Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    От і мені одразу ця картинка в голові згадалась
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 1
  2. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    Маємо 8.5міс. Дуже активно повзаємо, ходимо біля опори, частіше навколо ліжка. Рівно у 8 міс вперше малявка опустила ручки і постояла кілька секунд без опори. Зараз вже довше протримується. Дуже гарно бавимося з сестричкою і регочемо на всю хату. Найбільше люблять грати в доганялки - сестричка повзе по хаті, а менша її доганяє)))
    Дуже голосно сама до дебе щось белькоче, прям аж кричить на всю хату. Постійно "мамкає", але в основному тільки коли проситься на ручки і повзе за мною))) На тата поки що тільки дивиться "влюбльонним взглядом", він вже знає, що треба на ручки брати.
    Також улюблена гра - шуфляди з татовими проводами і шафки на кухні з посудом.
    Дуже смішно виходить робити ладусі - рука об руку не попадає, виходить хаотичне махання і підстрибування. Коли чуємо музику - одразу встає і починає присідати-танцювати.
    Так швидко час летить, не віриться, здається, тільки вагітною ходила...
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. domino

    domino Well-Known Member

    Привіт- привіт, от нам вже минув рочок, пора виписуватися з темки, загалом дуже рада, що писала тут, бо тепер тааак приємно читати:)
    так от, в рочок і 2 тижні Ерік чудово ходить і бігає, розговорився багато- тато Артур, мама Котя, раз- два, баба, Ерік, а решта- його власна мова. І надалі має тільки 8 зубів, якими він бере на пробу все, що на очі попадає- камінці, крейду, олівці і т.д., любить гратися у пісочниці, має власну тачку, яку нагружає - вигружає:)))
    цілий місяць провів в Україні, бачив коників, корів, бичків, курок, гусочок, з чого був дуже радий) відсвяткував всій рочок гучно і весело:dance3:
    любить борщ, пиріз з картоплі і гречки, шпинатно- сирну запіканку, печиво і ін.
    Залишався без циці на день, але зранку і на спання без неї ніяк, але мама не проти)
    Не боїться чужих людей, дуже комунікабельний і соціальний, любить бавитися з дітками, тягнеться до колективу, не боїться нічого, крім приладів, які роблять сильний шум:blush:
    Швидко призвичаюється до нової обстановки, нема тяжкого і довгого звикання, нема проблем з подорожуванням, хоч зараз важко його втримати у возику, бо все хоче кудись бігти:facepalm:
    дуже позитивний, веселий і виглядає так, що щаслива дитина. Перший, найважливіший рік життя минув, щож, чекаю багато нового на другому, цікаво, а що далі??!!:bye2:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    А моя доця сьогодні сама сіла!!!!! Так смішно то виглядало, повзала по ліжку, крутилась, переверталась, а потім з четвереньок ножки переставляла і гоп на дупцю. Я просто мега щаслива!
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Зюб, зюб, в нас є зюб! Точніше вже другий впевнено намацала. Першому вже 4 дні. Шкрябучі такі
     
    • Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 1
  6. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Вже скоро 8 міс.:girl_angel: Маленька моя гарно сидить і сідає вже місяць. Повзає швидко і всюди. Встає біля любої опори, через що часто падає, тепер вже правда лише тоді, коли опора не стійка. Вже вміє сісти зі стоячого положення. Біля дивана топає. Робить тосі-тосі, коли сама надумає. Смішно так встає на голову і ступні, високо здирає дупцю і так заглядає на все верх ногами.
    Має 4 зуби, мабуть полізуть ще, бо дуже вередує. Вередування взагалі окрема тема. Так верещить, аж вуха закладає:shout: Коли плаче від болю чи страху, то так жалібно, з різними інтонаціями.
    Без мами не може. Часом навіть вимагає маму. Чужих вже не боїться, але вічно на мене озирається. Постійно проситься на руки, щоб я не робила :d25:
    Любить каші на молоці і все, чим мама підгодовує з рук чи ложки. Коли їй подобається, каже "ням":nyam2:
    Вже знає, що таке горщик і що з ним роблять. Коли підловлю, то свої справи в нього робить чемно.
    Наша біда - сон. Вдома не спиться спокійно. Вночі стопісят раз будиться, по цілому ліжку сувається. Якщо спить зі мною, я спати не можу. Добре спить на вулиці або з цицькою в роті. Останнє не підходить мамі - не відійти, не відпочити.:girl_impossible:
    Прикольно за нею спостерігати))) Шкода, що так швидко росте :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    І ми відпишемся, нам незабаром рочок, то вже й запізно буде сюди писати.
    Ми гарно ходимо за одну ручку вже десь два тижні, я спеціально не водила за дві руки, поки вона не навчилася сама добре тримати рівновагу.
    Зуби маєм два повністю, один на третину, а ще один на четвертину.
    Вмієм робити па-па, тосі-тосі за кимось повторювати, і трошки сорока-ворона..
    Любимо складати все у коробочку, банячок, закручувати кришечку на пляшечці.
    Вміємо самі взяти малинку, кусочок хлібчика і покласти до ротика собі або ще й з мамою ділиться деколи.
    Говорити ще добре не вміємо, тіки складами - ма, ба, тя,ням. На все гарно показуємо пальчиком.
    На горшочок з 8 міс пісяємо, какаємо, як мама посадить, і злапає. Зранку завжди робимо там подаруночок. Багато сміємося, як тато бавитьс.я

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    У нас прорізався четвертий зуб: три знизу, один зверху. Забули дитині сказати, що зуби парами треба ростити :sad: В когось ще так непопорядку росли?

