Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Вже не раз тут, на ДП, читала і знайомі мами говорять про те, що хлопчиків вчать спочатку пісяти сидячи на горщику, а вже потім - стоячи.
    Можна ж відразу вчити хлопчика пісяти стоячи, і не треба буде потім перевчати.
     
    Останнє редагування: 13 Серпень 2015
  2. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    та я б рада - вихователі проти
    дякую за пораду, скажу таткові
     
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я тут трохи експериментувала зі спанням без паперса і тепер маю питання:girl_flag_of_truce: - то всі діти в 2 роки так багато пісяють вночі чи то Влад просто багато прикладається і тому часто пісяє? Розкажу як в нас є - лягає о 23, прокидається десь 2-3 сісі-пісяти, потім десь біля 5 год аналогічно, а тоді до ранку цмакання і пісяння що 40-60 хв (до 7:30-8 виходить що пісяє ще 2-3 рази). У підсумку за ніч (з 23 до 7:30) ість і пісяє десь по 5 разів. Я десь 4 рази ловлю, а один раз все одно перевдягати доводиться. І як з тим давати раду? Садити на горщик отак 5 разів за ніч, чи нехай впісюється і чує що мокро то може триматиме наступного разу довше? Якщо то впливає то додам що зуби ще не всі вилізли (тільки ікла "в процесі"). Мами однолітків а як у вас (особливо цікавлять діти які часто прокидаються вночі)?
     
    Останнє редагування: 21 Серпень 2015
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    "Обрадувати" вас? Чи краще не треба. Старша може попісяти 3 рази за ніч, на горщик не прокидається, спить в калюжі, поки вона заходоне, а потім реве, що мокро. Вночі не прокидається зовсім (маю на увазі до циці чи пити). Якщо дається садити на горщик і не зовсім прокидається, то садіть, результати скоро будуть.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну, як, просинається ніби, трохи протестує коли ставлю на ноги щоб попісяв, але потім з цицею засинає. Ясно, будемо "ловити". :)
     
  6. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Моя доця взагалі вночі не пісяє, але може прокинутись в 6:30. Біжить сама в туалет, але після того вже не засне :sad:
     
  7. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    ми поки спимо в памперсі. пісяє в залежності від того, скільки вип*є ввечері перед сном. сухих ночей поки не було. чекаємо...
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Це, мабуть, теж впливає, але то ще й від кожної окремої дитини залежить. Старшій памперс зняла в півтора роки на день, зате вночі ще не могла зняти до 3 - 3,5, бо він був такий повний, що не наважувалась. Тому коли син в два роки ще не ходив на горщик, я (порівнюючи зі старшою) думала, що це затягнеться на дуже довго. Але все виявилось навпаки: поїхали на море, там якось все так гарно складалось у нього з горщиком, що він вже і на ніч не хотів, щоб йому одягали підгузник. Спершу я вдягала його, вже коли засне, потім якось він заснув, я забула одіти, а на ранок все сухенько. Зараз йому 2 і 2 міс він повністю без підгузників ( аще два місяці назад я б і не повірила, що так буде). Уточню, що обоє діток вже на той час були без грудного.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    А ми сьогодні перший раз покакали в горщик - нам без одного дня 10 місяців. А пісяти пробували з 7,5 місяців. Практично кожного дня хоча б раз та й пісяєм в горщик, але більшість часу виривається. І відразу ж висаджую над тазіком, то робить свої справи. Я так тішусь, коли нам вдається то таки зробити в горщик! Не знаю сама чого :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    і ми вже якийсь час какаємо в горщик , бачу, що Меласі так краще какати, що й логічно і я по ній бачу, коли пора на горщик І взагалі горщик любить, якщо ловлю, то часто дуже пісяє туди.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  11. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    А моя не любить... Пару разів садила, то вона поозиралася, роздивилася та й усе. Нічого ще не зловили... Але останнім часом, коли саджу на горщик, то Малинка дуже протестує. Чого б це?:dntknw:
     
  12. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    А як у вас на вулиці з пісянням? Бачила ще ваші дописи в темі про висаджування. Ми не висаджувальні, але з 7 місяців саджу на горщик, какає тільки в горщик, пісяє 50/50. Найбільше проколів саме на вулиці, бо не можу спостерігати реакцію, хоча гуляєм без памперса і страждає возик. До речі, помітила, що з ночі памперс іноді сухий буває, думаю, це пов'язано з тим, що мала не прокидається на підгодовування аж до ранку
     
  13. Isa

    Isa Well-Known Member

    Я така була рада,в мене Ілля з 9 міс какав то точно в горщик завжди(я теж по ньому бачила),ну і пісяв час від часу,бачила що йому подобається,думала,що то у мене дитя до горщика привчається...і все,тепер криком кричить,туди його не всадити,зразу встав і поліз... Так що ті справи в нас відкладаються)
     
