відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"




    погоджуюся. І ми теж їхали цьогоріч за сприянням Тані, і її роботою дуже задоволені. Хоча готель бронювали той, який ( як і всі попередні рази, де би не подорожували) обирали все-таки самі.
    А про те, як мінялися ціни ( просто для прикладу) по різним готелям у мене записано : скажімо- один 5* готель на березі моря ( який теж добре знаю) , тур- на початок липня: 28 березня пропозиція (ціна) на нього у туроператора на 10 ночей на 2+1 становила 1996 дол. 15 квітня- вже ціна була 2369 дол. на поч. травня- 2433 дол. В середині червня -3708 дол.Різниця між раннім бронюванням і сезонним на один і той же варіант- майже 2000 доларів. І так у мене є цінова статистика по багатьом готелям. Моя коліжанка - традиційна завсігдатайка турецьких курортів.В неї своя там стала вже компанія, з якою вони зустрічаються на відпочинку в обумовлений час в обумовленому готелі і розважаються. Зараз вона теж там вже вдруге відпочиває за останні два місяці. Їздить щороку двічі на рік, бронює все на початку раннього бронювання і це їй виходить дуже вигідно- злітати за літо двічі за ціною , фактично, одного туру . І батьків ще своїх вивозить разок за літо.
    це дуже індивідуально. Для мене- пропасть. Особливо у морі і кліматі . Але це чисто особисте- люблю гори, зелень, галькові пляжі, запах сосен і ліванських кедрів і кришталево чисту водичку.І все щоб було в одному флаконі. А взагалі- Хорватія "май лав" :) А по Турції- надіюся на те, що колись з явиться прямий переліт Львів- Анталія ( не чартерами, а бажано взагалі лоукостами :) ) і можна буде без проблем самостійно собі від А до Я планувати подорожі і не прив язуватися до турів,кількості пропонованих днів і т.п. Бо вартість бронювання готелів напряму- абсолютно доступна. Та і вартість вілл-апартаментів там теж не дорожча Болгарії. Все впирається лише у відсутність прямого перельоту.
     
    Останнє редагування: 31 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Курортна Турція- велика. Залежно де зупинятися. Я не люблю тюленячий відпочинок , мені все-рівно є чи ні анімація, дитячі клуби , СПА і т.п., не лякає шум, тому обирається клубний відпочинок на березі моря, але в центрі міста. Не заміський. Кожен вечір є куди піти- є набережна, є клуби, є торгові центри, є парки. Самостійно організувати вилазки- теж не проблема. Бо маршрутки ходять прям під носом, вони цивілізовані, з кондиціонерами і т.п. І поїздка вартує в ту ж Анаталію- 3.50 дол. з людини. Самостійно вибратися в Акваріум, Дінопарк і т.п.- просто. 45 хвилин- і ти там. Хто на шопінг- теж без проблем, бо їх молли знаходяться на виїзді з Анталії в р-ні Лари.Хочеться в гори? Теж без проблем- на маршрутці доїхав в Гейнюк і далі 3 км пішки в сторону каньйону. Природа там шикрана. Нагадує суміш карпатських лісів з кримськими , які перетинаються скелями і гірськими річками. Можна сісти на маршрутку в другу сторону і доїхати до Фазелісу. Там своя природа і свої особливості.

    Хто ще цьогоріч їде в Кемер, то можу порадити: біля башти з годинником зупиняються усі проходящі автобуси. На них є табличка "Анталія-Кемер"- не загубитеся. Є звичайні маршрутки, а є експрес. Вартість проїзду- 3-3.50 в дол. Експресом їхати швидше, бо вони не мають зупинок у Бельдібі і Гейнюк. Але і звичайною маршруткою теж недовго. Водія просите, щоб в Анталії зупинився біля Мігросу. В цьому р-ні зосереджено багато- і Океанаріум, і парк мініатюр, і Аквапарк, і Лунапак , і Дінопарк, і величезний торогвий центр Мігрос і Вайкікі. Назад маршрутки теж проїжджають повз Мігрос і їх можна спинити. А ще з Кемеру в Анталію можна доїхати на катері за 40-50 хвилин. Він відправляється з р-ну яхт-клубу десь біля 10 ранку. А з порту Анталії назад- о 16 год. Вартує квиток трішки більше 3 дол. ( 10 лір, курс був 2.90)


    п.с. а взагалі- втікаю з цієї теми. Бо 31 серпня на дворі :). Тре вже лижі готувати і "щось" під них підбирати :). Тому-хто ще не відпочив- теплого моря і гарного сонечка. А решті- активно заробляти грошики, щоб через півроку "ранньобронювати" :)
     
