Малі німці

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Ascorbinka, 7 Лютий 2008.

?

коли заговорили ваші діти?

  1. до року

    93 голосів
    38,4%
  2. в 2 роки

    110 голосів
    45,5%
  3. в 3 роки

    35 голосів
    14,5%
  4. в 4 роки

    1 голосів
    0,4%
  5. заговорили з допомогою спеціалістів

    6 голосів
    2,5%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Linna

    Linna Well-Known Member

    Мій синочок молодший від вашого на 3 місяці. Він також говорить так, що розумію його лише я. Ми вже ходили на прийом до невропатолога Мироновича в Чорнобильську, робили ЕЕГ, ніяких відхилень не виявлено, порадили лише курси загальноукріплюючого масажу. Синочок займається в Бейбі клабі, все розуміє, проситься в туалет, знає цифри до 10, кольори, фігури ( правда все це лише показує, а говорить на свій манер). Я також ще хотіла записати його на прийом до дефектолога або логопеда, але мене відправили погуляти, бо ще зарано. Тому дуже добре розумію ваше хвилювання, і сподіваюсь, що за декілька місяців ми вже будемо хвалитись нашими *німцями* :girl_smile:
     
  2. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Моя молодша до 3 років майже нічого не говорила. Після 3-х почала говорити, і зараз, в 3,9 говорить реченнями, і досить багато, але не вимовляє багато звуків. Ходила я з нею до логопеда кілька місяців тому. В результаті сказали нам робити вправи для пальчиків, для язика, вчитись дути цілеспрямовано (задувати свічку чи ватку ганяти по столі). І прийти після 4-х років, бо зараз ще займатись зарано.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Може краще логопеда іншого пошукати? Мала теж погано вимовляє, ми придбали собі логозонди(нам пояснили які треба), а ходимо до дефектолога, вона пояснила які( і як ) ними робити масажі на язичку і ще купа різних вправ для язичка, масаж. Роблю малій то кожен день ,їй подобається, результат то свій дає, і ще + в тому що дитина мамі то все більше довірить робити ніж тьоті логопеду.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Мене наразі просто не настільки хвилює це питання. Я і так бачу постійний і суттєвий прогрес в мовленні, дитина виговорюється поступово. З вересня вже спробуємо попрацювати над конкретними звуками.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Моій племінниці 2,5, говорить дуже мало, ми щось вже трохи переживаєм, попитали в знайомого педіатра, порадила звернутися до невропатолога і вітаміни Омегамі. Хтось про них чув, є в когось якісь відгуки про них?
     
  6. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Знаю що можливо напише, що ще скоро мої говорити. Але всетаки, хотяби щось...Я так тішилась коли вона свої перші слова МАМАБАБА сказала ще 8 міс їй небуло. А тепер крім слів (які тепер вона почала "відміняти" в кінці ставити букву У), говорить МАМУ,ТАТУ,БАБУ і ДЗІ (дід).
    Собака - Паппа (предісторія - моя собака, коли гавкає, а я їй кажу неможна, начинає тихо Бубкати...вот і тому у нас таке слово ще досі означає собака)
    Кіця - тзіііі (предісторія - перша кіцька на неї шипіла, тому і таке слово)
    Корова - бууу, курка - ко-ко, свинка - відкриває рот і каже АХА, коник - О-о, вовк - Уууу.
    Саме наше коронне слово - це ковдра - вимовляє Ґанґа
    Коли хоче істи - Мнямня
    Пити - Кавка, Камка
    Мультики - Дамда
    Це весь словарний запас на день. Деколи без звуків тварин. Тобто 4 слова. Ніколи ще несладала словосполучення в розмові.
    Кожного дня ми з нею займаємось дома, ходимо на розвивалки вже 3! місяці. (правда, на розвивалках, навчилась показувати скільки їй років, знає деякі геометричні фігури, може кольори показати і т.д)
    В групі що одній, що другій - діти говорять в нашому віці, і хлопчики і дівчатка. А якщо є такі що неговорять, но вони хотяби пробують повторити звук-букву.
    Висновок: мене то муляє)


     
  7. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій малий говорить мама, баба, ґаґа (тато), бабах (впав), ааа (спати), кака (качка). Багато чого просить-показує мовчки. Пробує говорити, але виходить "німецькою", не зрозуміло. Хочу спробувати на якісь розвивалки походити. Колись з малою в Манюню на Південному ходила. Хто ходить, як там зараз? Варто туди йти? Може є щось цікаве ще в районі Наукової-Південного?
     
