Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Varvarra

    Varvarra Member

    Якщо вихователь нормальний, то він і без цукерок дитину і підгодує, і заправить, а якщо ні - то й цукерки не допоможуть.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    А має бути ось це "якщо"?
    І тако бачу, що на ДП приходять вихователі з ідельних садочків)) Де вони, га?
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. silvia

    silvia Well-Known Member

    @Varvarra до Вас ще у мене питання як до вихователя. Якщо батьки скаржаться на вихователя зав. ( накричала, шарпнула.. чи навіть вдарила по руці..знаю такі випадки у сісідньому садку...), вона відповідно викликає на "коврик" самого вихователя чи міняється його відношення до дитини потім, коли зачиняються двері групи? Я гадаю, що так і не в сторону покращення. Багато батьків не скаржаться, бо бояться потім негативного ставлення до своєї дитини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Varvarra

    Varvarra Member

    А ідеальних людей не буває, ні вихователів, ні батьків. Але нормальні є. І ті, і інші. В кожному садку. Просто, коли приходите до садка, ставтеся до вихователя, як до друга, а то часто, начитавшись і наслухавшись страшилок типу "бють, навмисно роблять перетяги, голими виводять гуляти і тд", батьки відразу йдуть на першу зустріч до вихователя як до ворога, вивалюючи весь свій негатив. А потім ще й дивуються - де ж ті нормальні вихователі.
    --- дописи об"єднано, 28 Серпень 2015 ---
    Це залежить лише від вихователя як від людини. Моя вам порада - спершу поговоріть з самим вихователем, відкличте його в сторону і спокійно запитайте, що це було і чому це сталося. Поясніть, що ви не хочете, щоб таке ще раз повторилося і що ви не хотіли б йти до завідуючої. але якщо ще раз таке трапиться, то підете, і навіть напишете заяву в райвно. Головне - говоріть спокійним тоном, без криків і істерик - повинно допомогти. Якщо ж це масово - зробіть батьківські збори, де всі батьки вискажуть вихователю свої претензії з попередженням.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Так для своїх же дітей роблять!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    нюансик... мова йде про молодшу группу де, як ви кажете, діти мають вміти самостійно їсти/пити, туалет і т.д. І конкретно в даному випадку в даній групі лише кілька дітей є молодші за 3-х річок і дечого не вміють настільки ж добре як їх старші одногрупники. То невже тій виховательці настільки складно саме за цими декількома дітками пропильнувати зайвий раз, тим більше про ці нюанси щодо можливого додаткового пильнування було повідомлено. І часом хлопчики настільки забавляться що про пісяти згадують лише тоді коли вже неможливо стриматись і добігти, але це є маленька дитина, і це нормально. І те що дитина встала попісяти і пісюн загнувся і струя пішла в бік -це теж можливий варіант у хлопчиків. Ну і якщо таких дітей в групі кілька, а в даному випадку так і є, то виховательки чи навіть нянічка могли б брати до уваги такі можливі нюанси. І часом беруть, коли їм не пофіг на своїх вихованців. І тут таки справа не в цукорках і доплатах. Але таким вихователям ці шоколадки хочеться подарувати як вдячність, а не як аванс щоб більше уваги приділяли, якщо вже так начистоту, про шоколадки.
    Ну і тим більше і групі де основна масса добре їсть самостійно, не складнодопомогти поїсти 3-4 карапузам які ще обливаються, як і не складно вдіти слюнявчик, або переодіти суху футболочку.
    Якщо людина десь бачить що іншій людині погано, то нормальним вважається надати пеошу необхідну допомогу. І в такі моменти не думають нормальні люди про те що та людина доросла і сама підніметься або надасть собі допомогу. То чим маленькі діти гірші що вихователі дозволяють собі не звертати уваги що дитина облита чи у мокрих штанах.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  7. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Віка, аргументи вже навели. Бо не доплачують, бо батьки повинні, а сучасні хочуть спихнути дітей, бо робота важка і невдячна. І ще купа всяких причин.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Віка просто більш довго написала всю мою писанину. абсолютно згідна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    :))) Оце теж цікава думка. Тільки питання, які мають бути висновки з того в батьків?
    І таки так аргументів, чому вихователі не можуть/не хочуть наведено достатньо.
    Фі
     
  10. Varvarra

    Varvarra Member

    [Q
    --- дописи об"єднано, 29 Серпень 2015 ---
    А висновки мають бути такими - перш за все, ставтеся нормально до вихователя, і він буде так само ставитися до вас. І під нормальним ставленням я маю на увазі не чоколядки чи гроші, а просте людське нормальне спілкування. А ви навіть тут. у соцмережі, не хочете прислухатися до слів вихователя, уявляю, як ви себе поводите в реальності. А потім ще й дивуєтесь - чому це вихователь не усміхається до мене.
    --- дописи об"єднано, 29 Серпень 2015 ---
    Аргументи я навела, а от ви висновки так і не зробили. Не пхайте дітей в переповнені групи, де по 40 дітей, і буде всім добре. Бо спершу батьки просяться в переповнену групу, і коли їм пояснюєш - місця нема, ліжка нема, шафок нема, нормально за такою кількістю дітей нереально доглянути - вони згідні на все, і без ліжка, і без шафи, і дитина в них прям жах яка самостійна, лиш би їх узяли в садок. А коли вони вже таки потрапили, от тоді починається - чому моя дитина не має свого ліжка, а ходить по чужих, чому в неї заляпана футболка, ви повинні її годувати і тд. Без образ. я не до когось з вас конкретно. бо я вас не знаю, я просто пишу зі свого багатого досвіду.

