А я не хочу другої дитини!

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liona, 5 Жовтень 2008.

  1. kraplynka

    kraplynka реалістка

    @Supernatural, я можу помилятися, але мені у вашому випадку ключовою причиною ваших вагань видається те, що ви не знаєте, чи готові виділити ще частинку власного особистого часу для ще однієї дитини, і до того, скільки вашого часу і простору потребуватимуть обоє діточок сукупно. І хто б вам що тут на власному прикладі не писав - ніц то вам не дасть. Бо всі адекватні дають собі раду - тільки питання в тім, за яких обставин, і з яким настрОєм. І якщо ви чесно собі зізнаєтеся, що ви не готові до "ключового" - краще свідомо не планувати, аби потім не картатися і не нервуватися. Але є ще й альтернативні виходи - для "всевстигання" можна наймати няню, мати поряд бабусю, хатню робітницю, які дадуть вам додатковий час власне для себе самої - лиш мати на то бажання і можливості. І при цьому можна цілком залишатися хорошою мамою.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  2. Neverland

    Neverland Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Я про готовність хочу сказати )))
    Можна відчувати себе готовою, а дитина народжується і упс - жінка відчуває, що не готова насправді. А можна відчуввати, що не готова, а до народження дитини тараканів поганяли, підготувались і все пішло як по маслу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Вони навіть не пов*язують перше з другим. У дітей не має такого розуміння. Якщо батьки ставлять між такими речима знак дорівнює, то батьки-диктатори. Якщо ми любимо дітей, то нас не буде зачіпати те, що вони порозкидали речі. Ми зможемо спокійно, без обвинувачень і наїздів, про це їм сказати і вони приберуть за собою. Якщо ж ми обурюємось такою поведінкою, тоді це вже диктатура пролетаріату. Правдивого зв*язку між дітьми і батьками не буде. Так вони перестануть кидати речі на підлогу, будуть боятись обурити чи образити маму, але глибокої любові вже не буде. Мені особисто важливіше розуміння, що я зараз дитина, і я шаную свою маму і її працю, і допомагаю їй з любові, а не тому, що вона мені влаштує за розкидані речі. Я відчуваю, що деякі мами можуть ого-го що влаштувати. Ні, не криком, а такий психологічний терор, що мама нє гарюй!

    А ще хтіла м додати, що тема нагадує кавалок про молоду яка на весіллі пішла до вітру і побачила сокиру, так бідака призвела до того, що все весілля плакало. Ох, ті жінки!
     
    Останнє редагування: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Я теж думки, що дітей час від часом треба добре нагинати і давати зрозуміти, що вони таки діти.
    Та важливо, щоб батьки тих дітей адекватно виховували. А не так- все просрали, а потім строять.
    Ой- виховання- то таки важка тема.
    Ну до Уляни Гукасової особисто мені як до Києва пішки.
    Я наразі не зустрічала в своєму житті жінки з такою сильною енергією Мами.
    В лютому мені світ послав такого ж чоловіка в оточення. Хоч бачу тепер, що такі люди точно існують))).
    Тому на неї я б в житті не рівнялася.
    Я б не плутала видання речей на підлогу як вияв непокори, там ще чогось і постійному роблені безладу по всій хаті. Особливо як дитині вже більше 4-5 рочків.
    Ну я і не плутаю. Малий як злиться- то най собі швиряє. А так то я ще з осені в половині разів ходжу за ним і пояснюю, що мені важко цілодобово за ним прибирати. І що від того я з ним менше граюся, гуляю і т.д. Я все таки мама, а не прибиральниця.
    Ну якось так.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  6. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Я теж ходжу і пояснюю. І про особистий прості гггг :) теж. Бо в нас однокімнатна квартира, і малий любить вдертися чи то в спальню, чи то в ванну нагло і безцеремонно, коли я можу бути зайнята своїми особистими справами. Я вже таки добилась того, що він стукає і питає, чи можна, перш ніж зайти. Речі теж змушую прибирати і іграшки, ну бо він має поважати мене і те, що я не хочу жити в срачі, і що хочу, щоб мій простір поважали. Тому я не дуже розумію отого, про що писала Женічка - лишити двері в душ відкритими, щоб дитина не волала. Ну це мені якось дико. Одне діло, коли це 1-2 роки дитині, а інше 3-5. Вони вже цілком можуть зрозуміти, що таке особистий час і простір. Але я зараз часто бачу навпаки. Як дітьо сяде на голову мамі і поганяє. В подруги малому 6 років і він спокійно може зайти до неї в спальню/туалет без стуку і щось нагло почати вимагати:nea:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    У мене діти не валають під душем. Та й одно чи дворічних дітей я теж не маю. Моі діти розуміють, що мама миється. А двері ми всі не закриваємо, бо тоді й до туалету ніхто не попаде.
    Швидше, видається диким, коли діти валають під закритими дверми, а мама миються під той крик, бо то іі особистий простір.
    Ну й не забуваймо, що наші діти є нашим відзеркаленням.
     
