Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Chrystal

    Chrystal Well-Known Member

    Може хтось знає яка зараз вартісь навчання в Дивосвіті на Південному? Цікавить ясельна група.

    Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk
     
  2. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Нам взагалі ще немаа 2,8. І такі як ми є в молодшій. Не переживай, думаю ви там не одні будете.
    Мені би хтось пояснив феномен, чого моя дитина , яка радісно йшла в садок, півтори тижні, почала вже плакати? Феномен-бо всі плачуть? Але і до того плакали...
    Щось я така всім тим розчароване страшне... Чогось не бачу жодного особливого бажання персоналу заспокоіти діток, а лиш постійне -мама прийде,ми дзвонимо.... Я звісно може й не права, але наприклад мою дитину зацікавити дві секунди-книжка, казка, гра-а ні разу того не бачила ... Та й не каже ніц такого.. А про мокрі штани, бо тщось він не 'попав' то взагалі мовчу. Як то в них, поясніть? Ставлять хлопчиків і йдуть? Не слідкують куди саме пісяє? Чи постійне обливання зупою аж викручувати можна футболку? То не видно що сам ще не вміє? Нащо тоді питати чи вміє мене, і казати що нагодуємо?
    Зла я нині.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    це реальність наших садочків. моя Настя теж перший тиждень не плакала, а потім як завила... ой, як згадаю.
    але, коли перевела дитину в інший садок (католицький з сестрами-монахинями), стало лекше :)
    мій Сашко ходить в простий садочок. я спершу не могла в"їхати в ритм наших державних садків, в побори грошей, в те, що вихователі прості кубіти з тисячею гривень на руках, в те, що всмі по великому рахунку на твою дитину наплювати.
    а ще зле те, що діти, зазвичай чи то не вміють пояснити, що саме в садку їм не альо, чи не хочуть розповідати, чи що.
    от недавно бачила сюжет по тв. про сім"ю з нянею. дівчинка рочків чотирьох п"яти. так от. няня закривала малу на 4 год в шафі, а сама серіали дивилась. а дівчинка батькам ні слова. я була в шоці. чому дитина не жалілась батькам.
    я впринципі не так вже й жаліюсь на держ.садки, просто теж накипіло пару моментів за перший рік Сашкового там перебування.
     
  4. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Бо спочатку було цікаво, бо нове, ще й вік такий, що вже хочеться грати з іншими дітками, а коли вже все нове стало звичним - тоді і починається... ну, бо ж з мамою все-одно цікавіше.
    В нас в садочку дівчат садили, а хлопцям тримали горщики, щоб попісяли і слідкували за процесом(то в яслях), в молодшій ходять діти самі. Тим діткам, хто не вмів гарно їсти, вдягали слюнявчики, мій їв так, то обляпаний був дуже рідко, а як ставалось, то був перевдітий.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    якраз в нас та стадія- що дітки наше все. шкода, що все так складається
    дивно. я думала що то ще рано трошка.
    та й зрештою таких в молодшій до 3-х років пару штук. пісяти -то 30 секунд постояти , подивитися щоб на унітаз а не штани пісяв..
    не знаю, мене дратує то все, для проформи анкета була, що дитина вміє., що ні.. нащо тоді писати -питати, як і так всім пофіг.
     
  6. Varvarra

    Varvarra Member

    А що ви хотіли??? дати свою дитину, яка звикла бути з мамою, до чужих людей, і щоб вона була щаслива? Таких дітей, які не плачуть жодного дня в садочку відсотків 3, не більше. Решта плачуть або ж відразу, або ж через тиждень другий, коли нові іграшки вже перестануть бути новими і цікавими. Знову ж таки, таких як ваша дитина - кілька штук, одного зацікавиш книжкою, інша ж нічого й слухати не хоче, лише плаче - де моя мама, а вихователь розірватися не може. Тепер щодо того, що ваша дитина не вміє сама їсти - а як ви готували дитину в садочок?? За столом сидять одночасно 10-15 дітей, ніхто не вміє їсти, кожному треба встигнути дати хоч кілька ложок, поки їжа тепла, то як вихователь має вслідкувати, щоб ваш малюк залишався в чистій футболці? Це є ваша і лише ваша провина, саме ви мали підготувати дитину до садка - навчити самостійно їсти, ходити на горщик і хоча б елементарно вміти зняти носочки-трусики. Вихователь один плюс нянечка. а дітей багато, що ж йому, розірватися?
     
