розшифровуємо аналізи

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Diana, 17 Лютий 2010.

  1. Diana

    Diana мрійниця

    допоможіть хто розбирається в аналізі крові, в малої високі тромбоцити 400 г/л ( норма 180-320), еретроцити 4,77 т/л ( норма 4-4,4), наскільки зрозуміла це швидке згортання крові або густа кров.
    *****
    17498513_1338323379555456_7863408681741875372_n.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 23 Березень 2017
    • Не подобається Не подобається x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    базофіли це своєрідний різновид лейкоцитів. Тобто це кров яні тільця які реагують на різні хронічні запальні процеси в організмі. Це імунна реакція організму .Підвищений рівень може бути і при проблемах з ШКТ, і при проблемах з щитовидкою, і при алергіях. В дорослих вони у нормі є до 1. У жінок вони можуть змінюватися під час циклу- зростати під час овуляції і перед місячними. Для 11-12 років норма становить 0.7. Але в аналізах часто нормою пишуть 0-1. ТОбто до 1- це норма
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Привіт.Робили ми малому аналіз, у нього знижені лейкоцити. і ще обсяг еритроцитів нижче норми та вміст гемоглобіну в еритроциті. Хто знає, скажіть про що це свідчить? В нас ростуть зараз зубки..соплі час від часу бувають. Інколи синячки під очима, але то може бути спадкове, бо ми усі з синячками..
     

    Вкладення:

  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    взагалі таке буває при анеміях, при завеликій кількості рідини в організмі, при фізіологічній жовтусі ( коли руйнуються еритроцити) і ще при ряді станів
    можуть бути при тимчасовому зниженні імунітету, а також на фоні прийомі ряду ліків ( особливо якщо приймаются препарати для нервової системи)

    Але у вас же відхилення в аналізах зовсім незначні. Так що може бути і на фоні прорізування зубів
    самі по собі вони не оцінюються. лише в сукупності з іншими показниками. якщо є незначне відхилення від норми, а інші показники у нормі, то це не має діагностичного значення. Підвищені незначно лімфоцити можуть бути і після перенесених захворювань, і під час місяних і при великих навантаженнях
     
  5. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Далі "бавлюся" з нашим аналізом. Знижені сегментоядерні 34 і підвищені лімфоцити 59 на фоні того, що всі інші показники в межах норми. Що воно може бути?
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо дитина чується добре і не мала нещодавно ніяких захворювань, то незначні відхилення у цих 2 показниках можуть вважати "відносними". Тобто самі по собі вони не мають значення. І оцінюються лише при відхиленні інших показників.Якщо відхилення від норми є значним, тоді це вказує на запальний процес в організмі. Але при цьому тоді би не були в нормі інші показники ( в першу чергу- лейкоцити). А коли відхилення в лімфоцитах і нейтрофілах незначне і при цьому- ніяких порушень в організмі не відчувається, то це ще і похибка автоматичного підрахунку може бути. ТОді до уваги береться ще і ручний спосіб підрахунку. І збільшення лімфоцитів ( якщо воно таки є) може вказувати на те, що імунний статус організму зараз дещо знижений.
     
    Останнє редагування: 16 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  7. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    так і є)
    то я робила аналіз крові у зв"язку з медоглядом перед школою
    зрозуміло, дякую вам)
    а то думаю, що ж таке...
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Дівчата, допоможіть ще мені розібратись. Здала ЗАК крові, в зв'язку з тим, що болить часто живіт. Аналіз показав збільшення лімфоцитів - 54(норма 19-37) і зниження сегментоядерних нейтрофілів 34 (норма 50-70). Всі інші показники в нормі. Таке відхилення від норми є значним? Варто бігти до лікаря?

