відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в Турції ніде немає доброго місцевого алкоголю. В олл і в ультраолл безкоштовно наливається алкоголь лише місцевого виробництва. А він ніякий. Добрі лише напої імпортного виробнитва, але вони оплатні і недешеві ( порція алкоголю в 10 -15 євро оцінюється). Зрештою, алкогольна промисловість у мусульманській країні не може бути високої якості- немає "традицій" :). Пиво усюди їхнє Ефес, але воно вже у кегах привозиться як вода. Вина теж ніякі ( винами узагалі люди часто в готелях травляться , особливо це стосується готелів із 100% нашим контингентом- там турки бадяжать з винами добре. Для європейців ще бояться. Для наших навіть можуть зливати у одну пляшку недопиті вина і далі розливати.Навіть теж простий приклад по одному і тому ж готелю: в часи його "нашої" концепції тут вина питибуло неможливо. Коли він став "французським" ( а французи п ють вина багато і постійно), то винну карту змінили. Причому в основному на червоні вина ( французи п ють практично лише їх- і за обідом, і за вечерею, і в барах. Білі вина- хіба наші замовляють. Так от червоні вина стали цілком питтєві і інші, ніж подавали раніше по якості. Їх наливали з закоркованих пляшок,щодня згружали палетами в ресторан. А білі для наших наливали різної якості. Часом їх можна було виливати після першого ж ковтка. Їхня турецька горілка ракі теж гидотна. Ще віскі і бренді можна +- вживати.Ну але то на любителя. Наші люди з дьюті фрі привозять на відпочинок алкоголь- можна првозити по 1 літру алкогольних напоїв на повнолітню людину. А неп ющі бізнес роблять на алкоголі і цигарках- сплавляють їх туркам ( хороший алкоголь і хороші цигарки вартують там дорого. Наші привозять туди цигарки Парламент і горілку Немірофф. Чомусь це найбільш популярне. І продають в доларах чи євро за ціною, втричі дорожече як в нас. Причому везуть як українці, так і росіяни. Навіть був випадок, коли ми розговорилися одним із туристів французів. Такий собі інтелгентний, з борідкою викладач якось навчального закладу. Ну і на відповідь, що ми з України, він провів лише одну асоціацію: сказав, що у них у Франції вони полюбляють нашу горілку "Немірофф" (яка там війна і політика? Ні, французи не чули і не цікавляться :). А от Немірофф- да-а)
     
    Останнє редагування: 15 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
  2. woolf

    woolf Well-Known Member

    Сніжна, соррі, не туди тицьнула. Погоджуюсь повністю!
     
  3. Ziben

    Ziben :)

    Дівчата, чи літав хтось внутрішніми авіарейсами Туреччини? Не знаю чи купувати мені квитки заздалегідь (Стамбул-Анталія), чи можна без проблем одразу в аеропорту придбати?
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я особисто не літала, але цікавилася у знайомих, які постійно живуть в Анталії і користуються внутрішніми рейсами ( цікавилася у них, оскільки мали на меті приват виїзд на довгий час). Якщо є можливість- краще промоніторити і забронювати зазделегідь. Бо ціни на внутрішні рейси теж різняться від дати. Як і кількість вільних місць на рейсах. В несезон без проблем можна в той же день купити квитки Стамбул_Анталія, в високий туристичний сезон бувало таке, що квитки були за добу- дві.ТОму ту добу треба було їм чекати і ночувати у Стамбулі ( п.с. вони особисто моніторять ціни на різні дати і купують зараз зазаделегідь. Я теж коли дивилася ціни на різні дати онлайн, то вони могли різнитися суттєво)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Ringo

    Ringo Well-Known Member

    я за порадою
    Перелопатила я гори інформації. По бюджету і по якості оптимально мені на разі виходить в Кемері Grand viking на середину вересня. Може маєте якісь коментарі щодо цього готелю? Я шось не можу розібратись де ж він знаходиться: google maps мені показує першу лінію,а топхотелс каже що він десь аж під горою.
    По суті, вибираю між цим готелем в Кемері і Club Tropical в Аланії. Вже втомилась від пошуків :help:
     
