Прання дитячих речей

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем ivansstef, 15 Серпень 2007.

  1. Tanya_SUN

    Tanya_SUN Well-Known Member

    він з фосфатами, його краще не брати
     
  2. mgev

    mgev New Member

    І підкажіть може памятаєте адресу бо не можу знайти!!Дякую
     
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @mgev Порошок Роял паудер бачила в Антошці, може бути в Космо, він не рідкість у магазинах з побутовою хіміє. То наш українськтй безфосфатний порошок. Якщо ви питаєте про гель "ChanteClair" (з логотипом півня), то того магазинчика вже немає, але цю фірму можна знайти, якщо пошукати по магазинчиках типу "Побутова хімія з Європи", таких зараз багато відкрили, ще його бачила на Добробуті колись в одному з магазинів з хімією.
     
  4. VesnaKrasna

    VesnaKrasna Well-Known Member

    Доброго усім дня! Починаю збираюсь у пологовий. Купила деякий новий одяг для намовляти, дещо дісталось у спадок від сестри. Підкажіть, будь ласка:
    1. чи є різниця між пранням нових і вживаних речей?
    2. чим краще прати (господарським милом,дитячим)? і якщо можна, підкажіть детальну інструкцію як правильно робити той мильний розчин (бо молоде зелене)
    3. і чи можна для одягу немовлятка використовувати плямовивідники? якщо так, то які ефективні? бо той одяг, що від сестри дістався дуже гарний, але біля горловинки більшість заплямлена. сумнівно, що вже і відпереться. Дякую!
     
  5. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    прала спочатку господарським милом, таким темним. натирала на терці і в пралку. давала подвійне полоскання. плями також одразу ним запирала.
    то десь до пів року так "розважалася", а далі перу дитячим пральним порошком. він безфосфатний, зроблений на основі мила. відпирає добре. ну і зараз вже десь рік користуюся плямовивідником, хоча і господаське мило часом використовую, щоб запрати плями.
    щодо нового\вживаного одягу. я б прала окремо, на випадок якщо новий пустить фарбу(і таке буває). а взагалі-дотримуйтеся рекомендацій по температурному режиму прання того чи іншого одягу. так роблю я. може хтось ще щось порадить
     
    • Корисно Корисно x 2
  6. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Я перу тільки господарським для дитячих речей "Максима"
     
  7. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    скажіть а скільки часу ви перете тим гелем, там є сода - речі не псуються?
     
  8. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    ніколи не прала господарським милом - це ж геморой такий його натерти і т.д. Я взагалі ненавиджу той запах. Нові просто полоскала у воді, можна з дит. порошком. А решта в пралці та й вуаля. Я навіть не сортую речі наші і дитячі і не сортувала. Лише сортую біле, кольорове і чорне. Все одно на початках прасуєте речі дитячі.
     
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    не прасую. бо синтетичні нитки плавляться і кусаються потім.
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  10. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    бодіки чи маєчки ті що йдуть до тіла не синтетичні ж, а простенькі ;)
     
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    нитки, якими зшивають їх докупи - синтетичні, краще такі, що витримують високу температуру прання. сучасні машинки не розраховані на бавовняні нитки, які нерівномірні по товщині, можуть кудлатитися, обриватися. а коли ПА прасуєш, то він плавиться, і чим ширший шов - тим більше тих розплавлених ниток.
     
    • Корисно Корисно x 1
  12. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Я прала усі речі для малюка домашнім саморобним гелем з господарського мила та води. Прала у машинці + додаткове полоскання.
    Як далі буде не знаю, поки наготувала собі кілька літрів того гелю, а потім буде видно :)
    До речі, коли терла мило на терці, виділялись такі типу випари чи що, і я дуже пчихала від них. Хоч сам запах мила мені нормальний.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    чесно, двох дітей мала і такого не було і не бачила, перший раз чую ;) Я прасувала звичайною праскою на трійці. Деколи етикетки дратували, то елементарно обрізаються. Чесно, тільки що пішла і витягнула маленький бодік і попрасувала його, ну нема там такого щоб ниточки поплавились :girl_crazy:
    кожному своє ;) Написала як я перу, а кожному вирішувати. Отих гелів я б ні за які гроші точно не робила, бо засоплилася б точно там над ними ;) А навіщо сортувати одяг теж не розумію. Спати в одному ліжку нормально (ми спали)! а прати одяг разом зась?
    Але це моє бачення і міняти точно нічого не збираюсь.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Buriko

    Buriko Well-Known Member

    Я для дитячого прання беру у Ватсонс Домол для дитячих речей. Вже три роки мега ним задоволена. Переважно, дитяче перу окремо, але його стільки, що наше вже б і не влізло :)))
     
  15. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Того смедючого, чи білого ? :)
    --- дописи об"єднано, 19 Жовтень 2015 ---
    Я так розумію, що мова йде власне про пральні засоби, коли для діток купуються екологічні безфосфатні, а для решти членів сім"ї вже всяке решта. Чи ні? Ну бо я наші з чоловіком речі тривіальними тайдами перу, для нас не вишукую еко-порошків.
     
  16. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Того "смердючого" :) Моя бабця зробила запас того справжнього радянського мила на декілька поколінь вперед.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
  17. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Я зараз маю манію на запах білго госп. мила...а нюхнула того коричневого - чуть мене не знудило в магазині. Воно не дасть потім кольору чи запаху для дитячих речей? Мені одна мамуся казала, що їй пожовкли речі.
    --- дописи об"єднано, 19 Жовтень 2015 ---
    А, і ви ще соду додавали в той гель?
     
  18. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Прала ідеально білі речі, то не пожовтіли. Ну і колір гелю не такий насичений, як в мила.
    Соди не додавала. Планую ще зробити гель для прання дорослих речей на основі господарського мила, соди та води. І мені сказали, що власне сода може пошкодити білі речі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    так як я маю алергію на ті смердючі порошки (ніс страшно чухається), та й взагалі не люблю я порошків, що мають сильний запах, то перу і так дитячим порошком. То перу все разом.
    А Ви думаєте, що пральна машина змиває добре весь порошок? Все одно коли Ви попрали свої речі тайдом (до прикладу), а потім кидаєте окремо дитячі речі прати дитячим порошком, то все одно залишки того тайду попадаються на дитячі речі. Чи у Вас 2 машинки пральні?
    Тому не бачу сенсу і в тих гелях саморобних. Хіба би прали руками, ну цього я теж робити не маю ні часу ні бажання.

    О, назріває у мене тоді таке питання. А чим тоді перете постіль? Я так розумію, що у багатьох дітки сплять з ними, особливо ті , що на ГВ. Якщо перете дитячі речі гелями саморобними, то і логічно тоді і постіль ними ж прати, дитинка безпосередньо личком контактує з постіллю, та й тілом, коли голеньке. Якщо іншими порошками, то де логіка тоді прання дитячих речей окремим засобом?
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я перу все еко, бо тайди всякі мені так смердять, що дихати не можу.
    І все таки не до порівняння чи прати дитячий одяг тайдом навмисне чи десь там якісь грами з пралки потраплять.
     
    • Подобається Подобається x 1