Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    та то оточення то бабусі і дідусі)))
    дякую вам всім,ви мене трохи заспокоїли.
    мене і так вважають неадекватною, так що я і на далі буду продовжувати свою політику, гірше не буде))
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Це не є спроби сідання , це просто дитина тягне до себе все руками, але так як вона маленька і легша , ніж те, що вона тягне, то виходить, що вона підтягується. Тому краще не провокувати її на таке підтягування надто часто, бо хребет ще не готовий до сидіння однозначно
    --- дописи об"єднано, 29 Серпень 2015 ---
    Гиги, бабця чоловіка як малій було півроку з криком і шоком- як не сидиит??? В півроку вже МАЄ сидіти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    а ви не зауваження робіть, а скажіть, що то не іграшка, то ваша дитина, вам вирішувати що їй можна і що не можна, бо ви мама і ви забороняєте так робити
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Ага, от наступило шість місяців, дитя прокинулось вранці і першим ділом сіло :girl_haha:
     
    • Смішно Смішно x 1
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Кхм, це як? Я теж так не вмію :girl_haha:
    В 7 в нас ні зуба, ні сідати, ні повзати, нічого не було, але ж хто сказав , що мус бути? Я пригадую програму дивилась якучь, казали, що сидіти дитина має в 9 місяців, а ходити в 18 місяців, а от детально коли і шо нема, бо діти різні. Хтось спочатку повзає, тобі сідає, хтось навпаки, а хтось і не повзає, а одразу встає. А зуби, та будуть вони, в нас два вже більше місяця лізуть і ще так до кінця не вилізи. І в нас отих зуба всього два і є. А є діти, що в рік тіки першиц зуб
     
  6. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    @Sonechcko, ггг...мене теж доїдали) "шо вже піврочку має? ачо не садиш?" бо не хочеться ще дитині сидіти, тому і не саджу, мій малюк твердо сам сів майже у 8 міс, і най попробує хтось сказати,що то не нормально.))повзати почав аж в 10,5м. відносно недавно,зато аж 6 зубів)) нема завжди так,як книжка пише, кожна дитина індивідуальна, і всьому навчиться,коли прийде час до того, так що, в вас нема причин хвилюватись.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    То бабусі і дідусі неадекватні. Мені теж казали, що я в 5 місяців вже "сиділа", а з 4ох мене подушками обкладали, бо я все хотіла бачити. І до чого то привело, 2 роки виснажливих масажів через сколіоз, одна нога коротша за другу, неправильна хода, тягну одну ногу. Дуже " добре", що садили мене. Тому моя мала тільки 6,5 міс почала добре перевертатись, в 7 - сідати, в 9 - повзати і вставати біля опори. Нічого не вчила, не стимулювала. Правда в 6 міс пройшли курс масажів (під тиском родичів) через криву шийку, тепер думаю, що можна було обійтись, може б переросла
     
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Sonechcko, старше покоління вважає, що то вже дитя пізнить із сіданням, бо тоді було популярне садіння в подушки, і в 4, 5 місяців дітей садили і то рахувалось "сидить". Я і зараз стикалась з тим, що мама розповідає, що от, дитина вже сидить - а то насправді мається на увазі, що підперта і посаджена не завалюється, але аж ніяк не самостійно сідає. Навпаки, в більшісті моїх знайомих, які отак не висаджували дітей, діти сідають в районі 7, тобто в 6 то швидше навіть рано виходить. Звичайно, є дітки, які скоріше то роблять - але це ж не показник, що вони кращі, розумніші, так, багато хто любить тим хвалитися, але воно нічого не значить, просто індивідуальний темп розвитку, якщо медичних зауважень нема, то не варто переживати. Бабусям скажіть, що хірург заборонив садити, бо то шкідливо для хребта.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    яке гопа-па? зовсім рано ще...
    наші баби після того, як сама встала, всі намагалися її водити, як тільки я відлучалась десь
    весь час мусила сваритись
    спокійні пояснення вони пропускали повз вуха
    моя почала рачкувати і сідати, не підтягуючись ні за що, в 7,5 міс, але вона - довгонога (тут раніше писали, що деякі лікарі припускають залежність між будовою тіла і тим, наскільки щвидко сідає дитина: якщо довший тулуб і коротші ноги - пізніше)
    зате перший зуб виліз пізно - у 8,5 (і ще не всі є, зараз дитині 2 р 2 міс)
    пішла ближче до 1 р і 1 міс
     
  10. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    та це я розумію, але мені від того не легше. Вона у нас не висока , тобто не довга, довший тулуб, а ножки пухленікі, кажу не робіть, бо нашкодите, та яке, глухоніме кіно.
     
