Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

  1. Morelia

    Morelia New Member

    Доброго дня дівчатка! Незабаром йду на весілля дружкою і хочеться собі голівудську посмішку:girl_crazy: В мого стоматолога відбілення за допомогою кап коштує 1200, хоча пломба 250. Може хтось робив і порадить де дешевше? Буду дуже вдячна!
     
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Розкажіть мені.
    про депульпацію зуба
    якщо нормальний лікар нормально робить анестезію, то чи реально, щоб підчас депульпації і чистки каналів не боліло? Мені дуже потрібен лікар, який впорається з таким завданням.
    Треба лікувати зуб Дмитрикові.
    Скільки б орієнтовно потягнуло в Рікоті депульпація триканального зуба плюс пломба плюс одне видалення зуба плюс місцева анестезія?
    в нашого лікаря десь порядка 800-900 грн обійдеться...
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    молочны зуби там всі Тарас лікує. Нам він депульпував свого часу- четвірку. АЛЕ він не робив анестезії. Він закладав спочатку ліки ( на кшалт колишнього мишьяку, тільки сучасні), а за 3 дні видаляв нерв без анестезії. Верхня 4-ка , там, здається тільки 1 канал- тому то все швидко і практично безболісно вже пройшло. ТОбто ніяких неприємних відчуттів ( окрім секундного "ой") у малого тоді не залишилося. Він казав, що ін єкційну анестезію дітям не рекомендовано і він нею не особливо бавиться. Не знаю, як зараз. Особливо, якщо це 3-канальний зуб.Стосовно цін, то- вийде недешево, бо пломбування там кожного каналу- 260 грн ( тобто 780 грн 3-канальний зуб)+ ще 350 грн пломба. Це без урахування анестезії. А з видаленням- теж реба питати. НЕ знаю, чи Тарас видаляє зуби ( він навіть за постійні перші зуби у дітей вже не береться і дитячу гігієну теж не робить)- записує до дорослого у їх клініці. У мене племіннику 2 зуби молочні видаляли ( з довжелезними коріннями)- можу спитати де ( їх до лікаря направляла їхня дитяча стоматолог). Видаляв безпроблемно
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    от я теж маю такого дитячого стоматолога (яка і ставила Дмитрикові пломбу, і потім ця пломба вилетіла і тепер треба переліковувати), яка теж без анестезії то робить. закладає ліки, не по одному разу... Терпляча до дітей, приємна дівчина, але вона якось так робить - ну не має "легкої руки", довго то все так, і підозрюю, що боляче. Зуб з кількома каналами вона полікувала б за 4-5 відвідувань, а як бути з видаленням без анестезії? Для мене це не варіант...
    І маю дорослого стоматолога, до якого ходимо з чоловіком. Той об'єм лікування, який потрібен Дми, був би зроблений за 2 відвідування. Легка рука, швидко і якісно робить, але дітьми займається тільки в крайніх випадках. Вчора оглядав Дми та Сергійка, то було видно, як дрібні пацієнти його дратують. Вчора казав "ну, в принципі, можете і в мене..." але я все зрозуміла.
    Наразі схиляюсь все ж до використання місцевої анестезії, поїдемо з Дми чимскорше на скарифікаційні проби.
    Ну, дорослі, кому робили депульпацію, розкажіть мені - чи можливо з уколом провести її безболісно? Бо нам з чоловіком не робили нічого крім дрібних пломб, і ми в тому не розуміємось, а мусимо обрати найкращий і найлегший для нашого хлопченяти шлях до здорових зубчиків
    Будь ласка, спитайте
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Ну і з "раджу - не раджу"
    Не раджу стоматолога Гаманюк, клініка МММ на Пасічній. Була в неї востаннє понад 8 років тому.
    "пломби потемніли, треба міняти". Мій теперішній стоматолог рже з такого визначення, бо міняти цілі пломби чи ні - визначають симптоми і рентген, а колір лише "здає" курця чи кавомана.
    Тим не менше, звідки мені тоді було знати. Крім того, вона не показувала мені проблемні пломби в дзеркало, і часом напрошується думка, що це було більш "профілактичне лікування" на майже рівному місці.
    процес був дуже неприємний. Якщо верхню пломбу ще плюс-мінус нормально з анестезією швиденько зняли, підчистили, поставили, то нижні зуби - це був жах. Вкололи знеболювальне. Ну я в принципі знаю, що нижня щелепа складніше влаштована в плані всіх тих кісток і нервів, і що там анестезія робиться теж якось в кілька місць і т.д. Але почали сверлити, а мені болить! Я кажу, лікарка злиться, що боліти не може, робить далі, мені болить. Докололи. Чекати, поки нормально візьме "докол" - нема часу, бо наступні пацієнти по запису. Я вся вже "холодна", лікарка гаркає, що я не можу потерпіти, "ну і люди тепер". І фінальний акорд - вже коли почистили обидва нижні зуби, раптом їй захотілось перевірити, чи справді мене не до кінця взяв укол - і вона всадила якусь голку в ясна біля тих зубів. Я як підскочила, лікар дивується: "О, і справді не зовсім подіяло..."
    а в процесі роботи я почула, що більшість зубів у мене точно погані всередині і їх треба вскривати, і що з моїм прикусом вже у 25 потрібне буде протезування, бо зуби струться, і що загалом дуже слабонькі зубки і після народження хоч однієї дитини половина посиплеться.
    це зараз всі ми круті і дорослі і встали б з того крісла і пішли би по книгу скарг і по моральні компенсації :)

