Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Напишу свою думку із вого досвіду:girl_smile:. Я малу давала майже у 3 роки, і то спочатку у ясельну групу (було ще літо). Раніше не давала, бо не дуже підготовану дитину досадка я б не радила давати :girl_yes2:. Напевно мені пощастило і з вихвательною. Дітей вона з нянечкою догодовувала (, і пригадую, слюнявчиків не було там. Також мала моя зовсім не плакала, спокійно і радісно йшла в садок (починала я з 1 години, потім по трохи на довше лишала. У молодшу групу я б маленьку дитину де давала все одно. Бо всі ті "договори" що вихователі в курсі і все знають" то скорше для проформи:girl_smile: Коли потім мала перейшла у молодшу групу, то теж проблем не було, але раз нам казала одна вихователь, що вона повільно взувається чи вдягається, що по правилах діти це мають вміти , але вихователь кому треба допомагала, бо то їх робота. Потім мала навчилась і швидше вдягатись. З туалетами ніколи взагалі проблем не було. Маю ще приклад племінника, хлопчика віддали у садок, і за якийсь час перевели. Його мама сказала, що бачила, як він там (та і інші діти) плакали, а виховательні пофігу. Деякі знайомі казали що "це нормально, практично всі плачуть і чисто фізично найкращий вихователь не заспокоїть відразу всіх, що діти так майже всі проходять адаптацію, виховательне має з ними сюсюкатись, і вона "дивна" щро за такі дурниці переводить малого:girl_smile:. До слова садок той був не преповнений, якийсь логопедичний, з тих хороших, і попали вони туди "по блату":girl_smile:. Наскільки знаю іншим садком вони вже були задоволені. До чого я веду: взагалі багато залежить і від дитини, її навичок (підготовленості навіть), і від саме вихователя, але надіятись що кудись заведете і не буде плачучих дітей і благодать, то просто нереально, особливо в яслях чи молодшій групі:girl_yes2:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    справа в тому що не лише в яслях дітей вчать більш-меньш їсти. це раз.
    ну якщо дві людини якось в яслях могли нагодувати першу частину тої молодшої групи, і не обляпавшпи, і не холодним, і вдівати слюнявчики, то якось вже решту діток новопробулих і недосвідчених і не бачивших ложки в руках теж зможуть нагодувати, було б бажання. це два.
    багатьох шановних мамочок конкретно з цієї дискуссії я знаю особисто, і можу вас запевнити, в них можуть сміливо вчитись інші мамочки, стосовно догляду, виховання, навчання, розвитку і т.д. А особливо ті ті від яких ви
    тому полєгчє. це три. Ну і загалом, вихователь відповідає за дітей які у нього в групі так чи інакше. Тому зобовьязаний полюбому.

    Коли моя старша пішла в садочок, це були ще яслі, і там вихователька кожну дитину зустрічала так ніби рідна бабуся, і тих хто плакав і тих что ні, бо вона любила дітей, і справа не була в тому що держава їй оплачує лише 20 дітей а у неї в групі більше. І ніколи ніхто не був обляпаний і мокрий, бо всім чомусь вони встигали перевдіти одяг, і 100 разів наголошували за запасні трусики, колготки, слюнявчики і футболочки.
    І так, хоча у нас з садочком не склалось, але це інша історія, а вихователі були чудові. І в яслях і в молодшій групі. Але якби систематично моя дитина, нехай навіть самостійна і вміюча сама себе обслужити, була мокра ( і неважливо чим мокра, важливо сам факт) мене мало хвилювало би те що вихователь щось там не встигає. Вона не цілими днями перевдягає дітей, а за 10 їхвилин можна всім дітям при потребі замінити футболки.
    А ще крім того, коли ви виправдовуєте ( ну так виглядає) дії вихователя ( що дітей багато, вони дорослі і т.д.), ви ж повинні розуміти що вихователь своєю бездіяльністю наражає дитину на небезпеку, бо дитина може переохолодитись, простудитись. А це вже фактично свідоме нанесення шкоди дитині, і це вже зовсім інша розмова, як взагалі, так і з вихователькою безпосередньо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ого:girl_impossible: В цілодобовий садок дитьо віддати то хіба для "ударниць труда" напевно був варіант.
    До речі, про те що декрет сильно оплачується - після виплати на дитину (оця основна сума, яку зараз вроді зменшили і яка є одна, незалежно чи то перша, чи друга чи третя дитина), якщо не виходяш на роботу, то держава платить "аж" 130 грн. в місяць (принаймі в мене так було). Цікаво, чи щось змінилось? І чула що декрет вже ніби не зараховується до трудового стажу (після реформ), то так чи я помиляюсь? І про оплату для вихователів: думаю всі знають що окрім оіційних квитанцій всі батьки щомісяця дають на руки гроші вихователю, фіксовану суму "в фонд садка", думаю то не просто так:girl_smile:. А ще мило, салфетки, папір та інше батьки приносять. Знаю випадок як садок попросив у батьків канцтоварів на групу накупити, то батьки скинулись, купили повно всього канцелярського, якихось наборів, а дітям з того всього нічого практично навіть не видавали. Так що там теж "своя кухня":girl_smile: І звичайно, що є багато хороших вихователів, і їх працю треба поважати, уявіть як то нелегко.
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
  4. Krosha

