Все про закордонний паспорт

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Tamada, 8 Лютий 2013.

  1. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Талончик - то безкоштовно, він лише дає впевненість, що на вас сьогодні зарезервований час, головне - не прогавити свою чергу.
    Я оплатила держмито 170 грн, вартість послуг 87,15, вартість бланку (звичайного, не на біометричний) 238,32 + комісія банку за кожен платіж 8 грн, разом 519,47 грн.
    Все решта необов"язково і непотрібно платити.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. octavia

    octavia Well-Known Member

    А під яким номером тепер приймають документи на Залізничній ? Їх перенесли вроді би з 56 номеру. І як туди попасти жива черга ?
     
  3. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Тепер на Залізничній, 16 - там є вказівник на будинку, бо вхід з двору.
    Їх графік роботи:
    2015-07-01 10.20.07.jpg
    Я була вчора там о 8.30, то вже було з 20 людей, але хтось прийшов забирати паспорт, хтось дитину вписувати чи ще щось, то коли о 9.03 відкрилось відділення, і працівник почав реєструвати людей за терміналом на подачу документів на закордонний паспорт (кожному видавали талончик), то я була 11 в списку. Вийшла звідти десь в 11.30.
    В талончику кожному пише його година прийому, але реально там треба сидіти і чекати, бо реальний час прийому не співпадає з написаним (мене мали прийняти в 10.45, а реально вийшло в 11.20), бо хтось пропустить свою чергу, а когось взагалі проведуть без черги і без талончика... Ті талончики і визначають чергу, хто за ким (певно, мудровано написала :) ).
    І ще, казали люди, що в минулі четвер і п'ятницю було дуже мало людей, а в понеділок уже порівняно багато.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Чи можна десь відслідкувати виготовлення закордонного паспорта, на якій він стадії?
     
  5. Shatenka

    Shatenka Well-Known Member

    Скажіть, будь ласка, якщо оформляти закордонний паспорт дитині, то потрібно фото мати з собою чи там на місці можна зробити? Чи можна так і так?
     
  6. iriwa

    iriwa Особлива мама

    дівчата чи можна вписати немовля в закордонний паспорт? чи то треба вже той особистий паспорт?
    якщо треба особистий паспорт то що для того треба, які документи і куди з тим йти?
     