    • Не подобається Не подобається x 3
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Ну я бачу ви точно вихователь:)
    Це не ваша справа що я мала а що ні вчити чи ні, тому стримуйтеся трохи.
    А відносно того що має робити вихователь? Свою роботу. Я не можу бути з дітьми в кількості 10-15 осіб, бо я маю іншу професію. А оскільки вихователь обрав таку професію, то я не рощумію скарг типу 'ну я ж не можу, бо то іх багато і бла бла'. То нащо тоді там працювати? якщо я НЕ МОЖУ- я не йдду у садок працювати. я не знаю як себе вести з такими дітками, бо я цьому не навчалась. а вихователь, маючи професійну освіту, жаліється на я не можу? ну звиняйте.
    І до речі, моя дитина ходить на горщик, а на унітаз не може в силу віку сісти, стоячи може, але треба постояти коло неі. І істи дитина сама в такому віці теж не може, майже. Ну але я так бачу, що згідно ваших розуміння, діти мають йти одразу в садок шестирічними:) ну щоб все вміти і нікому голову не морочити:)особливо вихователям.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    я так розумію, дитині нема ще трьох років, а чому в молодшу віддали? в ясельках було б легше -там і горшок, і годують.
     
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    ніхто й не розривається. дітки про плачуть. принаймі іншого я не бачила.
    нікому свою думку не навязую, написала ж - це моє особисте розчарування.
    --- дописи об"єднано, 28 Серпень 2015 ---
    місця нема і по розвитку-ясельні дітки нам замалі. в нас у яслях більшість набрали 1,10 -2,5.. прийняли рішення що молодша краще.
    тим більше підкреслю, ми там не одні такі.ніби в и не знаєте, як з місцями в садках. і є для тих хто не читав, є анкета, для вихователя і батьків, що вміють діти що ні, і узгодження, що вихователь про це ЗНАЄ.
     
    Останнє редагування: 28 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  10. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    А у Вас є діти? Маленьку дитину, в принципі майже не реально підготувати, до чого небудь. А от дорослі-вихователі, няні, повинні(зобовязані) бути готові, допомогти ВСІМ (10-15-20) діткам. Я розумію, що всяке буває, але коли систематично дитина мокра, облита і т.д, то це виключно людський фактор.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    о. я думала я одна така))
    згідна на всі 100%.

    не бачу навіть натяку заспокоїти зранку діток. кожен робить свою справу, няня ліжка стелить, вихователька журнал пише. дітки ревуть. у відповідь -" мам прийде, ми дзвонимо" клас.
    я не стверджую що так буде завжди, чи то в нас так , десь інакше, просто це все якось не альо.
    цікаво, чи хабарі вихователям - вирішують питання?
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    я, перепрошую, читала.
    а молодші завеликі? можете кидатись тапками, але я вважаю, що все-таки до садочку треба готуватись.
    якщо ще в яслях годують і водять в туалет, то в молодшій групі то треба вже вміти робити, (хоча б тому, що там в 3 рази більше дітей).
    п.с. я не вихователь.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    ні не за великі. я такого не казала.
    але ви чогось не розумієте, що я не навязувала свою дитину вихователю . її взяли в садок в молодшу групу. отже вихователь, що цього не знає?
    я не вважаю що треба вміти їсти, треба вчити. і ви якось дивно читаєте. ВІН ВМІЄ і пісяти і какати, але треба посадити!
     
