Пузата хата

Народжуємо вдома!

Posted by levandivka on 29 Грудень 2006 відповідей - 3.416
?

Голосуємо за Домашні чи Стаціонарні пологи

  1. Тільки Лікарські

    119 голосів
    20,3%
  2. Тільки Домашні

    25 голосів
    4,3%
  3. Лікарські, але з "чєловєчєскім ліцом"

    386 голосів
    65,8%
  4. Удома, з лікарем

    57 голосів
    9,7%
  1. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    я мала
    взагалі не мала страху і вагань жодної хвилини під час процесу. Навіть коли знала, що акушерка буде аж в 7 ранку, а в мене з 10 вечора перейми по 40 секунд кожних 5 хвилин - я була впевнена, що вона встигне і ми не залишемся самі чи що прийдеться іхати в ПБ. Так, ми готувались до домашніх, але не до сольних. А дарма. А от зараз вже страхи повилазили потроху, від знання якраз. Або навіть не знаю від чого :)
    --- дописи об"єднано, 26 Серпень 2015 ---
    Нас зі всіх лікарів (а їх було 6) лиш невропатолог спитав: а як ви знали що дитинка має зробити поворот і як народжуються плечики? А то всі з тою пуповиною як найнялися :)
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Markkomp

    Markkomp Well-Known Member

    нічого не роблять, відпочивають, точних цифр не пам'ятаю але здається до 40 хвилин може бути період затишшя -це варіант норми.
    Як що чоловік хвилюється то його адреналін передається жінці і це затягує пологи.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    а що далі? Міняти пози різні; пробувати способи природнього вироблення окситоцину; міняти місце; пробивати міхур (як на соло наприклад таке зробити)...?
     
  4. Markkomp

    Markkomp Well-Known Member

    я міхур розшкрябала коли голова народилась
    відпочити, деколи жінки поспати у ванній встигають, щоб були сили на потуги
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  5. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

     
  6. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    тобто плацента народилась не цілісна, а потім просто почекавши пару годин шматочок дородився сам? Чи Ви щось робили для того?
     
  7. SoloZiLvova

    SoloZiLvova Well-Known Member

    Ще простіше: нардилася і ціла, але виходячи прилипла до мене крайчиком і оболонками :wacko: Я чогось цей момент в підгртовці провтикала і розгубилася. Все закінчилося тим, що в мене стерпли всі ноги її чекати (ну бо ж півтори години минуло), я спробувала змінити позу - і все випало.
    Про затишшя між переймами і потугами теж допишу, що то тех- перерва, в яку кобіти встигають відпочити. І 40 хв. для декого не рекорд. Відпочинуть (у ванній, на боці, обпершись на подушки і т.д.) - і далі до роботи, успішно доводити справу до кінця :)
    Хто сказав що там не має бути перерви?
    Або що вона має бути лише коротка?
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. SoloZiLvova

    SoloZiLvova Well-Known Member

    Нам тут не треба далеко ходити: у нашої форумчанки @viktoria було щось схоже в 3-тіх пологах. В цій темі є її повідомлення за 24 грудня 2010 року :)
    Було 8 годин нічогеньких перейм, ДОБА перерви, а потім - тріснутий міхур і ще пару годин важкої- преважкої роботи.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    При перших пологах міхур був плоский і його пробивали. Малий не вставлявся в таз до самого кінця. Під час перейм я майже весь час лежала і в перервах провалювалась в сон. Мене тривалий час тужило але голівка була високо і лікар забороняла тужитись бо сказала, що порвусь. Як зараз пам"ятаю як на кожній потузі висіла на чоловіку (в нього потім спина і плече боліло:girl_haha:), і передихувала, і відправляла його за лікарем, бо "вже все, зараз народжу". Акушер мене просажувала в позу жабки, щоб голівка просунулась. В других пологах була інший лікар і перейми я пересиджувала на м"ячі. Міхур вроді теж пробитий був. Але голівка не вставлялась і ще й в кістку вперлась. І лікар повертала малого.
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Тіло само підказує. Ну от Ви ж знаєте як було потрібно, для чого Вам дозвіл і підтвердження ззовні?))
    Звісно трапляється. І жінка переважно інстинктивно відчуває, що саме потрібно. Якщо ніхто не заважає)
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Соло-дівчата, як ви визначали положення дитини перед пологами (чи вже в пологах)? І чи взагалі це робили? І коли саме якщо так?
     