  8. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Моя доця має 2.2 р., а говорить буквально декілька слів і трошки щось по свому, мене це також признаюсь трохи муляє. Бо дітки навіть молодші від нас то вже говорять реченнями. Я вже так чекаю, коли і моя дитина почне так говорити. І саме головне, що з нею постійно говоримо, розказуємо, читаємо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. ZoZ

    ZoZ Member


    5 років назад нашому сину було 3 роки. він не розмовляв. ми з дружиною сиділи на форумах і читали історії, поради, думки і тд.
    запам'ятався коментар батька хлопчика, який написав, що його малий теж не розмовляв до 3,5 років, але все минулося і малий зараз вже має 8 років, і успішно вчиться в школі.
    цей коментар був як промінчик надії для нас+здивувало, що цей чоловік написав у форум після стількох років і що йому не байдуже. також його допис був дуже оптимістичним і веселим.
    тому і я, батько вже 2 синів, коли моєму старшому також 8 років, хочу поділитись з усіма батьками, в кого є така проблема- НЕ ПЕРЕЖИВАЙТЕ ЗАНАДТО!
    Звісно, напевно варто проконсультуватися в лікаря,щоб не пропустити чогось, але не варто впадати в паніку і бігати по всіх лікарях (чи не дай Боже по цілительках).
    Ми з дружиною поїхали на Прощу до Святих ікон, а коли молились біля Ченстоховської Божої Матері малий заговорив реченнями!
    Бажаю всім добра, віри і оптимізму :haha:
    Все буде добре!

    Олександр
     
    • Подобається Подобається x 6
  10. kewa

    kewa Well-Known Member

    і ми також ще не говоримо.нам 2 р. і 3 міс.почала вже переживати.розуміє все,память чудова,чує добре.розумію,що панікую зарано,але так вже хочеться ...були в невропатолога(причина-м/о в садочок),сказала,що зараз багато таких діток,порадила розвивати моторику рук-ліпити,малювати пальчиками.тож набираюсь терпіння і чекаю
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Чогож. Цілком можливо. Деякі діти букву "р" чітко вимовляють зразу. Пишу так, бо з старшим так було. Чітко своє ім'я вимовляв зразу, причому на "ррррр" акцентував. В 1,10 перше речення. І далі поперло.
    Тепер щодо Даринки. Йой. Німець тай все. В арсеналі п'ять-десять словечок, незовсім зрозумілого всім складу, решта мгукає, икає і укає. Тут мені погану службу грає оте славнозвісне порівняння з старшим, плюс постійні питання родичів - "ну що нового говорить?"
    Прям нема чим їх порадувати. Хх)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    І що, знову я у цю темку, доці 2.4 р. говорить на пару слів більше ніж 2 міс.тому, але повторювати слова зовсім не хоче, хоча розуміє не то що з пів слова, а з пів погляду, але толку з того? Я вже не знаю, чи звертатись до спеціалістів, і до кого? Чи то я себе накручую, але знаю дітки набагато менші за нас, а говорять вже реченнями! Порадьте щось.
     
  13. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Пораджу почекати ще хоч з півроку, буде толк;)
     
    Останнє редагування: 16 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  14. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Просто цікавості раді спитаю)))
    Малий (2,5р) останнім часом повторює закінчення слів. Наприклад "бурячок-к-к-к-к" чи "робив так-кх-кх-кх", "коникх-х-х-х". Ну якось так. То новий виток розвитку мовлення чи як? )))
     
  15. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Я з тим самим прийшла) то в нас вже кілька днів. Він ті закінчення собі так тихо під ніс бурмоче. Мені виглядає то на новий етап розвитку мови, типу випробовує свої вміння. Бо за останні два тижні мені малого так прорвало! Щодня купа нових слів. То ми усі в шоці трохи))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Ага, прорвало не те слово. Правда у Влада такий стрибов стався ще кілька місяців тому, а те повторення он тижня два певно.
    А ще як почує нове слово, яке до того часу не говорив, то мусить разів з 5 повторити .ну по своєму виходить, бо ще не може деякі звуки вимовити чи поєднання йому заскладне, але...
     
  17. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    В нас ото лиш після моря:)
    В неті вичитувала, що то справді етап розвитку. Треба до дитини старатись говорити повільніше і ніколи не перебивати.
    Деякі логопеди пишуть, що то будується плавність мови. Поки дитина повторює отой останній склад, в думках підбирає наступне слово.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Linna

    Linna Well-Known Member

    От і розговорився мій малий, хоча ще декілька місяців тому був *німцем*. Тому пишу для мамочок, які хвилюються, що їхня дитинка ще не розмовляє : не переживайте на все свій час, і не треба порівнювати діточок, адже всі різні. А поштовхом до розвитку мовлення для нас став садочок.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    В нас теж! І хоч в садоку всі говорять англійською, вдома вона заговорила українською і то одразу так, що стала казки переказувати, а до того лише словами говорила, без речень. Не думала, що дитина може так швидко і раптово розговоритись. Це сталось буквально за два тижні
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  20. kewa

    kewa Well-Known Member

    а скільки було вашому малому коли заговорив?
    був *німцем*-нічого не говорив?

    мій починає говорити на своїй мові,нічого не зрозуміло.є такий день,що багато,є що мовчить.на мої запитання не відповідає.
    як я вже змучилась......