    UOTE="Ніколь, post: 2228100, member: 3308"]нюансик... мова йде про молодшу группу де, як ви кажете, діти мають вміти самостійно їсти/пити,
    Саме так, мова йде про молодшу групу, але справа в тому, що не вся молодша група перейшла з ясел і вміє більш-менш їсти. Це або переведена з ясел група, куди тепер добирають ще з 15-20 дітей, або ж повністю набрана з вулиці молодша група. І от тепер уявіть - 15 дітей, батьки яких не навчили їх їсти самостійно, сидять і чекають, поки їх погодують. Ще 10-15 дітей, які вже вміють їсти, все-рівно в молодшій групі ще треба підгодовувати. А тепер поясніть, як дві людини повинні одночасно нагодувати таку кількість дітей, щоб вони всі зїли суп ще теплим, і ще й прослідкувати, щоб якась дитина, якій вдома ложку в руки не дають, не заляпала собі футболку? Ось зараз відбувається саме те, про що я писала вище - шановні мамочки просто не хочуть прислухатися до вихователя, а просто розповідають, що він зобовязаний робити.[/QUOTE]
     
    Останнє редагування: 29 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ви багато знаєте?
    Я вже писала- в нас була прекрасна вихователь, я їй вдячна за все. І чесне піонерське- яке може бути ненормальне ставлення до вихователя, що маєте на увазі?
    І я щось не пригадую, де я писала, що вихователь не усміхнулася)) Зрештою, мені то не залежить, краще най до дітей усміхаються і добре відносяться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Varvarra

    Varvarra Member

    Я багато знаю, тому що вже давно працюю в садочку і все це чула, бачила особисто, а не від десятих людей, так що моя уява тут участі не брала) А про усмішку писали не ви, а інша форумчанка, я ж не пишу, що все це конкретно про вас.
    І ще, дуже приємно прочитати, що хоч хтось задоволений вихователем.
     
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    )) Мені приємно про це писати але, нажаль, все про що тут пишуть інші мами має місце і не десь поодиноко.
    Розкажу, як сестра водила старшу в садок: дитині три рочки, всі елементарні речі вона вміла не гірше за інших, мама з вихователем в хороших стосунках на рівні мама=вихователь. Але кожен день, забираючи малу додому була шокована- дитина розпатлана(то таке,ладно) , одяг не заправлений зовсім, тобто видно, що дитина, як могла сама підтягнулась і все. Отак ходили і нічого нікому, вона навіть плакала вдома від образи. От, таки одного разу наважилась зробити зауваження, навіть швидше- це було прохання, щоб прослікували дитину після туалету, бо потім діти йдуть на вулицю, а вся спина і пів попи голі. Нічого не дало, так продовжувалось ще якийсь час, аж поки не пішла до зав., правда відтоді відношення вихователя вже дещо було не таким, скажім не таким привітним. Чому?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Varvarra

    Varvarra Member

    Я вже писала - вихователі теж бувають нормальними і не дуже. Вашій сестрі не поталанило. Але ж не всі вихователі такі, а на таких от форумах дуже рідко прочитаєш щось нормальне про вчителя чи вихователя, практично один негатив. Чесно скажу, дуже мені це неприємно читати. Так, буває, що й вихователь паскудний, але ж є й хороші педагоги.
    От розповім вам про випадок з життя сусідньої ясельної групи. Прийняли вони нову дитину, на 5 чи 6 день мама попросила дитину покласти спати, бо в неї справи. Вихователь погодилась, але попередила, якщо дитина буде дуже сильно плакати і не давати іншим спати, то вона передзвонить мамі і та прийде швидше. Тобто потрошки будуть привчати дитину до ліжка. На тому й погодили. Вклала вихователька дітей, нова дитина плакала. Вихователь годину її і колисала, і гладила, але стало ще гірше, ще й решта дітей не можуть заснути від крику. Тоді вже дзвонять тій мамі, пояснюють ситуацію і просять прийти, бо й її дитина в істериці, та й інші діти теж страждають, а вона відповідає - не можу. я дуже зайнята. І знаєте, де її бачили інші батьки в цей час? В барі з подружками пила каву. Повторюю - ситуація не вигадана, це все правда. Зате на ось цих форумах всі вміють писати. які нікудишні вихователі і жодна з мама не замислиться. а яка ж вона.
     
  15. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Вірю, знаю)
    Колись з дівчатами тут мала непорозуміння на таку тему.
     
  16. Varvarra

    Varvarra Member

    Рада, що вірите і знаєте, бо, зазвичай, всі відразу накидуються, що це мої фантазії. вигадки і такого бути не може.
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Я питала вже. Чому в яслах один вихователь може всіх годувати з нянею, а в молодшій , де не 10-15 не вміють, а лише кілька не вміють ( не перебільшуйте ,постійно перекручуєте слова)-раптом не може хоч трісни тих кількох нагодувати? Бо що?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Varvarra

    Varvarra Member

    Запитайте вихователя) хто сказав, що він не годує? Можливо, поки він годує одну дитину, ваша вже встигає обляпати себе супом
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Ну що тут скажеш:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    В садочки можна/бажано діткам, в котрих мами безпроблємні))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1