  11. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Мій майже як в Миросі. Сів в 8, поповз десь тоді ж, а пішов сам в 1 рік і 4. Все у вас добре. Я теж парилась, але це як закон, коли панікуєш, то і зустрічаються "спеціалисти", які хочуть допомогти. Коли малому назначили діакарб, аспаркам, фенібут і кварц, я сказала, що все в нього добре, і я не збираюсь давати дитині профілактично препарати, які в світі дають взагалі дуже рідко. І все ок. Всьому свій час. Не рівняйтесь на когось. Прийде час. Сісти по нормах без відхилень має до 10 міс, піти до 18.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    У нас була пупкова грижа, були в хірурга, то він казав давати пальчики, щоб дитина Сама підтягувалась, так качала прес і зміцнювала м'язи. тому я цю вправу роблю, але не саджу в жодному разі.
    моя проблема в тому , що я будучи вагітною багато всього поначитувалась і вже вималювала собі приблизну картину як то все має бути, а коли народилась дитина десь ті всі знання , а особливо впевненість в своїх діях кудись пропала. А тут ще й батьки зі своїм досвідом, от і вагається на кожному кроці.
     
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В мене старша все робила "як книжка пише". Сіла в 7 міс., встала в 9 міс., пішла рівно в рік. Перший зуб виліз в 6 міс. А малий абсолютно інший. Спочатку поповз, потім встав, а вже потім аж сів з стоячого положення. Десь поза 8 міс., ближче до 9. Пішов сам в 1,3. Перший зуб виліз в 10,5 міс. Всі діти різні, я в цьому на своїх щодня переконуюсь:girl_smile:
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ггг, то зрозуміло. Я теж відчула різницю між намальованим в уяві і реальністю.. :) Треба просто насолоджуватись кожним днем, а не чекати від дитини чогось, що ми собі запланували має бути.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Сіла в 9 міс ,поповзла в 12 міс , пішла в 1,3 міс. Не садили ,не водили. Зубів до року було 10 шт ,зараз 18 шт. Лізли всі на раз з 6-ти міс без перерви ,не знаю що краще мати " передишку" чи от так як в нас. Теж тут писала, переживала, ходили до хірургів, ортопедів, невропатоогів. Жоден з них не приписав масаж в обовязковому порядку. Казали, що можна, але не бачать потреби.
    Ходити почала дуже акуратно та впевнено. Коли ми ходили лише місяць, а дівчинка однолітка ходила ніжками 4 міс ,то різниці між ними не було, ходили одинаково. Всі різні ,і не треба порівнювати дітей. Я теж тепер така мудра, а раніше слухала, переживала. зараз у нас йде "епопея" чому ми не говоримо, бо хтось там .....Тепер присікаю зразу ,і вже ніхто не лізе.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. invisible

    invisible Well-Known Member

    Скажіть будь ласка, чи болі в животі після перенесеного ентеровірусу є варіантом норми чи бігти до гастроентеролога? Дитині 2,5 р. Дієта сувора, фактично вже майже тиждень лише ГВ.

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
  17. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    В нас дуже довго у старшої болі після кишкового отруєння були. Ми пішли на УЗД, бо вже злякалися, що ж таке. Виявляється, так як мала у нас "лімфатик" (про це я вже давно в курсі), тобто на все дуже реагують лімфовузли - швидко збільшуються і повільно зменшуються (ну і аденоїди туди ж), то біль викликають збільшені лімфовузли в районі кишківника, які ще не прийшли у норму. То ми давали ріабал, іноді я не витримувала і давали чи пів мефенамінової кислоти чи анальгіну, з часом біль минув. Десь через тиждень-два вже і не згадувала.
    Ще казали не масажувати колами малій живіт (їй ніби від того легше ставало), а дати животу спокій. Я іноді просто прохолодною водичкою мочила животик.
    Але крім болю все інше було впорядку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    О, як це знайомо! І супроводжується осудливим поглядом, що то не можна такою бути, ну і "а во ви так виросли і нічо"
    Лежимо на дивані, малюк підповзає до мене, спирається по мені, напів встає, спирається на коліна, а потім падає на попу і типу сидить. То ми вже сидимо? Чи присікати такі викручування?
     
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій теж спочатку так сідав. Він, як сяде, довго так сидить? Чи зразу далі собі повзе чи крутиться?
     
  20. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Сидить, але намагається до чогось припертися, отак щоб геть сам, то недовго. Ще може порпатись іграшкою по дивані між ніжками, маю підозру, що він ніби ручкою там таки підпирається