    Останнє редагування: 25 Серпень 2015
  6. Twinkle

    Twinkle Active Member

    на рахунок Grand viking, в самому готелі не була, але проїжджали повз, то він точно не на першій лініії, до пляжу десь хв. 10-15 потрібно буде йти
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    маю- його знаю і навіть там минулоріч всередині побували. Ви, мабуть, дивитися 2 різні готелі "Вікінга" :) На першій лінії , на березі моря, знаходиться готель Вікінг Нона ( з тої ж мережі "Вікінгів"). Це 4 * готель ( до цього року був 3*) бюджетного класу. Він уже трішки потрьопаний всередині, без анімацій, з малими номерами, але досить пристойним ( як для 3* ) харчуванням. Це не 4 в реалі, це хороша 3* на самому березі моря. А власне Grand viking - це 5* готель, який знаходиться далеко від моря, в р-ні головної мечеті, за торговим районом. До моря там дійсно далеко. Тут відпочивають і наші російськомовні і, власне, скандинави та німці. Готель сам має хороше харчування і сервіс. АЛЕ: це суто міський готель- він у формі прямокутника побудований, всередині- басейн, все пересування по готелю от в межах внутрішнього дворику біля басейну. Там немає своєї території, а одразу за готелем- починається торгова площа. Оскільки мечеть дуже близько, то кілька раз на день ви будете голосно чути заклики муедзина до намазу. Особливо це радує перед сходом сонця :).У Стар Вікінга є 2 своїх пляжі: 1- це гальковий біля нічного клубу Крістал ( ділить його з іншими готелями- має свою відокремлену зону)- до нього треба пішечки хвилин 15 топати. Але цей пляж знаходиться в межах променадної зони, біля нічних клубів і готелів і є досить чистим. Другий їх пляж піщаний( куди йде доставка шатлбасом- ходить не дуже часто. До обіду раз в півгодини, а після обіду- раз годину)- це в р-ні парку і яхт -клубу ( вірніше за ними).До цього пляжу йти пішки довше- мабуть з півгодини-.Біля яхт-клубу море з години 10 часто з бензиновими розводами і відповідним запахом солярки ( десь о 10-11 годині яхти починають масово на екскурсії виїжджати).

    Grand viking є добрим готелем, якщо ви приїхали не в сезон і ( чи) приїхали в Турцію чисто за екскурсіями-шопінгом. Для власне пляжного відпочинку він не дуже підходить-( скандинави, як і всі іноземці на море не особливо ходять. Їм басейну з головою вистачає і нормального харчування та анімації біля того єдиного басейну.)До моря там добрий кілометр .А в самому готелі діватися нікуди- номер-спустився вниз до басейну ,де "життя йде" і все . Виходиш за межі- одразу втикаєшся в торгові вулиці і дорогу.А сервіс і харчування тут добрі.
     
    Останнє редагування: 26 Серпень 2015
    • Корисно Корисно x 1
  8. Ringo

    Ringo Well-Known Member

    тобто якщо нас відстань до пляжу не лякає,то інших недоліків не мало б бути ,правильно? :girl_smile:

    і ще,як варіант для порівняння, Grand lukkulus?
     
    Останнє редагування: 26 Серпень 2015
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    залежно що розглядати. Гранд вікінг ( це образне порівняння)- це якби узяти , наприклад наш готель Жорж, зробити всередині нього басейн, поставити пару горщиків з квітами всередині колодця і приставити команду з кількох аніматорів. А море, наприклад, розташоване в р-ні Краківського базару. І до нього вам потрібно або йти вуличками міста або їхати 2 зупинки на маршрутці :). Тобто- міський готель, в середині міста, без території. Номера будуть виходити або всередину на басейн, або назовні на вулицю- на дорогу-базар-стоянку-магазини.Але в готелі вас смачно нагодують і номери там більш-менш непогані. Плюс, маршрутки ходять тут же ( центральна дорога поруч і якщо хочеться самому десь поїхати- за 3.50 дол. в Анталію можна скататися самому, чи навпаки- в сторону Текірови) і все торгове життя Кемеру- тут же. Тобто це - міський готель активного ( не класичного пляжного) відпочинку.Так, щоб переночувати і поїсти і весь час десь проводити за його межами

    цього всередині не знаю( тобто сервіс, харчування) .Тільки ззовні можу оцінювати- він теж далеко від моря. Знаходиться прям при центральній дорозі.До пляжу там пішки пертися хвилин 20. І пляж у них , де все платно-і лежаки, і парасолі. Або як на наших пляжах- безкоштовно стелити собі рушничок і так загорати .Плюс одразу за яхт-клубом.І сам готельчик такий невеличкий з малюсіньким басейном-калюжею.А як там харчування і сервіс- не знаю.