  9. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Ну в нас ситуація цікава. Душо-туалет зразу навпроти вікна в двір, де завжди купа сусідів. І якщо хтось шастає туди-сюди, чи просто лишає відкриті двері, то картина ну дуже гарна:girl_crazy:
    Ну і не знаю як кому, але отака звичка мого малого, що йому раптом стає все від мене і туалету потрібно саме в ті 20 хв, коли я миюсь, мене просто убиває:girl_crazy: Ну бо от весь день не треба було, а тут раптом і руки мити і пісяти, і слона забрати, і мене щось дико важливе спитати:girl_crazy: Тому я за замок на дверях в душ чи ванну:girl_crazy: Ніц нікому не станеться, як 10-15 хвилин потерплять і не будуть в ванну пхатися. Ну і про волати... Ну чого дитині волати, як мама в ванній? Якщо дитині пояснити що мама іде митися, а не просто ничком шмигнути в ту ванну. Я малого не пускала в ванну десь з 2 років, коли я миюсь. Не тому, що я жадіна-гов"ядіна, а просто тому, що йому це перетворювалось в забавку: то кораблики мені попускати, поки я миюсь, то пінки налити, то іграшки мені туди запуляти і бавитися... Ну може кому і подобається, але я від того просто казилась. І легше було просто не пустити, закривши двері, бо "вигнати" з ванни було нереально, як попаде. І з часом він зрозумів і вже не заходить. І чекає, поки помиюсь я чи чоловік.
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Мабуть.
    Я звісно не дуже сильно слідкую за семантикою, та тут головне суть.
    Імхо діти мають знати своє місце.
    Ієрархії ще ніхто не відміняв.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  11. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Не зовсім про другу дитину, але доволі адекватне непогане відео психолога щодо дітей, планування, чайлд-фрі та інших цікавих аспектів. Розклала все "по полочках":girl_smile:
     
  13. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Знаєте, як правило дітки зявляються якось так несподівано, хочемо ми того чи ні в даний момент, але я не чула і не знаю людей які би не тішилися появі малятку, все приходить згодом, розуміння і любов. Тому все приходить з часом...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    ВУоно то так. А є тут такі, що доволі свідомо не планували і не хотіли другої дитини, а потім, за якийсь час вже, враз передумали і свідомо захотіли, спланували (з позитивним результатом:girl_blush2:). Чи це рідкість? Просто недавно взнала ще в одних знайомих народилась мала з 10-річною різницею у віці з старшою дитиною. До того виглядало що вони вирішили мати 1 дитину. Там сарша вже у ВУЗ вступила, і тепер в них "все по новому" знов, наче "друга молодість":d25:. Не знаю як там було (так вийшло чи планували), але все добре, і всі щасливі. От зараз диинціі року ще немає, а поїхали відпочивати всі разом. У батьків там вік біля 40 (точно не знаю). А деякі новомодні психологи навіть мають теорію, що є така категорія жінок, що народжують диину за дитиною, щоб засидітись у декреті, і таким чином реалізують свою певну соціофобію :d23:(бут в колективі, на роботі, між людьми та ін.), що може закінчитись потім неврозом. Так що все-таки у цих всіх бажаннях треба бути дуже щищою перед собою, щоб діти (одне чи більше) були в любові і дійсно щасливими, з щасливою задоволеною мамою:girl_yes2:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    :) о, це так мило :)
    якщо до 35 працюєш і досягаєш успіху - отже, боїшся дітей. Якщо народжуєш з різницею менше 5 років - соціофоб.
    Будь-які зміни способу життя і взагалі зміни в житті - це крок, що вимагає сміливості і сил. Піти в перший декрет - це різкі зміни. Почати працювати після того, як кілька років займаєшся лише домом і дітьми - теж зміни. Одні зі змін в житті, і далеко не найважчі і не найгірші.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  16. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Та ні, наразі і планувати не починали:girl_haha:. Але тут на ДП так мило про все це пишуть, що іноді задумуюсь на цим питанням))
     
    Останнє редагування: 14 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Whiff

    Whiff Well-Known Member

    я всегда хотела детей и всегда думала,что буду отличной мамой:d25:как же я ошибалась:girl_sad:я мамаша так себе.. и второго ребенка категорически не хочу:girl_blush2: но я работаю над собой))
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    стесняюсь спросить: каким образом ? :). Так как по мне- это либо само приходит ( этакое "озарение"), либо никак. Вот у меня второй случай. Если к 38 годам так и не созрела ( надежда раньше еще была исправиться :) , то вряд ли можно надеяться, что что-то нормальное стукнет в голову уже после 40-ка :). НЕт, я люблю детей. Но не 24 часа в сутки :) И честно, мне так хорошо с одним ребенком. Остальное "детолюбие" добирается за счет маленьких племянников, крестников . Это как раз тот вариант, что не 24 часа в сутки :) Семья эгоистов прям :). Не, Мамой ( в большом понимании) нужно родиться.Это в твоем сердце должно быть столько нерастраченной и нереализованной любви, что прям "прет". Что этой любви хватает на всех деток- 2,3,4....И не с того момента, когда они уже родились, а до того, как еще только об этом думаешь. А если об этом даже не думаешь, то это - уже безнадежно ( в моем случае)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  20. Whiff

    Whiff Well-Known Member

    @сніжна
    я имела ввиду,что работаю над собой,чтобы стать лучше для дочи)) а не на второго ребенка))
     
    • Подобається Подобається x 1