Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    міряється обов язково протягом хвилини на переймі і потім- між переймою. Оцінюють середнє значення на переймі і між переймами при вимірюванні на протязі принаймні 10 хвилин.На переймі серцебиття завжди буде нижче ( особливо, якщо пологи під стимуляцією. Тоді йде сильне спазмування судин. І у випадку дистресу- навпаки тоді окситоцин мають відключити і поміряти без нього). Якщо протягом 10 хвилин серцебиття і так і так перебуває в межах 110-170 уд- це варіант норми ( ідеально- коли 120-160). У випадку сумнівів можуть ще додатково проводити атропіновий або окситоциновий тест ( якщо пологи не стимульовані- ввести атропін чи окситоцин і дивитися на результати серцебиття). Тому заочно тут у вас не можна оцінювати про те, чи правильно лікар діяла чи десь перестрахувалася.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  2. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То я по собі суджу:) В мене навіть не інтервал, а сила перейми має значення. А вам видніше, як воно було.
     
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Знаю, що мала невеликий загиб матки, і нічого такого теж після пологів не робили - ніяких чисток, ні внутрішніх швів, і тим більше вручну шийку матки ніхто не розкривав.
    --- дописи об"єднано, 13 Серпень 2015 ---
    Вже не раз чую як розказують, що чистка то дуже болюча процедура. Вони що там нічого не обезболюють?
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    не обезболюється. бо одразу після пологів рівень больових відчуттів при чистці притуплений. Хтось більше чує, хтось менше. Але то не те саме, що чистка не після пологів, коли потрібно ще шийку матки відкривати ( власне при звичайній чистці потрібно розширити закриту шийку матки, а це- дуже боляче плюс чиститься непорушна слизова ендометрію. Після пологів одразу- шийка відкрита, ендометрій і так раневий відкритий). Особисто я ту чистку узагалі практично не відчувала, порівняно з пологовими відчуттями. Та і чим обезболювати? Аплікаційна анестезія тут ні до чого. Ін єкційна місцева- теж, бо шийка матки і так відкрита після пологів. Внутрішньовенну- не дадуть, бо невиправдана в цій ситуації. То хіба у випадку масованої кровотечі дається загальний наркоз і проводться трішки інша чистка.
     
  5. Bubochka

    Bubochka Well-Known Member

    А от мені після перших і після других пологів десь через 7-10днів робили чистку, бо матка погано очищалась, під загальним наркозом
    Я думала це всім так роблять...
    При тому, що з першою дитиною мені робили чистку після пологів і залишили плаценту)
    А після других Усик не робив чистки, але все ж таки були згустки, які не виходили так як треба, і мені знову робили чистку
    Двічі робив мій гінеколог Мартин Т.Ю., якому я довіряю...тому і погоджувалась
    Тепер мені моя лікарака з ЖК каже, що якщо вже двічі робили чистку, то готуватися, що після третіх пологів буде те саме?
    ЇЇ слова мають якесь підгрунття?
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    без обезболення чистка робиться лише одразу в пологовій залі. Бо через 7-10 днів і шийка вже прикрита, і ранева поверхня загоюється.
    --- дописи об"єднано, 14 Серпень 2015 ---
    не обов язково. Але часто є так, що у жінки є індивідуальні особливості. І шийка закривається скоріше, ніж матка скорочується. ТОму згустки просто не можуть вийти через маленьке вічко вже закритої шийки.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. Bubochka

    Bubochka Well-Known Member

    Мені лікарка пояснювала, що якщо є чистка, то це прирівнюється до аборту, і відповідно поверхня матки вже не є ідеально, а залишаються якісь рубці, і тому втретє напевне також буде чистка, бо із-за цих погрішностей не зможе все очиститись
    Хоча мій гінеколог, коли я прийшла до нього вдруге і сказала, що думала, що якщо мене спіткала чистка раз, то вдруге вже зі мною таке не відбудеться.
    Сказав, що треба було думати навпаки, що якщо був раз, то і інші рази швидше за все повториться. Так, як кажете Ви, через особливості організму, ну так я зрозуміла його слова.
     
    Останнє редагування: 14 Серпень 2015
  8. Olenya

    Olenya Active Member

    А Що то таке чистка? Бо мені після того, як відійшла плацента, наче ватою всередині попротирали, потім ще вату запхали і за деякий час витяглули. ТО то чистка називається?
    Матка після пологів скорочувалась люкс, десь за 6-8 год вже була майже як до родів.
    Мені потрібно проаналізувати на майбутнє, що робити. Не давати нічого колоти?
     