    Тільки, що побачила, що пишу в "Дитячому здоров'ї", якщо є така тема ще для дорослих, перенесіть допис будь ласка.
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    варто проконсультуватися з огляду на те, що першопричиною є оце- симптоматика:
    . Відповідно, крім аналізу крові лікар призначить ще і додаткові обстеженя ( навіть те ж УЗД внутрішніх органів)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. zirochka.85

    zirochka.85 New Member

    Здавали перед садочком аналізи (нам 2,4), і щось результати мені не подобаються. До педіатра в понеділок, можливо, хтось прокоментує такі показники:
    кров гемоглобін 118, лейкоцити 3,3, ШОЕ 17 (дивлюсь, крайня межа 12).
    сеча солі тріпельфос.в значній кількості, еп.к. 4-5-7 в п/з
     
  11. invisible

    invisible Well-Known Member

    Підкажіть будь ласка. Дитина 2,5 р., попередній діагноз ентеровірус. Скарги: рвота, пронос, болі в животі, на 4-й день піднялась т-ра 38. Аналіз крові: ШОЕ 6, лейкоцити 7, сегментоядерні 6, паличкоядерні 76 (завищені), лімфоцити 16 (занижені). Лікар прописала Ніфуроксазид і Цефтрікс. Я так розумію це виправдано, аналізи свідчать про бактеріальне походження інфекції? Чи варто робити якісь додаткові аналізи, чи лягати в лікарню? Турбує підняття т-ри після дводенної стабілізації та занижені лімфоцити.

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
  12. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    може 7.6?
    по аналізу аб не потрібно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. invisible

    invisible Well-Known Member

    Упс, поплутала, то сегментоядерні 76 (у відсотках, норма до 72 здається), а паличкоядерні 5.
    Лікарка аргументує АБ тим, що високі нейтрофіли і низькі лімфоцити є ознакою бактеріальної інфекції.
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то треба загальні результати оцінювати, а не вибіркові. З урахуванням інших показників.
    тут теж треба уточнення. які саме солі виявлені (правильно подивіться,ви назву не зовсім правильно зазначили). якщо це фосфати, то це ваш режим харчування.Тобто переважання у раціоні лужних продуктів ( наприклад, малий вміст у раціоні м яса та риби , зате багато молочки, хліба і каш). Або останнім часом ви дитині давали багато пити мінеральної води . Тобто це не означає якоїсь проблеми, а потребує відкорегувати раціон і перездати аналіз. Солі можуть зустрічатися в сечі,але вони не повинні бути там постійно ( бо той же надлишок фосфатів може з часом привести до утворення піску і каменів в нирках)Епітеліальні клітини в"полі зору" теж зустрічаються. В нормі їх у дітей так і є 0- 1-3 ( до 5). Якщо їх більше- то це або запальний процес, або погано взятий аналіз ( наприклад, погано підмилися перед взяттям аналізу і узяли не серединну порцію сечі. Або посудина була не стерильна).Тому теж- просто перездати. При перевищенні епітелію в аналізі має бути вказано, які саме клітини виявлені- циліндричні, плоскі чи перехідні. З цього судять про те, в якому відділенні сечовивідних органів може бути запалення
    якщо у вас паличкоядерні 5 ( тобто в нормі їх абсолютний показник), то перевищення сегментоядерних окремо діагностичного значення не має. Бо сегментоядерні- це вже зрілі нейтрофіли. Їх перевищення характерне для любої інфекції, не лише бактеріальної. Це просто сигнал боротьби організму з інфекцією. А при бактеріальних інфекціях в першу чергу зростають паличкоядерні ( незрілі, молоді). Зниження лімфоцитів- теж буде при любих інфекціях.
    На бактеріальну природу вказує три показника: лейкоцити, лімфоцити, паличкоядерні. Зрушення їх формули.ТОбто зниження лімфоцитів на фоні перевищення паличкоядерних ( якщо вони у вас 5- то це норма). При цьому- часто зростають лейкоцити ( а вони у вас в нормі). Тобто ( я не лікар), чисто на мій хлопський розум, ці результати не вказують на бактеріальну природу інфекції.
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. zirochka.85

    zirochka.85 New Member

    Та в мене тільки ці три показника і були написані...Та я вже перездала кров в приватній лабораторії
    , там результати гарні (і ШОЕ 9, а не 17). Не знаю, чи то так в поліклініці аналізи роблять невідповідально, чи що..А солі справді так написано (ручкою)
     