    ТОбто з урахуванням цього- Гранд Вікінг є зручнішим і кращим.І у нього є вибір чистого галькового пляжу, куди можна простіше і швидше дійти, ніж перебувати на піщаному біля яхт-клубу ( пляжі , які є в найближчому розташуванні біля яхт-клубу чистотою не відрізняються. Як і вода там теж буває особлива із запахом солярки). Взагалі їх гальковий пляж біля Крісталу приємніший, ніж піщаний біля яхт клубу. Плюс в Гранд Вікінгу яка-не-яка якась мінімальна інфраструктура готелю є ( щось там аніматори біля басейну якусь фітнес програму проводять, навіть хамам є )

    А все решта- то залежить від того,що очікується від готелю.Чи вам потрібен лише сам готель, як номер де переночувати, і можливість нормально поїсти чи ви очікуєте стандарт пляжного турецького готелю .

    п.с. ви ще враховуйте таке: повітря в Кемері дуже різниться : біля моря і вже в 300 м від моря. Там тільки заходиш в торговий р-н ( а це якраз метрів 200-300 від моря)- і воно таке сперте вологе. Повітря в межах 200м і одразу біля моря- зовсім інше- свіже , з вітерцем ( дихається легко)
     
    Останнє редагування: 26 Серпень 2015
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Дівчата напишу відгук про наш відпочинок по свіжій пам"яті. Букв буде багато тому вам терпіння!
    Маленька передісторія.

    А тепер по суті
    -сидячи в агенстві ви дивитись на картинку і якось собі це все уявляєте в найкращому світлі. Не варто! В більшості випадків усі готелі виставляють найкращі найперші фото і реальних фото яким є готель зараз ви не побачите. Як писала сніжна потрібно самостій вибирати готель по свіжих відгуках. Наприклад вам турфірма запропонувала 3-4 готелі, ви їдете додому, читаєте відгуки, робите правельні висновки. я розумію що можливо є "відгуки щоб потопити конкурента", але більшість таки відображають реальну картину.
    -щодо вашого бачення і бачення людини яка пропонує, добре дивіться усю детальну інформацію лише по ваших вимогах. Стандартні фрази "ви ж їдете на море, а не в номері сидіти" це так, але поганенький готель-це поганенький номер, поганенькі столи-стільці-бар, поганенький басейн і т д, інколи ще й поганенька кухня.
    Ми вибрали готель на місці. Якби приїхавши додому, почивавши відгуки тут на форумі і взагалі я б не ризикнула туди їхати. Але ми ж все робили в останню хвилину, все заплачено, відмінити не можна....За 2 дні до вильоту я почитала відгуки про готель і дістала шок-істереку і реально була готова до найгіршого. Дивно як Таня витримала мої істерики(тепер розумію що то був страх перед польотом, чужою країної і т д)
    Про готель: Larissa Holiday Beach Club 4* Аланія Конаклі
    Розташування готелю від аеропорту до 100 км тому по часу 2.5 години. Важко! Для себе однозначно зробили висновок що більше в готелі які розташовані далеко від аеропорту не поїдемо. Це стосується і інших готелів загалом
    Рецепція: коли сели нас то була нормальна зміна, за 1 пляшку чорного німорованам дали(як вони казали) кращий номер, близенько до ресторану та моря. На протязі тижня була і погана зміна яка не давала передзвонити до тезтуру(а ми яхали через них, і не зовсім ними задоволена!), постійно фиркали.....
    -щодо дрібного персоналу- усі були гостеприїмні, привітні та милі
    -сам номер це реально 3, напевне як і вбільшості готелів побудованих тих років які були поблизу нашого. Чисто, але жахливі подушки, старенька сантехніка(в нашому номері дещо було змінене, а деякі речі були поганенькі(кришка унітазу, смітник на паір)), рушники не білі та мякенькі, а такі добре зіпрані. Прибирали у нашому номері кожного дня, чайові залишали лише 2 рази за 6 днів. Були росяіни які казали що їм за 5 днів не прибрали жодного разу, почали прибирати коли поскаржились.
    Кондесіонери у нас був не шумний, хороший, гарно працював завжди. Цілу ніч був виставлений на 28-30 градусів. В ночі не заважав.
    Даний готель має велику довгу територію від великої дороги і до моря, це плюс бо не треба переходити через дороги чи ходити між готелями до моря. Це перша лінія. 8 4х поверхових корпусів в два ряди. Рецепція при дорозі, від наступного корпусу йти до моря десь 700 метрів, тому нам пощастило що нас поселили в передостаній корпус. Від нього до моря було 200-250 метрів, одразу поряд ресторан, за ним басей, за ним бар, за ними лежаки та море. тут був великий плюс, номер 2813, 4 поверх, західна сторона(сонце не пекло і відповідно не парило)
    -щодо кухні. Напевне лише безрукий міг залишитись голодним. було всього багато. Останні дні трішки нахалтурили з мясом на вечерю, давали то смажені палички-напівфабрикат то давали якусь абсолютно несмачну шаурму. А загалом курка була у любому вигляді+ багато форелі......, такого як солодке, смачні салати, зелена і т д було валом! Жерли всі(ну бо скропно не хїли, а носили величезні тарелі, половину яких не зїдали)! Обслуга в ресторані та барі від мене отримувала море похвали та 6 з 5. Вони найкращі
    -щодо напоїв, було різне, але нам не смакувало, я пила бейліз, чоловік пиво, ракі джин ром самбука нам не смакувала
    -щодо моря, чисте, теплюще, легенько било хвилями(але не штормило).Море тверда 5. Лежаки старенькі, рушники пляжніреально 3 з 5(старенькі, жовтенькі, тверденькі, якось так)
    -басейни хлоровані, але це напевне всюди. Дитячі дискотеки простенькі, аквааеробіка-волейбол-йога були абсолютно не цікаві якісь. міні клуб взагалі дивнуватий та не цікавий.Для дітей на території є качелькі, гірки і трохи території де можна було бігати-дуріти.
    Сувеніри-покупки-магазини навіть якщо торгуватись-це все дорого
    Готель якщо описати по критерія Фреймут
    -розташування відносно аеропорту-3
    -розташування відносно моря-4-5
    -номер-3
    -харчування та напої-тверда 4
    -чистота-4(мили кожного дня бруківку, замітали усю територію)
    -море та пляж-5(якщо не оцінювати лежаки та рушники)