  9. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    і мені робили чистку після пологів, одразу як вийшла плацента. якимось інструментом шкребли ніби. не боліло, лиш неприємні відчуття трохи були. але я вже була зайнята донечкою, то мені було все одно.
    а от коли шили, а перед тим робили знеболюючий укол, ото був капець. як я верещала. боліло дуже. то був найгірший момент пологів-зашивання:suicide:

    а ще цікаво мені. на наступний день після пологів ходила на УЗД з лікаркою з якою народжувала. сказали є згусток і треба колоти ношпу і ще там щось і прозвучала фраза від уздиста " маєте над чим працювати". але вже палатна лікарка сказала нічого не колоти, а просто мені більше на живіт лягати, щоб матка скорочувалася. і обійшлося все добре без уколів. жодних ускладнень.
    ото я тепер думаю, чи то мене так хотіли трохи нагрузити, налякати, щоб я всі їх приписи виконувала...
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ні, при чистці береться така лопаточка-канюлька і по стіночках матки проходиться.Ось так:
    не думаю. То звична справа- у багатьох жінок на 2-3 день після пологів утворюються такі мацюпінькі згусточки.Які на УЗД видно і називають "вічками". То ті згусточки в ідеалі мають вийти самі. Але для профілактики перестраховуються ( ну бо з тих вічок , які самі не виходять, потім крупніші згустки йдуть і можуть викликати запальний процес) і кажуть вколоти нош-пу з окситоцином і потім півгодинки на животі полежати. Тоді матка краще починає скорочуватися і ті вічка легко виходять самі.То навіть не відчутно.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    мені таке пропонували перед випискою, бо теж були згусточки, але я відмовилася, просто намагаюся частіше на животі лежати.
     
  12. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Вичитала таке: якщо народжувати не пізніше 2 років після попередніх пологів - то все пройде дуже легко і гладко. І це доказано практично навіть :) А якщо інтервал між пологами більше 2 років, то це буде як вперше. То перл чи так і є?
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ніхто не знає, як буде :)
    не так щоб брехня чи перл, але не те що має впливати на планування різниці між дітьми :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    В мене була різниця і менше 2 років, і більше -- все однаково, відрізнялись хіба оті останні 2 хв, коли вже народжувала. При першій дитині я вже так добре тужилась, а наступні, навпаки, самі лізли. Навіть раз сказали затриматись, не тужитись до наступної схватки, то я ті пару секунд вже просто не могла втримати, ну мене і перло
     
  15. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Певно перл.
    В мене 4,5 роки різниці.
    Перші - катастрофа повна.
    Другі ледь не пропустила. Не помітила ні початку, ні перейм толком, ні взагалі нічого. В родзалі менше 10 хвилин і доця була на руках.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. bazana

    bazana Well-Known Member

    у мене різниця між дітьми 5.5 років - другі пологи значно насиченіші по відчуттям, але набагато швидші - в родзалі була годину, приїхала з абсолютно неболючими переймами і без відкриття. За годину і "відкрилась" і родила)))
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є "повір я" у гінекологів стосовно 12 років ( не 2). Тобто через 12 років організм "забуває" і сприймає вагітність "як першу". А так воно чи ні- хтз. 2 роки- це дуже малий інтервал. Тут навпаки- ще і шийка еластичніша і розтягнутіша, і м язи матки. Недарма у тих же гінекологів на повне відновлення органзіму після пологів жінці дається 3 роки.Пологи з малою різницею навпаки мали би проходити скоріше і простіше. По собі не маю як оцінити, але у братової різниця між дітками трішки менше 6 років -вдруге ледве встигла в пологовий, у сестри- різниця 6.5 років- другі пологи 40 хвилин після приїзду в пологовий ; у мене з братом- 6 років різниці. Мама другі пологи мала 2 години в порівнянні з майже добою в перших. Ну і менше 2 років ( 1.5 рочки)- різниця у чоловікових племінників. Другі пологи у мами там були набагато легшими і швидшими ( 12 годин перші, зі стимуляцією і 2 год другі без нічого).
    А в загальному , думаю, що все дуже індивідуально. І різниця в роках між пологами- це лише період.За який стається багато чого, що власне і могло би вплинути на перебіг наступної вагітності та пологів. ТОбто справа не у цифрах
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    ОТ в мене так і вийшло другі пологи з різницею 5 р. були найлегші, а треті з різницею в 11 р.- то було як перший раз. Так що, щось таки в тих цифрах є.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    залежість у цифрах в тому, що чим більший проміжок між вагітностями, тим більша ймовірність, що за цей час жінка встигне щось вхопити - чи то інфекцію, чи то запалення якесь, чи то поліпи-міоми, чи то гормональні порушення, чи то ерозії-дисплазії і т.п. Чи за цей період буде багато змін у її житті, які вплинуть на загальний стан організму. І власне це вже може впливати на протікання і вагітності і пологів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. bazana

    bazana Well-Known Member

    а в чому особливість третіх пологів? десь таке прочитала і прямо почала хвилюватись
    перші і другі пологи - супер - швидко, ну не легко, але і за те дякую