми вдома лишилась.
    І доречі, наш малюк в машині без автокрісла так неспокійно себе поводив, лазив по всій машині, як шило, і то тоивало всього 20 хв. Я казала, що більше без автокрісоа нініні.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Skifia

    Skifia миється в бані

    Мама останнім часом не розказує мені про деякі важливі речі (які мене теж стосуються), іноді перекручує факти, робить якісь таємниці з банальних речей. Наприклад каже впевнено "та я ж тобі все розказала, як то ні?", при чому бачу що вона сама знає що це не так:girl_crazy:. І що найдивніше, любить прийти так, щоб чоловік чув оті розмови, в яких вона завжди права а я нерозумне дівчисько. Це дуже мене дратує:girl_devil:. Крім того муж в мене спокійний, якщо теща щось просить допомогти то допомагає, а при таких розмовах переважно мовчить. Потім питала "Чому не підтримуєш мене, бачиш я права?". Іноді здається що мама спеціально так провокує щоб тягнути енергію:girl_crazy:. Хоч в усьому мені допомогла, я теж іі люблю, але оце мене виводить просто. Чоловік каже що не хоче лізти в наші розмови, але ж хіба мужчина не має бути на стороні жінки? Щось я заплуталась:connie_pull-pigtail. І ще - як свекруха з малою сидить, то все нормально, а як мама, то постійно нагадує "коли ти вже буде, в мене теж повно справ" (хоч ніяких термінових справ вона переважно не має:d23:). Ще й допроситись побути з малою то буває ціла церемонія. От чому б не сказати чітко - "зможу побути, чи не зможу" в той час, без отих роздувань "не знааю, я може десь піду". Питаю коли маєш йти (щоб спланувати час), відповідає "я ж не знаю ще коли я де піду, може мені подзвонять і піду, може десь в магазин з кимось поїду":girl_spruce_up:. Не знаю, може я зараз зла трохи, і мама безперечно з малою допомагала і при потребі допомагає, але для чого провокувати непотрібні розмови при моєму чоловікові, і то таке враження смеціально, щоб "вивести мене":girl_emo:? Я цього не розумію. Підкажіть збоку, як бути і як до цього ставитись. Чоловік в мене останньо в іншу кімнату вийшов, але теж розстроює що він відкрито мене не підтимує, а часто піддакує тещі:girl_haha:. І візити мамині будуть, бо живемо поряд, і взаємодопомога то теж чудово. От вона ще з братом банато часу проводить, там теж є внук, коли брат ремонт робив то там вмім покеровувала (видно характер такий що вона все знає краще), ну і видно брату і братовій таке підходить:girl_smile:. А ще одне що дратує, як купить часом щось, то переважно просить гроші за це повернути (хліб, молоко, щось дрібне з продуктів), не завжди звичайно, але переважно я мамі за все гроші віддаю. Коли ж я почала теж просити віддавати гроші за покупки, то я одразу стала "невдячною, і "як так можна, все вираховувати". Цікаво - їй можна а мені то ні? :girl_crazy:І все при нагоді розказує так щоб чоловік чув, скільки і чого вона нам купила.
    П.с. матеріально ми абсолютно незалежні і господарюжм окремо, комунальні послуги повністю оплачуємо самі, живем окремо. Хоч
    живем близько ніяких "таць з пирогами" чи блюд для нас не передає От не розумію, то мене "ковбасить", чи мама неправа, чи чоловік, що стає на її бік (вона майстер впливу плюс, як я тепер розумію, авторитарний характер) або зберігає нейтралітет. От чому з свекрухою таких приколів немає, хоч в народі про них більше всього розказують:girl_crazy: ?
     
  6. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Мені збоку виглядає, що так.
    Правильно робить. А що Ви хочете почути в такому випадку?..Інколи - мовчання - золото. Чи Ви хочете якогось конфлфкту мами з чоловіком?...
    Тим більше - для чого тоді в мами просите назад гроші за покупки?...Може в неї пенсія, чи з/п мала - от й каже....А Ви з якою метою тоді так само просите повернути Вам гроші?
    Щоб показати свою значимість, що вона потрібна...Довго писати. Але тут явно видно - раз такі розмови при свідках.
    Дивіться на то все простіше й буде Вам щастя.
    Він все правильно робить. Не бачу аж такої проблеми якоїсь. Ви себе трохи накручуєте.
    Якщо маєте таку потребу- чому з мамою про це не поговорите?..."От так то й так то - була вдячна, якби ти нам щось готувала, якщо не важко :), а то люди думають, що ти даєш, а ти ніц нам не передаєш )))". Іронізую звісно ж, але Вам не все одно, що там хто собі думає?..А якщо дійсно розходиться в допомозі в приготуванні їжі - поговоріть з мамою та й по всьому.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  7. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Отут погоджуюсь на всі 100%

    Не беріть у неї гроші, а на все решта -- забийте. Нічого страшного немає. Ну хоче вона показати, яка вона всезнаюча -- нехай. Це псує ваші із чоловіком стосунки? Ні? От і ок. Я собі навіть уявити не можу, щоб мій чоловік встряг у мою із мамою розмову, так само я не лізу, коли він із своєю мамою говорить чи щось там з"ясовує. Добре, що він йде у другу кімнату.