    Загалом готель= тверда 3, не більше, навіть нормальне харчування то хороша обслуга на 4 його не витягує однозначно.

    Відносно відпочинку
    -задоволені? ТАК
    -чи поїхали би в цей готель за ці гроші? НІ. Нажаль для нас українців-це дорого. Для нашої сім"ї відкладати рік гроші на відпочинок щоб за 7 днів їх спустити якось дивно та наразі важко морально!
    Висновки

    -для пересічного українці такий відпочинок зараз дорогий і не варто себе довго обмежувати щоб трішки відпочити за кордоном. Ми вирішили що напене тепер будемо більше відпочивати в Україні, можливо поїдемо на наше море, а ще краще подивитись карпати, відвідати термали, якісь великі гарні озера і т д
    -шукати готель-місце відпочинку самостійно, тургенства не усюди були не усе бачили і їх порадити можуить бути дуже поверхневі
    -готель брати лише 5, який побудована в 2013-2014 році, щоб не був вбитий, або готелі які мали нещодавно капремонти
    -вибирати де поменше гостів з снд, це також відчутно
    -вибирати раннє бронювання і не менше 10 днів! Дивитись на вильоти!
    надіюсь комусь мій відгук стане в пригоді, бо бачу багато форумлянок як я з середнім рівнем доходу хочуть їхати, надіючись на казку, а потім трохи розчарування присутнє.
    Якщо долар буде по 10 грн/дол або почну заробляти по 1000 доларів на місяць то однозначно поїду ще раз)
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 2
  11. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Летіли Розою Вітрів, вильоти погані бо пізні, летіли добре, зліт та посадку майже не відчула, годували, персонал хороший.
    З малими дітьми до 2х років їхати відпочивати не радила б, такі діти постійно плакали в літаку, автобусі та в готелі. Єдине легшебуло з дітьми які на ГВ. Мали щастя летіти з хлопчиком який плакав 2 год 10 хв в літаку нон-стоп)
    Аланія мені видалась яка вже бідненька по готелях і старенька тому наступного разу напевне лише Кемер та Мармарис
    Всім вдалого вибору, головне обдуманого
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    Доречі обіцяного пекла в серпні в Туреччині я не побачила, там було легше при 42 ніж в останні дні перед вильотом у Львові. Ідеально кінець серпня!
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"