    Останнє редагування: 31 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Підкажіть, може хтось був в Аланьї, на що там подивитись? Чи далеко один від одного все?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  4. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Та ніхто не сперечається, у кожного свої спостереження і висновки:girl_smile:Ми теж власне багато з представниками готелів, з адміністрцією спілкувались, бо чоловік в мене дуже комунікабельний :girl_smile: Відомо, що є готелі орієнтовані на країни СНД, так там вже посто знають чого чекати від росіян:girl_yes: (не кажу що всі такі! Є багато культурних , як і всюди є різні люди). В останньому готелі представник нам сам розказував, що російським туристам щось не підійшло, то там починали лізти з кулаками битись:girl_crazy:. І, що цікаво, це непоодинокі випадки:girl_yes2:. Українці теж різні є, але загальне враження і симпатій до них все ж кращі. А от кого люблять турки, то це багатих європейців, переважно німців:girl_yes2:. Якщо є вибір, то я б радила обирати готель орієнтований на європейців. Але то правда, що вони переважно біля басейнів тусуються, на море можуть не ходити, і тому такі готелі часто далеко від берега.
    Взагалі тут ви самі собі трохи суперечите)) Вище писали, що наші не віють відстоювати права, як французи, та інші, тепер кажете що лізуть з скандалами:girl_crazy:
    Звичайно, треба культурно відстоюваи свої права, без крайнощів про які нам розказували представники готелю, коли російські туристи скандалили і битись хотіли, там і гід і адміністрація вже замучилась з ними:girl_smile: А бути прихильними до всіх то їх робота і заробіток. Зараз багато росіян на турсайтах самі шукають "готелі без росіян" - ось такий парадокс:girl_spruce_up:
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    іноземці не скандалять:). Вони доводять до білої гарячки , але зовсім іншими способами. (Вони беруть культурним ізмором :). А також їх готельні гіди працюють 24 години на робочому місці ( не на телефоні, як наші: " я в отеле до 19 часов, а дальше- всегда звоните. Может буду не я , а мой напарник- разберемся)". І любу їх проблему готельний гід від туроператора вирішує моментально і навіть в 3 ночі.І не по телефону, а тут же- бо 2-3 представників їх туроператорів сидять на робочому місці 24 години на добу.Чудово також працюють в готелях гіди від казахського туроператора "Назар". НЕ знаю, що власне він представляє у них на батьківщні, але його робота йде нарівні з іноземними- круглодобово на робочому місці). З наших туроператорів ( чисто по власному так спостереженню за різний період), найгірше працюють гіди від Тез Туру. Потім- Анекс туру. ТУІ, порівняно з ними усіма -більш-менш.
    Наші ж люди знають два способи відстоювання прав: або гроші сують за любий чих ( а турки і раді. І гроші беруть, що зовсім не означає вирішення питання. Бо якщо вони реально його можуть вирішити- то роблять це і без грошей. А якщо не можуть- то гроші беруть, але вирішують точно так само, як і без них- по можливості), або скандал " ви нам повинні, бо...( зараз ще і тиснуть на жалість "бо ми з України бідні-нещасні". А то не чого, що турки теж 20 років вже на своїй території мають військові дії? І на них це просто не діє. Вони будуть вам на це просто мило посміхатися і співчутливо махати головою. Дуже негарно виглядає, коли наші починають з виглядом "чуєш ти..." розмовляти із шефами відповідних служб готелю. Адже часто вони ходять у "публіці" малопоміченими, і ззовні вивчають роботу персоналу. Наші люди не помічають дрібниць і ведуть себе по хамськи. А керівництво висновки робить. І чи захочуть вони піти на зустріч такій людині, коли виникнуть у неї проблеми? А з рядовим персоналом наші теж люблять спілкуватися з позиції " ти - обслуговуючий персонал і не більше".
    є таке. По причині того, що вони теж уже добре знають: готелі, де в основному "наша " публіка , мають і відповідний сервіс- "як для наших": пофігізм за додаткові гроші з милою посмішкою на устах
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2015 ---
    так. вони самі кажуть, що для них це благодатна публіка. Німці дуже відкриті, абсолютно не придираються на відпочинку( хоча прийнято вважати, що вони педанти :), і щедро дають чайові ( от теж і пресловута німецька скупість :). Також люблять англічан і скандинавів. До речі, люблять казахів. Найневдячнішою публікою вважають українців, росіян і французів
     