    Krosha Well-Known Member

    А от наша вихователька видала взагалі класну тему. Після того, як мою малу вкусила дівчинка, ми нормально з мамою і дітьми дітей примирили. Пройшов тиждень - новий укус ще від однієї дитини. Вихователька мені каже - приносьте крем від укусів. Не встиг синець зійти - кровавий укус на спині від хлопчика. Вихователька говорить, що то може й він не вкусив, а наштовхнув на якийсь кут, вона не бачила, бо має іншу роботу, не тільки за дітьми дивитись - якраз кладала папери в шафу і обернулась аж тоді, коли моя мала почала криком кричати. І далі - приносьте крем від укусів/синяків.
    То взагалі нормальна позиція вихователя, що не може групу з 15 дітей впильнувати? (15 по списку і нема такого, щоб всі приходили)
    До слова, вона в нас недавно, з першою вихователькою в садку було все спокійно і нормально.

    І я от думаю - піти до завідуючої, то як потім вона за дитиною дивитись буде? Взагалі в її сторону не гляне?...
    Є якісь документи, які регламентують роботу дитячого садка/вихователя в плані того, щоб відповідати за життя-здоровя дітей? Реально дитину в садок як на війну останнім часом веду.
     
  5. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Ох, дарма ви так, але напишу. Про усміхається, то до мене. Десь ви писали, що мені просто не повезло. А потім от так от перекручуєте члова. Можу і про вас скласти сврє враження і що далі?
    В мене старша дитина ходить в цей ж садок. Жодного конфлікту за весь час я не мала. Жодного. Я не вимагаю посмішок до мене. Але коли дитина вперше приходить в групу, а до неї як до пса і до мене аналогічно, то мені глибоко і далеко повезло мені чи ні. Я вийшла і розплакалась. Повірте більше я плакати не буду. Плакатиме вона, але не я і не моя дитина. Мені далеко, що мені не повезла, бо людина гім.о. або хай вчиться людськості, або матиме неприємності.
    Я не пхала дитину за блат в молодшу групу. Нас туди відправили по віку і розвитку. Ми чесно відстояли електронну чергу. Я уявлення не маю переповнена група чи ні і чи вистарчає всім ліжок. Натомість першим, що мене зустріло в групі, це оголошення здати 850грн на нові ліжка. Тому не робіть своїх висновків не знаючи ні людину ні ситуацію.
    І про педагога і т. Д. До декрету я працювала в гімназії і теж маю педагогічну освіту. Отримувала три копійки, але то не була проблема дітей, їх батьків і т.д. Ніхто нікого на такій важкій і невдячній роботі не тримає. Нікого не цікавить ти маєш проблеми чи ні. Ти прийшов робити свою роботу. Робиш добре, молодець. Не вмієш працювати з дітьми, йди продавай в мага0ині. Варіантів масса.
    Я чудово розумію ситуацію. Маємо чудову нянічку в старшої, і дуже нормальну виховательку. Мала старша йде в садок з задоволенням. За три роки я вже наслухалась від виховательки купу історій, що мало платять і далі по тексту. Але свою роботу вона робить добре. І я їй направду вдячна. Але не шоколадками. Якщо захочу подякувати,подякую на випускному.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Вважаю, що дитинку треба вчити, але бувають різні діти. Мій в 2 роки ще в памперсі, бо пісяє куди попало, хоч знає чудово для чого горщик. З горнятка обливається, сам не їсть. Силувати через сльози я не буду. Вихователь має знайти підхід. Колись працювала в літніх таборах, там в нас було 45 дітей, і нікого не цікавило, що недогледів. Ми підписували документи що несемо кримінальну відповідальність. І треба було і вчити, і бавити і розважати. До того тре мати витримку і бажання.