  7. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    Була я сьогодні на Хмельницького в Паспортному сервісі. Щойно приїхала - пишу по "гарячих слідах"
    Порівняла сервіс з відгуками, які читала до того як туди їхати, і зробила такий висновок, що негативні відгуки, типу "всьо погано" "так само як у ВВІРі" "купа людей" "шарашкіна контора" "бєзпрєдєл" ітп пишуть:
    а. працівники тих ВВІРів, яких тисне велика українська жаба
    б. люди, які ніколи не були у ВВІРах, особливо Франківського району міста Львова, а тим більше в Яворівському чи Миколаївському і, які просто не знають, яка там з....ця робиться
    в. люди, які по життю є ображеними на світ і по природі незадоволеними.
    г. конкретні відгуки "по справі" то окрема історія.
    Їздили робити закордонний паспорт меншому, бо не встигли вписати і тепер він в нас у 1,5 роки повноцінний громадянин з ідентифікаційним номером, паспортом і супроводжуючими витратами, бляха муха.
    Їздили без малого. Приїхали о 11год і були 35-ті. Вся процедура оформлення зайняла півтори години! відповідно, коли виходили звітам о 12:30, то до віконечка підходив вже 57 номер!
    Процедура виглядає тако:
    1. Попередньо телефонуєте туди і питаєте список документів для вашого конкретного випадку, вказуючи всі нюанси (не обов язково але для того, щоб потім не писати обурених відгуків, краще подзвонити і взнати конкретно, а не робити собі проблеми і звинувачувати всіх навколо)
    Які можуть бути ньюанси - якщо приходять обидвоє батьків, якщо приходить один з батьків, якщо дитина прописана не там де батьки, якщо приписана з одним, а оформляє другий, якщо дитина не прописана ітп
    2. Приходите туди, відразу зліва є стіл інформації. Там, цілком нормальна, адекватна і спокійна ( не усміхнена і привітна, а офіційна жіночка, бо то не клініка і не жіноча консультація) дивиться папери, чи все в порядку, питає який хочете паспорт, термін виконяння, каже ціну і видає талончик, на якому є порядковий номер великими цифрами, показує де можна присісти і просить слідкувати за екраном. Коли на екрані (їх є два і один з них видно навіть з "ганку" де є кавовий апарат, такий собі але є) з являється ваш номер (також великими цифрами) і навпроти нього стрілочка з номером вікна, ви встаєте і підходите до вказаного вікна. Якщо ви замріялися і прпустили маячок, то нічого страшного, на екрані в коротенькому списку буде блимати ваш номер, якщо ви і того не бачите, то нічого страшного, жіночка, яка сидить у віконечку, абсолютно спокійно без крику і нервів піднімає свою дупцю, виходить в зал і питає де номер такий то-такий то, або кличе консультанта, який ходить туди сюди (не той, що на інформації, а ще один) і вас все одно знайдуть. Там ще раз звіряються документи, задають конкретні чіткі запитання, дають папери на підпис, вказуючи до кожного окремого паперу, що це таке і прсять перечитувати правильність даних. Пакують всьо у файлик, дають вам в руки, просять підійти до терміналу оплатити, де дівчина все сама кнопає і дає решту готівкою і слідкувати за екраном, бажають гарного дня.
    Коли на екрані знову з являється ваш номер (той самий, що дали на інформації) Підходите до іншого вікна, там йде сканування фотографії, звіряють ще раз правильність даних, дають ще раз підписати. Кажуть, що коли буде готовий паспорт, то на номер тел, який вказаний в паперах прийде смс. Забирати паспорт згідно графіку, графік досить дивний
    І все!
    Є кавовий апарат, недалеко є Сільпо, де можна купити перекусити.
    Стоїть кулер з водою. Працюють центральні кондиціонери. Свіжо, світло, спокійно, багато місця. Туалет чистий, пахучий, запашка з тих троха ліпших, не душить (то для таких алергетиків як я) туалетного паперу багато, унітаз чистий. Є скриньки для зберігання речей.
    Поки що я задоволена на всі 100%, бо як згадаю як ми вписували старшу у Франківському ВВІРі, та то не до впорівняння....
    Щодо графіку, там різні години для біометричних і звичайних. Звичайний дитячий можна забрати з пн по пт з 10 до 12:30 (здається так, вони дають бумажку, де написано точно але я її лишила в машині)
    Ми замовили терміновий за 7 днів, заплатили 863грн
    Докумети брали такі:
    ідентифікаційний номер малявки, з податкової ,
    довідка з жеку про склад сім ї,
    свідоцтво про народження,
    нотаріально засвідчений дозвіл від обох батьків (виявилося, що якщо ми були двоє, то того не треба було, можна було написати в них якусь заяву, чи що, але чоловік як дзвонив, то не вказав, що ми будемо обидвоє, але в нас її все одно взяли, то неможу сказати 100:wacko:
    фото 10х15 матове, віддалене на білому фоні 1 шт і 3шт 3,5 х 4,5 також матові
    паспорт та ідентифікаційний одного з батьків
    гроші:)
    Я вважаю, що 1,5 години, у великому приміщенні з кондиціонером і диванами то зовсім не багато.
    Зі спостережень:
    1. Були люди з річним дитятком, у віконечку працівник посміхалася дитинці, говорила з ним, пригостила паличками
    2. Кругом висить попередження не розмовляти по телефону, і це, виявляється, реально круто, бо ти сидиш собі в спокої і не слухаєш чийогось "Га?" "Шо" "Альоооо, не чую" ітд, нормально чуєш всіх працівників і віконечках, бо у приміщенні нема гулу! для мене то було відкриттям, я ніяк не могла зрозуміти, чому стільки людей і нема гулу, а то просто всі сиділи мовчки!:) а ті, що були з компанією спокійно розмовляли і не перекрикували тих хто говорить в трубку, які, в свою чергу, перекрикують тих, тих хто розмовляє. Ніколи над тим не замислювалася... Коли ви все таки розмовляєте голосно по телефону, то підходить консультант і спокійно, тихенько просить вас вийти поговорити і не заважати клієнтам і працівникам
    3. Був якийсь складний випадок, жіночка з віконечка покликала консультанта, та вислухала, сама пішла до начальника, прийшла, знов шось попитала, повела дядька до начальника, привела, сказала тій, що у віконечку, що начальник дзвонив взнавав і то треба зробити так і так.
    4. Прийшла молода жіночка, незадоволена була ще з дверей (може їхала довго в маршрутці, бо то є куда пиляти, а то душно) на іформації нормально не вислухала, пішла до віконечка з лицем "я і так всьо знаю без вас", почала обурюватися, прийшла консультант, вислухала, пояснила шось там, жіночка почала підвищувати голос, консультант її вмовляла "ми не маємо такого права, то незаконно" жіночка все одно не втихала, обурювалася, закидала фрази "а якщо мені так треба?" "а якщо мені таке не підходить?" вийшла на двір, дзвонила кудись зі словами "вони тут всі придурки"
    --- дописи об"єднано, 13 Серпень 2015 ---
    Чи зроблять за обіцяних 7 днів напишу через тиждень
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  8. Shatenka