    Останнє редагування: 31 Серпень 2015
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Аланія- це довгий регіон.Якщо ви їдете в Арабеллу, то це готель прям біля селища Авасалар ( хвилин 10 пішечки вздовж траси). В самому селищі, крім стандартних торгових магазинів і традиційної для турків площі з годинником і фонтанами, нічого особливого немає.Краще тоді вже їхати у Конакли ( маршрутка їздить, це буквально пару кілометрів від Авасалару). Тут є приємніше, гарніше + є Луна парк. До самої Аланії ходять маршрутки.Їхати хвилин 15.В самій Аланії є прогулянкова невелика площа, є парк. А основні якісь речі, які варті уваги- знаходяться за Аланією в кількох км.Наприклад, є дельфінарій, але він ще в кількох кілометрах за Аланією.Що варте уваги ( але з дитиною не знаю, як вам там буде зручно добиратися)- це Дім Чай . Знаходиться в кілометрах 5 від самої Аланії біля Мухмуталару. Це гірська річка з печерами, побудованими кафешками на воді, міні-водоспадами, дамбою із оглядовим майданчиком. Там дуже гарно.В принципі, туди екскурсії організовують. І це буде від вас недалеко. Просто екскурсійні тури коштують завжди дорожче, ніж це самому організувати. Ну і в організованих екскурсіях купа часу губиться на всякі зайві речі.Але з дитиною вам буде зручніше в Дім Чай їхати організовано.
    Ну це так- те що в межах 20-30 км від вашого готелю буде знаходитися і куди можна і самому поїхати.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Не знаю, ви описали приклад скоріше характерний для росіян якраз (тіко на війну вони не жаліються:girl_crazy:)) Особисто моя сім'я так себе не веде ніколи. І в готелях де ми бували, переважно були і українці, і росіяни, то наші співвітчизники себе так не вели) Може мені просто щастило :girl_yes2:А комусь таке і підходить, то їх вибір і виховання, хтось би хотів з росіянами відпочивати "по нашенському", хтось з європейцями кому що подобається:girl_smile: І німці дійсно щедрі на чайові (раніше б так не думала), а ще також полюбляють покурити, випити і погаласувати (майже як рускі). Ще англічани шумні (особливо молодь). Французи мені видаються милими і культурними людьми, але в них зараз дууже багато мішаних сімей з неграми, то вони бувають дуже шумні, А про українців-будуть всі себе вести достойно, держава стане нормальнішою, то і до нас буде ставлення як до європейців, от і все:girl_yes2:
     
    Останнє редагування: 31 Серпень 2015
  8. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Сніжна, підкажіть ще нпа рахунок оплати, от скажімо в автобусі, якщо самим їхати, оплата в лірах? Де їх там поміняти, де вигідніше?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    можете спокійно не міняти. усюди приймають вільно ліри, доллари, євро і навіть російські рублі. У містечках є обмінники, є банкомати. Звісно, якщо готель десь далеко від більшого населеного пункту, то з цим складніше. Але якщо вам аж так дуже треба буде поміняти , то в кілометрі -той самий Авасалар. А там точно є офіціний обмінник. Але можна спокійно усюди розраховуватися доларами і євро. В ряді тогових мереж (тих же Мігросі, Вайкікі або у них є мережа магазинчиків на кшалт "все по...") просто здачу з інвалюти будуть віддавати лірами. На касі висить роздруківка з курсом, по якому рахують євро-доллар-рубль ( наприклад в липні у Вайкікі в доларах рахували з розрахунку 2.65, в той час як в канторі- було 2.90).Єдине що рекомендую: беріть побільше дрібних купюр. Ними і найзручніше розраховуватися при невеликих сумах оплати ( з дрібними євро-доларами купюрами на здачу- халепа.Їх вічно у продавців не вистачає. Почнуть перераховувати і в лірах віддавати). Так само і в дьюті фрі в Анталії- приймають все ( окрім гривні :), включаючи картки. До речі, на косметику і парфумерію ціни в дьюті Анталії були вигіднішими, ніж у нас в аеропорту. Плюс в них ще постійно йдуть "акційні" тижні, коли на ряд позицій є хороші знижки ( пропозиції можна побачити на сайті їх аеропорту). ( п.с. я скільки їжджу- ніколи спец. на ліри нічого не міняю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    Ми зараз в цьому районі відпочиваємо, то курс на долар в обмінниках 2,80, а в тому ж Мігросі розраховувались по 2,85.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    В самій Аланії ходили на замок дивитись, ми таке просто любимо:)
    Дуже гарні краєвиди відкриваються на місто-море власне, з цієї місцини. По вигляду Аланія мені більше сподобалася порівняно з Кемером. Великий мінус-це звісно трансфер з аеропорту, який займає до 3,5 годин. І море зараз штормить. Причому тенденція до посилення. Але, якщо ваш готель в затоці, то буде спокійніше. Бо у нас тут за вчора з'явилось двоє німок з розбитими носами і турок, який на ногу кульгає.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у вересні шторми в Аланії- це скоріше правило, ніж вийняток. А з середини вересня вони лише посилюються. Тут в основному- відкрите море ( як і в Сіде).В Інжекумі 2 роки тому в період з 12 вересня за 2 тижні море не штормило всього кілька днів. Решта днів- все червоні прапорці: рятівники бігали по берегу і всіх виганяли з моря.Біля басейнів був аншлаг.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    ми були з 16 по 23 серпня то курс був 2.68
    ще раз переконуюсь що не прогадали що поїхали в серпні, не така там жара як лякають і море не штормило
    Трохи скучаю за тим відпочинком)
    --- дописи об"єднано, 6 Вересень 2015 ---
    наші навіть не повішали оголошення на коли бути на рецепції в день відїзду, самі взнавали чи не перенесли рейс(
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

