Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Це я до того, що тоді ніхто нікого не питав.
    І, якщо вірити в теорію колективного імунітету, то 90% населення таки мало щеплення. А от чому в краіні епідемія, то вже питання. Противники щеплень припускають, що саме через щеплення. В краінах де БЦЖ не роблять такоі ситуаціі нема. Хоча, може через те й не щеплять. То називається будь мудрим. Рішення мають приймати тільки батьки, я навіть не знаю чи хтось наважиться давати якісь рекомендаціі. Ну я не дільничних маю наувазі, звичайно. Там план треба виконувати.
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    думаю, що причина у тому, що за 90 років ( з того часу, як почала застосовуватися вакцина від туберкульозу), палички уже сильно мутували.Адже ж ті ж медики говорять про те, що лікувати уже інфікованих- зараз дуже важко. Їх "не беруть" звичні важкі препарати. Тобто виробилася резистентність паличок.А вакцина, яка застосовується, практично не змінювалася з 1923 року
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Мені недавно сказали, що це брєд - що не буває ніяких ускладнень від прививок. А коли я сказала, що знаю таку дитину. То лікарка каже - і що написали, що це внаслідок вакцини? Кажу - не знаю. Тоді каже правильно- бо такого бути не може, то приєдналась менінгококова або стрептококова інфекція, тому пішла реакція.



    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    то або вона насправді так поверхнево "розуміє" природу людського організму, або просто розказує "як для дураків". Хоча чого, навіть з того, що вона сказала: хвороби, від яких щеплять, так само можуть бути небезпечні власне ускладненнями, приєднаними інфекціями, чим і обгрунтовується необхідніть щеплення, а вакцина - то вакцина, а приєднані інфекції, рекції організму - то вже ваші особисті проблеми і ніякого відношення до вакцинації не мають...
     
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я це зрозуміла так, що на папері вони не напишуть, що це ускладнення від прививки. Бо їм таке не треба писати, щоб не мати зайвих проблем. А те,що є насправді ніхто не дізнається, бо на папері все чисто. Це ж правда, що в нас лікарі цього не визнають, і нема такого, що коли дитина має якісь серйозні ускладнення від вакцини, то батькам виплатять компенсацію по догляду за дитиною. Я все розумію, що є різні хвороби і від них є різні ускладнення, мене просто це обурило, що в нас лікарі не визнають можливості таких ускладнень після прививки. Хоча ж у інструкції є певний перелік ускладнень, які трапляються з частотою там, наприклад, один на тисячу чи десять тисяч.






    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну і сенс того БЦЖ?
    --- дописи об"єднано, 4 Серпень 2015 ---
    То риторично, я просто в шоці, чому не удосконалюють вакцину? Як можна валити діткам то, чому вже сто років, і результативність під знаком потання? Ризики ускладнень від вакцини нікуди ж не діваються.
    --- дописи об"єднано, 4 Серпень 2015 ---
     
  7. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    От багато хто каже, що то вакцина не якісна була (типу не подіяла), але деякі педіатри казали що це просто така реакція організму на дане щеплення.
     
  8. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    або ж просто на просто, як зазвичай в нас і буває, це халатність людей, які працюють з тією вакциною і не дотримуються ніяких правил та умов щодо її зберігання...
     
  9. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Тому, що, якщо по правилах, то щороку потрібно робити пробу Манту, а саме щеплення БЦЖ повторювати десь що 5-7 років. Вакцинація БЦЖ з пологового не діє все життя. А хто робив ревакцинацію в дорослому віці?
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    за новими графіками вакцинації зняли ревакцинацію навіть у 14 років. Зараз роблять лише 2 . Я так розумію,що це все теж "підігнали" під наявність вакцин. Оскільки в останні роки з БЦЖ-ною вічні проблеми і її не вистачає навіть на всіх новонароджених, вирішили зняти обов язкову ревакцинацію у 14 років. А так- при потрійній вакцинації , ефект від вакцини БЦЖ триває трохи більше 10 років. У дітей антитіла згасають за 6-7 років, а у дорослих- до 15. Тобто, при ревакцинації у 7 років антитіла згасають до 14-15-річного віку, потім- ревакцинували у 14-15 і далі- вже дорослі мали би ревакцинуватися у віці біля 30, що давало захист ще на 7-15 років. Але взагалі дорослих від БЦЖ ніколи не було прийнято вакцинувати. Тому що вважалося, що до дорослого віку усе населення вже є носієм палички ( що не означає перехід у хворобу). А при носійстві ( інфікуванні) уже не щеплять. Тобто щеплення БЦЖ має на меті захистити дітей від інфікування ( носійства) до того часу, поки вони не виростуть.
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у 10% людей дійсно є така реакція - відсутність пустули. А ще у 15% вакцинованих навіть з пустулою антитіла не виробляються. Одним словом, вважаєься , що якщо у вакцинованого вже потім при пробі Манту папула 0-1 мм- це від ємна реакція, що свідчить про відсутність антитіл.
    Також про тривалість дії антитіл може свідчити і розмір рубчика на місці щеплення. Вважається, що чим менший рубчик- тим менша тривалість дії антитіл.
    п.с. а ще у 2-10% людей існує природнє вроджене несприйняття палички Коха. І вони ніколи не інфікуються не залежно від наявності щеплення.А решта 90% дорослого населення є інфікованими ( латентними носіями після інфікування усе життя)
     