    По темі. Дівчата, підкажіть. Зареєстровані в садок, в черзі 31, каже не попадаєм завідуюча. Скільки дітей в групаз толком не каже. Ходила питати по районних садках - теж кажуть не попадаєм. То що шукати садочки по всьому Львові і, повірив на слово, знімати бронь тут, і перереєстровуватись? Чи не знімати ту бронь, де ми 31? Це якійсь брєд. То коли реєструвпати, коли зачали, чи що..

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    ні . я не це не сподівалась.
    але кожен реально оцінює ж ситуацію. моя дитина дійшла до віку , де дуже потреба у дітках. 95 % часу він з мамою, у нас нема бабусі-дідо чи брати-сестрички. дітей бачить-все , забави і і радості нема межі. ми відвідували заняття з дітками, типу садку на 3 години. жодного разу не плакав без мене, при чому інші дітки плакали. головним було -зацікавлення.
    як всі - істи, пити разом, гра-разом, книжечка-перший сидить на кріселку.

    на жаль , в садку, не бачу підходу діток заспокоїти хоть гинь.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @Kasia можливо вам дійно не пощастило з садком, або не знайшли "свого" вихователя:girl_in_dreams:. Та погоджуюсь з дівчатами, що віддаючи дитину в садок вона має бути до цього підготована, хоч в основному, і що маленьких віддавати у не ясельну переповнену групу не варто. Та й взагалі не знаю, чи варто в яслі віддавати:girl_yes2:. В мене так вийшло, що мала побула кінець літа в яслях, адаптувалась там до садка, і потім восени вже перейшла у молодшу групу, так їй підходило по віку і зацікавленню (так і вихователі порадили), і проблем не було. Можливо,як маєте фінансову можливість, розгляньте варіант приватного садка? Там би мало буди якось краще, дітей менше, і т.д., але дорожче набагато.
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    де ж то така розкіш ще існує?
    в нас по 35-40 діток у групах((((((
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    В мене питання скільки часу йде черга приблизно і можливо допоможете мені з вибором садочка в сихівському р-ні або р-ні любінської. Як краще ставити на чергу дитину через інтернет чи йти в обраний садочок. Можна обирати будь який садочок чи лише по місцю проживання/прописки?
     
  11. silvia

    silvia Well-Known Member

    зараз лише через інтернет- реєстрацію, а вже потім йти в садок цікавитись.
    будь-який
     
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    я б для початку написала інформаційний запит у райво з питанням про кількість дітей, яких набирають в садок в таку-то групу. вони зобов*язані , згідно закону, надати письмову відповідь.
    а далі вже по ситуації. якщо по нормативах проходите-йти з тою відповіддю в садок і знову поговорити з директором. чи скаржитися в райво, долучивши принтскрін вашої ел. черги в садок...
    ну принаймі я б так діяла.
     
