Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Smog

    Smog Member

    Я хотіла отримати хоча б консультацію, так як на УЗД написали: відносне маловоддя та і каже мій лікар із ЖК - вузький таз. Думаю такому професіоналу видніше, як в такому випадку народжувати. Але...уви...Легенько він мене "відшив" :)
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то "відносні" діагнози, які ставлять майже 90% вагітним , тому -це рядовий для будь-якого лікаря випадок. І до того, як народжувати- це поки що немає іякого значення. Стосовно маловоддя- до уваги береться лише "істинне" і воно не має відношення до пологів, але має до питання протікання вагітності ( розвитку плоду). Якби було істинне " виражене"маловоддя, ваша гінеколог з ЖК уже би сто раз перестраховувалася і давала направлення на підтримку ( бо істинне маловоддя свідчить про інфікування і т.п.) А при "відносному" маловодді немає причин до хвилювання. А вузький таз - це теж відносне поняття .Має значення співвідношення розмірів малого тазу і голівки конкретної дитини.. А це- встановлюється на 100% лише під час пологів. Тому зараз теж ніхто не скаже як ви будете народжувати. ДО планового КР готують, коли в карті у вас стоїть чіткий напис "істинний анатомічно ( а не клінічно) вузький таз. ".А це буває лише у 5% всіх випадків "вузького тазу"
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Smog

    Smog Member

    Дякую за інформацію!) Все ж таки пошукаю ще якогось лікаря...бо так хочеться щоб в разі чого мати до кого звернутись.
    --- дописи об"єднано, 4 Серпень 2015 ---
    Поділіться відгуками про Колодій О.І та Улашина О.Б. Дякую....
     
  4. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Розумієте, він, напевно, лікар зайнятий. Говорить чітко, коротко і по дєлу :) на сюсі-пусі по телефону з гіпотетичними пацієнтами часу немає. Він Вас не відшив :)
    Я свого часу так з Усиком знайомилась. Подзвонила, він мені сухо відповів, що ні, бо йде у відпустку, я сказала на коли ПДП, він відповів щоб дзвонила після такого то числа. Все. Я теж розстроїлась дуже. Вирішила, що "не мій" лікар. Але дівчата в цій темці мене таки переконали :) і моя лікарка з ЖК його рекомендувала. Я йшла з ним знайомитись в 37 тижнів. Переживала трохи, щоб не родити так і не познайомившись з лікарем :) бо більше ні до кого на знайомство не ходила. Але ми таки дочекались нашого лікаря, познайомились і гарненько він допоміг статись нашому чуду :) доречі при особистому знайомстві при всій своїй зайнятості ми спілкувались хвилин 40 і враження вже були зовсім інші ніж при тій сухій телефонній розмові.
    Тому я би Вам радила для підстраховки познайомитись ще з якимось лікарем, а в вересні піти ще на зустріч до Данкова. А може він саме той лікар, який особисто Вам потрібен :)
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    На всякому бере. Моя коліжанка консультувалася в нього від 30 тижня. І в патологію під свій нагляд він іі брав. Останній місяць перед пологами вона в нього в патологіі провела. Не знаю від чого то залежить. Я як дзвонила десь на 34 , ну бо мені коліжанка казала не зволікати. То він мені сказав подзвонити щось на 37 , вже і не пригадую точно. То ми ходили на тому терміні, а потім перед самими пологами. Лікар досить строгий. Після пологів до мене зайшов вже перед випискою. Але точно був в курсі всіх аналізів, у нас, його пацієнтів, брали кров і сечу, коли і від чого піднялася температура, тобто слідкував, а потреби приходити не було, от і не ходив.
    --- дописи об"єднано, 5 Серпень 2015 ---
     
  6. Kvitkalilia

    Kvitkalilia New Member

    Данков виходить з відпустки 7 вересня, можете після 7 числа йому подзвонити, найкраще до нього йти на 36-38 тижні швидше немає сенсу я так ходила з двома вагітностями, хіба як є якісь ускладнення.
    В мене ПДП 22 серпня цей раз точно до нього не попадаю через відпустку
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    від нюансів протікання вагітності.Якщо є певні проблеми- бере на потрібному терміні і під нагляд теж кладе. Якщо вагітність протікає без проблем- говорить звертатися з 36 тижня. У мене знайома була під його наглядом ( консультаційним) з 30 тижня. У неї вагітність на фоні серйозного захворювання крові була. До 30 тижня вона була під наглядом ( консультаційним) в Огородника. Потім він їй запропонував на вибір 2 лікарів з 2 різних пологових, які би її спостерігали далі з урахуванням нюансів її вагітності і провели плановий КР. З 2 вона вибрала Данкова, тому він її узяв за рекомендацією Огродника з 30 тижня і потім планово кесарив.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Але то, напевно, відразу треба говорити, що щось турбує. Бо мене взагалі не питався як протікає вагітність. Просто сказав ще рано, подзвоніть тоді то і все.
     