  14. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    більш ніж впевнена що вирішують... я ніколи не дала жодного хабаря і не збираюсь, бо мені на роботі ніхто нічого окрім з/п не дає... ми в 2,9 пішли в яслі і з тими всіма питаннями було легше, бо їх годували і на горшки садили... але вважаю що вихователь не має бути просто спеціальність а покликання, в мене є педагогічна освіта і я можу бути і вихователем і вчителем, але це не моє, це дуже велика відповідальність за діток, яку я не можу на себе взяти.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    троьх річні, які на 4 місяці старші що самі сядуть? чи раз рівно в 3 роки це вміння відкривається?
    вчаться всі поступово. але як я дома вчу, а вихователь ні. то толку нуль.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    можливо, цього я не бачила, щоб ви писали
    тоді це вихователя проблеми.
    --- дописи об"єднано, 28 Серпень 2015 ---
    правильно.
    мої молодші, наприклад, вже майже добре їдять самі, хоча їм до садочку ще рік.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Я більше, ніж впевнена, що майже всі батьки якось готують дитину до садочку,та всі діти різні, але багато залежить саме від вихователів, ну ми не розглядаємо якісь окремі випадки чи вийнятки. Просто потрібно любити і виконувати свою роботу, а не халатно до неї відноситись.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Молодці!
    До речі ппо вимоги, мені особисто сказали- чи сам СКАЖЕ що хоче пісяти-какати, їсти -пити? Все. Все вимоги. Ні вміти все , а сказати.
     
  19. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    В мене старша йшла в садок в 3,9. Вміла все і мене тим садком тероризувала, бо дуже хотіла. То для вихователя ідеальна дитинк. Сама їла, пісяла, вдягалась, не плакала, жодних проблем з нею ніколи не було. От в такому віці дитина вже більш готова йти в садок, я з тим згідна. Вихователька малу зустрцла з посмішкою, няня взагалі чудесна.
    Але чи всі мами можуть собі дозволити так довго бути з дитиною, коли треба ще й жити за щось і робота не завжди чекає. Меншу сьогодні завела перший раз в той же садок. Сольці 2,11. В молодшу групу. Думала в яслі, але зайшла, а там практично всі діти заплакані і засопляні. Трохи була вшоці. Дитина в садок летіла, довольна, бо теж йде, як сестра. Пісяє сама, їсть сама, одягнути щось елементарне може. Але... Нас сьогодні зустріли в Перший день без посмішки, без доброго слова, без нічого. Мене то так вк..вило, що я аж розплакалась. Записала та пані мої дані в журнал і все, за годину прийдете, до побачення! Це нормально? Дитина в садок підготовленя, як ви кажете. І от так з порога відбивати все бажання. Добре, що мала трохи пофігістична, хапнула машинку і пішла бавитись, іла макальонцики. Вийшла довольна. Але то не є нормально і мені серце, як мамі не на місці.
    Тому, мені пофіг, мала чи велика в них зарплата. Чи є особисті проблеми чи ні. Ти працюєш з маленькими дітьми. То будь добра, або будь людиною, або будеш плакати ти, а не я. Бо я не хочу супер умов чи щоб мою дитину чи якусь іншу носили на руках. Але є якісь норми поведінки, етики і елементарної людськості

    П.с. уточню. В мене склалось відчуття, що побувала на допиті. Записали дані. Не представились, не показали групу, взагалі нічого. Дитина аж заховалась за мене, бо не чекала такої сухості. Ну таке. Може я забагато хочу, але думаю таки не забагато
     
    Останнє редагування: 28 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Хочете ви аж ніяк не забагато, бо хочеться, щоб ставлення до вашої дитини було таким, як і ваше, але от отримати таке - чиста лотерея, бо віддаєте свою дитину під нагляд людини, яка може бути просто злою, черствою, невихованою, будь якою. А чекати, що така особа на мус усміхається і веде себе "по протоколу" - утопія, нашому суспільству до того ще ой як далеко, тим більше в такій малооплачуваній галузі, де люди часто керуються принципом "як плятять - так і мають", на жаль.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1