  13. Varvarra

    Varvarra Member

    а звідки ви взяли, що вихователь нічого не робить???) Справа в тому, що в яслах є слюнявчики, які вяжуть діткам і є горщики. А от в молодшій групі цього вже немає. Саме тому батькам, діти яких не вміють їсти і пісяти на унітаз, бажано таки вимагати, щоб їхню дитину давали по віку, а не до старших, тоді й проблем буде менше
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    вихователь, звісно, погодує, тільки проблема в тому, що якщо таких, як ваш, буде кілька штук, то поки підійде його черга годування,дхто з них їстиме страву вже холодною, що, звісно, дитячому здоровю користі не принесе. А там вам вирішувати.
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    я вам і без райвно можу підказати - в ясельну групу норма - 15 дітей, в садкову - 20, в спецгрупи типу логопедичної біля 12. Це по нормативах, на які ці групи розраховані. Звісно, зараз ніхто їх не дотриується, але й певна межа набору є. Наприклад, деякі завідувачі беруть дітей лише стільки, скільки є ліжок.
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    мені теж цікаво, де це навіть 15 діток нема, я б туди сама працювати пішла)
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    якщо ви знімете бронь, то при перереєстрації можете взагалі бути 50-60
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Varvarra

    Varvarra Member

    Можете складати своє враження. я ж не проти) Я ж не написала, що це конкретно ви чи конкретно вихователь винен. Можливо в той день вихователя щось боліло, або ж його боліла голова при думці, що ж він робитиме з такою кількістю дітей. Якщо ви підете на свою роботу, скажімо. бухгалтером, на голу ставку, і ваш начальник підкине вам бухгалтерію ще однієї фірми, вимагаючи від вас швидко і якісно все зробити за одну зарплату і ви знаєте. що ще й можете за те отримати "на горіхи", ви дуже радітимете і усміхатиметеся? Але це я так, філософствую) Я ніде вас не звинувачувала, але якщо ви вважаєте, що спершу доведете вихователя до сліз і після цього він вам усміхатиметься... Цікава думка, розповісте потім продовження вашої історії. Та й які звинувачення ви предявите? Я розумію, якби там вдарила дитину, накричала на вас і тп.
     
  15. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    @Kasia ми ходимо не в Україні в садок, але мала схожу ситуацію. Малий спочатку з радістю збирався і йшов в садок, з посмішкою залишався і казав - мама зараз прийде. Потім різко все змінилось, почались плачі. Коли я сказала виховательці, що мені здається, що він чогось боїться, вона образилась і сказала, що такого бути не може. Але я таки переконана, що винна вихователька, бо за день до того як він перестав хотіти ходити в садок він кинув машинкою в дівчинку і його дуже сварили (та дівчинка, то моєї куми дочка, то вона розказувала). Я розумію, що він був винен, але вони трохи перегнули палицю. Плачі у нас були два тижні, а тоді ми зробили тиждень перерви, то тепер знову з радістю збирається і йде, вибирає щоранку яку машинку візьме з собою.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Varvarra

    Varvarra Member

    От читаю і, чесно скажу, не знаю, сміятися чи плакати?))) Фонд садка вихователь віддає завідуючій, так що заспокійтеся, ви не доплачуєте вихователю і він на вас не збагатиться) Про мило, папір і тд - а чим ваші малюки повинні мити руки? В нас батьківський комітет збирає всі кошти на всі фонди і сам ними розпоряджається, докуповуючи те, що закінчується (пральний порошок. мило і тд). А про канцтовари.. Ви думаєте. що вихователь вдома ліпить вашим пластиліном чи малює фарбами??) Ваші діти не мають занять? Малювання, аплікація, ліплення? Якщо не мають - виясняйте, чому, а якщо є, то це саме з тих канцтоварів)
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Ну а з чого ви робите висновок, що я не готувала? Йшлося про пісяння в унітаз-пісяє. Про їдження-ні не ість до кінця, щоб в роь попало, але їсть, треба допомогти. Окрім того я писала, мені вимог не висували окрім вимоги-сказати какати пісяти, пити-істи.
    І я пояснила, ясла нам не підходять
     
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Аут______ де той щур
    А я не розумію, як таке можна допускати навіть в думці, ще й педагогу. Такі вчинки, то вже клініка і роз"яснювальні бесіди, хм, навіть не знаю
     
  19. Varvarra

    Varvarra Member

    ну як, тут якщо почитати форум, то вихователі прям бють-катують ваших дітей, а тут таке здивування) Якщо я не помиляюсь, вище у цій темі було запитання якраз про те, що вихователь бє дітей по руках, от я й навела це як приклад
     
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Мдя
    Я таки думала, що мене вже мало що може здивувати в тому життю