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    мммм щось таке було з Михайликом. Не впевнена була чи дзвонити. А потім вирішила, що не варто в нього забирати цей момент. А потім він мені дуже поміг, просто тим що був. Не тер, не говорив, не доторкався, просто був.

    чекати. Я спеціаліст з чекання ))) не на потуги, але впевнена, що з потугами так само. Дають час, треба використати правильно.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    а як це знати наперед? Хіба це не видно вже аж коли голівка прорізається? Чи це якось промацується?
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2015 ---
    а як було з наступними? (Цікаво чи кожна вагітність індивідуальна в тому плані чи це таки специфіка організму якась?)
     
  14. SoloZiLvova

    SoloZiLvova Well-Known Member

    Щось першої цитати в себе не знайду... Наталю, уточніть..
    Плацента різна як і діти різні.
     
  15. sadko

    sadko New Member

    Власне шматок моєї плаценти залишився і я того не знала. ревізію мені зробили на 5 день і за ці 5 днів само нічого не вийшло. А вичистили залишків плаценти розміром з кулак. якби не чистили - було б загноєння. А лежачи в гінекології таких історій наслухалась, що зрозуміла яке маю в Бога щастя. Лікарі на вухах стояли і казали, шо то в них перший випадок. Отже всі решта випадків - недогляд в пологових будинках (не почистили коли треба, зашвидко закрилась матка внаслідок уколу окситоцину і т. ін.) або особливості фізіології. От справді цікаво, як плаценту готувати шоб без поганих наслідків обійтись?
     
  16. sadko

    sadko New Member

    Причини: знати, чи все гаразд з моїм здоров'м і отримати довідку про факт народження мною дитини. Я наївно сподівалась що мене огляне дома лікарка що вела мою вагітність. Але завідуюча підняла гвалт страшний, викликали нам швидку. Казали, що довідку про факт народження дитини виписує тільки стаціонар. Треба зазначити що ні в ПБ на Джамбула, ні в обласний я не потрапила. Хоча на момент звернення часу минуло менше доби. Доню поклали в Львівське відділення паталогії недоношених дітей, мене - в гінекологію. Там лікарі оглядали плаценту і нічого не сказали про оту дірку яку я в плаценті помітила. Видно так дивились. Казали про нестерильне домашнє середовище, великий живіт, відкритий канал по якому все ще може зайти інфекція. Навіть вже зайшла і ви 100 % через 3 дні затемпературите але буде вже пізно. На УЗД цього шматка теж ніхто не побачив. А про плаценту мою, яку, як казали, віддадуть на дослідження, згадали аж в день виписки. Тоді ж певно і занесли ''на дослідження''.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. sadko

    sadko New Member

    За кілька днів перед пологами лікар промацував мені живіт і навчив саму це робити. Якщо між лобковою кісткою і голівкою дитини вміщається рука - значить ще не час народжувати. Напередодні пологів я перевіряла - рука не вміщалась. А ще моя лікарка казала, що якщо дитинка вже вмостилась голівкою вниз - то так і буде бо їй так зручно.
     
  18. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Не все їм можна вірити про перші випадки. Мені теж казала, що я перша на районі вдома народила. А виявилось брехнею - як мінімум SoloZiLvova була переді мною ;)
    а це Вам лікарі казали про можливу таку причину чи Ви самі читали? Бо в сусідній темі обговорювали зашвидке закриття і чомусь отой окситочинчик штучний або не береться до уваги, або десь на останньому місці. А враховуючи його поголовне коління як мінімум в третій фазі, я б на нього першого ставки робила.... (це не щодо Вас, а щодо інших випадків з цього форуму)
    я теж сподівалась і до останнього вірила. Але мені тут дуууже заканало. Бо дільничною виявилась гінеколог, в якої я стояла на обліку, але в платній лікарні :) А так би я певно ніц не діждалась від них. То вона і приїжджала тиждень оглядати/промивати і на аналізи та УЗД погнала. Поопікувалась трохи мною.
     
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ні, не робили
    Сергійкова плацента по УЗД була з кальцинатами, Вірусина - без
    Єдина різка відмінність між вагітностями - з Вірусею я не їла м'яса і риби. Не можу сказати, чи прямо повязано, але це важлива відмінність
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    В пологах ні, а перед - то на огляді в ЖК дивились. Ну і потім дитина ніжками товкла під ребра :)
     
    • Подобається Подобається x 1