  12. Гелена

    Гелена Well-Known Member

    Ми вирішили зробити дитині одне щеплення (моновакциною від дифтерії). Дитині 7 років, інших щеплень нема (крім одного БЦЖ в пологовому). Питання таке: де його краще зробити? Я тут одним оком бачила, що радять робити на Дністерскій. Хто туди ходив? Що мені треба знати перед походом в цю лікарню? Про вакцину, продедуру, лікарів? Я гуглила, але щось нічого толком не знайшла. І дзвонила вже кілька разів, але там постійно зайнято. Буду рада, якщо хтось з власного досвіду щось порадить. Можна тут, можна в ПП.
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Гелена

    Гелена Well-Known Member

    Дякую, спробую її знайти. Ми якраз хотіли моновакцину, щоб без правця.
     
  15. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Потребую коесультації (може @Сніжна ?): ми зробили 1комплексну 22.05, 2-гу 23.06 до неї додався Гепатит. Зараз вакцини немає, чи буде і коли невідомо, відповідно варіантів два- купляти чи чекати. Як довго можна чекати? Чи не сильно ми змістити графік?
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    по АКДС допускається і рік і більше. І навіть якщо так пропущено, то просто продовжується по зміщеному індивідуальному графіку. Тут просто суть у тому, що після 2 вакцинацій вже встановлюється достатній імунний захист від дифтерії та правця, проте ще недостатній- від коклюшу. Тому 3 потрібна власне скоріше через коклюший компонент. А от стосовно гепатиту В, то тут є максимально допустимі проміжки між 2 і 3- максимум 12 місяців
     
    Останнє редагування: 7 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    То і з тою комплексною і з гепатитом так? Можна спокійно чекати ?
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Подобається Подобається x 1
  19. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    В нас теж був зміщений графік. То вакцини не було, то висипка, то сопельки. В результаті всю вакцинацію, яку по графіку роблять до 6 місяців, ми зробили за рік. Важливо, щоб проміжок між вакцинуванням не був менший, ніж рекомендований. А більший може бути
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Напишу тут історію з нашим кашлюком.
    В кінці червня подружка зробила своїх 3 місячній малій вакцинування Пентаксимом. Ми в той час багато гуляли разом, а через 2 тижні разом їздили в гості. То було 5 липня. Через 2 дні її дитина почала сильно кашляти. Подумали, що або застудилася в дорозі, або вірус. Кашель не минав, ставав дедалі гіршим. Дитині зробили всі аналізи, обстеження, але нічого не виявили. Через 1,5 тижні почала кашляти моя старша. Я собі до голови не брала, лікували, як завжди, народними методами та інгаляціями. Через тиждень кашель став мокріший, але моя свекруха, яка колись працювала дитячою медсестрою, натякнула мені, що схоже на кашлюк. Я хіба розізлилася, але після мокрого почав вертатися сухий кашель і почала кашляти менша. Через 3 тижні від початку кашлю старшої ми здали кров і паралельно пішли прослухатися а поліклініку. Старшу мені назвали абсолютно здоровою, в меншої типу червоне горло. Ввечері прийшли аналізи, я вже перед тим нету начиталася), були мені схожі на кашлюкові. Поїхали ми в лікарню, де старшій вислухали обструктивний бронхіт, молодшій просто бронхіт, здали ще раз аналізи і підтвердився кашлюк. Бронхіт вже як ускладнення.
    Загалом, в старшої 5 тиждень, переносить легко, лікуємо бронхіт. Молодша важче, бо не може нормально відкашлятися, трохи задихається, але то тільки 3 тижні гострого періоду.
    Я от не можу до кінця зрозуміти. Мала коліжанки кашляє досі, вже легше, але все ж. Ніякого діагнозу їм не поставили. Теоретично розумію, що в Пентаксимі кашлюковий компонент не живий, але практично в неті є досить відгуків про кашлюк після нього. Свекруха розказувала, що за її практики діти досить часто мали типовий кашлюк після вакцинації, але тоді щепили живою АКДП. Що думаєте з того приводу? І ще цікавить (то певно з області фантастики): комусь записали кашлюк в медкарту? Мої не щеплені.
     
Статус теми:
Закрита.