  16. Ylyona

    Ylyona New Member

    Потрібна ваша допомога.
    Дитина дуже кричить, деколи, а майже вес час хоче під час криків битись головою об землю, переважно ночю. Вдень раз через раз. . Аналізи здали чуть не всі які можна. Виявили анемію( понижений гемоглобін 74). І непереносимість глютену (AT Ig A до гліадину - 190,1. (Норма <46), залізодефіцит 2,5 (норма 9,5-27). Відмовились від хліба і всього де є глютен. Пройшов місяць як кричав так і кричить. Узд робили на органи все впорядку. Їсть: гречку з молоком, пюре бульбочки, сир домашній з йогуртом ( йогурт роблю сама) борщик свій. Яблука банани всі фрукти. Нам 2 рочки. Лікарі толком нічого не говорять. Лікування неназначали просто неісти з глютеном їжу і піднімати гемоглобін. А крики страшні. Порадьте. Може хтось шось знає про ті хвороби?
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2015
  17. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    при целіакії ( власне непереносимості глютену) важливий час. Чим пізніше встановлюється діагноз- тим більше вплив на нервову систему внаслідок неправильного харчування ( для таких людей глютен- це токсин, який вражає увесь організм, в т.ч. клітини головного мозку і нервової системи. І дається близько 5 років на відновлення ( після вже повністю безглютенової дієти) Тут форум- не порадник, тому що зараз ви маєте весь свій режим харчування проходити лише під наглядом спеціалістів ( вони вас мають консультувати). Я можу лише сказати, що у мене є троюрідний брат, чиї батьки свого часу стикнулися із целіакією. Діагноз був поставлений вчасно, шкоди організму не було нанесено. дитина багато років була на особливому режимі харчування. Зараз він вже дорослий ідалі притримується аглютенової дієти.При целіакії фактично єдиним видом лікування є строге притримання безглютенового харчування роками. І чим раніше встановлений діагноз- тим менше шкоди для організму глютен встигає завдати.ПРи харчуванні - це повністю аглютенові продукти
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2015 ---
    так ніби ж діагноз лікарями уже поставлений-
    Тобто порушенняв організмі викликані дією глютену, який вживали до часу постановки діагнозу і який уже певною мірою здійснив токсичний вплив.ТОму зараз- це відновлення під наглядом профільних спеціалістів
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  19. Ylyona

    Ylyona New Member

    @algo казали провірити очне дно. Він навіть не заходить до окуліста :sad: А ті штуки на голову, невролог заборонив робити , щоб ще гірше не зробити , бо малий не любить лікарів і не давсяб лягти, не тощо на голову прилади якісь ставити (
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2015 ---
    Дякую @сніжна, так це та хвороба целіакія. Але цікаво що він почав істи хліб місяць до аналізів. І аналізи здавали бо був ацитон від зубчиків. А тут понижений гемоглобін. І почалось здавання всіх аналізів. Після такого стресу кров з пальця і з вени, Малий почав жувати. До того не жував, все ликав або випльовував.
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    зубчики не можуть спричинити ацетон. Це реакція підшлункової на токсин, яким у вашому випадку міг виявитися той же глютен. просто так співпало,що ознаки почали з являтися в той же час, що зуби росли.Власне і гемоглобін низький по тій же причині. Бо при целіакії гірше засвоюються поживні речовини. Порушуються показники.
    Глютен- це не лише хліб.Це широкий перелік злакових ( купувати можна лише ті, в яких є позначка з перекресленим колоском), глютен може міститися в різних додатках і навіть модифікований крохмаль, який є загущувачем у готовому баночному дитячому харчуванні теж його містить. Якщо малючку вже 2 рочки, то в будь-якому випадку він встиг спробувати ті продукти, які йому, в принципі, вже були протипоказані ( їв же, мабуть, кашки якісь, сухарики чи бублики чи Марію міг пробувати, магазинні творожок-кефірчик-йогурт міг пробувати.)

    Протипоказані готові молочні продукти промислового вир-ва ( йогурти, сметана, творожки навіть дитячі) містять загущувачі, якими є клейковина. Сухарики, бублики, печенюшки- все глютен.Манку дітям деякі батьки варять з малечку- вона той же злаковий , відповідно-глютен.Якщо десь шоколадні вироби пробували- вони теж містять клейковину, в ковбасних і сосисочних виробах є глютен. Також будь-який з виробів харчування, в складі якого є наступні додатки:
    барвник Е150а;ізомальтол Е953;мальтит Е965; мальтол Е636;жирні кислоти Е471.
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Ylyona

    Ylyona New Member

    Їв печенька від хіп там був глютен і кашка безмолочна гречена теж глютен. Пюре всякі баночні , сирочни агуша. Манка. Такшо думаю ми добре глютену наїлись.