    Надіслано від мого HUAWEI P6-U06, використовуючи Tapatalk
     
    • Смішно Смішно x 1
  9. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    А моє малятко вже само ходить і то в 9 місяців)))))))
    Перші самостійні кроки ше в 8,5 зробила, саменька)))) я її за ручки максимум три рази поводила...
    Найсмішніше було спостерігати перший раз, коли вона стояла без підтримки, хотіла йти, а як не знала і робила рухи пузиком вперед.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. GiaM

    GiaM New Member

    Нам майже 10,5 місяців. Маємо 4 передні зуби і омг один очний ( то так свекруха його називає). Любимо і їмо все шо даю, трохи цицьою дожовуємо. Не ходимо поки бо зрозуміли шо можна набагато швидше до цілі доповзти, тримаємось за опору ще. Страшний веселун реготун і сміхотун))) мамає татає дадає і бабає але як на мене то все несвідомо наразі.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  11. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    І я так хочу похвалитися своїм Анюсиком-Заюсиком. Нам 1,1 рочок: уже з тиждень самі ходимо 10-20 метрів, любимо носити ще щось у руці для рівноваги. Вміємо давати здоров ручкою, па-па махаємо, цьомку даємо, показуємо пальчиком, що ми хочемо, тосі-тосі робимо. Гамаємо то, що нам смакує, то попихаємо пальчиком до рота, а що ні, то випльовуємо. Вміємо пити з горнятка, любимо годувати ложечкою рідних та ведмедика, а себе щось не дуже(( Самі хлібчик тримаємо у руці і гамаємо. Ось такі ми ростемо.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    о, і в моєї стільки ж)) теж один очний, ще місяць тому виліз, а другого нема... нє, в яснах він є, бо просвічується, але чогось не вилазить.. чого воно так? я думала, що вони попарно, один за другим....:scratch_one-s_head:
     
  13. GiaM

    GiaM New Member

    Мені вже цікаво які наступні вилізуть


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  14. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    сьогодні виліз другий очний, з місячним запізненням після першого)))))) думаю, наступні нижні двійки)))
     
  15. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Нашому коханятку 8,5 місяців. І у нас основне видиме досягнення - то зуби: маємо вже вісім і ростимо ще два (видно під яснами вже з місяць). Гарно тими зубками кусаємо яблучко і вчимося жувати, поки мама з татом насторожено слідкують за процесом. Ложкою вже більш-менш носимо їжу до ротика, якщо мама набирає. В кухличку нам цікавіше пальчики полоскати, але якщо мама подасть кухлик до ротика, то п'ємо з задоволенням.
    Фанатично любимо крани і воду: спостерігати, льопатися, купатися. Миття рук триває не менше 10 хвилин, а пройти повз відкриту ванну можна лише з плачем.
    А ще ми вміємо самі сідати і дуже радіємо, коли вдається зіп'ятися на ніжки, тримаючись за опору. Навіть осміліли до того, що пробуємо переставляти ніжки, хоч попа і танцює в різні сторони. Велику радість приносять стрибки з маминою допомогою :) Ще в досягнення можна додати розбирання пірамідки по колечку, витягування іграшок з горщика чи мішечка по одному, часом реакція на "дай", погляд на маму, тата і лампу ;) у відповідь на запитання "де..?". Вибірково махаємо на прощання ручкою. Відкриваємо і заглядаємо у всі двері: чи міжкімнатні, чи в шафи. Опановуємо пальчики. А ще у нас ніжки - це альтернативні ручки: ними можна гладити тата чи діставати іграшку :)
    Ледь не забула: хлопчик сам вміє знайти цицю, а ще цьомає маму, тата і бабусю :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  16. Simeyka

    Simeyka New Member

    Нам 3, 5місяці вже місяць вправно перевертаємось з спинки на животик. Спочатку десь тиждень виходило перевертатись тільки в ліву сторону а тепер тільки в праву більше перевертається. Рівно в 3 міс перший раз голосно засміялась. :girl_claping: Тепер сміється час від часу. З цього тижня почала багато видавати різних звуків.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Дівчата, а то нормально, що моя сємка мала вже сама може в автокріслі сісти,? ну автокрісло таке 0+, але вона пре головою в перед і за нею підтягується і потім сідає, 30 буде 5 місяців
     
    • мімімі мімімі x 1
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    нюу це вона підтягується, качає прес. це нормально, але довго їй так сидіти не варто давати, бо це не хребет, то мязи живота. ну і в автокріслі то досить легко зробити , бо воно вже таке напівсидяче, маю на увазі підтянутись легко, моя теж так робила, коли ставила в автокрісло, я одразу її спирала і прищіплювала
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    А ми вчора самі зробили перші кроки:girl_in_love: в мене стільки радоссстііііі:girl_tender: , повзати почали з 7.5 місяців. Вже говорим баба, тата і мама (лише коли хоче їсти), тосяєм, даєм п'ять, буць і приносим все що мама попросить)))
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    А Устим в 20 днів почав агукати (але тільки до чоловіка і коли мене нема поруч, бо на мене одна реакція - плямкання ротиком і висовування язика), а до мене почав усміхатися, коли поцицяється досхочу, але спати не хоче. Таке потішне малятко.
     
    • Подобається Подобається x 8