    Shatenka Well-Known Member

    А чому так дорого? Чи то за терміновість? Я робила в Яворові термінові паспорти дітям по 437грн. Казали, що будуть через 10 днів. Але, звичайно, "сервіс" не порівняти з тим, що Ви описали. Бардак страшний. Ми приїхали о 8.00, були дев'яті в черзі, а вийшли звідти біля 12.00. На ті талончики ніхто уваги не звертає, люди пруться без черги, якісь знайомі, "а я тільки запитати" і т.д. Завтра маю їхати забирати паспорти, сподіваюся, що вони вже будуть.
     
  9. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    То ви ще дуже добре попали, мої знайомі стояли там більше 6 годин.
    і за терміновість
    і за сервіс
    у Франківському ВВІРі Львова казали що 600 з чимось паспорт, навіть не знаю, ціни Львівські чи що
     
  10. Shatenka

    Shatenka Well-Known Member

    Ну, враховуючи те, що подати документи мені вдалося аж з четвертого разу:wacko:, то я дійсно добре попала:girl_crazy:
    Попередні три рази йшла з нічим, то в них талони закінчилися, то для виготовлення термінового паспорта виявляється треба писати заяву у Львові, то ще щось:girl_devil:
     
  11. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    )))))))))ми з такими всякими заморочками вписували старшу, то на той раз вирішили заплатити і мати чистий спокій, бо я не маю можливості возититися, а чоловік не має стільки часу, щоб витрачати його надарма
    Найбільша проблема тих ВВІРів в тому, що вони нічого толком не кажуть по телефону, кажуть приходьте і дізнавайтеся...требе день потратити щоб дізнатися, бо тож та сама черга, що і на подачу, а потім ще невідомо скільки часу щоб подати документи. А як люди йдуть щось виясняти до начальника, то він верещить закрийте двері!!
     
  12. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Дівчатка, таке питання: до якого віку дитина може бути вписана в закордонний паспорт батьків?
     
  13. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    третє посилання в гуглі сказало, що до 16років
     
  14. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Маю ще питання. Ось та велика фотографія 10\15 має бути в повний ріст чи голова з плечима, тобто така ж як 35\45 , але велика?
    Якщо дитині 4 міс, то іі обов' язково брати з собою? І ящо дитині 10 років, то треба брати з собою?
     
  15. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    так
    то тре дзвонити туди, де збираєтеся робити, бо у франківському ВВІРі казали брати, бо вони самі мають зфоткати, а на Хмельницького казали не брати і принести фото зі собою
    Ще є різниця, яке фото - глянцеве чи матове, також кожна установа каже по свому, думаю, то може залежати від апаратури, якою сканують, ну або просто вимахуються
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Я телефоную до них, дитині 1 рік, за ідентифікаційний код нічого не кажуть.
    Дійсно не треба?
     
  17. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    нам всюди казали, що треба
     
  18. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Дзвонила ще раз, кажуть, якщо є - несіть, нема - не проблема.
     
  19. Ярочка

    Ярочка Well-Known Member

    кожен день добрий день.....нам казали що обов язково, ще наголошували на тому
    якщо чесно, я навіть не здивуюся, якщо за місяць-другий скажуть, що і вписати можна без проблем
     
  20. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Були сьогодні, не обв'язково код мати. Але нам "повезло", зависла їхня система по всій країні якраз після того, як ми оплатили. Отже, залишилися ні з чим, мушу завтра знов дитя тягнути, щоб завершити.
    Може то гроші за сервіс вимагати назад? Я ж його не отримала?