Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати
    [​IMG]
    *****************************************************************
     
    Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    власне що ні
    ГВ, вагітність, пологи - це не справа лікарів, а справа мами. І ближчим до істини завжди буде той шлях, на якому мама з малюком використовують чим менше девайсів, препаратів, домішок-сумішів etc
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Шановні форумляночки.
    Прошу припинити гризню і перехід на особистості.
    А також оффтопити.
    Про допоювання, догодовування, перли про ГВ і все інше запрошую вас усіх у відповідні теми.
    А також нагадую деякі Правила спілкування на форумі

    Форумлянок з невеликою кількістю дописів прошу для початку вдумливо перечитати повністю Правила спілкування на форумі і перші сторінки теми, перш ніж дописувати в темі.
     
    Останнє редагування: 27 Серпень 2015
  4. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Так от власне, що це особиста справа кожної мами і ніхто з прихильників чи противників нікого не переконає. Але є ще мами, які сумніваються, які не володіють інформацією. І от їм не потрібно говорити, що ай та я давала і пляшку і дурник і нічого нам на ГВ не вплинуло, не партесь. Тому що це саме ВАМ не вплинуло. А комусь іншому може ой як вплинути.
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, побачила вище малюнки з правильною щелепою і не правильною. Нам 3,5 міс. Активно смокче пальці, особливо великий. Часом можна забрати і забавити на кілька хвилин, часто плаче, коли забираю палець. Чоловік каже дати дурник, я не хочу, начитавшись ваших дописів:). То чим палець краще від дурника, нащо морочитися?
    Найгірше коли кудись ідемо машиною, що буває досить часто. В машині вона хоче спати, а коли ідемо довго, то й кілька разів засинає відповідно. Лежить в своєму кріселку, я біля неі. Всі пришпелені, в нас з тим строго. Вона звикла засинати біля грудей. Відповідно сильно крутиться, плаче аж заходиться від плачу, а заснути не може. Часто смокче пеленку, але чим тоді пеленка краща за дурник? Тоді я пришпелена нависаю над нею, викручуюсь і даю ій сосок і так ідемо поки вона не засне. По дурному, страх і до того небезпечно ні для мене, ні для неі. Ніхто ж не застрахований від аваріі. Чоловік наполягає, щоб дала дурника, що це небезпечно так іхати. Витягнути дитину і прикласти до грудей не варіант. Бо під часу руху небезпечно. Засовувати іі назад в люльку, пришпиляти досить складно, вона прокидається від цього. Зупинятися не підходить, бо то затягнеться на півгодини, тим більше іі заснувшу потім не пришпелю, вона знову прокидається від тих маніпуляцій з іі ремінцями. Та й перевіряла. От плаче, хоче спати. Ми зупинилися, я іі погодувала цицею, вона заснула, відпустила сосок, я іі кладу, пришпеляю, вона прокинулася, плаче, ми ідемо, а вона далі плаче, смокче край пеленки, тобто істи не хоче, хоче смоктати. І так заходиться, поки я знову не вигнуся над неі і не дам груди. Що робити?
     
  6. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    варіант зупинитися, вигнутися і дати груди - не підходить?
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Зупинитися не завжди виходить. На дальні поїздки я дурачок брала. Не завжди використовувала, бо при русі вона засинала. Але таке буває.
    Всьо пішла слухати, яка я погана мама.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Пеленка не імітує мамині груди.
    Щодо пальця, є тема :)
    Стосовно поїздок в авто.
     
    Останнє редагування: 28 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Дівчата, про поїздки і дурник: дурник полегшує життя мамі, і то завжди вибір, брати його чи ні, бо і просто вдома мама може своїми справами займатись і на грудях дитя не триматм, і на вулиці спокійно гуляти, і спокій в поїздці так само. Тому, кожен собі зважує плюси і мінуси і обирає. Або дурник і спокій (ну, так, припускаю), або дискомфортна подорож, або не їдеться взагалі. Розумію, що останній варіант непопулярний, бо зараз модно бути активним і жити так, ніби поява дитини нічого не міняє в стилі життя, та все ж, щось вибрати треба, і в кожному виборі є свій мінус.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Є ще один варіант - добре подумати і їхати так, щоб комфортно було їхати з дитиною. Це вимагає часу і уваги з боку батьків, просто сісти і їхати як без дітей вже не вийде, так ))
    Наші малюки подорожують часто, на відстань до 600 км за день по хорошій дорозі. Цілком можливо дати раду без дурників. Стосовно подорожей дитини в авто - запрошую до відповідної теми.
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Epine

    Epine Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть мені, бо щось не можу знайти інфо. Чи можна при гв використовувати пляшки-непроливайки? Чи краще вчити малого зі звичайної пляшки пити? Нам потрібна для вулиці, бо вдома зі звичайного горнятка п'є. Може конкретну фірму порадите. Або відрадите:)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    плюс мульйон. Особливо до слова "модно".
    інколи це неможливо. І несмертельно. Несмертельно не поїхати.
    казали, що гризуть діти носик непроливайки, а потім можуть гризти груди.
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Epine

    Epine Well-Known Member

    А, тоді відпадає. Дякую)
     
  14. opron

    opron Well-Known Member

    Таки гризуть(((. Дала малій один раз попити - зразу почала гризти груди, але через пару днів то пройшло (якщо більше непроливайку не давати)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    @Epine в нас саме так і було, тому синочок дуже швидко навчився пити зі звичайної пляшки. Але скільки там того пиття у віці +- рік, якщо є груди:girl_wink:
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Epine

    Epine Well-Known Member

    Та небагато) знаю) побачила сьогодні на майданчику, що дитина з непроливайкою носиться і виникла ідея купити, але бачу, що дарма) я на 100 % впевнена, що мій теж груди гризтиме, тому навіть не ризикуватиму)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Моя племінниця вже пізніше водичку попивала з тих таких "спортивних", з насадкою для пиття. (Та й зараз у 2.5 рочки з таких п'є). Сестра казала, що їй цей варіант ще тим підходить, що часто може саму пляшку міняти - бо ідеально вимити ті багаторазові теж часом проблематично. Чи то не альтернатива непроливайкам?
     
  18. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

     
  19. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Зараз э такiпляшечки вiд Малятка здаэться, на вигляд такi як спортивнi, але крiм того вони ще й не проливаються нiби то, тобто щоб текло треба потягнути, але гризти, так як носики непроливайок, не зручно.. Але моя малявка таки умудряэться пообливатись вся I все автокрiсло поки п"э пiд час поiздки:)
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    Ну то взагалi жестяк отi вигинання:sad:
    По перше - небезпечно,
    По друге - дико незручно.
    Не робiть так, не треба щоб до такого привикала.
    Спробуйте на меншi вiдстанi спочатку возити, щоб привикала засинати пiд заколисування машини. А, ну i в нас подiбно - на хорошiй трасi дуже важко засинаэ i плаче, а от коли э трохи ями, або по мiсту - коли э повороти, виляння, засинаэ за двi секунди.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Маєм спортивку від канпол динозаврики. Груди не гризла.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    В мене доця лиш з горня чи звичайної пляшки може пити. А от з трубочок і отих спортивних ніяк. Пробували пару раз - не виходить. А Ромік пив з рочку з усього з чого дадуть без проблем.
    Доречі, справді, коли давали з пляшки з трубкою, то пити починав в рази більше. От поки все що налито не видудлить - не лише.
    Груди не гриз.
    Мала от гризе. Сподіваюсь то на зуби)))
     
    • Подобається Подобається x 1