    тут треба враховувати, яку суму платили за певний готель. Звичайно, якщо береш 5* задорого і не маєш, того, що має бути на 5* то тут зрозуміло. Але якщо є ліміт в коштах, то вже вибираєш найкраще на ту суму. Тому в готелі 3-4* не варто чекати високого сервісу і дорогого віскі в мінібарі. Хоча є готелі 4* набагато кращі за деякі 5* і коштують дорожче за 5*. Цього року багато туристів, які минулго року літали в готелі 5* вибирали 4* або навіть і 3*, так як ціни від курсу доллара виросли в тричі.
     
  15. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

    Мережа Ларіс цього року збільшилась до 27 готелів)))) повикупляли багато готелів і 5*-их теж. В Травні святкували в Крісталі якусь річницю мережі Ларіса і возили всіх бажаючих туристів, які відпочивали в той час в їхніхготелях, безкоштовно в клуб.
    а цей готель серед усіх вважається одним з кращих і якщо чесно то є туристи, які вже другий-третій рік туди літають, і ціна нього височенька завжди. Там мінус № 1 це дууууже маленькі кімнати і прибирання в номері. Зате там шикарна, маленька територія, дуже-дуже зелена, черепахи лазять по території. Пляж і море там теж дуже класні. А щодо Ларіса Віста, Ларіса Султан 4* то тут конкретний мінус у всьому.
     
  16. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

    є інформація, що з наступного року Тез тур взагалі не буде працювати з Туреччиною)
    --- дописи об"єднано, 10 Вересень 2015 ---
    ще грає роль, що європейці дорожче платять за відпочинок ніж ми, відповідно і ставлення краще, так як готель заробляє на них більше, не кажучи вже про щедрі чайові)
    --- дописи об"єднано, 10 Вересень 2015 ---
    10000% і вибір готелів більший і ціни дуже різняться по ранньому і в сезон. Скажу про той же готель Ларіса Акман Парк, в лютому на сім"ю з 2 дорослих і двох діток по ранньому був 1420 дол. на 14 ночей, а перед вильотом коштував 3100 дол. !!!!
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


     
  18. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

    ні-ні, тоді Ларіса винайняли клуб тільки для відпочиваючих готелів мережі ларіа, типу святкували річницю і "захоплення") Ларісою нових готелів. Цього року вони реально викупили дуже багато готелів. На наступний рік побачимо різницю цих готелів, до і після)))
    --- дописи об"єднано, 10 Вересень 2015 ---
    тут однозначно)))). Бажано після хорошого готелю наступного разу їхати в готель, на рівень вище, так як навіть розуміючи, що він дешевший по грошах, підсвідомо порівнюєш все одно.
    :girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray:
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    проблем в тому, що відгуки то будуть вже аж після відкриття сезону. А з теперішніми курсами в Туреччину максимум по ранньому бронюванню можливо купувати тур. Так що хіба наосліп купувати і їхати "ва банк".
    так ніби і ТУІ частково йде з нашого ринку. Принаймні готелі, які в них на "ексклюзиві" планують на Росію і Україну не давати. Нам управляючий навіть "Гідроса" говорив, що скоріше за все на наступний сезон ТУІ вже 100% місць віддасть на французьку "Мармару" ( вона входить в європейську мережу ТУІ). "Джакаранду"хочуть остаточно реконструювати і з наступного сезону вже повністю на "Лакшері" зону для німців перевести. І ще їх 14 готелів плануюь на Європу перевести майже повністю
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    чекаю відгуку)
    як відпочили як готель?