    Те, що мама нічо не варить.... Ну не варить. От ви кажете, що свекруха варить -- то й добре, не всім свекруха передачки передає.

    Те, що ламається, коли просите із дитиною посидіти -- ну нічо, поламається, але ж сидить

    З усієї вашої розповіді можу порадити просто не звертати уваги на все це і не просити у неї гроші (а ще краще -- нехай і вона вам нічого не купує, ви що самі собі не можете?)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Skifia

    Skifia миється в бані

    Та ніяких грошей я у неї не прошу, бо нам свого вистачає, ще й їй допомогти можем:girl_smile:. Чого я попросила колись віддати? Та тому що мама завжди вчила розважливості, ощадливості. От за своє відбирає, то я за своє вирішила:girl_crazy: (на це чоловік так як і ви сказав, що нічого не відбирав би. Якщо свекруха щось купує то теж часом віддаєм гроші, а часом каже що нічого не треба. З мамою так само, як коли, ясно що за більші продукти все повертаю, якщо купує, так і вони нам при потребі повертають за більші покупки. Ще таку рису зауважив свекр, коли мама колись давала мені таблетки від чогось, то він пожартував потім що "подивись, там певно чек в коробці є". Грошей за ліки мама звісно не просила, але це його підмічання чогось розізлило трохи).
    Я за те щоб допомагати батькам, і до речі в неї зараз є і зарплата і пенсія, та наскільки я розумію у нас з чоловіком доходи все одно вищі. І справа не в тих копійчаних продуктах, а в ставленні до того. Ну от не люблю я як щось мені приносять і сто раз чек з ціною показують, а ше ліпше чоловіку:girl_smile:. Та то таке, раз я щось куплю, раз мені, як із мамою так і з свекрухою, чоловік радить віддавати гроші якщо потрібно. Так само ми- переважно щось просто так їм купуєм, часом якщо щось більше то просим повернути. З тим вже я розібралась:girl_smile: @Тетянка дякую за ваш допис, я трохи на емоціях писала, думаю мене таки трохи "ковбасило". Треба дійсно самій дорослішати, знати в кого який характер і зайво не напрягатись, робити своє, допомагати один одному поки можемо. І ще - на емоціях зайшла вчора на якийсь рускій сайт, то там повно дописів що "если муж не защищает жену и не на ее стороне, то он тряпка". Зараз розумію що він молодець і вроді адекватно поводиться. І готувань їжі мені не потрібно ніяких, просто дівчата розказують що їм так допомагають, та не всім виходить. @Kandya вам теж дякую за відгук:girl_smile:. Пора тішитись всім що маєм, а то все такі дрібниці. І напевно дівчатка ви праві- так мама хоче показати свою значущість. А от стьогодні запитала її які плани на день, то разу з 5-го аж сказала куди йде, до того прям "Тайни мадридского двора" були:d23:, ну от чого не сказати - йду в такий то магазин, потім до цьоці знайомої. От така в мене мама "загадочная женщина":girl_cool:. Давайте любити і цінувати мам і чоловіків. Тільки ще дівчатка підкажіть як не нервуватись:girl_dance:
     
    Останнє редагування: 1 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Згідна.
    Подруга недавно хвалилася, що її чоловік послав її маму, бо та довела вагітну подругу до сліз. (Причиною стала якась побутова дурничка - гормони - в мами клімакс і т.п.)
    Мене аж "передьорнуло" власне від того, що подруга цим гордиться.
    Я такого не розумію.
    Мої відносини з мамою - це власне мої відносини.
    І я вважаю, що маю зробити все, щоб двоє дорогих мені людей (але, по суті, нічого не зобов"язаних одне одному) зберегли чудові стосунки між собою.
    Думаю, @Skifia, Вам варто подякувати своєму чоловікові за його мудрість.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  10. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Цікава стаття, що пасує до цієї теми)) Скільки люди стамі створюють собі проблем, колупаються в нивідомо чому, тоді як на важливі речі часто не звертають уваги. Корисно взагалі всім прочитати http://blondycandywellness.com/ne-mogu-prostit-mat/
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    капєц цікава. Короткий зміст " ЭТОЖЕМАТЬ!
     
