Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

  1. Valkiriya

    Valkiriya senior member

    Я звільнятись йшла в той же день, то мені сказали, що потрібно було за два тижні прийти. Тому що закінчується відпустка, а за законом, треба відпрацювати два тижні перед звільненням.

    Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2
     
  2. Valkiriya

    Valkiriya senior member

    З роботи довідку вам треба про зарплату за останні пів року, у вашому випадку там не буде ніяких цифр, крім нулів. Але скажіть їм, що то для біржі.

    Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2
     
  3. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Ні не обов'язково. Якщо ви вірите, що вам знайдуть нормальну роботу, то можете і далі ходити відмічатись.
     
  4. Bambe

    Bambe New Member

    Минулого року я стояла в ЦЗ з 8 січня по 12 серпня. З 12 серпня я офіційно працевлаштована (трудовий договір знаходиться в центрі зайнятості) .Зараз планую звільнятися (можу за згодою сторін) і переходити на неофіційну роботу. Коли маю право знову ставати на облік в ЦЗ і отримувати допомогу?
     
  5. Avanturistka

    Avanturistka Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть, будь ласка.
    Стояла на біржі по безробіттю. У травні закінчилися виплати і мене мали би зняти. Але з березня на три місяці я пішла на курси від біржі. І тепер, за словами інспектора, я маю протягом місяця знайти роботу.
    Не хочу їздити на біржу. Хочу сама шукати і просто знятися з обліку.
    Я маю таке право? якщо так, то чим я можу керуватись?
     
  6. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Підкажіть, будь ласка, я зараз в декретній відпустці, дитині 2 роки, отримую на дитину 130 грн в місяць, з роботи пропонують звільнитися за згодою сторін, оскільки там проходить ліквідація. Чи є якийсь сенс ставати на біржу/чи буду отримувати якісь виплати/чи можна ставати на біржу за місцем проживання, а не прописки? І які потрібні документи, щоб стати на біржу?
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. silvia

    silvia Well-Known Member

    почитайте про свої права у випадку ліквідації п-ва у п. 3 ст. 184 КЗпП Укр.
     
  8. Avanturistka

    Avanturistka Well-Known Member

    у мене була точ така ситуація.
    я стала на біржу, і протягом року отримувала 1000 грн щомісяця + закінчила від біржі курси веб-програміста 3 міс (за їхній кошт) :)
    так що ставайте.
    я йшла в соцстрах, знімалася з тих виплат, брала довідку для біржі, що на дитину виплат не отримую. з роботи копію наказа про звільнення + запис в трудовій по статті 40 - ліквідація
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Дівчата- хтось отримав останнім часом одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи?
    Як довго то все робиться і яку суму дали?
     
  10. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Дівчата, а є реальні випадки що центр зайнятості допоміг знайти хорошу роботу, якою ви задоволені? Не даремно туди ходили, відмічались, та й їх робота підшукувати людям підходящу роботу, зрештою.
     
  11. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Певно це з розряду легенд чи байок. Хіба запропонують щось більш-менш "для підтримки штанів", трохи попрацювати, але і паралельно шукати щось пристойне...
     
  12. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    ого...
    а від чого залежить розмір виплати?
    бо мені казали, що десь в районі 522 грн...
    я чому питаю, бо сама зараз думаю над тим, ставати чи не ставати на біржу...
     
  13. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Від офіційної ЗП. Якщо в Вас офіційна ЗП мінімальна - тоді так, отримуватимете +-500-600 грн. А якщо офіційна 5000, то і виплати будуть великими. Перших півроку десь 80% від ЗП, і ще 3 міс чи то 50% чи 60%, не буду гадати.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Siania

    Siania Love Life

    Залежить і від офіційної зп і від стажу роботи. Мені нараховували 1600 грн., а знаю людей, яким і по 5000 нараховували :girl_smile:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. allja

    allja Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть, можливо хтось знає....Чоловік зареєструвався на біржі 21 чи 22 липня. Звільнений був за згодою двох сторін (30 червня), робочий стаж 8 років. При реєстрації у ЦЗ, довідки про доходи з попереднього місця праці не взяли. 11 серпня на картку прийшло 62 грн., і з того часу більше нічого.( Останній раз в ЦЗ чоловік був 26 серпня, але про гроші забув запитати:girl_devil: То нормально, що так довго немає грошей чи йти розбиратися??
     
  16. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

    А у зв`язку з чим відмовилися взяти довідку? Можливо помиляюся, але саме на підставі довідки призначать розмір виплат і відсутність довідки може подовжувати процес призначення виплат. Я реєструвалася в червні, але, дивним чином мою особову справу та довідку про доходи в центрі зайнятості загубили, а десь через місяць знайшли. Через це у липні виплатили мінімальну допомогу по безробіттю, а вже в серпні здіснили перерахунок та доплатили різницю. І тільки в серпні змогли назвати суму виплат, яку призначили. Також, при реєстрації попереджали, що перша перерахована сума може бути мінімальною-символічною, а реальні виплати можуть почати нараховувати і через 1,5 місяці (якщо реєстрація відбулася наприкінці місяця, то бухгалтерія може не встигнути подати дані). То, можливо, виплати нарахують на початку вересня. Але для самозаспокоєння може і варто з'ясувати цю інформацію в консультанта.
     
  17. allja

    allja Well-Known Member

    Завтра піду все ж таки розпитаю, що там і до чого. Чому довідку не взяли - не знаю, чоловік сам реєструвався і не розпитав чи то не зрозумів чому тої довідки їм не потрібно.
     
  18. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Дівчата, порадьте. Дитині пів року. Отримую виплати 850 грн щомісяця.
    Недавно звільнилася за згодою сторін зг п1.ст 36 КЗПП (так вже сталося...).
    Що порадите робити? чи є сенс ставати на біржу (на роботу ще виходити не планую)? чи отримувати ті виплати і вже в майбутньому шукати роботу чи ставати на біржу...
    Ще цікавить питання стажу: якщо я в декреті звільнена, то чи треба подавати якісь документи в соцзабез чи ще кудись? Стаж все рівно йде?
     
  19. ultra

    ultra Well-Known Member

    їм тепер довідок не треба, в них є база якщо офіційно працюєш
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    850 грн - це допомога, яка виплачується всім, це з тих 30 чи 40 тисяч допомоги при народженні, просто вона розбита на 2 або 3 роки, незалежно, чи працюєте ви чи ні. Раніше були ще 130 грн, - то це і було "за догляд", тобто тільки непрацюючим, але їх відмінили у 2014. Виглядає логічним стати на біржу - відпустка по догляду за дитиною офіційно у вас закінчилась на роботі, раз ви звільнились за згодою сторін.
     
    • Подобається Подобається x 1