  9. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Дівчата, а може треба просто прийти до Данкова, без дзвінка і в порядку живої черги звернутись до нього? Моя коліжанка так просто прийшла на 6- му місяці і вже спостерігаоась в нього до пологів, він передивлявся аналізи, давав рекомендації і т.д. Обидві її вагітності проходили без ускладнень і пологи теж.
     
  10. osvita

    osvita New Member

    Я вважаю що кожна жінка повинна знати чи розраховувати їй точно на того лікаря чи ні , і те що потрібно знайомитись швидше я глибоко переконана в цьому. А як щось піде не так, багато ж є ньюансів, треба знати до кого звертатись.
    Я знайомилася з Надіжком також на 31 тижні і вже спокійно спала що в мене є лікар!!!
     
  11. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Мені дуже хвалять Меленчук Лідію з мед. інституту. Але в і-неті жодного відгуку! Може хтось був у неі?
     
  12. SoloGalka

    SoloGalka Moderator Команда форуму

    Моя коліжанка 2-х дітей в неї родила, спеціаліст добрий, грошей не гребе, як інші :girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Колодій - моя лікар з ЖК і я в неї народжувала другу дитину. Правда, на пологах ще були присутні Улашин і Островський. Улашин - справив на мене враження зверхнього і навіть чуть хамовитого дядька, до нього народжувати сама б не пішла. Але поводиться досить впевнено, свою справу знає. Останнім часом чула про нього не дуже добрі відгуки. Щодо Оксани Іванівни то вона хороший спеціаліст з конструктивним підходом. Багато радить, відкрита до запитань і іншої думки. Про те що це хороший гінеколог часто свідчать і кілометрові черги до неї в ЖК :girl_smile:Особисто я не знайшла поганих відгуків про неї як лікаря.
     
  14. varschavcka

    varschavcka Well-Known Member

    Я до Данкова підходила десь на 27-28 тижні вагітності, впорядку живої черги, то він подивився і сказав, щоб підійшла десь через 1.5 місяці, якщо не буде кровотечі.
    Так сталося, що Данков поїхав у відпустку, а Халіна не встигала приїхати, то мене кесерив Улашин, бо почалася кровотеча. Після кесерського також була під наглядом Улашина, операцію провів прекрасно, але лікар він дуже строгий, такого на природніх пологах, я б не хотіла. Колодій була лікарем жіночки, яка зі мною в палаті лежала, також після кесерських, то вона до неї і приходила і звонила, бо в неї були проблеми з гемоглобіном. Дуже нею переймалася. Приємна лікарка.
     
  15. Smog

    Smog Member

    І я не знайшла поганих відгуків про Колодій...Тому планую цього тижня до неї подзвонити. Чи не могли б Ви скинути мені в приват її номер.
    Надіюсь вона не збирається у відпустку....
     
  16. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Вирішила я що мабудь буду домовлятись з Надіжком в першу чергу, а вже якщо би він не підійшов, то шукати ще когось. Попередньо мені до нього якось душа найбільше лежить.
    Скиньте хтось номер в пп, будь ласка. І коли дзвонити? Десь на 30тому тижні?
    Дякую
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Bubochka

    Bubochka Well-Known Member

    Також планую до нього)
    Усі дівчата кажуть, що дзвонити не швидше 36-37тижня, хіба вже по показах, то треба в нього питати
    Думаю цього тижня з ним зустрітися)
     
  18. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    Хтось може щось сказати про Кушваху, він мій дільничний і я його геть не розумію, аое раптом людина хороша)?

    Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2
     
  19. Smog

    Smog Member

    напишіть хтось номер Колодій.дякую!
     
  20. Chrystal

    Chrystal Well-Known Member

    Порадьте до кого з лікарів на Мечнікова найкраще звертатись якщо має бути двійня. Бо шукаю хорошого спеца який би не наполягав кисеритись.

    Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk
     
Статус теми:
Закрита.