    буквально за 2 міс я "за компанію" зі своїм вже чоловіком потрапила до його сімейного стоматолога, якого всім дорослим раджу.
    Котур Ярослав, приватний кабінет (бічна Кульпарківської)
    якщо він каже "буде не боляче" - значить, буде реально не боляче. безболісна невеличка пломба без анестезії - це виявилось реально. попри швидкість роботи тримаються ті пломби прекрасно. Загалом про стан моїх зубів сказав "генетично хороші" і що ні вагітності ні ГВ не зроблять мені особливої погоди. Так і вийшло. За останні 8 років я була на проф.оглядах разів 15 чи 18, і більшість разів тільки отримувала компліменти станові зубів, ну і таки 3 пломби маленькі довелось поставити, і відколені краї від однієї чи двох поправити.
    Подобається, що справджуються його прогнози. Що він не прибічник "розбурувати на всяк випадок", не виписуватиме профілактичних кальціїв і т.д. Діловий, професійний, не сюсюкальний, але мою боязнь стоматологів терпить без роздратувань.
    мінуси - ціна (вчора дала 400 грн за пломбу), люфт в часі прийому до 15 хв. І - не любить лікувати дітей.
     
    Останнє редагування: 27 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у молочних зубчиках нерви і канальчики "інші", як в постійних. Тому вони видаляються простіше. І власне тому інколи їм достатньо "вбитися" ліками, без анестезії . А депульпація зуба в дорослого, через будову каналів є складнішою . Направду, під уколом видалення нервів трошки відчувається хіба в момент , коли його дьоргають. Та і це залежить індивідуально (наприклад я дуже чутлива, тому мені дають завжди найсильнішу анестезію і то я можу відчувати. А хтось і не відчуває).Насправді для дорослих ( принаймні для мене)введення самого уколу- малоприємне. Не знаю, як дітям
    на нижній щелепі власне через оцю особливість будови неможливо добитися повної анестезії так, як на верхній.
    взагалі "дорослий" лікар, який береться за дітей- це не є правильним. Мій стоматолог дітей бере лише у випадку , коли треба надати ургентну допомогу. І то- потім передає доліковуватися дитячому. Навіть свого сина до 12-13 років він доручав лише дитячому в їх клініці ( це при тому, що сам лікар- не лише лікуючий, але і хірурго-імплантуючий :). І мого малого ( в 10-11 років) він не брав. Теж записував до дитячого. Він казав, що дитячі зуби до 12 років, навіть постійні, є іншими і потребують іншого ,спеціалізованого власне підходу, з урахуванням особливостей. ТОму бажано, щоб їх робив лікар, який проходив спеціалізацію по кафедрі дитячої стоматології.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    погоджуюсь. Він і не брався донедавна. та і я пішла до нього з Дмитром тільки тому, що потребувала поради і ще однієї кваліфікованої думки.
    ми просто і так йдемо разом з дітьми, то наш "дорослий" лікар заодно оглядає і їх, а вже якщо є потреба лікувати - то шукаємо лікаря для них...
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy


    Ще підкажіть, будь ласка.
    Стоматологи поділяються на дрібніші спеціальності, вірно? Типу - хірург - щоб видалити, терапевт - щоб полікувати, протезист - ясно для чого.
    Якщо потрібно один зуб рвати а інший лікувати, то як краще зробити - шукати двох різних лікарів?
     
  9. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Ага. Той, що лікує направляє тебе до того, що рве)
     
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ми наразі почали з того, що рве :) ну все не як люди
    але треба же з чогось починати...
    в понеділок визначимо підходящий анестетик - і до лікаря...
    до речі, не Філіпов, а Філіпський, дитячий стоматолог-хірург, 4та стоматологічна поліклініка, вул. Симоненка
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    Останнє редагування: 29 Серпень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    та я про всяк випадок, бо, може, скоро відгук писатиму :)
    в реєстратурі на мене так були глянули, що стало зрозуміло: Філіпського Філіповим обзивають нерідко :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    отже, лікар Філіпський, стоматологічна поліклініка на вул. Симоненка.
    Позитивно налаштував пацієнта, легко і швидко видалив зубчика.
    З приводу видалення зубів - раджу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. lbas

    lbas New Member

    дівчатка, будь ласка, дайте контакти порядного недорогого хірурга-стоматолога. Треба повиривати вісімки. Дякую
     
  15. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Яка зараз ціна на фотополімерні пломби? Чи це залежить від розміщення зубу та величини дірки?
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це залежить від того, чи вам треба реставрувати зуб чи просто пломбувати ( тобто естетика чи просто терапія)
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2015 ---
    тут у темці є паролі і явки-читайте темку і шукайте. бо розцінять як рекламу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Дівчата, порекомендуюйте мені такого стоматолога (або стоматологію) де роблять міорелаксуючі капи (це від бруксизму)... Може хтось робив такі?хочу зорієнтуватися в ціні
     
  18. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Дівчатка, порадьте доброго стоматолога з Пароденту ( того, що на вул. Глибока). Бо я щось трошки розчарувалась в лікарці, яка мене лікувала
     
  19. wowawowa

    wowawowa New Member

    Шановні пацієнти!
    Спеціально зареєструвався, шоб вставити свої 5 копійок.
    перечитавши форум, можу порадити тільки одне: не вірте 90% відсоткам того, що тут написано, тому шо коментарі зазвичай пише або персонал конкретних клінік або той же ж лікар, ім'я якого вказане в пості, але точно не пацієнт, який не володіє термінологією.
    Я б рекомендував адміністраторам видалити подібні теми, щоб випадкові читачі не ставали потім заручниками власних обманутих очікувань і зіпсутого здоров'я
    Запамятайте, до доброго лікаря (профі) завжди страшні черги і йому фізично нема коли піарити себе в Інтернеті,а вибір варто робити виключно керуючись думкою найближчих людей.
     
  20. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Повірте, дуже видно коли приходять попіарити, а коли дійсно даються поради. Я більш ніж впевнена, що людині яка має один два дописи і тільки в цій темі не сильно повірять)
    @сніжна , то певне Вас запідозрили в лишній термінології)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2