     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Ми обрали Арабелла Ворлд. Довго вибирали ціна-якість, зупинилась на ньому, бо ціна була більш менш, а для 4 -ки написали, що хороший. Побачим після повернення. Відпишусь. Взагалі, мені отой all inclusive привабливий, бо 3-4 разове харчування, розваги, пиття, номер, море з лежаками, це все таки вартує. Я не будую собі ілюзій, готова і до якихось сюрпризів (маю на увазі персонал, умови), але повірте, це все одно краще, ніж у нас. Коли я на азовському морі 4 роки поспіль топала 2 км до моря туди назад по 2 рази на день, милась на вулиці в літньому душі, думала, що приготувати 4 рази на день. То тяжко. А класний відпочинок і у нас коштує. На термалах гарний номер на одного по 700 грн в сезон і то без їжі. І в Одесі я жила декілтка років. І відпочинок там золотий, а море ніяке. Так, всюди є мінуси, але головне бачити плюси, тоді відпочинок пройде класно.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    теж так відносно... Бо якщо людина весь рік, скажімо, працює і планує собі відпочинок і відкладає на це кошти ( а відпочинок на закордонних морях з теперішнім курсом "вєсьма і вєсьма"), то отримувати задоволення від поїдання соєвих напівфабрикатів і манних цукрових десертів, чи від користування порваними -зіпраними рушниками і поламаними розкладачками-ліжками в номері і то все за суму в кілька десятків тисяч гривень-то просто самообман. Ну бо вже діватися нікуди.Доводиться шукати позитив :). І суть не в тому, що "ви ж на море не їсти приїжджаєте чи не в номері сидіти". А в тому, що за ваші кровно зароблені чималі кошти вам пропонують " і так сойдьот- шукайте позитив". Я просто навіть по іноземцях на відпочинку бачу- вони, якщо щось не так- докопаються до персоналу і доведуть їх до білої гарячки. І отримають те, за що вони оплачують кошти. Цьогоріч цьоцям францужанкам давали готельний супровід ( не лише готельного гіда їх туроператора, а і представника готелю прям до лікарні (!),яка в 10 хвилинах пішки знаходиться-бо панянки на сонці спинку спалили. Коли якийсь французький турист на волейболі ногу підвернув, то готель надав йому супроводжуючого на всі дні відпочинку, який його в інвалідному кріслі по території возив. А коли з гірки російська чиясь дитина звалилася і мало не шию собі зламала- представник їх ( та і нашого) туроператора особливо не переймався . І персонал теж : викликали швидку, оглянули, надягнули корсет-лангет на шию- "гуляй ". Не дай Боже зранку для французів свіжовичавлений сік буде не з "такої апельсинки". Піднімуть хай і персонально су-шеф прийде на зал давити їм той сік.
    Англічани теж докопають гідів, якщо їм картопля-фрі не тої прожарки буде. Або морозиво не таке. Знайома дівчинка гід розповідала, що у них вже є свої критерії " хорошого-поганог туриста". Росіян вони люблять за те, що їм реально все " і так сойдьот"- було би побільше їжі ( не важливо, якої якості, просто щоб враження що є повно і всього), побільше питва ( і то нічого, що то самопальний шмурдяк, який немає нічого спільного з випивкою, якби він не називався- " ромом чи бейлізом"), побільше аніматорів чи просто музики. І все- головне не заважати :)- люди самі себе розважать і знайдуть позитив. Але зараз є дне "але": такий відпочинок вартує. І вартує він 30-40-50-60 тис. грн ( ну і далі по наростаючій). ТОму якщо "і так сойдьот"- значить для чого щось придумувати і піднімати рівень сервісу ?І на наступний рік, за такий же і "так зійде, будемо шукати позитив" платитиметься ще більше.
    Так само буде різнитися відпочинок і враження , якщо людина виїхала за кордон вперше. Або узагалі на море вперше. Тоі все сприймається легше і простіше.
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Тоді треба вчитися відстоювати свої права. Ті самі гроші платять і французи, а відношення краще, значить чомусь так є. Я мовчати не збираюсь, бо то їх робота.
    Чому саме росіян? Українці теж досить часто ведуть себе по- хамськи. Але то таке..
    Я особисто буду відразу казатим про всяке не те, і про фіговий алкоголь, і про забули прибрати. Я просто казала про те, що коли вже поїхав, а відпочинок не на 5+, то треба згадати наші прєлєсті відпочинку в Сєдово, і те, в скільки вони обходяться.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  17. woolf

