Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Він може забруднитись, якщо накриєте голеньку дитину, хіба пеленку, а на неї рушник. Та я б все одно брала один, якщо він буде вже "не в формі", то передадуть вам родичі потім інший.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    накриють пеленкою, як холодно, можна поверх неї або ще одну пеленку, або рушник, ..... - навіть тим не переймалась.

    --- дописи об"єднано, 28 Серпень 2015 ---
    минулого року ніяких довідок не вимагали (Мечнікова)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Мама мія, дівчата, що ви туди кладете? В мене була одна спортивна сумка середнього розміру, може навіть і менша. І косметичка дорожня. Тай усьо...Не беріть все на раз. Пошкодуйте себе. Беріть те, що треба на перший день. А решту хай вам донесуть вже після пологів.
    Щодо довідки на кров...Ми не мали. І ніхто не питав. А от мою сусідку по палаті маринували, не хотіли відпускати без довідки. Мечнікова, грудень 2014.
     
  5. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    хм...то в чому прикол з тою довідкою? може хтось знає, де то в офіційному документі протисано-треба\не треба?
     
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Приймуть.
    Нам в післяпологовій за ту довідку палатна казала. То може здати будь хто, не обов'язково чоловік. Я про цю довідку геть чисто забула, згадала вже як декілька днів вдома були. При виписці ніхто нічого не говорив.
    Я так розумію ця здача крові така трохи добровільно-примусова. Треба ж банк крові якось заповнювати
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Я нарешті почала шось купувати і відразу купа запитань:
    1) Вкладки в бюстик для годування: бачила від джонсонс і від бейбідрім (ті, що тільки в дц продаються). Різниця в ціні суттєва, і склад відрізняється, які брати? То такі штуки де якість має значення, чи можуть будь які підійти?
    2) Які підгузники і скільки потрібно купити наперід? Я розумію, що кожному щось своє підходить, але з чого краще починати новонародженому?І скільки їх потрібно на перший час?
    3) Скільки взагалі одягу (дитячого) потрібно наперід купити? Я розумію, що це теж індивідуально, але хоча б якийсь приблизний орієнтир: 4 пари повзунків чи 15? 2 шапочки чи 8?
    4) Коли можна купувати бюстик для годування? В мене груди як виросли в першому триместрі, так і завмерли, більше не ростуть і думаю шо може й не будуть. То цікаво чи можна вже купити бюстик чи ще почекати?
    5) Ті одноразові набори для чоловіка на роди продаються в якихось спеціальних аптеках?
     
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Можуть вам взагалі не знадобитись. Маю на увазі, що не всім, в кого достатньо молока, відбувається підтікання. Так що можете взяти дешевші. Беріть в пологовий не всю пачку, щоб не займала місце, а лише пару штук в пакетик. Цього може бути достатньо.
    на перший час...то ви маєте на увазі в пологовий? Я мала 20 шт. Хаггіс Еліт Софт. нам вистачило, ще й додому повезли. Але ми були 5 днів в пологовому.
    Мені зовсім не виросли за всю вагітність. Тільки вже після пологів розмір збільшився на один. І то "з натяжкою". Я би радила купувати після.
    Продаються у всіх аптеках при пологових.
    Я мала 2 чол. тоненькі котонові, 2 тепліші на баєчці. Одну шапочку, дві пари шкарпеток. все...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    @synuchechka
    *про вкладки Вам правильно кажуть, невідомо чи треба буде. візьміть найпростіші, аби потім чоловік не бігав і не шукав. а по якості мені найкраще сподобалися Джонсон, але ціна:girl_cray:
    *перший бюстик для годування я купила найпростіший десь на Краківському і ...не вгадала з розміром)) тому краще не поспішати. вже після пологів купила собі гарний (бо ж і мамочки хочуть бути гарними) і правильного розміру, а головне обхвату.
    *підгузки мала Pamaers premium care, десь до 20шт з собою в ПБ
    *дит. одяг. з собою в ПБ мала десь по 3-4 чоловічки і бодіки, 2 повзунят і 2 шапочки, а ще шкарпеточки 2 пари і рукавички т.зв. "царапки"зняла.
    а додому кількість одягу для лялі, то вже скільки душа забажає))) головне не накупляти багато маленького розміру(56), бо дитинка досить швидко виростає з того всього
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    від бейбідрім не пробувала, але порівнюючи белла і джонсон, то другі мені набагато кращі з моєю гіперлактацією.
    Я в ПБ брала пачку на 33шт, але знадобилось максимум 10-15, хоча декому і пачки було мало.
    мені знадобилось 3 комплектики - бодік+шнанішки, і 1 чоловічок, 1 пара шкарпеток, 2 шапочки.
    Рекомендують брати після пологів.