  14. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    По-різному. Якщо гуляєм на руках - то це по власному подвір'ю і без памперса. Висаджуємся де-будь. Я тоді просто час від часу висаджую, по інтуїції. Два рази приходилось прогулятись в лікарню, то теж не вдягала. Висаджувались там на лавочці. А от в візочку по-різному:
    - або стелю непромокайку ну і не даю памперса
    - або стелю багато грубих пеленок і теж без памперса
    - або ж памперс (одно- чи багаторазовий).
    То вже залежно де ми гуляєм, чи по вулиці біля хати чи десь далі йдемо. Ну і можем бути сухі з прогулянки годину-дві, а можем і відразу впісятись. Коли з візочком - не висаджую. Просто накриваю пеленкою, щоб не змерзла. Ввечері без памперса (одно чи багаторазового) не гуляєм. Візок же наш страждав вже неодноразово, але там є така вставка м'яка, яка потім попереться.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Розкажіть мені про відчуття дискомфорту в дитини. Вже більше місяця вдрма вдягаю багаторазові підгузки. Якщо я не одразу побачу, то мала може ходити мокра і її то абсолютно не бентежить. То з часом має прийти розуміння чи ви розказуєте що то так не добре робити? Горщик ми недолюблюєм в поки рідко маєм в ньому результат.
     
  16. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    А ми зняли на ніч памперс. Із суботи на неділю була перша ніч без нього. Поки рахунок 3:2 на нашу користь. Виявилось, що, як правило, пісяє дитина вночі 1 раз, коли прокидається на перший підсос. Якщо тоді посадити на горщик (під супровід плачу), то постіль буде суха.
    --- дописи об"єднано, 3 Вересень 2015 ---
    у такому віці Аня так само себе поводила
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Знаєте, я б на вашому місці зняла памперс взагалі хоча б на день, вночі то зрозуміло. І дитина поступово буде бачити і розуміти весь процес, звичайно, що потрібно терпіння, але пісяння в горшок чи на унітаз не забариться. На рахунок дискомфорту, то дуже індивідуально, більшість дітей, а тим більше в теплу пору року, взагалі не реагує.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. AirLady

    AirLady Active Member

    Дівчата, допоможіть порадою. Мої хлопці лише нещодавно почали ходити на горщик, але практично без збоїв, от тільки все вдається коли вони голі нижче пояса, тобто без штанішок- трусиків, тоді вони самі ідуть, сідають на горщик і роблять свою справу. А от як тільки вдягаю трусики, то пісяють і какають прям туди і навіть не намагаються піти на горщик. Я так розумію що сприймають будь-який одяг як підгузок. Поки було тепло мене це не сильно турбувало, але зараз похолодає і пасувало б вдівати якісь штанята, та й в садочок скоро йти, там же ж не будуть бігати наголяса. Як навчити їх знімати трусики?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Підкажіть мені щсь путнє, бо я вже :suicide: з тим каканням.
    Пісяємо худо-бідно таки на горщик, сам не проситься, але якщо запропонувати то найчастіше погоджується.
    З каканням халепа була завжди - до недавнього часу взагалі робив то лежачі на животі або стячи, при чому "на бігу". Тепер то виглядає так - вранці прокидаться, я знімаю йому труси чи памперс Влад бігає-бігає, кажу "сідай на горщик какати", він або відмовляється, або "для годиться" сідає на 5 секунд каже "а-а-а, покакав" і втікає. Тоді сідає десь в куті і кладе одну купу, потім біжить десь на кухню, там (часом і стоячи) какає ще. І отак щоранку по 2-3 підходи розкидає мені "міни" по всій хаті. :facepalm: Якщо лишити в трусах, то покакає половину, тоді кричить "знімати, зьопу мити, покакав", переодягаю, тоді може ще раз покакати. :hang1:
    Все розказую, все розуміє, але какати на горщик не хоче. У мене таке враження що для нього взагалі проблема сидіти на місці більше 30 сек, бо навіть як десь заникається, ніхто вже його не бачить і не ганяє, то все одно за один раз ще жодного разу не справився, завжди по 2-3 купки з інтервалом 5-10хв.
    Може то все смішно звучить, але я вже дурію з тим ділом. Пробувала по-всякому - вже і говорили-розказували, і сварили, і не реагували на то (дозволяли какати де хоче, тільки потім розказували, показували куди треба какати). Я вже і силою його тримала на тому горщику коли бачила що вже зараз буде, але він навпаки переставав і тримав в собі ще з годину. Запорів немає, не плаче, горщика не боїться, але отака якась дурня виходить. Чи було в когось ще таке? Як з тим бути?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. katkas

    katkas Well-Known Member

    Терпеливо чекати і пояснювати. У малого таке було з 1,9 до 2,1 при тому, що він весь час був без памперса( я просто зняла, а до того був практично постійно з) я просто все ходила і витирала і прибирала. Пісяти раніше ,а проситися какати пізніше. Сварки і сила ні до чого не привели.
     
    • Подобається Подобається x 2