    • Смішно Смішно x 1
  12. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я теж інакше зрозуміла суть статті:girl_smile:, ясно що крайнощі бувають, але переважно проблеми люди собі роблять самі в голові, і мати тут ні до чого (хочете -тісно спілкуєтесь, пліткуєте як кращі подруги, хочете - спілкуєтесь менше, зате знаєте що в важкий момент одна одній допоможете, хочете - обмежуєте тісне спілкування, живете собі і не грузите ні себе, ні маму, якщо погляди на деякі речі у вас абсолютно різні, і навіть тоді ніщо не заваджає тримати нормальні дружні відносини, нехай навіть на відстані, і тим більше, звинувачувати у своїх бідах, "матір стареньку" ( чи не стареньку:girl_crazy:). Жити треба так, щоб усім було комфортно. і вам, і мамі (і знаєте, кажуть що старші люди важко змінюютьсч, не йдуть "в ногу з часом". Так от - не раз бачу як сташі чулдово вливаються в теперішній час, і навіть можуть "дати фору" деяким молодим. От пишу "старші", а задумайтесь як час біжить, і колись як нам буде 40+ будемо і для своїх дітей такими "старшими":girl_haha:, тому треба триматись "бодрячком" :girl_crazy:. Вчіться бути добрішою, незалежнішою, мудрішою, і не треба буди все валити на матір:girl_smile:. То я не особисто до вас @Orman, звичайно, бо не знаю ваших справ і ситуацій. Зрештою, в Біблії про це все чудово написано (і в інших вченнях теж, плюс вашу дорослість, стійкісь і всіляку реалізацію (як матір, як дружини, як професіонала) ніхто не відміняв, тому все не так однобоко).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Ця стаття настільки однобоко і осуджуюче написана, що, навіть, коментувати немає чого.

    А ще в Біблії є слова : «І ви, батьки, не дратуйте дітей ваших, а виховуйте їх у вченні та настановленні Господнім»
    (Еф.6:4)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    В Біблії про все є потрібні слова:girl_smile: Головне читати в комплексі, і вдумуватись у суть, не вириваючи щось з контексту, і буде вам щастя:girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Батьків треба поважати, так як і батьки повинні поважати своїх дітей. Тут нема про що сперечатися.
    Дякую, за зауваження)). Я це і роблю, тому не можу погодитися з автором статті.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Баян Баян x 1
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Та до вас я нічого персонально не писала)) А те що читаєте Святе Писання - то дуже добре :good: І кожна точка зору має право на існування.
     
    Останнє редагування: 4 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    я теж знаю пару-трійку людей, яким біля 30, а вони все жують ті дитячі образи...

    як на мене, приходить такий час (чи вік), коли відповідальність за своє життя людина має взяти на себе, а не жувати-колупати ті дитячі образи, списуючи на них усі свої невдачі
    ми ж бажаємо стосунків "дорослий і дорослий", а отим колупанням заганяємо себе назад у дитинство
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    так, звичайно.
    Але мова не йде про "невдачі". Людина може бути капець успішна, і капець нещасна.

    А те що мама в 89 років не розуміє. Ну то мама мала б теж помудріти чи як?

    Чи ми батьків (і чоловіків) рівняємо до дітей?

    ніколи такого не буде. Найкращі стосунки - доросла мама і доросла дитина (ну коли дитина дійсно доросла). А вся тема про те що хтось кааанкрєтно ще не доріс. І хм, найчастіше, це мама. І доросла дитина пробачає, пропускає і закриває очі. Мамину роботу робить. Все з ніг на голову.
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  20. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Буває таке, але далееко не у всіх. Навіщо будувати відносини так, щоб все було "з ніг на голову"? Якщо є певна мудрість (хоч в однієї з сторін), то можна наладити відносини цілком адекватно:girl_smile: Бажаю всім гармонії у сімях, і пам'ятайте, що "на ображених воду возять" і ніхто, по великому рахунку, вам нічого не винен:girl_yes:. І ще такий момент: у всіх темах про дітей тут на форумі читала такі дописи: "народжую дітей для того щоб вони собі жили щасливо, і нічого від них не чекаю, по великому рахунку" (і так пишуть мамочки і 1-го і декількох дітей)! Це абсолютна переважаюча точка зору на ДП в темах про дітей, їх кількість і т.д., і всі це "лайкають" ну то які проблеми:pardon:? Маєте свою вже сім'ю, власних дітей, подякуйте мамі за те що вона вам свого часу дала (а тепер ви розумієте що значить бути мамою), і по можливості варто жити в взаємоповазі і взаємодопомозі. @Orman це звичайно не до вас особисто, просто думки і спостереження:girl_smile:.
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1