    woolf Well-Known Member


    Долучуся теж: реально помагає tripadvisor, багато років ним користуюсь і ще ніколи не про літала, тут, правда, теж є (з власних суто спостережень) нюанси. Тобто найбільш об'єктив ніші відгуки дають німці( не дарма вони сама подорожуючи нація в світі), решту - теж треба фільтрувати.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


    а нормальний алкоголь ви не знайдете у стандартних 4-5 *економ.НУ то так- хто сподівається на те, що віскі- це віскі, а мартіні- це мартіні. Це як сир і сировмісний продукт :). Тому і випадки отруєння бувають. Особливо винами. Якісний алкоголь у Турції коштує ду-уже дорого. ТОму його можна зустріти лише у готелях класу а-ля "Макс Роял " і подібних
     
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Скільки бувала у Туреччині, то такого не чула:girl_smile: Переважно навпаки до українців позитивніше ставлення:girl_yes2:(і теж розмовляємо з місцевими, взагалі всюди де буваєм цікавимось думами місцевих, їхніми поглядами). Цього рокі особливо це відчула (в готелі були різні відпочиваючі, і росіян досить багато теж). Про алкоголь не скажу, бо не п'ю його, але всі в осовному кажуть що доброго алкоголю там нема. Але хто "то діло" любить, то бере що є, або бачила цього року, що люди з собою привозили свій алкоголь:girl_yes:
     
    Останнє редагування: 31 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. VERO

    VERO Well-Known Member

    Справа в тому, що серпень- найдорожчий період в Туреччині, найвищий сезон. Тому і вибір готелів значно обмежений і ціни просто космічні. Так як Ваша сім'я немаленька, то Таня вибирала з того, що залишилось і за прийнятною (на скільки це можливо для такого періоду) ціною. Моя ОСОБИСТА думка, що ціни на Туреччину в кінці липня-серпні значно перевищують її рівень. За такі гроші я в цю країну з двома дітьми, яким потрібні окремі місця в літаку, просто не полечу. Бо хочу готель гідний, а ціни не радують в цей час. Цей же готель у вересні, чи у червні вартував би на порядок менше. Про мої улюблені опції раннього бронювання або горящих турів я вже не пишу. Розумію, що не всі можуть запланувати наперід або зірватися за день до туру.
    З того, що я зрозуміла, то як на готель, що недавно був 3*, економ 4*, все було не аж так зле. Готель на березі моря, харчування прийнятне, вхід у море і пляж хороший. Анімація- стандартна. Обслуговування- прийнятне. Зіпрані рушники- не найбільше розчарування. Гід у готелі- лотерея. Більшість з ним нічого вирішувати не хочуть. Цікавляться суто продажем турів. Свої права у них треба відстоювати. Хороший готельний гід- рідкість. З цими недоліками можна змиритися. Просто Ви отрилили нестиковочку. Бо за ТАКІ гроші відпочинок мав би бути на рівні преміум, а отримали рівень економ 4-ки. Якби поїхали у 5*, рушники би були точно м'які, але і ціна на 1000$ відразу би виросла.
    Пишу свою думку, Таня вибрала адекватний варіант, враховуючи всі обставини. Цього року приїхали абсолютно задоволені з Болгарії, бо за малі гроші отримали більше, як розраховували. Мої діти були у хороших 5*, а хочуть у Болгарію. Бо смачно годують, хороше море, багато львів'ян у готелі (мали багато друзів) і гірки хороші. Все інше їх не цікавить. Не сидиш у закритій території. Кругом різні розваги, супермаркети, екскурсії. Все це у Туреччині не таке доступне і дорожче.
    Якщо поїдемо на стандартний морський відпочинок, то у Болгарію по ранньому бронюванні, якщо більш екзотичний- Єгипет (буду виловлювати якусь халявку), бо Червоне море з Середземним не зрівняти. Між Болгарією і Туреччиною великої різниці в сервісі, морі не бачу, а по грошах- значно відчутна.
     
    • Подобається Подобається x 2