    В серпні, за довідку про донорство ніхто не згадував - Джамбула.
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    1. Вкладки - джонсонс кращі, якщо у вас буде потреба ними користуватися - то таки кращі, але в такому випадку радила б придивитись до багаторазових, якщо ж лише на старт - то і дешевші, звичайно, підійдуть теж.
    3. Одяг - ну в пб можна і зо 3 комплекти взяти чоловічків, бодіків, 2 шапочки, рукавички- по 1. А так, то у нас було 6 чоловічків і так само бодіків з самого початку, десь 3 шапочки, 3 тепліших чоловічка, штанці, кофтинка тепліша - то з такого, що ми носили, ще були сорочки, джинсики - але то геть непрактично.
    4. Кажуть, що на останніх тижнях можна підбирати.
    5. Минулого року в звичайних аптеках не бачила, тільки при пб.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    поклала те що по списку запропонованому тут... а хіба то не треба все брати з розрахунком на 3 дні??? Бо я щось геть заплуталась.. брати все з розрахунком на 1 день? а 4 кульки ,бо поділила , те що вродом для дитини , в родзал, в палату...
     
  13. Fast

    Fast Well-Known Member

    А як одівати дитину? Бодік на довгий рукав і чоловічок, чи просто чоловічок, а треба щось під низ, чи бодік на довгий рукав і штанятка?
     
  14. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Якість має значення. Важливо, щоб на грудях від тих вкладок не залишались ворсинки. Я користувалась мазеркер. Але на них зараз ціна космічна. Ще купувала джонсонс. Теж непогані. Сестра теж тими ж самими. Потім купила багаторазові, то їй найкраще підійшли
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ну ворсинок від бебідрім не буде, вони просто швидко розмокають, скочується той гель всередині, і форма у них не найкраща.
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Бодік я якось боялась одягати, ще не було в руках певності, мені найкраде підійшли чоловічки і на початку тіки ними користувалась. В пологовому одягала чоловічок і шапочку , все.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Smog

    Smog Member

    Дівчата киньте хтось актуальний список в ПБ на Джанбули. Народжувати у кінці вересня, не можу вирішити, що з одягу брати дитинці...
     
  18. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    то все дуже індивідуально...мені от бодіки не пішли, хіба такі з кнопками, бо через голову до місяця часу боялась одягати
    щодо розміру то теж побоялась, щоб немалий був, тому взяла декілька 62 розм, оскільки був березень, то на байці, а народились 50 см, коли доросли, то вже й літо прийшло)
    +мій малий сильно зригував, тому, маючи три комплекти, мені не вистачило,але то вже потім хтось докупить при потребі
    а тепер по суті, мені пригодилися (з умовою, що то був кінець березня, опалення ледь-ледь працювало) в родзал 1 байкова і 1 ситцева пеленка, рушник, шкарпеточки, шапочка, і щось безпосередньо вдягнути дитину (або розпашонка+повзунки+кофтинка, або бодік+чоловічок)
    а в палату ще одну пеленку на то їхнє дитяче "ліжечко" і ще одну ситцеву пеленку на пупчик (на джамбула є такі екземпляри,які його відривають чи то відрізають).
     
  19. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    В родзалі як народила одразу поклали дитину мені на живіт на одноразову пеленку, потім його вдягнули і запеленали в махровий рушник, потім ним і накривала в роддомі. Рушник був чистий.
     
  20. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а слюнявчики чого ніхто не бере?мені згодився, малюк трошки зригував і слюнявчик нас рятував:)
    краще після. в пологовому я в свій годувальний бюстик не влазила, зараз цицьки вже здулись і всьо залазить нормально.я думаю краще купувати після пологів, може навіть місяць після пологів.

    можуть вам і не знадобитись. при потребі майже в кожній аптеці, в Ватсонс є. якщо буде потреба - то вже краще собі багаторазові купити\пошити.

    малюки швидко ростуть, тому купувати великі упаковки не раджу. можете вже розпаковані купити. купіть одиничку чи ньюборн пару штук і пару штук 2. якщо підгузки будуть малі\великі - вам докуплять і привезуть потрібного розміру. принаймні штук 5 вам на день вистачить.

    це наскільки наперед? в пологовий чи вупше? мені найзручніше чоловічки, або розпашонка і штани, бо бодікі спершу страшно вдягати все мале таке в дитинки і тонус, брр... не знаю кому як але мені бодік на перші тижні то ужас і страх. а чоловічок поклав, рибйонка зверху,застібнув і всьо готове, як трошки завеликий - рукавчики підвернув,на ніжки шкарпетки.
    шапки дві купіть різного покрою, бо голови в дітиськ різні - одного розміру і різного крою, можуть на одного малюка налізти\не налізти:) одну можна теплішу бо вже осінь -згодиться.
    --- дописи об"єднано, 3 Вересень 2015 ---
    це в пологовому?дасте пакет з одягом, медсестра сама вибере, або скаже що їй потрібно дати з одягу. мені здається краще вдягти легше, а при потребі загорнути в теплу ковдру.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  21. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Не знаю, чи місяць після, перші якісь дві доби, поки молозиво так, а от колм прибуває молоко, то без бюстика в мене було враження, що мені груди віж тяжкості до пупка можуть розтянутись.. От зараз я вже і без бюстика можу обійтися.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
Статус теми:
Закрита.